Beste Solar Powerbank [Test 2024]

Laatste Update: september 2024

Best Geteste Solar Powerbank

Auronic Powerbank - 26.800 mAh - 20W

LifeGoods Powerbank

De LifeGoods Powerbank is de beste optie voor het opladen van al je elektronische apparaten. Hij is ontworpen met hoogwaardige materialen, waardoor hij sterk en duurzaam is. Hij heeft ook een krachtig batterijvermogen en een veiligheidsbescherming om jouw apparaat te beschermen tegen oververhitting.

Bovendien is hij ontworpen met een uniek ontwerp dat het gemakkelijk maakt om mee te nemen. Kortom, LifeGoods Powerbank is de beste optie voor het opladen van al jouw elektronische apparaten!

Vakanties zijn altijd leuk, maar tegenwoordig is er wel een klein probleempje waar men steeds meer mee te maken krijgt: elektriciteit! In de wilde natuur is het onmogelijk om je apparaten op te laden, en ook tijdens lange autoreizen is de 12V- ingang van de auto vaak niet genoeg. 

Een Solar Powerbank is hiervoor een oplossing! Een goede Solar Powerbank kopen doe je echter niet zomaar. Als je wil weten welke Solar Powerbanks is het beste zijn, ben je hier op de juiste plek. We hebben allerlei Solar Powerbank producten getest, om erachter te komen welke Solar Powerbank aanbiedingen interessant zijn en welke niet.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

42

 Ervaringen gecheckt

18

Webshops vergeleken


Top 5 beste Solar Powerbanks

Auronic Powerbank - 26.800 mAh - 20W

Beste koop Solar Powerbank
1.  LifeGoods Powerbank

Beste Solar Powerbank met zaklamp
2. HEKO Solar® Powerbank 30000 mAh Charger

Beste grote Solar Powerbank 
3. Homèlle Solar Powerbank 36000mAh

Beste Solar Powerbank voor in vliegtuig
4. MM Brands Solar Powerbank 20000 mah

Beste Goedkope Solar Powerbank
5. Thunderz Solar powerbank 30000 mAh

Top 10 beste Solar Powerbanks

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Solar Powerbanks.


Waar moet op letten bij het kopen van een Solar Powerbank?

Om zeker te weten dat de Solar Powerbank die je uitkiest voldoet aan al je wensen, raden we je aan om de onderstaande punten goed door te lezen. We vertellen je even kort wat zoal belangrijk is aan een Solar Powerbank. Zo zie je niets over het hoofd en voorkom je een miskoop.

Aantal ports

Het aantal USB poorten is belangrijk om rekening mee te houden. Een powerbank voor het hele gezin met maar twee poorten? Daar komt ruzie van. Houd rekening met de groep mensen waarmee je de powerbank gaat delen.

Capaciteit

Een Solar Powerbank heeft een bepaalde capaciteit, aangegeven in mAh (milliampère / uur). Dit zegt hoeveel 'batterij' er in de powerbank zit. Hoger is beter, maar let er wel op dat in vliegtuigen je maar 27000mAh kunt inpakken - groter dan dat, en je koffer komt niet door de douane.

Soort ports

Gebruiken je apparaten USB-C, gewone USB of een andere soort kabel? Let daar goed op, want een USB 2.0 past niet in een USB-C poort en andersom.

Zonne-oppervlakte

De oppervlakte van de zonnepaneeltjes bepaalt hoe snel de powerbank oplaadt. Hoe meer oppervlakte, hoe sneller hij vol is. Maar misschien moet je ook rekening houden met hoe compact de Solar Powerbank is, want je moet hem tenslotte meenemen.


Wat is de beste Solar Powerbank van 2024? 

Een Solar Powerbank koop je niet zonder te kijken. Hieronder vind je dan ook een zorgvuldige selectie van de beste powerbanks met zonnepanelen. We weten zeker dat je met onderstaande producten tevreden zult zijn - we hebben ze tenslotte zelf uitgekozen!

1. LifeGoods Powerbank

Auronic Powerbank - 26.800 mAh - 20W

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Om goed voorbereid op pad te gaan in de natuur, raden we de LifeGoods Powerbank enorm aan! Dit is verreweg de beste solar powerbank 2024 die je gaat vinden. Door het grote oppervlak van zonnepanelen kun je de powerbank zonder netstroom laten opladen. 

In totaal is de LifeGoods Powerbank van 26800 mAh in staat om tot wel 6 telefoons op te laden - allemaal op zonne-energie. Je kan hem dus meenemen voor het hele gezin en hoeft nooit bang te zijn dat de batterij leeg is.

Handig: in plaats van je telefoon opladen om de zaklamp daarvan te gebruiken, kun je ook de zaklamp in de powerbank zelf gewoon aanzetten! Deze gebruikt heel weinig batterij, maar geeft meer licht dan je telefoonzaklamp - ideaal voor duistere kampeersessies in het bos - of gewoon in de tuin.

Voordelen LifeGoods Powerbank

  • Met zaklamp
  • Geschikt voor 6 volledige oplaadbeurten
  • USB-C en 2 USB poorten
  • In 4 uur al opgeladen

Nadelen LifeGoods Powerbank

  • Opladen duurt langer in de zon

2.  HEKO Solar® Powerbank 30000 mAh Charger

solar powerbank met zaklamp

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Deze powerbank van HEKO solar is een soort multitool. Naast dat je jouw telefoon supersnel kunt opladen heeft het een ingebouwde zaklamp en 3 ingebouwde kabels; USB C, Lightning en Micro USB. Wat voor telefoon of apparaat je ook hebt, opladen lukt altijd met deze multifunctionele solar powerbank.

Het bedrijf HEKO Solar® is opgericht door Guus Hendriks. na het zien van de natuurdocumentaire 'A Life On Our Planet' besloot hij dat een betere wereld begint bij jezelf. Vanuit deze mooie gedachte is het ontwikkelen van deze supervette powerbank op zonne-energie ontstaan.

Vaak last van trage snelheden bij powerbanks? Bij deze HEKO Powerbank 30000 mAh Charger is dat niet het geval! De powerbank ondersteunt namelijk de snellaadfunctie van bijna alle moderne smartphones, dus binnen no-time kun je alweer een hele dag vooruit.

De ingebouwde LED-lamp is een handig detail, en dankzij de enorme capaciteit kun je deze uren achter elkaar aanlaten. Wanneer deze solar power bank volledig is opgeladen kun je een telefoon 7 keer (Samsung) tot 11 keer (iPhone) opladen! Maar denk bijvoorbeeld ook aan een spelcomputer!

Voordelen HEKO Solar® Powerbank 30000 mAh Charger

  • 3 ingebouwde kabel aansluitingen
  • Snellaadfunctie
  • Felle ingebouwde LED-lamp
  • Laadt snel op

Nadelen HEKO Solar® Powerbank 30000 mAh Charger

  • Heeft geen handvat om vast te kunnen houden

3. Homèlle Solar Powerbank 36000mAh

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Voor een iets lager prijsje krijg je met de Homèlle Solar Powerbank 36000mAh zelfs een grotere capaciteit. De Homèlle Solar Powerbank 36000mAh is een simpele solar powerbank die een capaciteit heeft van maar liefst 36 duizend mAh!

Je hebt om de Homèlle Solar Powerbank 36000mAh op te laden, maar één ding nodig: zonlicht! Je kan dit apparaat dus oneindig opladen met behulp van de zon. Dat zou nog wel eens een lifesaver kunnen zijn als je midden in de wildernis de weg kwijt bent - en bovendien scheelt het geld.

De Homèlle Solar Powerbank 36000mAh is heel duurzaam ontwikkeld en kan tientallen jaren meegaan. Een moderne smartphone laad je op in ongeveer 1,5 uur, bijvoorbeeld de iPhone 12. Ieder merk smartphone of tablet wordt ondersteund en ook sommige laptops zijn via de USB-C verbinding op te laden.

Voordelen Homèlle Solar Powerbank 36000mAh

  • Geschikt voor alle smartphones en sommige laptops
  • USB-C en USB
  • 36000 mAh
  • Zonnepanelen werken goed

Nadelen Homèlle Solar Powerbank 36000mAh

  • Geen quick charge functie

4. MM Brands Solar Powerbank 20000 mah

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Liever een powerbank die mee mag aan boord het vliegtuig? Dat mag alleen onder de 27.000 mAh, en gelukkig zit deze MM Brands Solar Powerbank 20000 mah daar dus ruim onder. We hebben ook echt aan iedereen gedacht in onze Solar Powerbank test.

De dubbele LED-lamp is erg praktisch en kan uren achter elkaar gebruikt worden. Door de oranje kleur vind je hem makkelijk terug in het donker, zodat je altijd elektriciteit bij de hand hebt - dat is ook wel nodig in de 21ste eeuw.

Iedere smartphone, tablet, actioncam of e-reader kan worden opgeladen, en dat tot wel 8 keer afhankelijk van de grootte. Overal ter wereld elektriciteit hebben, ook in het vliegtuig? Kies dan deze MM Brands Solar Powerbank 20000 mah.

Voordelen MM Brands Solar Powerbank 20000 mah

  • Mag in het vliegtuig
  • Overal elektriciteit
  • dubbele LED lamp

Nadelen MM Brands Solar Powerbank 20000 mah

  • Geen quick charge voor alle telefoons

5. Thunderz Solar powerbank 30000 mAh

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De Thunderz Solar powerbank 30000 mAh is een supermoderne oplossing, die veel frustraties bij gewone powerbanks weghaalt. Hoe? Leggen we uit.

Ten eerste kan de Thunderz Solar powerbank 30000 mAh nooit echt leeg gaan - zo lang je de zon nog hebt, is deze enorme unit altijd voorzien van energie. Hierdoor gaat 'ie bij intensief gebruik wel 2 keer langer mee dan andere powerbanks van dit formaat.

Daarnaast kun je gebruik maken van quickcharge; je apparaten laden tot wel 3 keer zo snel op door deze slimme technologie. Dit wordt gebruikt op bijna ieder modern telefoonmodel en daardoor kun je altijd en overal gebruik maken van de energie die de zon ons geeft.

Voordelen Thunderz Solar powerbank 30000 mAh

  • Geeft percentage duidelijk aan
  • Veel ports, inclusief lightning
  • 30.000 mAh

Nadelen Thunderz Solar powerbank 30000 mAh

  • Mag niet mee in vliegtuig

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel solar powerbanks hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten solar powerbanks getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de solar powerbanks op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste solar powerbanks op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

augustus 29, 2024

augustus 28, 2024

augustus 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>