Beste Speelmat [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Speelmat

LifeGoods Speelmat XL - Foam - Opvouwbaar - Speelkleed - Kinderen - Multicolor - Puzzel 86-delig - 180x180 cm

LifeGoods ABC Speelmat XL

Ben jij opzoek naar de beste speelmat voor je kleintje? Dan hebben we goed nieuws! Mutsy is namelijk weer terug met gloednieuwe test resultaten. Uit de speelmat test 2024 is de LifeGoods ABC Speelmat XL als grote winnaar uit de test gekomen en gekroond tot de beste speelmat 2024.

Dankzij de LifeGoods ABC Speelmat XL stimuleer jij de ontwikkeling van je kind op het gebied van logica en creativiteit terwijl je kind onbezorgd heerlijk kan spelen en hierbij de grootste plezier heeft!

Ben jij benieuwd naar deze speelmat? Klik dan op de button hieronder!

Heb jij net een kleinte gekregen en zoek je iets om zijn of haar verstandelijke ontwikkeling te prikkelen? Dan is een speelmat een hele leuke optie om in overweging te nemen. Een speelmat stimuleert de aanleg van nieuwe verbindingen in de hersenen van kind en zorgt er tegelijkertijd voor dat je kind onbezorgd plezier kan maken op een zachte en kindvriendelijke speelmat.

Tegenwoordig komen speelmatten in allerlei verschillende soorten en maten, het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken en in een keer de beste speelmat aan te schaffen voor je kleintje. Om deze reden hebben we een speelmat test uitgevoerd waarbij we verschillende speelmatten hebben beoordeeld op een aantal belangrijke criteria. 

Uit de test resultaten is een top 5 gekomen die in dit artikel uitgebreid wordt toegelicht. Verder geven we handige tips ten aanzien van waar je op moet letten bij de aankoop van een speelmat en worden de voor en nadelen van elke speelmat tegen elkaar afgewogen. 

Hiermee hopen we jou zo goed mogelijk te begeleiden om de beste koop in huis te halen en een glimlach op je kind te bezorgen. Benieuwd naar de test uitslagen en onze ultieme top 5? Scrol dan gauw naar beneden! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

10

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Speelmatten

LifeGoods Speelmat XL - Foam - Opvouwbaar - Speelkleed - Kinderen - Multicolor - Puzzel 86-delig - 180x180 cm

Beste koop speelmat
1. LifeGoods ABC Speelmat XL

Beste Waterspeelmat
2. Pukla® XXL Waterspeelmat voor Baby

beste-speelmat

Beste speelmat baby
3. MiniWal Speelmat XXL

beste-speelmat

Beste water speelmat
4. Chillsy Waterspeelmat

beste-speelmat

Beste speelmat foam
5. GIZMO Speelmat XL

Top 10 Beste Speelmatten

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste speelmatten. Het enige nadeel hiervan is dat je de test resultaten mist en geen antwoord kan geven op de vraag welke speelmat past het beste bij mij?


Waar moet je op letten bij het kopen van een speelmat

Wat is een goede speelmat en waar moet je op letten bij de aankoop van een speelmat? Deze vragen worden vaak door consumenten aan ons gesteld, een speelmat koop je immers niet elke dag voor je kleintje! Om deze reden hebben we hieronder de belangrijkste criteria opgesomd die jou kunnen helpen in je koopoverweging.  

Door eerst deze criteria door te nemen voorkom jij een miskoop en weet je zeker dat je de beste koop in huis haalt. De onderstaande criteria hebben wij ook gebruikt in onze speelmat test en lijken tevens sterk op de beste speelmat volgens de consumentenbond. Het is ook handig om eventueel te profiteren van een aantrekkelijke speelmat aanbieding, let hier dus goed op!

Formaat

Als eerst is het belangrijk om te kijken hoe groot de desbetreffende speelmat is en de hoeveelheid ruimte die jij tot je beschikking hebt om hieraan uit te besteden. Speelmatten komen tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten de afmetingen variëren per speelmat. Het zou zonde zijn als de speelmat niet in de baby of kinderkamer past!

Wil jij de speelmat buiten neerzetten? Ook dan is het belangrijk om de afmetingen in gedachten te houden en de desbetreffende plek te meten om te kijken of de speelmat ook daar past.

Gebruik

Ten tweede is het belangrijk om van te voren in te schatten waar en hoe je kleine gebruik zal maken van een speelmat. Bent jij op zoek naar een dagelijkse speelruimte voor je kind? Dan raden we je aan om te kijken naar een speelmat van een groot formaat en die idealiter is voorzien van leuke extraatjes.

Gebruik je de speelmat echter alleen als je bezoek verwacht of in andere dergelijke gelegenheden? Dan is een simpele speelmat met zijn of haar favoriete speeltje vaak voldoende.

Leeftijd

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de leeftijd van je kleine bij de aankoop van een speelmat. Is jouw kind kort geleden nog op de wereld gekomen? Dan is een zachte speelmat waarop hij of zij op de rug kan liggen vaak al voldoende.

Wanneer je kleine al rond kan draaien en zelf op zijn of haar buik kan liggen raden we aan om te kijken naar een speelmat met vrolijke en kindvriendelijke kleuren. 

Is jouw kleine al wat zelfstandiger dan kun je overwegen om een speelmaat aan te schaffen waar hij of zij kan spelen met verschillende knoppen, geluiden en lichtjes.


Wat is de beste speelmat van 2024? 

Wat is de beste speelmat? Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de testresultaten geven wij hier dan ook graag uitgebreid antwoord op aan de hand van onze top 5 beste speelmatten. De speelmatten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën zodat iedere lezer een speelmat kan aanschaf die geheel past in zijn of haar wensen en behoeftes.

Hieronder worden de 5 beste speelmatten kort geïntroduceerd waarna de voor en nadelen tegen elkaar worden afgewogen. Ook kun je rechts de beoordelingscriteria en de eind beoordelingen vinden. Verder hebben we in de testresultaten ook rekening gehouden met externe reviews en tientallen klantervaringen. Hierdoor weet je precies welke speelmat het beste bij jouw kleintje past!

1. LifeGoods ABC Speelmat XL

LifeGoods Speelmat XL - Foam - Opvouwbaar - Speelkleed - Kinderen - Multicolor - Puzzel 86-delig - 180x180 cm

9.4

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De beste speelmat kopen? Waarschijnlijk heb je al eerder gelezen dan de LifeGoods ABC Speelmat XL is verkozen tot de beste speelmat 2024 en daardoor de beste koop is die je in huis kan halen! Deze speelmat komt in een kindvriendelijk design, is geschikt om zowel buiten als binnen te gebruiken en stimuleert de ontwikkeling van je kind terwijl hij of zij onbezorgd de grootste plezier beleeft!

Niet alleen is de LifeGoods ABC Speelmat XL voorzien van duurzaam en waterafstotend EVA-schuim, het materiaal is zeer zacht en zo ontworpen dat je kind niet kan uitglijden op de speelmat. Mocht je kind drinken morsen of een kruimelbende achterlaten dan kan je deze speelmat ook weer zeer eenvoudig schoon maken!

Tevens sluiten de puzzel stukken perfect op elkaar aan waardoor je kind deze weer uit elkaar kan halen en de puzzel stukken kan gebruiken als 6 verschillende speelblokken. Deze kunnen ook gebruikt worden voor de opslag van eventueel ander speelgoed. Helaas is deze speelmat minder geschikt om buiten te gebruiken. 

Voordelen LifeGoods ABC Speelmat XL

 • Stimuleert de verstandelijke ontwikkeling van je kind
 • Voorzien van water en krasbestendig materiaal
 • Kindvriendelijk design
 • Geschikt om in grote en kleine ruimtes te gebruiken

Nadelen LifeGoods ABC Speelmat XL

 • Minder geschikt om buiten te gebruiken

2. Pukla® XXL Waterspeelmat voor Baby

9.1

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben wij de Pukla® XXL Waterspeelmat  geselecteerd. Ben jij op zoek naar de beste water speelmat voor je kleine? Zoek dan niet verder en kies voor deze XXL waterspeelmat.

Er zijn meerdere redenen om deze waterspeelmat aan te schaffen. Zo is dit een XXL speelmat die ruimte biedt voor twee baby's, is de speelmat gemakkelijk te vullen en is hij binnen enkele seconden opgeblazen.

Een ander pluspunt van deze speelmat? Je kunt hem gemakkelijk mee nemen op pad. Dit maakt de Pukla XXL speelmat de ideale accessoire voor in de zomer. Of je nu naar het strand gaat of naar het zwembad: deze mat staat garant voor uren speelplezier.

Overigens kun je je kinderen met een gerust hart laten spelen op deze speelmat. Het materiaal van deze speelmat is speciaal gemaakt voor kinderen en bovendien beschikt de mat over een ontzettend zacht oppervlak waardoor je baby zich niet zo snel zal bezeren.

Buiten bovenstaande voordelen is dit ook nog eens een goed te betalen speelmat. De meeste speelmatten zijn een stuk duurder terwijl de kwaliteit niet per se beter is. Kortom, een goede prijs / kwaliteit wat ons betreft!

Ben jij overtuigd? Goed nieuws! Via deze link bekijk je direct de beste prijs van deze speelmat.

Voordelen Pukla® XXL Waterspeelmat voor Baby

 • Extra groot formaat waardoor de speelmat geschikt is voor twee baby's tegelijk
 • Gemakkelijk en snel op te zetten 
 • Beschikt over een zacht oppervlak waardoor je baby zich niet snel pijn zal doen
 • Ideale accessoires voor een uitje naar het zwembad of strand

Nadelen Pukla® XXL Waterspeelmat voor Baby

 • Geen nadelen te vinden

3. MiniWal Speelmat XXL

beste-speelmat

8.8

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde hebben wij de MiniWal Speelmat XXL geplaatst in onze top 5. Dankzij de verhoogde zijkanten en het kindvriendelijke materiaal zorgt deze dikke speelmat voor baby's ervoor dat de veiligheid van je kind altijd gewaarborgd wordt. 

De MiniWal Speelmat XXL is de ideale speelmat voor je baby! Op deze speelmat kan je kleine veilig leren kruipen en tegelijkertijd spelend leren doordat hij of zij wordt gestimuleerd om allerlei vormpjes en woordcombinaties te maken! Niet alleen is deze speelmat geschikt om binnen te gebruiken, deze speelmat kan ook buiten dienen als een zachte ondergrond waar je gemakkelijk een kinderbadje op kunt plaatsen.

Tevens is deze speelmat van een hoogwaardige kwaliteit en kun je alle onderdelen van deze speelmat eenvoudig op verschillende wijze in elkaar zetten. Uit de gebruikerservaringen hebben we ondervonden dat er wel soms nog iets te kleine stukjes gevonden worden op het speeloppervlak. Om deze reden raden we aan dat deze dikke speelmat voor kinderen onder de drie jaar onder toezicht van ouderen gebruikt wordt.

Voordelen MiniWal Speelmat XXL

 • Ideaal voor baby's
 • Veilig leren kruipen en tegelijkertijd spelend leren
 • Binnen en buiten te gebruiken
 • Extra dikke foam laag

Nadelen MiniWal Speelmat XXL

 • Dient onder toezicht van ouderen gebruikt te worden

4. Chillsy Waterspeelmat

beste-speelmat

8.5

Eindbeoordeling

Ontwerp

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als vierde in onze lijst is de Chillsy Waterspeelmat geëindigd. Niet alleen stimuleert deze opblaasbare water speelmat de geestelijke ontwikkeling, deze speelmat is ook zeer effectief in het verbeteren van de lichamelijke ontwikkeling van je kind! deze ontwikkeling wordt ook wel " Tummy Time " genoemd.

Tummy Time is de tijd dat een baby op zijn buik ligt terwijl die wakker is, dit heeft namelijk een positieve invloed op het evenwichtsgevoel van een baby. Hiermee traint je baby verschillende spieren waardoor hij of zij eerder zal gaan kruipen. Naast de lichamelijke ontwikkeling zal je baby ontzettend veel plezier beleven aan het kindvriendelijke design en meer te weten komen over zijn vrienden in de oceaan!

Tevens is deze speelmat zowel binnen als buiten te gebruiken. Dit cadeau kan je goed combineren met een ballenbak!

Voordelen Chillsy Waterspeelmat

 • Geestelijke en lichamelijke ontwikkeling
 • Urenlang speelplezier
 • Kind-proof en waterbestendig

Nadelen Chillsy Waterspeelmat

 • Van te voren altijd controleren of er sprake is van eventuele lekkage

5. GIZMO Speelmat XL

beste-speelmat

8.2

Eindbeoordeling

Ontwerp

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste maar zeker niet de minste speelmat hebben we de GIZMO Speelmat XL. Is dit een auto speelmat? Nee dit is een foam speelmat gemaakt van een hoogwaardig schuimtype dat ook nog eens licht van gewicht en zeer flexibel is. De extra dikke foam tegels voelen zacht en veilig aan en zijn voorzien van een anti-slip oppervlak waardoor de veiligheid van je kind wordt gewaarborgd. 

DE GIZMO Speelmat XL komt met 36 tegels in verschillende kindvriendelijke kleuren die goed op elkaar afgestemd zijn zodat je kind hier deze kan ombouwen in allerlei vormpjes. Verder is deze speelmat waterbestendig en eenvoudig schoon te houden. Door de verhoogde rand kan je baby nu veilig leren kruipen terwijl zijn of haar denkniveau indirect wordt gestimuleerd. In vergelijking met de overige speelmatten in deze top 5 lijst is het speeloppervlak van deze speelmat wel iets kleiner. 

Voordelen GIZMO Speelmat XL

 • Hoogwaardig foam-schuimtype
 • Kindervriendelijk design
 • Eenvoudig om te bouwen tot kubussen

Nadelen GIZMO Speelmat XL

 • Iets kleiner speeloppervlak

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel speelmatten hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 15 soorten speelmatten getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de speelmatten op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste speelmatten op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>