Beste Roeitrainer van 2024

Laatste Update: juli 2024

Onze favoriete Roeitrainer

VirtuFit Row 1.0

VirtuFit Row 1.0

Na een uitgebreide test en uitvoerig proberen van verschillende roeitrainers is het testteam van Mutsy tot de conclusie gekomen dat de VirtuFit Row 1.0 absoluut de beste roeitrainer van 2024 is. De trainer is eenvoudig in gebruik en tegelijk enorm effectief en veelzijdig. Dankzij het gebruik van een weerstandskabel voelt het roeien heel natuurlijk en heb je geen enkel 'dood' moment; iedere roeislag is effectief. Daarbij is de roeitrainer door zijn lichte gewicht heel eenvoudig verplaatsbaar en tijdens het gebruik bijzonder stil.

Je wilt graag regelmatig een stevige workout, maar niet iedere dag is het weer buiten geschikt om op pad te gaan. Fietsers hebben een hometrainer, joggers hebben een hardloopband. Maar wat doe je als je wilt roeien? Dan kies je voor een roeitrainer!


Roeitrainers zijn bewezen effectief voor het trainen van je hele lichaam, met de nadruk op de rug, armen en core. Omdat je traint vanuit een zittende positie, belast jij je heupen, knieën en enkels niet zoals je bij bijvoorbeeld hardlopen wel doet. Dan voorkomt vervelende blessures en onnodige spierpijn.


Maar wat is een goede roeitrainer? Wij zijn op onderzoek uit gegaan naar de beste roeitrainer. Benieuwd naar de resultaten lees dan snel verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Roeitrainers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Roeitrainers

VirtuFit Row 1.0

Beste Koop Roeitrainer
1. VirtuFit Row 1.0

Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer

Beste Opklapbare Roeitrainer

2. Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer

Tunturi Cardio Fit R30

Beste Roeitrainer Beginner
3. Tunturi Cardio Fit R30

VirtuFit Row 450

Beste Premium Roeitrainer
4. VirtuFit Row 450

Bluefin Fitness Blade Air roeitrainer

Beste Roeitrainer met App
5. Bluefin Fitness Blade Air roeitrainer

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste roeitrainer is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

12+ Roeitrainers vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Roeitrainer in 2024?

Om te bepalen wat de beste roeitrainer van 2024 is. Heeft Mutsy verschillende roeitrainers met elkaar vergeleken en uitgebreid getest om tot de ultieme top vijf van roeitrainers te komen. We hebben onder meer gekeken naar het gebruiksgemak, hoe stil de roeitrainer is, het belastbaar gewicht, de verschillende opties en mogelijkheden, of hij veel ruimte inneemt en eenvoudig verplaatsbaar is.

Je kan kijken naar de beste roeitrainer volgens de Consumentenbond, maar de top vijf van Mutsy is ook een uitstekende manier om te zien welke roeitrainer het beste bij jou past.

1. VirtuFit Row 1.0

VirtuFit Row 1.0
 • Overzichtelijk LCD display met trainingsgegevens
 • Zeer stil in gebruik
 • Compact en licht in gewicht (13,3 kilo) voor het eenvoudig verplaatsen en opbergen
 • Zonder hartslagfunctie

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De VirtuFit Row 1.0 is een goede koop als je op zoek bent naar een roeitrainer voor beginners. Hij heeft geen overdaad aan verschillende functies, maar is voorzien van een overzichtelijk programma met een ruime keuze aan weerstanden voor het effectief opbouwen van een workout. Het overzichtelijke LCD display helpt je bij het monitoren van je voortgang.

De VirtuFit is compact en licht in gewicht. Dat is handig als je niet veel ruimte hebt maar toch graag een roeitrainer wilt; je tilt hem aan een kant eenvoudig op en schuift de trainer in een hoek of zet hem rechtop tegen de muur of in een kast.

2. Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer

Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer
 • Roeitrainer is inklapbaar en heeft transportwielen
 • Met LCD display voor weergave van verschillende parameters
 • Ergonomisch gevormde zitting
 • Maximaal belastbaar gewicht van 110 kilo

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Tunturi Cardio Fit R20 Roeitrainer is een uitstekende trainer voor beginners en verder gevorderde roeiers die een eenvoudig maar doeltreffend programma willen volgen. Met vier weerstandsniveaus bouw je de workout geleidelijk op, het LCD scherm toont de tijd, het aantal roeislagen (per minuut en totaal) en hoeveel calorieën je verbruikt hebt. Hiermee heb je een goed overzicht van je vorderingen en zie je wat je eventueel aan moet passen in de training.

Heb je weinig ruimte maar wil je toch graag een roeitrainer? Deze trainer staat je niet snel in de weg. De Tunturi R20 is een inklapbare roeitrainer met een gewicht van slechts vijftien kilo en is voorzien van transportwieltjes. Je klapt hem met een beweging in en rijdt de trainer eenvoudig naar een hoek of een kast in, zodat hij niet in de weg staat als je hem niet gebruikt.

3. Tunturi Cardio Fit R30

Tunturi Cardio Fit R30
 • Ideaal voor beginners
 • Inklapbaar en met transportwielen
 • Met tablethouder
 • Biedt weinig uitdaging voor gevorderden

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Start je net met roeien, dan is de Tunturi Cardio Fit R30 de roeitrainer voor jou. Met een programma en acht weerstanden is het een overzichtelijke trainer waarmee je geleidelijk en efficiënt aan je conditie werkt. Het duidelijke LCD display geeft de meest belangrijke parameters (tijd, aantal verbruikte calorieën, aantal slagen per minuut en aantal slagen totaal) zodat jij je voortgang kunt volgen en de workout goed opbouwt.

Wil je wat anders dan naar de muur of naar buiten kijken? De R30 heeft een tablethouder, zodat je naar een film of serie kunt kijken tijdens het roeien en de workout nooit saai wordt.

4. VirtuFit Row 450

VirtuFit Row 450
 • Zeer stil in gebruik
 • Ook geschikt voor langere mensen
 • Relatief compact op te klappen en neemt weinig ruimte in
 • Zelf monteren na aanschaf

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De VirtuFit Row 450 is een premium roeitrainer met een paar comfortabele en handige extra's. Zo is de zitting voorzien van PU-wielen, waardoor de roeier steviger en soepeler is dan vergelijkbare roeitrainers. De overgang tussen de weerstanden gaat soepel en bijna geruisloos, zodat de omgeving weinig hinder heeft van het geluid van de trainer. 

Daarnaast is het een ideale roeitrainer voor lange mensen. De lange rails maakt het ook voor langere mensen mogelijk een goede roeislag te maken zodat de spieren in de armen en rug optimaal getraind worden.

De VirtuFit 450 is een echte 'space saver'. Uitgeklapt heeft de trainer een afmeting van 175 x 51,5 x 50 centimeter, ingeklapt is hij slechts 70 x 51,5 x 120 centimeter. Met de transportwieltjes rijd je hem eenvoudig een hoek of kast in. Ideaal als je wat kleiner behuisd bent maar toch graag een roeitrainer wilt.

5. Bluefin Fitness Blade Air roeitrainer

Bluefin Fitness Blade Air roeitrainer
 • Compatible met een app voor bijhouden van trainingsparameters en compatible met Kinomap
 • Met 32 weerstandsniveaus
 • Inklapbaar
 • Relatief zwaar (28,7 kilo)

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Train je graag met een roeitrainer app voor het volgen van trainingsprogramma's en het bijhouden van je voortgang? Dan is de Fitness Blade Air van het beste roeitrainer merk Bluefin de aangewezen trainer. De trainer is compatible met Kinomap, waarmee je toegang hebt tot workout video's van over de hele wereld, live coaching en gestructureerde en op maat gemaakte trainingsprogramma's. 

Daarnaast geeft de app je extra uitdagingen in de vorm van challenges en kun je deelnemen aan multiplayer wedstrijden. Met deze roeitrainer ga je een stapje verder in je trainingen.

De Bluefin is professioneel ontworpen met een gewatteerde PU-stoel en met foam omhulde handgrepen voor een comfortabele en ergonomische roei-ervaring zodat je lichaam niet op de verkeerde punten belast wordt.

Andere bekeken ook: De beste trilplaten van dit moment vind je hier!


Top 10 Roeitrainers

Waar kun je het beste een roeitrainer kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste roeitrainer van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte roeitrainers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 roeitrainers!


Roeitrainer kopen? Hier moet je op letten!

Een goede roeitrainer kan een behoorlijke investering zijn. Daarom wil je de trainer die het beste bij jou past. We hebben drie punten op een rijtje gezet. Als je hier op let, voorkom je dat je een miskoop doet en de roeitrainer uiteindelijk ongebruikt in een hoek van de kamer blijft staan. Ook kun je de website van kieskeurig raadplegen voor goed advies!

Het belastbaar gewicht

Een roeitrainer kan niet ieder gewicht aan: hij heeft een maximaal belastbaar gewicht. Bij de meeste roeitrainers ligt dit rond de 110 kilo, maar er zijn ook trainers met bijvoorbeeld een maximaal belastbaar gewicht van 130 kilo. Ben jij zwaarder dan het belastbaar gewicht, dan wordt de veiligheid van de roeitrainer niet gegarandeerd.

Bovendien roeit de trainer dan vaak ook niet soepel en comfortabel. Kijk dus altijd naar het maximaal belastbaar gewicht in de specificaties voordat je een roeitrainer kiest.

Beginner of gevorderd

Ben je een beginner op de roeitrainer en ben je nog bezig je workout op te bouwen, dan heb je vaak aan een beperkt aantal programma's en weerstanden voldoende. Voordeel is dat een relatief eenvoudige roeitrainer met een beperkt aantal opties voordeliger is in aanschaf, en lichter in gewicht, waardoor je hem eenvoudiger verplaatst.

Ben je een gevorderde roeier, dan wil je waarschijnlijk meer uitdaging, zoals vlot kunnen wisselen tussen weerstanden om verschillende weersomstandigheden en stromingen te simuleren, of het kunnen koppelen van een app om je voortgang te volgen en wedstrijden te houden met mensen die ook gebruik maken van de app. Deze roeitrainers zijn iets duurder in aanschaf, maar bieden meer afwisseling.

Afmetingen

Niet iedereen heeft een aparte ruimte voor het opslaan van fitnessartikelen en -apparaten zoals een loopband of roeitrainer. Heb jij een beperkte ruimte voor de roeitrainer voor thuis, dan is het verstandig te kiezen voor een trainer die je op kunt klappen en die eenvoudig verplaatsbaar is, bijvoorbeeld met behulp van transportwielen. Nadeel van deze trainers is dat ze vaak iets minder stabiel zijn dan niet-opklapbare trainers. Voordeel is dat de roeitrainer nooit in de weg staat.


Veelgestelde vragen

Is een roeitrainer een goede manier om af te vallen?

Jazeker, met roeien verbrand je in een uur tijd wel 400 tot 900 calorieën. Dat is een stuk meer dan hardlopen.

Hoe lang moet je roeien?

Dat ligt er natuurlijk aan hoe lang je de tijd hebt. Wil je een korte training hebben dan tussen de 30 en 45 minuten. Een lange work-out kan wel 60 tot 90 minuten duren.

juli 10, 2024

juni 19, 2024

mei 22, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>