• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Samsung Wasmachine [Test 2024]

Beste Samsung Wasmachine [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Samsung Wasmachine

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Ben jij op zoek naar een hele goede wasmachine? Dan zijn wasmachines van het merk Samsung zeker een aanrader. Samsung wasmachines zijn er namelijk in allerlei prijsklassen en vormen. Het kan daarom best lastig zijn om de beste Samsung wasmachine te ontdekken. Wij van Mutsy zijn op zoek gegaan naar de beste optie!

Uit onze beste Samsung wasmachine test is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble als beste uit de test gekomen. Deze Samsung wasmachine beschikt namelijk over zeer goede functionaliteiten, een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding en allerlei extra voordelen. Zo heeft hij een Steam Wash programma, EcoBubble stand en ruime trommelinhoud van wel 8 liter.

Meer weten over deze beste Samsung Wasmachine? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Samsung is een zeer bekend merk in de wereld van elektronica. Ook wasmachines van het merk Samsung beschikken over een uitstekende kwaliteit. Zo beschikken zij vaak over een fijn gebruiksgemak, veel functionaliteiten en gaan zij ontzettend lang mee dankzij de hoogwaardige kwaliteit van de materialen.

Wanneer jij op zoek bent naar een goede wasmachine is een Samsung wasmachine daarom een zeer goede keuze. Wij van Mutsy hebben namelijk heel veel verschillende soorten Samsung wasmachines met elkaar vergeleken in onze ultieme beste Samsung wasmachine test.

In dit artikel ontdek je de 5 beste opties aan de hand van onze test. Ook hebben wij de belangrijkste criteria bij het aanschaffen van een goede Samsung wasmachine voor je op een rijtje gezet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

51

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Samsung Wasmachines

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Beste koop Samsung wasmachine
1. Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Samsung WW90T534AAW Autodose

Beste Samsung wasmachine met autodose
2. Samsung WW90T534AAW Autodose

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

Beste goedkope Samsung wasmachine
3. Samsung WW90TA049AE EcoBubble

Samsung WW80T654ALX AddWash

Beste zwarte Samsung wasmachine
4. Samsung WW80T654ALX AddWash

Samsung WW90T636ALH Autodose

Beste Samsung wasmachine met AI Control
5. Samsung WW90T636ALH Autodose


Top 10 Samsung Wasmachines

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste Samsung wasmachines! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Samsung wasmachine?

Wil jij een Samsung wasmachine kopen? Koop dan niet zomaar de eerste Samsung wasmachine aanbieding die je tegenkomt, maar vergelijk meerdere opties kritisch met elkaar. Niet alle Samsung wasmachines zijn namelijk hetzelfde en jij wilt uiteraard wel het meest geschikte model in huis halen.

Om jou te helpen bij het vinden van de beste Samsung wasmachine voor bij jou thuis hebben wij hieronder enkele belangrijke criteria voor je op een rijtje gezet. Door rekening met deze criteria te houden verklein jij de kans op een miskoop. Onderstaande criteria zijn namelijk ook getest in de beste Samsung wasmachine volgens de consumetnenbond test.

Energiezuinigheid

Een eerste belangrijke criteria waar je op kan letten is de energiezuinigheid van een Samsung wasmachine. Niet alle Samsung wasmachines beschikken namelijk over hetzelfde energielabel. Afhankelijk van hoe energiezuinig jij jouw wasmachine wilt hebben is een bepaald energielabel daarom gewenst.

Je kunt het energielabel van een Samsung wasmachine altijd terugvinden in de productomschrijving van het model.

Vulcapaciteit

Een tweede criteria waar jij rekening mee moet houden is de vulcapaciteit van een Samsung wasmachine. Dit kan namelijk per model verschillen. Afhankelijk van hoe groot jouw gezin is, is een bepaalde vulcapaciteit gewenst. Bij een te kleine vulcapaciteit kan het bijvoorbeeld zijn dat jij de zwarte was in twee wasbeurten moet draaien, dit is zonde.

Houdt daarom altijd rekening met de volgende richtlijnen: 
- Een gezin van 1-2 personen kan het beste gaan voor een vulcapaciteit van 5-6 kilo.
- Een gezin van 3-4 personen kan het beste gaan voor een vulcapaciteit van 6, 7 of 8 kilo.
- Een gezin van 5 of meer personen kan het beste gaan voor een vulcapaciteit van 8 kilo of meer.

Je vindt de capaciteit van een wasmachine vrijwel altijd in de productomschrijving van het model.

Extra functionaliteiten

Ook kun je letten op de extra functionaltieiten van een Samsung wasmachine. Zo beschikken sommige modellen bijvoorbeeld over functies zoals AI control en autodose. Met AI control kun jij jouw wasmachine bedienen door middel van jouw telefoon. Autodose zorgt er juist weer voor dat het wasmiddel evenredig verdeeld wordt tijdens de wasbeurt.

Deze extra functies kunnen ontzettend handig zijn. Andere mensen zullen dit weer overbodig vinden. Bedenk daarom zelf goed wat voor functies jij verwacht dat een goede Samsung wasmachine heeft.

Prijsklassen

Samsung wasmachines zijn er in allerlei verschillende soorten prijsklassen. Het kan daarom best lastig zijn om de beste optie te vinden. Moet je nou voor een duurder model gaan of is een goedkoper model ook prima? Dit verschilt uiteraard per persoon.

De meeste duurdere Samsung wasmachines beschikken vaak over extra functies zoals bijvoorbeeld de autodose functie. Ook kunnen zij verschillen in energielabel of extra wasfuncties. Het is daarom belangrijk dat je goed de product omschrijving van een wasmachine doorleest om er achter te komen waar het model over beschikt.

In onze top 5 vindt je Samsung wasmachines uit verschillende prijsklassen. Alle wasmachines uit onze top 5 beschikken hierbij over een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding. 


Wat zijn de beste Samsung wasmachines?

Welke Samsung wasmachine is het beste? Het antwoord op deze veel voorkomende vraag vind je in de volgende sectie. Na tientallen Samsung wasmachines met elkaar vergeleken te hebben weten wij van Mutsy namelijk precies wat de beste opties van dit moment zijn. Hieronder ontdek je daarom de 5 beste Samsung wasmachines van 2024.

Bij het opstellen van onze top 5 hebben wij ook rekening gehouden met verschillende prijsklassen en soorten wasmachines. Om die reden zit er voor iedereen een perfect exemplaar tussen. Ook hebben wij ieder model voorzien van een korte product omschrijving om de keuze voor jou nog makkelijker te maken. 

1. Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De beste Samsung wasmachine van 2024 is overduidelijk de Samsung WW80TA049AE EcoBubble. Deze Samsung wasmachine scoorde namelijk de hoogste scores in onze beste Samsung wasmachine test en is daarom verkozen tot beste koop Samsung wasmachine. Deze titel heeft hij niet zomaar verkregen.

De Samsung WW80TA049AE EcoBubble beschikt namelijk over een zeer goede kwaliteit en vele handige functionaliteiten. Ook is de prijs-/kwaliteitsverhouding van deze Samsung wasmachine uitstekend. Enkele functies waarover de Samsung WW80TA049AE EcoBubble beschikt zijn de Steam Wash programma en EcoBubble.

Met het Steam Wash programma was jij extra hygiënisch door allergenen en bacteriën te verwijderen. De EcoBubble stand zorgt er voor dat kleding zelfs op lage temperatuur hygiënisch schoon gewassen wordt door middel van bubbels. Andere voordelen zijn het lage geluidsniveau van 72 dB en energielabel B. Meer vindt je door op de bovenstaande button te klikken!

Voordelen

 • Deze wasmachine beschikt over een vulcapaciteit van 8 kilo
 • Het geluidsniveau is vrij laag, namelijk 72 dB
 • Met een energielabel B is hij redelijk energievriendelijk
 • Beschikt over extra standen zoals EcoBubble en Steam Wash

Nadelen

 • Deze Samsung wasmachine beschikt niet over de Autodose functie

2. Samsung WW90T534AAW Autodose

Samsung WW90T534AAW Autodose

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Samsung WW90T534AAW Autodose geplaatst in onze top 5. Voor deze Samsung wasmachine betaal je wel wat meer. Je ontvangt er dan wel extra luxe mee zoals energielabel A, Autodose functie en het Steam Wash programma waarmee jij jouw kleding extra hygiënisch kunt wassen. 

De Samsung WW90T534AAW Autodose kan in verschillende uitvoeringen aangeschaft worden. De Autodose uitvoering zorgt er voor dat het wasmiddel automatisch gedoseerd wordt. Ook de wasverzachter wordt automatisch gedoseerd waardoor jouw was extra lang mooi blijft.

Andere voordelen zijn de ruimte trommelinhoud van wel 9 kilo en het grote maximale toerental van 1400 rpm. Je kunt dus ontzettend veel was in een relatief korte tijd wassen. Ideaal voor grote gezinnen!

Voordelen

 • Beschikt over een zeer grote trommelinhoud van 9 kilo
 • Dankzij het energielabel A is hij zeer energievriendelijk
 • Het maximale geluidsniveau van deze Samsung wasmachine bedraagt slechts 72 dB
 • Beschikt ook over handige functionaltiteiten

Nadelen

 • Dit model beschikt niet over een AddWash deur om vergeten was toe te voegen

3. Samsung WW90TA049AE EcoBubble

Samsung WW90TA049AE EcoBubble

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De op twee na beste Samsung wasmachine van 2024 is volgens onze test de Samsung WW90TA049AE EcoBubble. Deze Samsung wasmachine kan ook in verschillende uitvoeringen worden aangeschaft. Hierdoor kan jij gemakkelijk zelf bepalen welke uitvoering het beste bij jou past of binnen jouw budget past.

De voordelen van de Samsung WW90TA049AE EcoBubble zijn onder andere de relatief lage prijs in tegenstelling tot veel andere Samsung wasmachines. Voor deze lage prijs ontvang je namelijk wel een kwalitatief goede wasmachine die beschikt over functies zoals EcoBubble en het Steam Wash programma.

De Samsung WW90TA049AE EcoBubble beschikt daarnaast ook nog eens over energielabel A waardoor het een ontzettend energievriendelijke keuze is. Ook van deze Samsung wasmachine is het maximale geluidsniveau dat hij zal behalen 72 dB.

Voordelen

 • Dankzij de trommel van 9 kilo is hij ook geschikt voor grote gezinnen
 • Deze Samsung wasmachine wordt geleverd inclusief handleiding, afvoerslang en aanvoerslang
 • Het display is zeer overzichtelijk
 • De EcoBubble stand maakt kleding ook op een lage temperatuur hygiënisch schoon

Nadelen

 • Dit model beschikt niet over de handige Autodose functie

4. Samsung WW80T654ALX AddWash

Samsung WW80T654ALX AddWash

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je nou liever een zwarte Samsung wasmachine? Dan is de Samsung WW80T654ALX AddWash echt iets voor jou. Deze wasmachine heeft namelijk, ten opzichten van veel andere wasmachines, een zwarte kleur. Verder kun jij hem in verschillende uitvoeringen aanschaffen.

De Samsung WW80T654ALX AddWash uitvoering die wij beoordeeld hebben is de AddWash variant waarbij jij vergeten was later nog kunt toevoegen. De Samsung WW80T654ALX AddWash is zeer energiezuinig dankzij het energielabel B waarover hij beschikt. Verder heeft hij een laag geluidsniveau van maximaal 72 dB.

De EcoBubble functie zorgt er voor dat jij je was op een lage temperatuur toch hygiënisch schoon kunt krijgen. Verder heeft de trommel een inhoud van wel 8 liter waardoor hij geschikt is voor kleine-, middelgrote- en grote gezinnen. Na het gebruik kan je gemakkelijk een wasmand gebruiken om alles in te leggen en daarna te drogen.

Voordelen 

 • Beschikt over de handige AddWash functie
 • Hoog toerental van maximaal 1400 rpm
 • Met EcoBubble was jij je kleding ook op lage temperatuur hygiënisch schoon

Nadelen

 • Ook dit model beschikt niet over een Autodose functie

5. Samsung WW90T636ALH Autodose

Samsung WW90T636ALH Autodose

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij ook de Samsung WW90T636ALH Autodose opgenomen in onze top 5. Deze Samsung wasmachine is namelijk zeer groot, heeft een energielabel A en handige Autodose functie. Je betaald daarom wel wat meer voor dit model. De trommelinhoud is geschikt voor wel 9 kilo was per wasbeurt.

Verder heeft hij een geluidsniveau van maximaal 72 dB en een AI control. Met de AI control kun jij jouw wasmachine van een afstand bedienen door middel van jouw smartphone. Hierdoor kun jij de wasmachine later aanzetten zodat hij precies klaar is wanneer jij thuiskomt.

De Samsung WW90T636ALH Autodose heeft ook een Super Speed programma waarmee jij tot 5 kilo was in slechts 1 uur tijd schoon kunt krijgen. Dit is uiteraard een ideale functie wanneer jij haast hebt en jouw kleding snel schoon wilt krijgen.

Andere bekeken ook: Dit zijn de beste mini wasmachines van dit moment.

Voordelen 

 • Beschikt over een handige Super Speed functie
 • Dankzij de AI Control bedien jij de wasmachine vanaf je smartphone
 • De Autodose functie verdeelt het wasmiddel en de wasverzachter evenredig

Nadelen 

 • Dit model beschikt niet over een AddWash functie

Veelgestelde vragen

Zijn Samsung wasmachines betrouwbaar?

Over het algemeen worden Samsung wasmachines als betrouwbaar beschouwd. Ze staan bekend om hun innovatieve technologieën en duurzaamheid. Het is echter altijd verstandig om reviews te lezen en garantievoorwaarden te controleren bij de aankoop.

Hoe kies je de juiste Samsung wasmachine?

Bij het kiezen van een Samsung wasmachine is het belangrijk om rekening te houden met factoren zoals laadcapaciteit, energie-efficiëntieklasse, speciale functies (zoals stoomreiniging of slimme connectiviteit), en je budget. Kies een model dat past bij jouw behoeften en huishoudelijke situatie.

Zijn Samsung wasmachines energiezuinig?

Ja, veel Samsung wasmachines zijn energiezuinig en dragen het label met een hoge energie-efficiëntieklasse (bijvoorbeeld A+++, A++). Ze maken gebruik van technologieën zoals EcoBubble en Digital Inverter Motor om energie te besparen en waterverbruik te verminderen.

Hoe onderhoud je een Samsung wasmachine?

Om je Samsung wasmachine goed te onderhouden, is het belangrijk om regelmatig de trommel schoon te maken, het filter te reinigen, en af en toe een onderhoudsprogramma te draaien. Volg de instructies in de gebruikershandleiding voor het beste onderhoud.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>