Beste Speelgoedkast [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Speelgoedkast

Crane Montessori Speelgoedkast - Kinder boekenkast - Kinderkamer boekenrek - Opbergkast - Boekenkastje

De Minerakids Crane Montessori speelgoedkast

Op zoek naar de beste speelgoedkast voor je kleine? Dan hebben we goed nieuws! De Minerakids Crane Montessori speelgoedkast is als grote winnaar uit de speelgoedkast test 2024 gekomen en om deze reden verkozen tot de beste speelgoedkast 2024!

Zo is deze stijlvolle speelgoedkast geheel gemaakt van hoogwaardig hout en zijn alle scherpe hoeken en randen weggehaald wat deze speelgoedkast volledig kinder-proof maakt!

Stimuleer het lezen van je kleine door zijn of haar favoriete boekjes op ooghoogte neer te zetten en raak al het speelgoed eenvoudig kwijt in de zeer ruime onderkant van deze speelgoedkast. 

Ben jij benieuwd naar deze speelgoedkast? Klik dan op de button hieronder!

Ieder kind is dol op zijn of haar speelgoed, je zal vast nog wel weten waar jij vroeger mee speelde toen je nog wat jonger was. Het speelgoed heeft in de loop van de jaren een grote verandering door gemaakt, maar een ding zal nooit veranderen; een kind is dol op speelgoed! De aanschaf van een speelgoedkast komt met vele voordelen en kan zeer handig zijn om in een kinderkamer te hebben.

Een speelgoedkast is niet iets wat je elke dag koopt en daarbij zijn er tegenwoordig allerlei verschillende soorten speelgoedkasten waardoor het moeilijk is om de juiste keuze te maken. Wij krijgen steeds vaker vragen binnen ten aanzien van de beste speelgoedkasten en om deze reden hebben we een speelgoedkast test uitgevoerd waarbij we de beste opties van dit moment hebben opgenomen in een top 5 lijst.

Verder ontdek je in dit artikel een aantal belangrijke criteria die je kunnen helpen in je koopoverweging. De beste opties van dit moment ontdekken? Waar wacht je op lees gauw verder en ontdek welke speelgoedkast het beste bij je kleintje past!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

17

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

13

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Speelgoedkasten

Crane Montessori Speelgoedkast - Kinder boekenkast - Kinderkamer boekenrek - Opbergkast - Boekenkastje

Beste koop speelgoedkast
1. De Minerakids Crane Montessori speelgoedkast

beste-speelgoedkast

Beste speelgoedkast met bakken
2. Decopatent speelgoedkast

beste-speelgoedkast

Beste speelgoedkast met hangvakken
3. Relaxdays speelgoedkast

beste-speelgoedkast

Beste speelgoedkast kinderkamer
4. Labebe Dubbelzijdig Verrijdbaar speelgoedkast

beste-speelgoedkast

Beste speelgoedkast woonkamer
5. Massief houten 3-laags speelgoedkast

Top 10 Beste Speelgoedkasten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste speelgoedkasten. Het enige nadeel hiervan is dat je de testresultaten mist en je geen antwoord kan geven op de vraag welke speelgoedkast past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een speelgoedkast?

Wat is een goede speelgoedkast en waar moet je op letten bij het kopen van een speelgoedkast? Het kopen van een speelgoedkast kan lastig zijn, zeker als je niet weet waar je naar opzoek bent. Om jullie zo goed mogelijk te begeleiden in de aankoop van de beste speelgoedkast hebben we hieronder een aantal criteria opgesomd die je daarbij kunnen helpen.

Deze criteria hebben wij zelf ook gebruikt in onze speelgoedkast test en lijken tevens ook sterk op de beste speelgoedkast volgens de consumentenbond. Door je goed aan deze criteria te houden wordt de kans op een misskoop aanzienlijk kleiner en zorg je ervoor dat je de beste koop in huis haalt.  

Afmetingen

Allereerst is het heel belangrijk om te kijken naar afmetingen van een speelgoedkast. Weliswaar klinkt dit heel logisch maar dit wordt toch heel vaak over het hoofd gezien. Bedenk van te voren in wat voor ruimte de speelgoedkast komt te staan, is dit in de woonkamer of de kinderkamer? Nadat je dit weet kijk je goed naar de afmetingen van de ruimte en betrek je deze op je toekomstige speelgoedkast.

De speelgoedkast kan beter iets te klein zijn dan dat de kast te groot blijkt te zijn. Alle afmetingen staan altijd weergegeven in de product specificaties let hier dus goed op!

Design

Ook is het belangrijk om te kijken naar het design van de desbetreffende speelgoedkast. Hierbij kan je rekening houden met het uiterlijk zoals lichte en gezellige kinderkleuren die geheel in het thema van je kinderkamer passen. Je streeft er natuurlijk naar dat je kind al vrolijk wordt als hij of zij de speelgoedkast ziet!

Verder kan je ook rekening houden met de praktische kant van het design. Denk hierbij aan het gebruikte materiaal en of de kinderkast wel kind-proof is ontworpen.

Extra functionaliteiten 

Als laatste is het belangrijk om rekening te houden met extra functionaliteiten. Speelgoedkasten komen tegenwoordig met allerlei verschillende extra functionaliteiten die het gebruiksgemak bevorderen. Denk hierbij aan extra hangvakken, een wielen set waardoor je de kast gemakkelijk kunt verplaatsen en extra verstevigde poten waardoor de speelgoedkast ten alle tijden stabiel op zijn plek blijft staan.

Extra functionaliteiten staan altijd weergegeven in de product specificaties, neem je tijd om deze goed door te lezen! 


Wat is de beste speelgoedkast van 2024? 

Welke speelgoedkast is het beste? We zijn eindelijk aangekomen bij de test resultaten en dat betekent dat we jou niet langer in spanning houden en gelijk ter zaken komen. Ouders hebben verschillende wensen en behoeftes als het gaat om een  speelgoedkast voor hun kleintje, om deze reden hebben we de speelgoedkasten onderverdeeld in verschillende categorieën. Hieronder wordt elke speelgoedkast kort toegelicht waarna de voor en nadelen tegenover elkaar worden afgewogen. 

Verder staan de belangrijkste beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen rechts weergegeven. We hopen dat je kind veel plezier van zijn of haar speelgoedkast zal hebben. 

1. De Minerakids Crane Montessori speelgoedkast

Crane Montessori Speelgoedkast - Kinder boekenkast - Kinderkamer boekenrek - Opbergkast - Boekenkastje

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De beste speelgoedkast kopen? Zoals je waarschijnlijk al hebt gelezen is de Minerakids Crane Montessori speelgoedkast als grote winnaar uit de speelgoedkast test gekomen en om deze reden verkozen tot de beste speelgoedkast 2024. Zo is deze stijlvolle speelgoedkast goed te combineren in elk interieur en volledig kind-proof doordat alle scherpe hoeken en randen zijn weggewerkt. Daarbij is deze speelgoedkast vrij van chemische stoffen.

Heeft je kindje drinken gemorst of een kruimelbende achtergelaten? Geen probleem! De Minerakids Crane Montessori speelgoedkast is gemaakt van hoogwaardig, waterbestendig hout en zeer eenvoudig schoon te maken. Plaats een grote hoeveelheid aan speelgoed gemakkelijk onderin de speelgoedkast en stimuleer tegelijkertijd op een subtiele manier de leesvaardigheid van je kind door zijn of haar favoriete boekjes op oog hoogte neer te zetten.

Tevens is deze speelgoedkast binnen enkele minuten gemonteerd en klaar voor gebruik! Helaas kom deze speelgoedkast zonder wielen set waardoor alleen volwassenen deze kast gemakkelijk kunnen verplaatsen.

Voordelen De Minerakids Crane Montessori speelgoedkast

 • Kinder-proof
 • Hoogwaardig & waterbestendig materiaal
 • Stijlvol design
 • Eenvoudig gemonteerd

Nadelen De Minerakids Crane Montessori speelgoedkast

 • Komt zonder wielen-set

2. Decopatent speelgoedkast

beste-speelgoedkast

9.2

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op zoek naar een speelgoedkast met veel mooie en kleurrijke bakken? Dan is de Decopatent speelgoedkast wellicht de perfecte optie om in overweging te nemen! Deze speelgoedkast komt met 12 meegeleverde bakken in verschillende vormen en kleuren waar je eenvoudig alle boekjes, knuffels en overig speelgoed van je kleine in kan opbergen 

In het kleurrijke design is rekening gehouden met de lengte van je kind waardoor zij of hij gemakkelijk bij alle bakken kan komen. Verder zijn de bakken uitneembaar en dus goed schoon te houden. Doordat de poten van de Decopatent speelgoedkast ietsjes uit steken blijft de kast ten alle tijden stabiel op zijn plek staan. 

Tevens is de zijkant van de speelgoedkast voorzien van een paar handige handvatten waardoor je de kast gemakkelijk kunt verplaatsen. Verder heb je de speelgoedkast binnen enkele minuten in elkaar gezet dankzij de duidelijke handige montagehandleiding.

Voor de veiligheid dien je de speelgoedkast tegen de muur te plaatsen. Je kunt ook een speelmat eronder leggen zodat de grond niet beschadigd wordt!

Voordelen Decopatent speelgoedkast

 • 12 meegeleverde bakken in verschillende vormen en kleuren
 • Goed schoon te houden
 • Door volwassenen eenvoudig te verplaatsen
 • Geschikt voor jongens en meisjes

Nadelen Decopatent speelgoedkast

 • Komt zonder achterwand

3. Relaxdays speelgoedkast

beste-speelgoedkast

8.8

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plaats hebben wij de beste speelgoedkast aanbieding in deze top 5 lijst namelijk de Relaxdays speelgoedkast. Deze speelgoedkast is voorzien van verschillende uitneembare bakken en hangvakken waardoor deze speelgoedkast een hele goedkope toevoeging is aan de kinderkamer van je kleintje.  

De Relaxdays speelgoedkast heeft een stijlvoldesign waarbij de zijkanten zijn voorzien van leuke kindvriendelijke plaatjes. In het design is ook rekening gehouden met de lengte van je kind en zo ontworpen dat hij of zij overal gemakkelijk bij kan. Verder is ook deze speelgoedkast voorzien van handvatten waardoor je de kast eenvoudig kunt verplaatsen. Het belastbaar gewicht varieert van 3 tot 6 kilo wat meer dan genoeg is om al het speelgoed, boeken of bouwstenen van je kleintje in kwijt te raken. 

Helaas zit de decoratie van de Relaxdays speelgoedkast niet bij de levering inbegrepen. Meer weten over deze speelgoedkast of de beste prijs van dit moment ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Relaxdays speelgoedkast

 • Aantrekkelijke prijs
 • Uitneembare bakken & hangvakken
 • Voorzien van handvatten

Nadelen Relaxdays speelgoedkast

 • Decoratie zit niet bij de levering in begrepen

4. Labebe Dubbelzijdig Verrijdbaar speelgoedkast

beste-speelgoedkast

8.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plaats hebben wij de Labebe Dubbelzijdig Verrijdbaar speelgoedkast geplaatst. Zoals de naam het al verklapt is deze speelgoedkast dubbelzijdig waardoor je nu aan twee kanten al de boekjes, knuffels of het speelgoed van je kind in kan opbergen. 

De opbergvakken van de Labebe Dubbelzijdig Verrijdbaar speelgoedkast hebben verschillende dieptes waardoor je boeken van verschillende formaten effectief kunt sorteren. Ook deze speelgoedkast is kinder-proof waarbij het materiaal mooi is afgewerkt waardoor de veiligheid van je kind altijd gewaarborgd wordt. 

Tevens komt deze speelgoedkast met een wielen-set waardoor je kind deze gemakkelijk kan verplaatsen en kun je aan de zijkant eenvoudig allerlei dingetjes ophangen. Helaas is deze speelgoedkast alleen geschikt voor baby's en peuters en zal je voor de wat oudere kinderen een andere speelgoedkast in overweging moeten nemen.

Voordelen Labebe Dubbelzijdig Verrijdbaar speelgoedkast

 • Dubbelzijdig
 • Verschillende dieptes
 • Kinder-proof
 • Voorzien van een wielen-set

Nadelen Labebe Dubbelzijdig Verrijdbaar speelgoedkast

 • Alleen geschikt voor baby's en peuters

5. Massief houten 3-laags speelgoedkast

beste-speelgoedkast

8.3

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste speelgoedkast hebben we de Massief houten 3-laags speelgoedkast. Geef je liever de voorkeur aan een speelgoedkast in de woonkamer zodat je ten alle tijden op je kindje kan letten? Dan is dit wellicht de perfecte match voor jou!

De Massief houten 3-laags speelgoedkast is voorzien van alle gebruiksgemakken die de voorgaande speelgoedkasten in deze top 5 lijst ook hebben. Zo heeft deze speelgoedkast een speels design en worden alle 9 uitneembare bakken meegeleverd die je ook nog eens zeer eenvoudig schoon kan houden! De Massief houten 3-laags speelgoedkast is volledig gemaakt van hout en kind-proof afgewerkt waardoor de veiligheid van je kind altijd gewaarborgd wordt. 

Tevens is deze speelgoedkast geschikt voor zowel jongens als meisjes en heb je deze binnen enkele minuten in elkaar gezet. Helaas komt de Massief houten 3-laags speelgoedkast zonder wielen-set waardoor alleen volwassenen deze kast eenvoudig kunnen verplaatsen.

Voordelen Massief houten 3-laags speelgoedkast

 • Voorzien van alle gebruiksgemakken
 • Speels design & kinder-proof
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Geschikt voor jongens & meisjes
 • Zeer stabiel
 • Eenvoudig in elkaar te zetten

Nadelen Massief houten 3-laags speelgoedkast

 • Komt zonder wielen-set 

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel speelgoedkasten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 17 soorten speelgoedkasten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de speelgoedkasten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste speelgoedkasten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>