Beste Speelhuisje [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Speelhuisje

Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

Ben jij op zoek naar een leuk speelhuisje voor je kleintje? Dan zit je hier zeker aan het juiste adres! Wij van Mutsy hebben namelijk onderzoek gedaan naar de allerbeste speelhuisjes van dit moment. Mede dankzij ons speelhuisje test 2024 hebben we kunnen opmaken dat de Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis de aller beste koop is die je in huis kan halen! 

Niet alleen beschikt dit speelhuisje over een uitzonderlijke kwaliteit, dit speelhuisje is ook nog eens voorzien van alle gebruiksgemakken waardoor jouw kind garandeert de leukste speel ervaringen zal beleven!

Ben jij benieuwd naar het beste speelhuisje 2024? Klik dan op de button hieronder!

Kinderen hechten ontzettend veel waarde aan leuke en avontuurlijke speel attributen. Vader en moedertje spelen in een eigen huis is misschien iets waar jij of ik vroeger ook al aan hadden gedacht. Tegenwoordig kan je jouw kind eindeloos verwennen met allerlei verschillende soorten speelgoed. Echter is een speelhuisje de ideale optie om je kind een eigen omgeving te bieden waar hij of zij in alle rust kan spelen met alle vriendjes en vriendinnetjes.  

Steeds vaker merken we dat ouders het lastig vinden om een goed speelhuisje aan te schaffen. Om voor eens en voor altijd de beste speelhuisjes op een rijtje te zetten hebben we een speelhuisje test uitgevoerd waarbij we verschillende huisjes uitvoerig hebben getest en onafhankelijk hebben beoordeeld. Hieruit is een handig top 5 overzicht gekomen die we graag met jullie willen doornemen. 

Naast de testresultaten en onze top 5 lijst geven we ook een paar handige tips weg die je kunnen helpen bij de aankoop van het beste speelhuisje. Op deze manier streven we ernaar om iedereen zo goed mogelijk te begeleiden en de kans op een misskoop te verkleinen. 

Benieuwd naar de testresultaten en onze top 5 lijst? Scrol dan gauw naar beneden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

56

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Speelhuisjes

Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

Beste koop speelhuisje
1. Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis in Bruin / Grijs - Houten Speelhuisje met Speelkeuken en accessoires

Beste speelhuisje voor buiten hout
2. Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis in Bruin / Grijs - Houten Speelhuisje met Speelkeuken en accessoires

AXI Robin Speelhuis in Bruin/Antraciet - Met veranda en Grijze glijbaan - Speelhuisje op palen met veranda

Beste speelhuisje met glijbaan
3. AXI Robin Speelhuis in Bruin/Antraciet - Met veranda en Grijze glijbaan - Speelhuisje op palen met veranda

Smoby Pretty House + zomerkeuken - 145 x 110 x 127 cm - Speelhuis

Beste goedkope speelhuisje
4. Smoby Pretty House + zomerkeuken - 145 x 110 x 127 cm - Speelhuis

Smoby Keuken - Speelhuis

Beste keuken speelhuisje
5. Smoby Keuken - Speelhuis

Top 10 Beste Speelhuisjes

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste speelhuisjes. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoorden kan geven op de vraag: welk speelhuisje past het beste bij mijn kind?


Waar moet je op letten bij het kopen van een speelhuisje?

Ga jij een speelhuisje kopen? Dan raden we je aan om niet voor de eerste de beste speelhuisje aanbieding te gaan maar eerst enig onderzoek te verrichten en rekening te houden met een aantal criteria voordat je een aankoop verricht. Speelhuisjes koop je immers niet dagelijks in de supermarkt en kunnen vrij duur zijn. Gelukkig voor jou hebben we hieronder  een aantal belangrijke criteria opgesomd die ervoor zorgen dat jij het meest geschikte speelhuisje voor je kind aanschaft.

Deze criteria hebben wij zelf ook gebruikt in onze test en deze criteria lijken tevens ook sterk op de het beste speelhuisje volgens de consumentenbond. Door deze criteria in je achterhoofd te houden bespaar je tijd, geld en verklein je de kans op een miskoop!

Formaat

Ten eerste is het belangrijk dat je rekening houd met het formaat van het speelhuisje en de ruimte die je tot je beschikking hebt. Speelhuisjes kunnen ontzettend groot zijn, zeker als er een glijbaan en een veranda bij inbegrepen zitten. Voordat overweegt om een speelhuisje aan te schaffen raden we je aan om eerst te kijken of je wel de ruimte tot je beschikking hebt om het speelhuisje op de juiste manier kwijt te kunnen.

Probeer de ruimte altijd groter in te schatten om eventuele teleurstellingen te voorkomen. Maak foto's, meet alles nauwkeurig op en schroom niet om een vriend of familielid om hulp te vragen als je er even niet uit komt. 

Ontwerp

Misschien is dit niet bepaald een criterium waar jij als ouder veel waarde aan hecht maar voor je kleintje is het ontwerp en het kleurgebruik van essentieel belang. Probeer je kleintje te betrekken in je koopoverweging en probeer er achter te komen of hij of zij enthousiast wordt bij het zien van de productafbeeldingen.

Mocht het een verassing zijn probeer dan heel subtiel achter de wensen en behoeftes van je kleintje te komen. Heb je hier toch nog moeite mee? Dan is het verstandig om voor een vrolijk, kleurrijk en kindvriendelijk ontwerp te kiezen. Hiermee sla je de plank nooit mis!

Functionaliteiten

De extra functionaliteiten van een speelhuisje spelen een grote rol in het speelplezier van je kleintje. Het huisje zelf is de basis, sommige items zijn verrijkt met leuke en handige extraatjes. Hierbij kan je denken aan een veranda, opstapladder, glijbaan, keukentje etc. 

Meestal komen de speelhuisjes die zijn voorzien van vele extraatjes ook met een hoger prijskaartje. Probeer voor jezelf hier een balans in te vinden. We raden je aan om de extraatjes los van elkaar te zien en jezelf af te vragen zou mijn kleintje hier echt wat aan hebben en is de prijs het waard?

Veiligheid

Vanzelfsprekend dient de veiligheid van je kind ten alle tijden gewaarborgd te worden. Hierbij is het belangrijk dat je let op scherpe hoeken en randen. Ook is het verstandig om er zeker van te zijn dat het materiaal stevig en niet giftig is. Meestal wordt dit aangeduid met ' BPA-vrij '. 

Daarnaast raden we je bij een houten speelhuisje aan om ervoor te zorgen dat je kleintje zichzelf niet kan bezeren aan loshangend hout of splinters.


Wat is het beste speelhuisje van 2024? 

De meest logische vraag die je jezelf nu stelt is welk speelhuisje is het beste? In de onderstaande sectie gaan we hier graag dieper op in en nemen we uitgebreid onze top 5 lijst met je door. In dit overzicht hebben we de speelhuisjes gecategoriseerd zodat niemand deze pagina straks teleurgesteld verlaat. Ieder speelhuisje introduceren we kort middels een product omschrijving waarbij we ingaan op alle voor en nadelen

Zo kom jij er gemakkelijk achter welk speelhuisje het beste bij je kind past. Overigens staan alle beoordelingscriteria en de eindbeoordelingen hieronder weergegeven. Deze zijn gebaseerd op de ervaringen van de testdeelnemers, de testresultaten en klantreviews.

1. Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Design

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We trappen deze top 5 lijst gelijk af met de grote winnaar! Op de eerste plaats is de Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis geëindigd. Dit speelhuisje is voorzien van 2 ramen met bijbehorende luikjes, 1 deurtje, een veranda en een handig opstap laddertje.

Het kinder-proof en stevige frame van het huisjes is UV bestendig waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over verkleuring op de langere termijn. Daarnaast is kun je in dit kindvriendelijke design allerlei leuke dieren tegenkomen. Verder is dit huisje voorzien van een glijbaan maar niet zomaar een glijbaan! Onder de glijbaan kan je een tuinslang koppelen waardoor je de glijbaan kan omtoveren in een waterglijbaan. Ideaal dus om verkoeling te zoeken op een warme zomerdag. 

Dit CE gecertificeerde speelhuisje is expres niet al te hoog ontworpen om valverwondingen te voorkomen. Tevens is dit speelhuisje binnen een mum van tijd in elkaar gezet dankzij de duidelijke handleiding van SMOBY.

Voordelen Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

 • Kinder-proof en stevig design
 • Compleet huisje
 • Duurzaam ontwerp (lange levensduur)
 • Inclusief waterglijbaan

Nadelen Smoby Stilt house - 260 x 160 x 197 cm - vanaf 2 jaar - Speelhuis

 • Niet geschikt voor kinderen onder de 2 jaar

2. Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis in Bruin / Grijs - Houten Speelhuisje met Speelkeuken en accessoires 

Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis in Bruin / Grijs - Houten Speelhuisje met Speelkeuken en accessoires

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Design

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Ben jij opzoek naar een leuk speelhuisje voor je kleintje dat ideaal is om buiten te gebruiken? Zoek dan niet verder! Op de tweede plek hebben we namelijk de Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis in Bruin / Grijs - Houten Speelhuisje met Speelkeuken en accessoires geplaatst.

Ten eerste is het ontwerp van dit speelhuisje elegant en tijdloos waardoor het huisje geschikt is voor alle tuin interieurs. Naast het stevige en veilige frame is dit huisje versierd met schattige bloempotjes en voorzien van een snackvenster en een deurbel. Binnenin zorgen de gootsteen, kachel en de draadloze telefoon ervoor dat het net op een echt huis lijkt. Hierdoor heeft je kleintje met al zijn vriendjes en vriendinnetjes urenlang speelplezier!

Het speelhuisje is gemaakt van 100% cederhout maar dit zorgt zeker niet voor onveilige situaties. Het speelhuisje is glad, weerbestendig en geheel splintervrij. Tevens is dit huisje eenvoudig op te zetten en kan je overigens stap voor stap worden begeleid in de BILT app. Combineer het daarom met een stuntstep, en je hebt altijd blije kinderen in huis!

Voordelen Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis in Bruin / Grijs - Houten Speelhuisje met Speelkeuken en accessoires 

 • Gemaakt van 100 % cederhout en geschikt om buiten te gebruiken
 • Leuke extraatjes in het ontwerp
 • Realistisch design
 • Stevig, veilig en geheel kinder-proof

Nadelen Backyard Discovery Sweetwater Speelhuis in Bruin / Grijs - Houten Speelhuisje met Speelkeuken en accessoires 

 • Komt zonder glijbaan en veranda 

3. AXI Robin Speelhuis in Bruin/Antraciet - Met veranda en Grijze glijbaan - Speelhuisje op palen met veranda

AXI Robin Speelhuis in Bruin/Antraciet - Met veranda en Grijze glijbaan - Speelhuisje op palen met veranda

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Hecht jouw kind veel waarde aan een veelzijdig speelhuisje en is het prijskaartje een niet al te groot probleem voor jou? Dan is het misschien goed om te weten dat de AXI Robin Speelhuis in Bruin/Antraciet - Met veranda en Grijze glijbaan - Speelhuisje op palen met veranda beschikt over een uitstekende kwaliteit en bijna van alle gebruiksgemakken is voorzien!

Naast het feit dat dit duurzame houten speelhuisje is gemaakt van 100% hemlock hout heeft dit speelhuisje een mooie, elegante en chique design. Dit speelhuisje doet zeker niet onder de beloofde kwaliteit want het huisje beschikt over een glijbaan, brievenbus, plantenbak, veiligheidshek, schoorsteen en een handige opstap laddertje.

Het huisje geeft je kleintje een realistische speelomgeving waarin urenlang gespeeld kan worden. Om de veiligheid hoef je je bijna geen zorgen de maken. Het speelhuisje staat op een veilige hoogte van plusminus 60 cm en alle scherpe hoeken en splinter gevaren zijn geëlimineerd. 

Voordelen AXI Robin Speelhuis in Bruin/Antraciet - Met veranda en Grijze glijbaan - Speelhuisje op palen met veranda

 • Houten speelhuisje geschikt om buiten te gebruiken
 • Voorzien van vele leuke extraatjes 
 • Geheel veilig & kinder-proof
 • Realistisch speelhuisje, goed voor urenlang speelplezier

Nadelen AXI Robin Speelhuis in Bruin/Antraciet - Met veranda en Grijze glijbaan - Speelhuisje op palen met veranda

 • Duurder geprijsd

4. Smoby Pretty House + zomerkeuken - 145 x 110 x 127 cm - Speelhuis

Smoby Pretty House + zomerkeuken - 145 x 110 x 127 cm - Speelhuis

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Design

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

We zijn alweer aangekomen bij de vierde topper in deze lijst. Graag introduceren we het Smoby Pretty House + zomerkeuken - 145 x 110 x 127 cm - Speelhuis aan de ouders die opzoek zijn naar een leuk speel attribuut voor een voordelig prijsje! 

Dit speelhuisje geeft je kind genoeg ruimte om in een creatieve sfeer urenlang vader en moedertje te spelen. Dankzij de bijgeleverde keuken inclusief borden, bestek, glazen en nep-eten kan je kind alvast oefenen om een goede chef-kok te worden. Dit speelhuisje is speciaal ontworpen om buiten te gebruiken. Het materiaal is voorzien van UV bestendig materiaal wat de levensduur van dit artikel bevorderd. Daarnaast beschikt dit speelhuisje over 2 handige schuifluikjes die het huisje wat koeler van binnen maken mocht de zon erop staan. 

Verder zijn er genoeg mogelijkheden om het huisje te personaliseren! Denk hierbij aan leuke stickers of posters. Laat je kind al zijn vriendjes en vriendinnetjes uit nodigen om de leukste avonturen te beleven. Maandag in het klaslokaal heeft je kind gegarandeerd talloze leuke verhalen te vertellen. Houd er wel rekening mee dat je regelmatig toezicht moet houden en dat we dit speelhuisje alleen aanraden voor kinderen ouder dan 2 jaar.

Voordelen Smoby Pretty House + zomerkeuken - 145 x 110 x 127 cm - Speelhuis

 • Voordelige prijs
 • Eindeloos speelplezier in de bijgeleverde keuken
 • Duurzaam ontwerp
 • Genoeg ruimte voor personalisatie

Nadelen Smoby Pretty House + zomerkeuken - 145 x 110 x 127 cm - Speelhuis

 • Geschikt voor kinderen ouder dan 2 jaar

5. Smoby Keuken - Speelhuis

Smoby Keuken - Speelhuis

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Design

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze top 5 lijst af met een leuk alternatief voor een speelhuisje. Mocht je dit overzicht door hebben genomen en het gevoel hebben dat er toch nog iets ontbreekt? Misschien kunnen we je verblijden met een leuke speelkeuken! Op plaats 5 hebben we namelijk de Smoby Keuken - Speelhuis geplaatst!

Dit is een hele leuke toevoeging aan een speelhuisje waarbij je kind urenlang plezier kan hebben met dit schattige keukentje. Dit keukentje wordt geleverd met 17 accessoires die in een mum van tijd je kleintje omtoveren in de beste chef-kok van de achtertuin! 

Dit vrolijke en kleurrijke keukentje komt namelijk met een grillplaat, gootsteen, kraantje en al het gewenste bestek, borden en glazen. Waar wacht je nog op? Dit schattige extraatje is nu zeer scherp geprijsd! Klik op de bovenstaande button om meer te weten te komen over deze speel keuken. 

Voordelen Smoby Keuken - Speelhuis

 • Scherp geprijsd
 • Kleurrijk en vrolijk design
 • 17 verschillende keuken accessoires

Nadelen Smoby Keuken - Speelhuis

 • Ontwerp past niet bij alle speelhuisjes

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel speelhuisjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten speelhuisjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de speelhuisjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat het beste speelhuisje op dit moment is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>