Wat is de beste senioren telefoon?
Senifone 1
Uit onze test blijkt dat de Senifone 1 de beste seniorentelefoon van 2024 is. Dit is een betaalbare en gebruiksvriendelijke smartphone speciaal ontwikkeld voor ouderen.
Zo is deze telefoon voorzien van speciale software die zich kenmerkt door grote knoppen, gebruiksvriendelijke software & apps, SOS-knop, voorgeïnstalleerde apps, zoals Whatsapp, Facebook en nog veel meer!
Ben jij op zoek naar de beste senioren telefoon? Goed nieuws! In dit artikel vind je een overzicht waarin je de beste senioren gsm van 2024 ontdekt.
Wij hebben 19 verschillende smartphones voor ouderen mogen testen en hierbij hebben we gekeken naar verschillende criteria. Zo hebben we de senioren smartphones getest op gebruiksgemak, prijs / kwaliteit en functionaliteiten.
Uiteraard hebben we ook gekeken naar hoe makkelijk de telefoons werken in de omgang en of alle nieuwe applicaties zoals whatsapp, Facebook etc. op de telefoon kunnen.
Benieuwd naar onze testresultaten? Lees gauw verder en ontdek de beste smartphone voor senioren van 2024!
Geen tijd of haast?
In de tabel hieronder vind je de 5 beste senioren telefoons uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.
Top 5 Senioren Telefoons
1. Senifone 1
2. SeniorenTab Combi
3. Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon
4. PowerTel M9500
5. Fysic FM-9760ZT
Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen?
Om te bepalen wat de beste senioren telefoons zijn, hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als aller beste uit deze test gekomen.
25+ senioren telefoons vergeleken
40+ ervaringen gecheckt
10+ uur onderzoek
Veelgemaakte fouten bij het kopen van een Senioren GSM
Welke senioren telefoon is het beste?
Goed, inmiddels weet je al wat meer over het kopen van de beste smartphone of telefoon voor senioren. Tijd om over te gaan naar onze test resultaten.
Om je op weg te helpen bij het kiezen van een goede senioren telefoon hebben wij namelijk een uitgebreide senioren test gedaan.
In deze senioren test hebben we de meest populaire senioren telefoons van dit moment (2024) op een rijtje gezet. Vervolgens hebben we alle telefoons getoetst op verschillende criteria.
We hebben hierbij gekeken naar o.a. het gebruiksgemak, de functionaliteiten voor senioren, de prijs / kwaliteit en natuurlijk naar de ervaring van andere consumenten. Op basis hiervan hebben we vervolgens de 5 beste opties verwerkt in onderstaande lijst.
Kortom, als jij op zoek bent naar de allerbeste senioren telefoon van dit moment, dan zijn dit wat ons betreft de beste opties.
1. Senifone 1
Score
Prijs / kwaliteit
Ervaringen consumenten
Functionaliteiten
Duurzaamheid
Als jij op zoek bent naar een van de beste smartphone voor senioren dan is de Senifone S1 momenteel je beste keuze.
Dat is misschien geen verrassing, als je bedenkt dat Senifone het meest bekende senioren smartphone merk is op de markt. Senifone is al jarenlang een van de marktleiders en de S1 is het nieuwste paradepaardje van het bedrijf. Op voorhand waren de verwachtingen dan ook erg hoog, en de nummer 2 positie laat zien dat ze deze verwachtingen hebben waargemaakt!
Wat kun je verwachten? De Senifone S1 komt met voorgeïnstalleerde apps, een optionele SOS-knop en grote, duidelijke knoppen. Waar sommige moderne telefoons niet geschikt zijn voor onze oudere medemens is dat hier absoluut niet het geval. Zelfs de grootste digibeet zal geen enkele moeite kennen om met de Senifone om te gaan.
Deze senioren telefoon is ontzettend makkelijk in gebruik, vereist geen installatie en is dus direct kant-en-klaar voor gebruik. Mocht je toch extra apps willen toevoegen dan is dat ook geen enkel probleem. Via de website van Senifone staat de klantenservice klaar om je te helpen met al je vragen als je toch ergens tegenaan loopt.
Hoe zit het dan met gehoorapparaten? Bijna ieder model op de markt is te koppelen met de Senifone S1, gewoon simpel via bluetooth.
P.S. Goed om te weten: je kunt je huidige simkaart behouden. De Senifone S1 ondersteunt simkaarten van alle providers.
Is dit wat voor jou? Je kunt de Senifone S1 nu kosteloos 30 dagen uitproberen. Niet tevreden? Dan krijg je gegarandeerd jouw geld terug!
2. SeniorenTab Combi
Score
Prijs / kwaliteit
Ervaringen consumenten
Functionaliteiten
Duurzaamheid
De SeniorenTab Combi heeft al eerder in onze top 5 gestaan. Helaas waren er, mede door het grote succes, problemen met voorraden, maar nu zijn deze weer aangevuld en dat is maar goed ook!
De SeniorenTab Combi is namelijk de beste combi telefoon voor ouderen waarbij je de functionaliteiten van een vaste telefoon kunt combineren met 'smart' functies, zoals videobellen via Whatsapp.
Dat laatste gaat via de meegeleverde simkaart, die je overigens niet per se nodig hebt want je kunt de telefoon ook connecten met een wifiverbinding. Zo ben je altijd bereikbaar voor familie. Zij kunnen je gemakkelijk video bellen, waarbij de melding direct op het grote scherm naar voren komt.
Het is goed om te weten dat deze senioren telefoon alleen de belangrijkste functies ondersteunt. Hier is bewust voor gekozen om het apparaat zo toegankelijk mogelijk te houden.
Wat kun je er wel mee? Bellen via Whatsapp of Skype, E-mails versturen, foto's maken en bekijken en speciale senioren spelletjes spelen. Ook kun je gemakkelijk de weersvoorspellingen bekijken.
3. Fysic FX-3930 Senioren Foto Telefoon
Score
Prijs / kwaliteit
Ervaringen consumenten
Functionaliteiten
Duurzaamheid
Ben jij op zoek naar de beste vaste telefoon of DECT-telefoon voor ouderen? De Fysic FX-3930 is wat ons betreft de beste DECT-telefoon voor ouderen.
Wat direct opvalt wanneer je deze telefoon ziet, is dat hij uitgerust is met fotoknoppen. Door simpelweg een foto achter deze knoppen te plaatsen bel je direct de juiste personen zonder dat je het nummer hoeft in te typen.
Ook beschikt deze Senioren telefoon over een extra luid bel volume van maar liefst 85 dB. Dit is ontzettend luid en zorgt ervoor dat je zelfs met gehoorklachten prima gesprekken kunt verstaan.
Daarnaast is de telefoon uitgerust met tien extra grote toetsen van 0 tot 9 waarmee u ieder gewenst nummer kunt kiezen. Er zijn nog drie sneltoetsen aanwezig en een extra SOS-toets voor het alarmnummer. Verder kunt u elke cijferknop instellen als voorkeuzetoets.
4. PowerTel M9500
Score
Prijs / kwaliteit
Ervaringen consumenten
Functionaliteiten
Duurzaamheid
Een andere, beste smartphone voor senioren, is de PowerTel M9500. Deze beste mobiel voor ouderen heeft een fysieke SOS-knop achterop de telefoon, die als het nodig is snel en gemakkelijk in te drukken is.
De telefoon is ontworpen met het idee om de zelfstandigheid, veiligheid en zelfredzaamheid van ouderen te bevorderen. De smartphone is Nederlandstalig.
Het menu is voorzien van een groot lettertype en daarom extra gemakkelijk in gebruik. Ook zit er een functie bij waarmee de beltoon van een inkomende oproep te verhogen is tot 90 dB.
Deze telefoon is ook ideaal voor ouderen die nooit eerder een smartphone hebben gehad. Hoewel deze telefoon simpel te bedienen is, is het ook een volwaardige telefoon die helemaal meegaat met de tijd.
Om het typen met de telefoon makkelijker te maken, laat de telefoon iedere keer na het aanraken van een letter een trilling voelen. Zo weet u zeker dat u aan het typen bent en niet per ongelijk een verkeerde letter te pakken heeft. Na gebruik kan je deze telefoon gemakkelijk opladen met een magsafe powerbank!
5. Fysic FM-9760ZT
Score
Prijs / kwaliteit
Ervaringen consumenten
Functionaliteiten
Duurzaamheid
Deze telefoon is het enige klapmodel in de lijst van beste senioren telefoon. Het is een zeer gebruiksvriendelijk model dat beschikt over extra grote toetsen en simpele bediening. Ook op de achterkant van deze telefoon zit een speciale SOS-knop.
De gebruiker moet in geval van nood de knop ingedrukt houden, waarna automatisch de vooraf ingestelde alarmnummers worden gebeld. Op de grote toetsen van de telefoon staan extra duidelijk de cijfers vermeld. Ook zit er veel ruimte tussen elke toets.
Daarnaast beschikt de telefoon over drie sneltoetsen, waarmee u met één druk op de knop een vooraf opgeslagen nummer belt. U hoeft op deze manier dus niet een lijst telefoonnummers te doorzoeken. Het kleurenscherm van de telefoon heeft een afmeting van zes centimeter.
Het toestel is geschikt voor hoorapparaten en heeft een ingebouwde zaklamp. Door het klapmodel is het een zeer compacte telefoon. Het enige nadeel is dat er geen specifieke knoppen zijn voor zowel de ingebouwde zaklamp als het gespreksvolume.
Ook zitten de bovenste drie knoppen wat dichter bij elkaar, waardoor er verwarring kan ontstaan over welke knop er moet worden gebruikt om een oproep te kunnen beantwoorden. Al met al geldt deze telefoon als de beste senioren mobiel.
Top 10 Beste Senioren Telefoons
Wil je direct weten hoe de top 10 senioren telefoons eruit ziet? Klik dan hier om te zien wat de top 10 senioren telefoons van 2024 zijn.
In deze top 10 is gekeken naar de prijs, de kwaliteit, de opties en beoordelingen van bestaande gebruikers. Onze top 10 senioren telefoons wordt regelmatig geüpdatet en gewijzigd zodat je altijd de juiste keuze maakt. Vergelijk eerst, koop slimmer!
Senioren Telefoon kopen: hier moet je op letten
Tegenwoordig komt niemand er meer onderuit: een smartphone. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om er één te hebben. Jongeren lopen met de nieuwste modellen rond, terwijl senioren net aan het ontdekken zijn hoe Whatsapp precies werkt. Gelukkig is er nagedacht over telefoons voor senioren.
Er zijn namelijk modellen op die markt die speciaal zijn aangepast voor ouderen. Dit type telefoon is een stuk makkelijker in gebruik en zo kunnen ouderen meegaan met de nieuwe technologie. Bij het kopen van een senioren telefoon of smartphone zijn er een aantal zaken waar u op moet letten.
Groot scherm
Tegenwoordig komt niemand er meer onderuit: een smartphone. Het is de normaalste zaak van de wereld geworden om er één te hebben. Jongeren lopen met de nieuwste modellen rond, terwijl senioren net aan het ontdekken zijn hoe Whatsapp precies werkt. Gelukkig is er nagedacht over telefoons voor senioren.
Er zijn namelijk modellen op die markt die speciaal zijn aangepast voor ouderen. Dit type telefoon is een stuk makkelijker in gebruik en zo kunnen ouderen meegaan met de nieuwe technologie. Het scherm moet ook groot genoeg zijn, zodat het in een telefoonhouder van een auto past. Zo kan je ook veilig rijden.
Gebruiksgemak
Naast een groot scherm wil je natuurlijk een senioren smartphone of telefoon die eenvoudig en simpel in gebruik is. Er zijn veel verschillende besturingssystemen en lang niet elke telefoon werkt even goed als de andere.
Gelukkig hebben de meeste senioren telefoons tegenwoordig wel een eenvoudige modus, wanneer je deze modus aanzet dan laat de telefoon alleen de apps en functionaliteiten zien die essentieel zijn. Denk hierbij aan bellen, SMS'en en bijvoorbeeld whatsapp.
In onze lijst met beste telefoons voor ouderen hebben we hier al rekening mee gehouden. Alle senioren telefoons uit deze top-5 beschikken over een gebruiksvriendelijke interface. Onder gebruiksgemak valt ook de manier waarop je moet opladen. De meeste telefoons hebben nu ook een USB C oplader, houd hier dus rekening mee!
Alarmfunctie
Tegenwoordig worden smartphones geleverd met heel veel verschillende functionaliteiten. Dit is iets wat we zeker toejuichen, omdat je op deze manier je telefoon helemaal kunt aanpassen naar je eigen wensen en behoeften.
Ook voor senioren wordt hier goed over nagedacht. Zo bieden telefoons tegenwoordig veel meer functies dan alleen maar bellen. Hiermee koop je dus een simpele mobiele telefoon voor ouderen die toch over alle functionaliteiten beschikt.
Zo kun je bij de meeste telefoons het lettertype groter maken waardoor teksten beter te lezen zijn, het volume extra luid zetten en zelfs apps vergroten.
Welke senioren telefoon past bij mij?
Als jij een senioren telefoon zoekt dan is het goed om eerst jezelf de vraag te stellen wat je precies zoekt. Dit maakt de aankoopbeslissing een stuk eenvoudiger.
Zoek je een telefoon puur om te bellen? Of wil je juist een smartphone waarmee je alle moderne apps kunt downloaden? Of wil je juist een DECT-telefoon?
Voor elke gebruikssituatie is weer een ander model geschikt, door voor je aankoop hier goed over na te denken weet je precies wat je nodig hebt en is de kans op een goede aankoop een stuk groter.
Wat is de beste senioren telefoon volgens de consumentenbond?
De consumentenbond heeft wel een test uitgevoerd voor 'smartphones' maar die zijn niet speciaal gericht op voor senioren. Daarom kunnen we moeilijk antwoord geven op deze vraag.
Gelukkig hebben wij van Mutsy.nl deze test wel uitgevierd. Het winnende product van onze test is namelijk de Senifone S1! Scroll naar boven om meer te weten te komen van het product..
Veelgestelde vragen
Wat zijn de belangrijkste functies van een seniorentelefoon?
Seniorentelefoons zijn vaak ontworpen met grote toetsen, een luid belsignaal en een duidelijk scherm. Extra functies kunnen zijn: noodknoppen, compatibiliteit met gehoorapparaten, en vereenvoudigde menu's.
Zijn seniorentelefoons compatibel met gehoorapparaten?
Niet alle seniorentelefoons zijn compatibel met gehoorapparaten. Het is belangrijk dit na te gaan bij de specificaties. Zoek naar een telefoon met een 'HAC' (Hearing Aid Compatible) certificering voor optimale compatibiliteit.
Wat zijn de beste merken voor seniorentelefoons?
Enkele bekende merken die hoogwaardige seniorentelefoons produceren zijn Doro, Emporia, en Nokia. De keuze van het merk kan afhangen van persoonlijke voorkeur en benodigde functies.
Zijn seniorentelefoons alleen beschikbaar als mobiele telefoons?
Nee, er zijn zowel mobiele seniorentelefoons als vaste seniorentelefoons met vergelijkbare vereenvoudigde functies. Mobiele versies zijn handig voor onderweg, terwijl vaste modellen vaak nog eenvoudiger in gebruik zijn.
Hoeveel kost een goede seniorentelefoon?
De prijs van een seniorentelefoon varieert afhankelijk van het merk en de functies. Basismodellen kunnen vanaf ongeveer €30 verkrijgbaar zijn, terwijl modellen met meer geavanceerde functies tot €200 of meer kunnen kosten.
Dit zijn slechts algemene richtlijnen. Voor een aankoop is het raadzaam om zelf onderzoek te doen naar de specifieke behoeften en wensen.