Beste Sjoelbak [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Sjoelbak

Longfield Sjoelbak wedstrijd hout review

Sjoelbak wedstrijd

Ben jij opzoek naar de beste sjoelbak van 2024? Dan hebben wij van Mutsy het antwoord voor je. Wij hebben namelijk een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de beste sjoelbakken van dit moment. Uit deze beste sjoelbak test is gebleken dat de Sjoelbak wedstrijd de beste sjoelbak van dit moment is.

Dit komt doordat de Sjoelbak wedstrijd over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding van dit moment beschikt. Verder heeft deze sjoelbak een afmeting van 200 x 41 x 7 cm en wordt hij geleverd inclusief de 30 benodigde sjoelstenen. Deze luxe uitvoering is de beste koop sjoelbak van dit moment.

Ben jij benieuwd naar deze sjoelbak? Klik dan op de button hieronder!

Je kent het gezelschapsspel sjoelen vast wel. Bij dit spel probeert iedere speler in drie beurten 30 schijven in vier verschillende gleufjes te schuiven. Het spel kent verschillende manieren van spelen en is voornamelijk rond kerst en oud en nieuw super populair. Misschien dat jij daarom ook wel op zoek bent naar een goede sjoelbak?

In dit artikel vind je van alles omtrent de beste sjoelbak van dit moment. Zo hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd naar de beste sjoelbak 2024. Hierbij hebben wij tientallen sjoelbakken met elkaar vergeleken in onze beste sjoelbak test. Daarnaast hebben wij de belangrijkste criteria bij het kiezen van een goede sjoelbak voor je op een rijtje gezet.

Als jij op zoek bent naar een goede sjoelbak dan ben je hier dus aan het goede adres. Verderop in dit artikel vind je ene handige top 5 met de beste sjoelbakken van dit moment. Hierbij hebben wij gelet op verschillende prijsklassen en categorieën. Hierdoor weet je zeker dat er ook voor jou een perfect exemplaar tussen zit.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

48

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Sjoelbakken

Longfield Sjoelbak wedstrijd hout review

Beste koop sjoelbak
1. Sjoelbak wedstrijd

Sjoelbak Klein 122 Cm

Beste kleine sjoelbak
2. Sjoelbak Klein 122 Cm

Sjoelbak Jan des Bouvrie mini

Beste luxe sjoelbak
3. Sjoelbak Jan des Bouvrie mini

Buffalo Sjoelbak

Beste wedstrijd sjoelbak
4. Buffalo Sjoelbak

Hot games Sjoelbak junior 120cm

Beste goedkope sjoelbak
5. Hot games Sjoelbak junior 120cm

Top 10 Beste Sjoelbakken

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste sjoelbakken. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vragen: welke sjoelbak is het beste en welke sjoelbak past het beste bij mij?


Misschien ook interessant:

- Top 5: Beste Bordspel

Top 5: Beste Puzzelmat

Waar moet je op letten bij het kopen van een sjoelbak?

Wil jij graag een sjoelbak kopen? Dan kan het verstandig zijn om met enkele criteria rekening te houden. Je wilt namelijk een miskoop doen. Koop daarom niet de eerste sjoelbak aanbieding die je tegenkomt maar vergelijk de verschillende modellen met elkaar. Door rekening met onderstaande criteria te houden koop jij gemakkelijk de beste optie voor jou.

Deze criteria hebben wij namelijk ook getest in onze beste sjoelbak test. Door hier rekening mee te houden ontdek jij welke sjoelbakken er zijn en welke het beste bij jou passen. Sjoelbakken kunnen namelijk onderling flink verschillen. Onderstaande criteria zijn tevens ook getest in de beste sjoelbak volgens de consumentenbond test.

Wedstrijd sjoelbak

Wil jij het spel graag serieus spelen of doe jij het meer voor alleen de gezelligheid? Dit bepaalt namelijk of jij op zoek moet gaan naar een wedstrijd model of niet. Een wedstrijdmodel beschikt namelijk over enkele speciale afmetingen. Zo is een sjoelbak met de afmetingen 210x41 cm het standaard wedstrijdformaat.

Verder is de kwaliteit van deze sjoelbakken vaak een stuk hoger. Enkele bekende merken welke wedstrijd sjoelbakken verkopen zijn bijvoorbeeld Schilte, Heemskerk Sport en Longfield Games. Wedstrijd sjoelbakken zijn goedgekeurd door de Algemene Nederlandse Sjoelband.

Formaat

Hoef jij niet perse een wedstrijd sjoelbak maar doe jij het meer voor de plezier? Dan kun je naar andere formaten kijken. Zo zijn er bijvoorbeeld sjoelbakken voor kleintjes en sjoelbakken voor mensen die het graag extra moeilijk maken. Voor de kleinere zijn er bijvoorbeeld kleiner formaat sjoelbakken met een lengte van slechts 122 cm.

Voor andere sjoel fanaten zijn er juist langere borden of borden welke kleinere gleufjes hebben. Hierdoor wordt het plaatsen van de schijven in de gleufjes extra moeilijk. In onze top 5 vind je verschillende sjoelbakken met verschillende formaten voor jong en oud!

Budget

Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met het budget dat je hebt. Zo zijn er sjoelbakken voor een relatief lage prijs, maar ook zijn er ontzettend dure sjoelbakken. Het is niet altijd nodig om veel geld uit te geven aan een goede sjoelbak.

In onze top 5 vind je sjoelbakken uit verschillende prijsklassen welke alle over de juiste kwaliteit beschikken. Hierdoor zit er voor iedereen een perfecte sjoelbak tussen. Ben jij op zoek naar een wedstrijd model? Hou er dan rekening mee dat jij een stuk meer kwijt bent dan een niet professionele sjoelbak.


Wat is de beste sjoelbak van 2024? 

Vraag jij je af: Welke sjoelbak is het beste of welke sjoelbak past het beste bij mij? Dan ontdek je het antwoord in de volgende sectie. Wij van Mutsy hebben namelijk aan de hand van onze testresultaten uit onze beste sjoelbak test een handige top 5 opgesteld. Hieronder hebben wij voor elke sjoelbak uit onze top 5 een korte product omschrijving geschreven.

Ook hebben wij de voor- en nadelen van elke sjoelbak voor je op een rijtje gezet. Zo kom jij er gemakkelijk achter welke sjoelbak de beste optie voor jou is. Als laatste hebben wij elke sjoelbak van een eindbeoordeling voorzien gebaseerd op onze beste sjoelbak test en reviews van andere consumenten.

1. Sjoelbak wedstrijd

Longfield Sjoelbak wedstrijd hout review

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op de eerste plaats is de Sjoelbak wedstrijd geëindigd in onze top 5. Deze sjoelbak beschikt namelijk over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding van dit moment. Zo heeft deze sjoelbak een afmeting van 200 x 41 x 7 cm waardoor hij geschikt is voor jong en oud.

Verder worden er bij aanschaf van de Sjoelbak wedstrijd ook 30 bijbehorende sjoelstenen geleverd waardoor jij meteen kunt spelen. Deze luxe uitvoering is van goede kwaliteit en gaat ontzettend lang mee. Daarnaast is het design van deze sjoelbak uitstekend en kun jij hem ook gemakkelijk opbergen wanneer jij hem niet meer gebruikt.

De afwerking van de Sjoelbak wedstrijd is wel ondermaats. Zo hebben meerdere consumenten aangegeven dat de afwerking erg ruw is. Bij onze test bleek ook dat niet alle afwerkingen even netjes waren. Voor een betere kwaliteit raden wij daarom aan wat meer uit te geven.

Voordelen Sjoelbak wedstrijd

 • Goede kwaliteit
 • Lage prijs
 • Wedstrijdformaat
 • Snel geleverd

Nadelen Sjoelbak wedstrijd

 • Ruw afgewerkt

2. Sjoelbak Klein 122 Cm

Sjoelbak Klein 122 Cm

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plaats hebben wij de Sjoelbak Klein 122 Cm geplaatst in onze top 5. Dit is namelijk de beste sjoelbak voor de kleintjes. Zo beschikt deze sjoelbak over een bescheiden formaat van 122 cm waardoor kinderen hier ook optimaal gebruik van kunnen maken.

Met dit kleinere bord is er namelijk minder kracht nodig om de schijfjes in de gleuven te laten schuiven. Daarnaast is hij door het kleinere formaat ook nog makkelijker op te bergen. Een ander voordeel van deze kinder sjoelbak is dat hij ontzettend goedkoop is in vergelijking met andere modellen.

Voor volwassenen wordt het niet aangeraden om deze sjoelbak aan te schaffen wanneer zij deze niet met hun kinderen gebruiken. De sjoelbak is namelijk erg klein en ook worden er niet 30, maar slechts 20 sjoelschijven meegeleverd. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Sjoelbak Klein 122 Cm

 • Ideaal voor kinderen
 • Uitstekende kwaliteit
 • Erg goedkoop

Nadelen Sjoelbak Klein 122 Cm

 • Niet geschikt voor volwassenen

3. Sjoelbak Jan des Bouvrie mini

Sjoelbak Jan des Bouvrie mini

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Geef jij veel om het design van de sjoelbak en ben jij op zoek naar een sjoelbak met een strak design in plaats van de standaard hout kleur? Dan is de Sjoelbak Jan des Bouvrie mini de beste optie voor jou. Deze sjoelbak is op nummer 3 geëindigd in onze top 5. Wij moeten er wel meteen bij zeggen dat deze sjoelbak ook voornamelijk geschikt is voor kinderen.

Zo beschikt de Sjoelbak Jan des Bouvrie mini over een lengte van 120 cm waardoor kinderen gemakkelijk gebruik kunnen maken van deze sjoelbak. Ben je niet zo fan van de zwarte kleur? Dan kun je hem ook gemakkelijk in het bruin aanschaffen door op de bovenstaande button te klikken.

Ook deze sjoelbak wordt geleverd met 20 mini witte sjoelschijven en een handig katoenen opbergzakje. Dankzij het kleine formaat is ook deze sjoelbak gemakkelijk op te bergen. De Sjoelbak Jan des Bouvrie mini is tevens voorzien van een CE markering en is gemaakt van hout.

Voordelen Sjoelbak Jan des Bouvrie mini

 • Strak design
 • In twee kleuren verkrijgbaar
 • Perfect voor kinderen
 • Gemakkelijk op te bergen

Nadelen Sjoelbak Jan des Bouvrie mini

 • Niet geschikt voor volwassenen

4. Buffalo Sjoelbak

Buffalo Sjoelbak

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb jij wat meer geld om uit te geven en wil je een kwalitatief uitstekende sjoelbak in huis halen? Dan is de Buffalo Sjoelbak de beste optie voor jou. Deze sjoelbak is in onze top 5 op de vierde plek geëindigd. Dit komt voornamelijk doordat de prijs in tegenstelling tot de andere sjoelbakken een stuk hoger ligt.

Je ontvangt voor deze prijs dan wel de meest kwalitatieve sjoelbak uit onze top 5. Zo beschikt de Buffalo Sjoelbak over een ontzettend mooi design en heeft hij een echte luxe uitstraling. Verder zijn de afmetingen van de Buffalo Sjoelbak 4,5 x 200 x 41 cm en wordt hij geleverd inclusief de 30 benodigde sjoelschijven.

Deze schijven zijn gemaakt van gepolijst beukenhout. Verder ontvang je bij aanschaf van de Buffalo Sjoelbak ook een afsluitdeksel voor wanneer je de sjoelbak met sjoelschijven wilt opbergen. Wil je meer weten over deze luxe sjoelbak? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs!

Voordelen Buffalo Sjoelbak

 • Eindeloos speelplezier
 • Luxe desin
 • Uitstekende kwaliteit

Nadelen Buffalo Sjoelbak

 • Prijs ligt wat hoger

5. Hot games Sjoelbak junior 120cm

Hot games Sjoelbak junior 120cm

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Hot games Sjoelbak junior 120cm geplaatst in onze top 5. Deze sjoelbak is wederom geschikt voor kinderen dankzij het kleine formaat. Zo beschikt hij over een formaat van slechts 120 cm waardoor jij hem gemakkelijk kunt opbergen. 

De Hot games Sjoelbak junior 120cm is erg goedkoop, maar beschikt wel over de kwaliteit die jij verwacht van een goede sjoelbak. Verder worden er bij aankoop van de Hot games Sjoelbak junior 120cm de bijbehorende 20 schijven meegeleverd. Deze hebben een doorsnede van 30 mm en worden geproduceerd in Nederland.

De bak zelf is wat stroef. Om optimaal te kunnen genieten van deze sjoelbak kan het daarom verstandig zijn om deze een keer goed schoon te poetsen. Hierdoor wordt hij al een stuk gladder waardoor het glijden een stuk makkelijker verloopt. De beste prijs ontdek je via de bovenstaande button!

Voordelen Hot games Sjoelbak junior 120cm

 • Goedkoopste optie
 • Leuk ontwerp
 • Prima kwaliteit

Nadelen Hot games Sjoelbak junior 120cm

 • Bak is wat stroef

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel sjoelbakken hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten sjoelbakken getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de sjoelbakken op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste sjoelbakken op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>