Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat zijn de beste scheenbeschermers?

Avento - Met Sok

Uit onze test is gebleken dat de Avento - Met Sok de beste scheenbeschermers zijn van 2024. Ze hebben namelijk een zachte EVA foam binnenzijde die zorgt voor een optimale bescherming.  De meegeleverde sleeve met pocket systeem zorgt voor een stevige bevestiging van de scheenbeschermer. Ook hebben ze een goede pasvorm en is goed ademend. 

Scheenbeschermers, of je ze nu fijn vind of niet, ze zijn verplicht als je voetbalwedstrijden speelt. En omdat je ze 90 minuten aan hebt, is het wel fijn om scheenbeschermers te hebben die prettig zitten.

Daarom hebben wij voor dit artikel verschillende scheenbeschermers geanalyseerd. Uit onze analyse hebben we een top 5 samengesteld. Hierin staan alleen de allerbeste scheenbeschermers van dit moment! 

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste Scheenbeschermers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Scheenbeschermers

Avento Scheenbeschermers - Met Sok review

Beste Koop Scheenbeschermers
1. Avento - Met Sok

CALSOVO | Scheenbeschermers | Carbon review

Beste Premium Scheenbeschermers
2. CALSOVO | Carbon

ProSocks - Scheenbeschermers review

Beste Scheenbeschermers met sok
3. ProSocks - Scheenbeschermers

Avento Scheenbeschermers - Pro-Style Soft review

Beste Scheenbeschermers met enkelbescherming
4. Avento - Pro-Style Soft

Stanno Force Lite Scheenbeschermers review

Beste Budget Scheenbeschermers
5. Stanno Force Lite

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Scheenbeschermers zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

21+ Scheenbeschermers vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

22+ uur onderzoek


Welke scheenbeschermers zijn het beste?

Na meer dan 21 verschillende scheenbeschermers te hebben vergeleken zijn we tot een eindconclusie gekomen. Hieronder presenteren we met trost onze top 5 beste scheenbeschermers.

Deze top 5 is samengesteld op basis van criteria waar we later op ingaan. Ook hebben we onder andere gekeken naar prijs / kwaliteitsverhouding en ervaringen van anderen.

1. Avento - Met Sok

 • High impact PP en zachte EVA foam binnenzijde
 • Aparte sleeve met een pocket systeem
 • Goed aansluitende pasvorm
 • Goed ademend
 • Geen

Score

9.6

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Avento - Met Sok is als beste uit onze analyse gekomen! Deze scheenbeschermers hebben een high impact PP en een zachte EVA foam binnenzijde. Hierdoor worden de trappen goed opgevangen waardoor de impact minimaal is. 

De scheenbeschermers worden geleverd met een aparte sleeve die een pocket systeem hebben. Hiermee bevestig je makkelijk en stevig je scheenbeschermers en verplaatsen ze niet. 

De scheenbeschermers hebben een goed aansluitende pasvorm wat erg comfortabel zit. Ondanks de aansluitende pasvorm is de scheenbeschermer nog steeds goed ademend waardoor je hem ook in de zomer zonder problemen kan gebruiken. 

2. CALSOVO | Carbon

CALSOVO | Scheenbeschermers | Carbon
 • 22 keer meer bescherming dan andere scheenbeschermers
 • Wegen slechts 40 gram 
 • Strak design
 • Iets duurder

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De CALSOVO | Carbon zijn zeer goede scheenbeschermers. Ze mogen dan ook iets duurder zijn dan de andere scheenbeschermers, maar dat zijn ze zeker ook waard. 

Door gebruik te maken van carbon weegt deze scheenbeschermer slechts 40 gram. Ook bieden ze door het carbon 22 keer meer bescherming dan andere scheenbeschermers.

In de kleedkamer zal iedereen jaloers naar je kijken. Want wat zien ze er toch strak uit!

3. ProSocks - Scheenbeschermers

ProSocks - Scheenbeschermers
 • Nooit meer schuivende of afzakkende scheenbeschermers
 • Voorkomt irritaties
 • Strakke pasvorm, ademend en zweetvrijlantend
 • Door dubbele kop minder makkelijk op kleine plekken 

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De ProSocks - Scheenbeschermers zijn speciaal ontwikkeld om om ervoor te zorgen dat je scheenbeschermers niet meer verschuiven en/of afzakken. En daar ben je met deze scheenbeschermers ook verzekerd van. 

Doordat de scheenbeschermers niet direct op je huid zitten, maar in een scheenbeschermers pocket worden irritaties voorkomen. Mede dankzij de pocket hebben de scheenbeschermers een strakke pasvorm. Maar ondanks dat zijn ze goed ademend en zweetvrijlatend. 

4. Avento - Pro-Style Soft

Avento Scheenbeschermers - Pro-Style Soft
 • Elastische nylon enkelsok met impact protection
 • Blijft goed zitten
 • Moeilijker uit te trekken

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Avento - Pro-Style Soft zijn de beste keuze als je op zoek bent naar een scheenbeschermer die ook je enkels beschermd. Deze scheenbeschermers hebben namelijk een enkelsokje met daarin een extra bescherming. 

Doordat de scheenbeschermer vastzit aan het sokje en om de kuit te bevestigen is met klittenband verplaatst deze niet en heb je optimaal comfort.

5. Stanno Force Lite

Stanno Force Lite Scheenbeschermers
 • Goedkoopste optie
 • Dubbele klittenband
 • Flexibele harde kap
 • Iets minder strak ontwerp

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De Stanno Force Lite zijn de goedkoopste scheenbeschermers uit onze lijst. Hierdoor is het een zeer goede optie als je op zoek bent naar een simpel goede scheenbeschermer. 

De scheenbeschermer is makkelijk te bevestigen door middel van klittenband aan de boven- en onderkant van de scheenbeschermer. De harde kap zorgt voor een goede bescherming en sluit tegelijkertijd ook flexibel om de scheen heen.   


Top 10 Scheenbeschermers

Waar kun je het beste Scheenbeschermers kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Scheenbeschermers van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte Scheenbeschermers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Scheenbeschermers!


Scheenbeschermers kopen? Hier moet je op letten!

Scheenbeschermers zijn er in verschillende soorten en maten. Daarom is het goed om te kijken naar wat jou wensen en behoeften zijn. Wij hebben voor jou een aantal criteria op een rij gezet zodat je de beste keuze kan maken!

Wij adviseren om het goed door te nemen om zo miskopen te voorkomen!

Pasvorm en comfort

Zorg ervoor dat de scheenbeschermers goed passen en comfortabel zijn om te dragen. Ze moeten stevig op hun plaats blijven tijdens het voetballen en je wilt natuurlijk niet dat ze je belemmeren. Ook zijn er verschillende pasvormen. Zo kan je ze met een sokje vast houden of door middel van klittenband. 

Beschermingsniveau

Controleer het beschermingsniveau van de scheenbeschermers. Ze moeten natuurlijkvoldoende demping en bescherming bieden als je er een trap op krijgt.

Zoek daarom naar een combinatie van goede bescherming maar niet te zware scheenbeschermer. Samen met goede bescherming van keepershandschoenen ben je dan helemaal klaar voor de wedstrijd!

Duurzaamheid

Overweeg de duurzaamheid van de scheenbeschermers. Ze moeten bestand zijn tegen de impact en het gebruik tijdens het voetballen.

Controleer de kwaliteit van het materiaal om ervoor te zorgen dat de scheenbeschermers lang meegaan.


Wat zijn de beste scheenbeschermers volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft jammer genoeg nog geen test gedaan voor scheenbeschermers, daarom kunnen we nog geen antwoord geven op deze vraag. Gelukkig kunnen we je wel helpen!

Wij van Mutsy.nl hebben een test gedaan op het gebied van scheenbeschermers. De Avento scheenbeschermers zijn als best eruit gekomen. Als je naar boven scrolt, lees je review van het product.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste Scheenbeschermer?

Wij hebben antwoord gegeven op deze vraag in dit artikel. Dit is namelijk de Avento Scheenbeschermers - Met Sok! Bovenaan het artikel kan je een korte en duidelijk review zien van dit product.

Moet ik scheenbeschermers kopen die specifiek zijn ontworpen voor voetbal?

Ja, het wordt sterk aanbevolen om scheenbeschermers te kopen die specifiek zijn ontworpen voor voetbal. Deze scheenbeschermers bieden de juiste pasvorm, bescherming en comfort die nodig zijn tijdens het voetballen, in tegenstelling tot algemene scheenbeschermers die mogelijk niet dezelfde niveau van bescherming en stabiliteit bieden.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>