Beste Snorkelset [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste Snorkelset

Waimea Duikmasker met Snorkel - Senior - Kobalt review

Waimea Duikmasker met Snorkel

Ben jij op zoek naar een goede snorkelset voor de zomervakantie? Dan zit je hier goed! Wij van Mutsy hebben namelijk een snorkelset test uitgevoerd om er achter te komen wat de beste snorkelset van dit moment is. 

Het Waimea Duikmasker met Snorkel is uit onze test gekomen als beste snorkelset 2024! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en materialen. 

Deze snorkelset is goedgekeurd door snorkelbegeleiders omdat de glazen van de duikbril gemaakt zijn van gehard glas. Ook sluit de bril goed aan zodat er geen water in loopt tijdens het snorkelen.

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor deze beste snorkelset? Klik dan snel op de onderstaande button!

Een van de leukste activiteiten om deze zomer te ondernemen is snorkelen. Snorkelen is een watersport waarbij je met je gezicht naar beneden in het water drijft of zwemt. Tijdens het snorkelen kun je genieten van prachtige koraalriffen en verschillende soorten vissen die in de zee zwemmen. 

Het snorkelen klinkt super leuk natuurlijk maar wat is een goede snorkelset? Snorkelsets zijn er in verschillende soorten en maten. Hierdoor is het lastig om een goede snorkelset uit te kiezen. Een goede snorkelset bestaat uit een duikbril, een mondstuk en eventueel een paar zwemvliezen. Het is belangrijk dat de duikbril goed aansluit zodat er geen water in loopt. Ook is het belangrijk dat het mondstuk goed past. Het mondstuk moet je namelijk gebruiken om adem mee te halen. 

Wij van Mutsy hebben een snorkelset test uitgevoerd om er zo achter te komen wat op dit moment de best geteste snorkelsets zijn. Wij hebben onze test resultaten samengevoegd in een handige top 5 met de best geteste opties van dit moment. Ben jij benieuwd naar de beste snorkelsets uit onze top 5? Lees dan snel verder! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

29

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Snorkelsets

Waimea Duikmasker met Snorkel - Senior - Kobalt review

Beste Koop snorkelset
1. Waimea Duikmasker met Snorkel

Beste luxe snorkelset
2. Atlantis Samana Pro Combo - Snorkelset

Beste snorkelset voor kinderen
3. Aqua Lung Sport Santa Cruz Kids - Snorkelset

Beste budget snorkelset
4. Tunturi Snorkelset

Beste 3-delige snorkelset
5. Intex Snorkel Set

Top 10 Beste snorkelsets

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste snorkelsets. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een snorkelset?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een snorkelset kopen. Toch raden wij je aan om rekening te houden met een aantal belangrijke punten tijdens het kopen van een snorkelset. De onderstaande criteria zijn de criteria waarop wij de snorkelset hebben getest. Door deze criteria in je achterhoofd te houden tijdens het kopen van een snorkelset weet je zeker dat je een beste snorkelset koopt. Kijk dus niet alleen naar een snorkelset aanbieding maar kijk ook naar de beste snorkelset volgens de consumentenbond. 

Inhoud van de set

Ten eerste is het belangrijk om de inhoud van de snorkelset te controleren. De meeste snorkelsets bestaan uit een duikmasker en een mondstuk. Ook zijn er sets waar er naast een duikmasker en een mondstuk nog een paar zwemvliezen bij zitten. Zwemvliezen zijn handig maar dit zijn niet de belangrijkste onderdelen van een snorkelset. Bij een goede snorkelset zit altijd een duikmasker en een mondstuk bij inbegrepen. Controleer altijd of deze twee producten bij de set zitten. 

Materiaal van de set

Als tweede is het belangrijk om het materiaal van de snorkelset te controleren. Je wilt natuurlijk wel een snorkelset die gemaakt is van waterdicht materiaal. De meeste snorkelsets zijn gemaakt van PVC, rubber, silitex of siliconen. Deze materialen laten geen water door en zijn ook nog eens zacht. Hierdoor voelen snorkelsets die gemaakt zijn van deze materialen niet vervelend aan tijdens het zwemmen. 

Gehard glas 

Als derde is het belangrijk om de controleren van welk materiaal het glas van de duikbril is gemaakt. De meeste glazen zijn namelijk gemaakt van gehard glas. Dit is een type veiligheidsglas dat wordt verwerkt door gecontroleerde thermische of chemische behandelingen om de sterkte te vergroten in vergelijking met normaal glas. Gehard glas is 4x sterker dan normaal glas en zal daarom minder snel breken. 

CE-markering 

Als laatste is het belangrijk om te controleren of de snorkelset CE gecertificeerd is. Een CE gecertificeerde snorkelset beschikt over een CE markering. Deze markering kan je herkennen aan de letters CE. Een CE markering houdt in dat het product voldoet aan de Europese veiligheidsregels. Zo weet je zeker dat je het product veilig kan gebruiken. 


Wat is de beste snorkelset van 2024? 

Welke snorkelset is het beste? Deze vraag gaan wij in de volgende sectie beantwoorden. Aan de hand van de resultaten uit onze snorkelset test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste snorkelsets van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ook hebben wij verschillende soorten snorkelsets geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een beste snorkelset tussen zit. Ben jij benieuwd naar de beste snorkelset van dit moment? Lees dan snel verder! 

1. Waimea Duikmasker met Snorkel

Waimea Duikmasker met Snorkel - Senior - Kobalt review

9.5

Eindbeoordeling

Materiaal

8.8

Stevigheid

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Mutsy hebben namelijk een snorkelset test uitgevoerd om er zo achter te komen wat de beste snorkelsets van dit moment is. Het Waimea Duikmasker met Snorkel is uit onze test gekomen als beste snorkelset 2024! Dit op basis van zijn goede prijs/kwaliteitverhouding en materialen. Deze snorkelset bestaat uit een duikmasker en een mondstuk.

Beide onderdelen zijn gemaakt van PVC. Dit is een sterk en zacht materiaal. Er komt dus geen water in het masker en het mondstuk en deze zijn comfortabel voor de drager door het zachte materiaal. Deze snorkelset is goedgekeurd door snorkelbegeleiders omdat de glazen van de duikbril gemaakt zijn van gehard glas. Deze snorkelset is dus perfect om mee te nemen op je volgende strandvakantie. 

Voordelen Waimea Duikmasker met Snorkel

 • Deze set bevat een duikmasker en een mondstuk
 • Gemaakt van PVC
 • Verstelbare, elastische band
 • Glazen van de duikbril zijn gemaakt van gehard glas

Nadelen Waimea Duikmasker met Snorkel

 • De duikbril kan beslaan 

2. Atlantis Samana Pro Combo - Snorkelset

9.3

Eindbeoordeling

Materiaal

9.3

Stevigheid

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als tweede hebben wij de Atlantis Samana Pro Combo - Snorkelset geselecteerd als beste luxe snorkelset. Deze snorkelset is gemaakt van siliconen. Door het zachte materiaal is deze snorkelset comfortabel voor de drager. Ook sluit de bril goed aan op je gezicht waardoor er geen water in de bril kan lopen tijdens het snorkelen.

Het mondstuk kan je eenvoudig vastmaken aan het duikmasker door middel van de snorkelclip. Zo kan je het mondstuk niet verliezen tijdens het snorkelen. Het duikmasker is gemakkelijk te verstellen door middel van de siliconen maskerend. Het masker past iedereen! De lens van het duikmasker bestaat uit een geheel, waardoor je geen last hebt van een frame. Ook heb je op deze manier veel zicht waardoor jij optimaal kan genieten van de onderwater wereld. Verder krijg je bij deze snorkelset een luxe snorkeltas cadeau. 

Voordelen Atlantis Samana Pro Combo - Snorkelset

 • Verkrijgbaar in twee kleuren 
 • Bij deze snorkelset krijg je een snorkeltas cadeau 
 • Gemaakt van siliconen
 • De band van het duikmasker is verstelbaar

Nadelen Atlantis Samana Pro Combo - Snorkelset

 • Niet geschikt voor kinderen

3. Aqua Lung Sport Santa Cruz Kids - Snorkelset

8.7

Eindbeoordeling

Materiaal

8.2

Stevigheid

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de Aqua Lung Sport Santa Cruz Kids - Snorkelset geselecteerd als beste snorkelset voor kinderen. Deze snorkelset bestaat uit een duikmasker, een mondstuk en een paar zwemvliezen. De snorkelset wordt geleverd met een handige draagtas zodat je de set gemakkelijk mee kan nemen naar het strand en/of op vakantie. 

Het duikmasker heeft een smallere pasvorm waardoor deze ideaal is voor kinderen. Ook is de band van het duikmasker verstelbaar. Het mondstuk heeft een speciale "total dry top'' wat er voor zorgt dat je kind geen water in zijn snorkel krijgt. De zwemvliezen die bij deze snorkelset worden geleverd zijn verstelbaar. Door middel van de hielstrap kan je de zwemvliezen een maat groter of kleiner maken. De kleinste maat is 32 en de grootste maat is 37. 

Voordelen Aqua Lung Sport Santa Cruz Kids - Snorkelset

 • Gemaakt van PVC 
 • Zwemvliezen en duikmasker zijn verstelbaar 
 • Zwemvliezen zijn verkrijgbaar in de maten 25-31 en 32-37
 • Het mondstuk heeft een speciale "total dry top"

Nadelen Aqua Lung Sport Santa Cruz Kids - Snorkelset

 • Alleen verkrijgbaar in de kleur blauw

4. Tunturi Snorkelset

8.3

Eindbeoordeling

Materiaal

9.0

Stevigheid

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Wil je wel een snorkelset aanschaffen om mee te nemen op vakantie maar wil of kan je niet al te veel geld uitgeven aan een snorkelset? Natuurlijk begrijpen we dat en daarom hebben de Tunturi Snorkelset geselecteerd als beste budget snorkelset. Deze snorkelset doet zeker niet onder aan de andere snorkelsets uit deze lijst. Dus ook als je niet al te veel geld kan uitgeven aan een snorkelset kan je toch genieten van de onderwaterwereld. 

Deze snorkelset is geschikt voor volwassenen en kinderen. Dit doordat het masker gemakkelijk te verstellen is, door midden van de verstelgespen aan de zijkanten van het masker. Mocht er toch nog een beetje water in de duikbril lopen tijdens het snorkelen dan is dit geen probleem je kan de duikbril ook onderwater nog verstellen. Het mondstuk van de snorkel heeft een spatwaterdopje aan de bovenkant waardoor er minder water in de snorkel kan komen. 

Voordelen Tunturi Snorkelset

 • Anti-spatwater snorkel
 • Snel-verstel gespen aan de zijkant
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen

Nadelen Tunturi Snorkelset

 • De gespen sluiten niet makkelijk controleer dit altijd 

5. Intex Snorkel Set

8.1

Eindbeoordeling

Materiaal

8.4

Stevigheid

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste uit de lijst is de Intex Snorkel Set. Deze snorkelset is door onze experts geselecteerd als beste 3-delige snorkelset. Deze snorkelset bestaat uit een duikbril, een mondstuk en zwemvliezen. Met deze snorkelset kan je kind op een veilige manier de onderwaterwereld ontdekken. 

De lens van de duikbril is gemaakt van gehard polycarbonaat. Gehard polycarbonaat kan goed tegen hoge temperaturen en is praktisch onbreekbaar. Je kind dan de duikbril zelf gemakkelijk opzetten door middel van de elastieken hoofdband aan de achter kant van de bril. Ook kan je de band van de duikbril nog verstellen zodat deze goed aansluit op het hoofd van je kindje. Zo loopt er geen water in de duikbril tijdens het snorkelen. De zwemvliezen zijn ook verstelbaar doormiddel van de hielband. 

Voordelen Intex Snorkel Set

 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar 
 • Duikbril en zwemvliezen zijn verstelbaar
 • De lens van de duikbril is gemaakt van gehard polycarbonaat 

Nadelen Intex Snorkel Set

 • Niet geschikt voor volwassenen 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel snorkelsets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten snorkelsets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de snorkelsets op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste snorkelsets op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

juli 10, 2024

juni 19, 2024

mei 22, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>