• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Robotstofzuiger [Test 2024]

Beste Robotstofzuiger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete robotstofzuiger

CleanWise - D5 Pro review

CleanWise D5

Als jij op zoek bent naar de beste robotstofzuiger van 2024 dan is de CleanWise D5 momenteel veruit je beste keuze. Geen enkele robotstofzuiger kwam namelijk zo goed uit onze robotstofzuiger test als dit model. Voor deze prijs is er simpelweg geen betere robotstofzuiger beschikbaar op de markt. Zo haal je met dit apparaat en stofzuiger in huis die kan stofzuigen, vegen en dweilen.

Verder heeft deze robotstofzuiger een sterke zuigkracht, is hij te bedienen met Google Assistant en Amazon Alexa en maakt hij relatief weinig geluid (slechts 70dB). Kortom, het schoonhouden van je huis wordt een fluitje van een cent. Benieuwd naar dit product? Via onderstaande link zie je direct de beste prijs!

Wist je dat een robotstofzuiger je tot wel 100 uur per jaar aan schoonmaaktijd kan besparen? Als je benieuwd bent naar de beste robotstofzuiger van 2024, ben je hier aan het juiste adres. In onze robotstofzuiger test 2024 geven we antwoord op de vraag: "Welke robotstofzuiger is het beste?"

Maar hoe kies je de beste robotstofzuiger voor jouw situatie? Wat is de beste robotstofzuiger van 2024 en past deze ook bij jou thuis? Met zoveel verschillende modellen kan het lastig zijn om de juiste keuze te maken. Lees snel verder en ontdek welke robotstofzuiger het beste bij jou past!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten vergeleken

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Robotstofzuigers

CleanWise - D5 Pro review

Beste koop robotstofzuiger
1.  CleanWise D5

Beste budget robotstofzuiger
2. Eufy RoboVac 11S

Beste voor dweilen robotstofzuiger
3. Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB

Beste premium robotstofzuiger
4. Xiaomi Roborock S6 MaxV

cleanwise d2

Beste prijs / kwaliteit robotstofzuiger
5. CleanWise D2

Top 10 Robotstofzuigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste robotstofzuigers.


Waar op letten bij het kopen van een robotstofzuiger?

Waarschijnlijk heb je nog nooit eerder een robotstofzuiger gekocht. Daardoor weet je totaal niet waar je naar op zoek bent, of wat een goede robotstofzuiger nou eigenlijk in houdt. Als je de beste robotstofzuiger volgens de consumentenbond koopt, kan het zijn dat deze voor een totaal ander doeleinde is gemaakt dan voor jouw toepassing.

En precies daarom hebben we hieronder de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een robotstofzuiger gezet. Zo hoef je onze reviews niet blind te vertrouwen en koop je een robotstofzuiger die echt bij je past.

Gebruiksduur

Zou je een stofzuiger kopen die maar een paar minuten te gebruiken is? Tuurlijk niet. Dat geldt ook voor robotstofzuigers. Een goede robotstofzuiger is sowieso meer dan een uur te gebruiken, zodat 'ie je hele huis kan schoonmaken zonder leeg te gaan.

Bediening

De meeste robotstofzuigers hebben een app of afstandsbediening. Met een app kun je vaak veel instellingen doen, zoals waar wel en niet te stofzuigen. En met een afstandsbediening wordt een robotstofzuiger geschikter voor ouderen of mensen zonder telefoon, omdat het simpeler werkt.

Lawaai

Wil je een robotstofzuiger die terwijl jij thuiswerkt, je huis schoonveegt? Dan is een luide robotstofzuiger waarschijnlijk geen optie. Een stille robotstofzuiger vind je ook in onze top 5!

Hoogte

Een robotstofzuiger heeft een bepaalde hoogte, en als hij niet onder bepaalde meubels (stoelen, tafels, etc) past, maakt het dat je niet alle hoeken van je huis schoon kunt maken - en dat zou jammer zijn!

Gebruiksdoel

Het ligt er ook aan waar je je robotstofzuiger voor wilt gebruiken. Wil je niet meer dweilen, dan kun je kiezen voor een robotstofzuiger met dweilfunctie om van dit klusje af te komen. En als je een huisdier hebt, kun je het best kiezen voor een robotstofzuiger tegen dierenharen voor een optimaal resultaat!


Wat is de beste robotstofzuiger van 2024? 

De beste robotstofzuiger kopen? Bij Mutsy geven we antwoord op de vraag: "Wat is de beste robotstofzuiger van 2024?" door uitgebreid in te gaan op allerlei producten. We testten niet alleen de producten zelf, we keken ook naar de prijs-kwaliteitverhouding van de robotstofzuigers en we luisterden goed naar de reviews van gebruikers.

1. CleanWise D5

CleanWise - D5 Pro review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de beste zijn. In onze robotstofzuiger test is de Cleanwise D5 robotstofzuiger als beste uit de test gekomen. Geen enkele robotstofzuiger wist zo goed te scoren op functionaliteiten, gebruiksgemak en prijs / kwaliteit.

Allereerst is dit een 3-in-1 robotstofzuiger. Dit betekent dat de robotstofzuiger niet alleen kan stofzuigen, maar ook kan dweilen en vegen. Je vloer zal er dankzij de CleanWise D5 dus altijd strak en schoon uitzien.

Verder heeft de CleanWise D5 in vergelijking met andere robotstofzuigers een sterke zuigkracht van 2700Pa. Dit zorgt ervoor dat elk vuiltje opgepikt wordt en er dus geen haren of andere vuiltjes op de vloer blijven liggen.

Een ander groot voordeel van deze robotstofzuiger? Hij kan zonder op te laden een schoonmaakgebied van 120m2 aan. Hierdoor kun je de stofzuiger met een gerust gevoel aanzetten wanneer je zelf niet thuis bent. Ook heeft deze stofzuiger een stofreservoir dat je niet continu hoeft te legen.

Verder is deze robotstofzuiger geschikt voor bijna elke vloer: van houten vloeren tot laagpollige tapijten. Ook beschikt het apparaat over borsteltjes die ervoor zorgen dat ook randen en hoeken worden schoongemaakt en heeft hij anti-bots randen.

Alsof bovenstaande nog niet genoeg was: deze robotstofzuiger is ook nog eens te bedienen met Google Assistant en Amazon Alexa. 

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste robotstofzuiger van dit moment dan is de CleanWise D5 een absolute aanrader.

Voordelen

 • 3-in-1 robotstofzuiger (dweilen, vegen en stofzuigen)
 • Met 2700Pa ontzettend sterke zuigkracht
 • Kan schoonmaken tot 120m2 op een batterij
 • Geschikt voor verschillende vloeren (harde vloeren / tapijt/ hout)
 • Te bedienen met Google Assistant en Amazon Alexa

Nadelen 

 • Geen

2.  Eufy RoboVac 11S

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Een robotstofzuiger hoeft niet per se altijd heel duur te zijn! Dat blijkt maar weer uit de Eufy RoboVac 11S, een kleine en ontzettend waardevolle compagnon voor in jouw schoonmaakkast.

De Eufy RoboVac 11S is volautomatisch en de batterij gaat maar liefst 100 minuten mee zonder op te laden. De oplaadtijd bedraagt maar een klein uurtje. Hierdoor is de Eufy RoboVac 11S optimaal in te zetten op bijvoorbeeld wekelijks basis, maar als het nodig is zelfs elke dag.

Tevens kan de Eufy RoboVac 11S over drempels heen klimmen van zo'n 1,6 centimeter. De schoonmaakroute is bij de Eufy RoboVac 11S volledig willekeurig en het hele proces maakt met zo'n 55 dB niet veel lawaai. Ook kan de Eufy RoboVac 11S automatisch naar zijn oplaadstation, net alsof je een goed getraind hondje in huis hebt.

Wil je dat de Eufy RoboVac 11S automatisch aan en uit gaat op bepaalde momenten? Dan kun je een tijdsschema instellen waarin hij wel of niet aan de slag kan. Met de afstandsbediening kun je de Eufy RoboVac 11S makkelijk bedienen.

Voordelen

 • Gaat automatisch naar zijn oplaadstation als een braaf hondje
 • Lange batterij die snel oplaadt
 • Klimt over drempels van 1,6 cm en is klein genoeg voor onder de meeste meubels
 • Afstandsbediening meegeleverd

Nadelen

 • Kan zijn laadstation niet altijd optimaal vinden
 • Geen dwijlfunctie

3. Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Naast stofzuigen, kan dweilen ook een bezigheid zijn die je eigenlijk liever niet je tijd aan besteedt. Met de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB is dit ook verleden tijd.

De Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB beschikt over een dweilfunctie, waardoor het dus dubbel zoveel werk van je afneemt. Via dezelfde route als bij het stofzuigen kan de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB je hele huis in een mum van tijd gedweild hebben. En het kost je geen enkele moeite.

Ook de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB is te bedienen met een app waarin je de route, tijdsschema's en veel meer in kunt stellen. Als de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB klaar is met zijn dagelijkse taken, zal hij weer lekker gaan uitrusten in de oplaadbasis.

De vele sensoren zorgen ervoor dat de Blaupunkt Bluebot XBOOST BPK-VCBB1XB niet gauw tegen dingen aan stoot. Door de ronde vorm kan hij overal goed bij en beweegt 'ie zich makkelijk door de ruimte heen. Al met al een ideale oplossing om zowel nooit meer te hoeven dweilen als stofzuigen!

Ben je op zoek naar meerdere robotstofzuigers met een dweilfunctie? Daar hebben we ook een apart artikel voor geschreven!

Voordelen

 • Nooit meer dweilen + nooit meer stofzuigen = top
 • Gaat automatisch naar zijn oplaadstation als een braaf hondje
 • 120 minuten achter elkaar te gebruiken
 • Erg compact, dus past ook onder lage meubels zoals kastjes tot 7,6 cm

Nadelen

 • Duurt erg lang om op te laden

4. Xiaomi Roborock S6 MaxV

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De Xiaomi Roborock S6 MaxV is een andere hele goede stofzuigrobot die maar liefst 180 minuten achter elkaar gebruikt kan worden. Door de sterke wieltjes is de Xiaomi Roborock S6 MaxV erg wendbaar en kan hij zelfs over drempels van 2cm heen klimmen.

Met een oplaadtijd van slechts 60 minuten heb je hem zo aan de praat en het stofreservoir is erg groot, namelijk 460 ml. De Xiaomi Roborock S6 MaxV kan je ook instellen met een mobiele app waarin je van alles kunt instellen.

Onder andere het automatisch hervatten van het stofzuigen, als je even geen lawaai wil horen, en een tijdsschema die de Xiaomi Roborock S6 MaxV braaf zal volgen.

Over lawaai gesproken: De Xiaomi Roborock S6 MaxV is relatief gezien niet erg luid, namelijk 58 dB. De Xiaomi Roborock S6 MaxV is tevens erg slim en zal zelden vast komen te zitten onder een stoelpoot of keukenkastje.

Voordelen

 • Slimme sensoren voorkomen vastzitten
 • Mobiele app waarin je van alles in kunt stellen
 • Extreem lange batterij, dus geschikt voor grote woningen
 • Slimme functies zoals automatisch hervatten na pauze

Nadelen

 • Bijna 10 cm hoog, dus past niet onder alle meubels
 • Vrij prijzig voor kleinere woningen

5. CleanWise D2

cleanwise d2

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op nummer 5 van onze lijst vinden we wederom een robotstofzuiger van CleanWise. Ditmaal gaat het om het D2 model. Ook dit is een robotstofzuiger met dweilfunctie. Deze robotstofzuiger is perfect voor mensen met een iets kleiner budget.

Deze Robotstofzuiger is namelijk een stuk voordeliger dan andere robotstofzuigers uit deze lijst. Hoewel deze stofzuiger iets goedkoper is, doet hij zeker niet onder voor andere modellen.

Ook dit is een robotstofzuiger die kan dweilen, vegen en stofzuigen en hiermee is het dus net als het D5 model een 3-in-1 robotstofzuiger.

Je kunt de CleanWise D2 zien als de "budget" versie van de CleanWise D5. Eigenlijk doet hij bijna alles hetzelfde alleen net even minder. Via deze link bekijk je de beste prijs. 

Voordelen

 • Doet alles: stofzuigen, vegen EN dweilen
 • Robotstofzuiger met super goede prijs / kwaliteit
 • In te stellen met Google Assistant of Amazon Alexa
 • maakt maar 55 dB aan lawaai bij het stofzuigen 

Nadelen

 • Opladen duurt iets langer

Veelgestelde vragen:

Hoe goed werken robotstofzuigers op tapijt?

Robotstofzuigers werken goed op tapijt, vooral modellen met krachtige zuigkracht en borstels die speciaal zijn ontworpen voor tapijtreiniging. Wil je meer weten over verschillende robotstofzuigers? Bekijk dan de vergelijking van de consumentenbond!

Hoe lang gaat een robotstofzuiger mee?

Een robotstofzuiger gaat gemiddeld 4 tot 6 jaar mee, afhankelijk van het merk, het model, en hoe goed je het apparaat onderhoudt. Regelmatig schoonmaken van de borstels en filters kan de levensduur verlengen.

Kunnen robotstofzuigers drempels over?

Ja, de meeste moderne robotstofzuigers kunnen drempels tot ongeveer 2 centimeter overbruggen. Sommige modellen hebben goede drempelovergangsvermogen en kunnen probleemloos door verschillende kamers navigeren.

juni 21, 2024

juni 20, 2024

juni 17, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>