• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Steelstofzuiger [Test 2024]

Beste Steelstofzuiger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Steelstofzuiger

Auronic Steelstofzuiger Draadloos review

Auronic Steelstofzuiger

Mutsy heeft weer een aantal van de beste steelstofzuigers van 2024 voor je getest, en de grote winnaar van onze steelstofzuiger test is: de Auronic Steelstofzuiger! Een goede steelstofzuiger beschikt over alles wat de Auronic Steelstofzuiger te bieden heeft met de verschillende opzetstukken die worden geleverd kun je deze ook gebruiken voor in de auto.

Ook geeft deze steelstofzuiger automatisch aan wat je moet doen bij bepaalde foutmeldingen, zodat je niet meer door een dik boek hoeft te duiken om te zien wat er aan de hand is. Je kunt deze steelstofzuiger voor ruim een uur achter elkaar aan gebruiken, waardoor je meestal je hele huis wel hebt gestofzuigd voordat je de steelstofzuiger weer aan de lader moet leggen.

Al met al is de Auronic Steelstofzuigerde beste koop steelstofzuiger van 2024!

Op zoek naar de beste steelstofzuiger? Wist je dat een steelstofzuiger niet alleen handig is vanwege zijn draadloze ontwerp, maar ook ongelukjes in huis kan voorkomen, zoals omvallende tafeltjes door een trekkend snoer? Als experts in stofzuigertechnologie weten we hoe vervelend snoeren kunnen zijn. Met een goede steelstofzuiger behoren die irritaties tot het verleden.

Stel je voor: geen gedoe meer met het vinden van stopcontacten op verschillende plekken in huis of het worstelen met een lang snoer terwijl je probeert de lastigste hoekjes te bereiken. Met een steelstofzuiger geniet je van ultieme bewegingsvrijheid en efficiëntie tijdens het schoonmaken.

Maar hoe kies je nu de juiste? Het selecteren van de beste steelstofzuiger kan een uitdaging zijn, gezien de vele opties op de markt. Onze ervaring leert ons dat het draait om de details én de grotere specificaties. Van zuigkracht tot batterijduur, elk aspect telt bij het maken van de juiste keuze. Laten we samen ontdekken wat jouw ideale steelstofzuiger maakt.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

25

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Steelstofzuigers

Auronic Steelstofzuiger Draadloos review

Beste koop
1. Auronic Steelstofzuiger

Dyson V8 Absolute + 8,8:10 (383 reviews) Bekijk alle accessoires Dyson stofzuigers

Beste Steelstofzuiger voor tapijt
2. Dyson V8 Absolute +

Dyson V11 Absolute Extra Pro

Beste Luxe Steelstofzuiger
3. Dyson V11 Absolute Extra Pro

Dyson V8 Animal +

Beste Steelstofzuiger voor dierenharen
4. Dyson V8 Animal +

BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW Powerseries Extreme Pet - steelstofzuiger

Beste betaalbare steelstofzuiger
5. Black&Decker BHFEV182

Top 10 Meest Verkochte Steelstofzuigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Steelstofzuigers!


Waar op letten bij het kopen van een Steelstofzuiger?

Maar welke specificaties zijn dat dan, en hoe heeft Mutsy de steelstofzuigers in hun steelstofzuiger test van 2024 beoordeeld? Wat is de beste steelstofzuiger volgens de consumentenbond? En past die ook goed bij mij? Om je een beetje op gang te helpen en te zorgen dat je iets meer weet over steelstofzuigers, hebben we de belangrijkste dingen om op te letten bij het kopen van een steelstofzuiger even voor je op een rijtje gezet. Zo zie je niet alleen beter het verschil tussen de beste steelstofzuiger en minder goede steelstofzuigers, maar ook weet je nu beter waarom we de vijf beste steelstofzuigers van 2024 hebben uitgekozen voor onze top 5!

Grootte van het huis

Een groot huis vereist vaak ook een grotere stofzuiger. Niet alleen één met een grotere zak, maar in het geval van een draadloze steelstofzuiger, heb je ook een grotere batterij nodig. Het is namelijk heel vervelend om halverwege het stofzuigen noodgedwongen te moeten stoppen omdat de batterij leeg is. Onze tip is om een keer te meten hoe lang een gemiddelde stofzuigbeurt in uw huis duurt; zo weet u hoe lang de batterij van uw stofzuiger moet werken om het huis goed schoon te krijgen.

Kracht

Een draadloze steelstofzuiger is vaak even krachtig als een stofzuiger die in het stopcontact zit. Bij goedkopere varianten is dit echter niet altijd het geval. Een krachtige stofzuiger kan zorgen voor betere prestaties en uiteindelijk dus een schoner, stofvrij huis.

Lawaai

Werken er wel eens mensen thuis tijdens het stofzuigen, of koop je de stofzuiger voor een kantooromgeving? Dan is het geluidsniveau dat de stofzuiger produceert waarschijnlijk van belang. Een te luide stofzuiger kan heel afleidend werken voor mensen die in de directe omgeving van de stofzuiger aan het werk zijn.

Accessoires die zijn meegeleverd

Bij stofzuigers zit soms een aantal accessoires meegeleverd, waarmee je bepaalde dingen beter schoon en stofvrij kunt krijgen. Denk hierbij aan een dierenborstel, die gemaakt is om katten- en hondenharen van stoelen, banken of het tapijt te verwijderen.


Wat is de beste Steelstofzuiger van 2024? 

Heb je een steelstofzuiger nodig die geschikt is voor stille kantoren? Zoek je misschien een stofzuiger die tussen alle plinten en naden van je huis het stof kan verwijderen? Er zijn veel verschillende soorten steelstofzuigers, en iedere steelstofzuiger heeft zijn eigen voordelen en nadelen.

De beste vijf steelstofzuigers uit onze steelstofzuiger test van 2024 zetten we voor je op een rijtje, en verdelen we in verschillende categorieën en prijsklassen. Zo zit er altijd een stofzuiger zonder zak bij die voor jouw situatie ideaal is. Hier zijn de top 5 beste steelstofzuigers van 2024!

1. Auronic Steelstofzuiger

Auronic Steelstofzuiger Draadloos review

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Heb je simpelweg de allerbeste steelstofzuiger nodig om je huis zo goed mogelijk mee schoon te kunnen maken? Met de Auronic Steelstofzuiger bereik je alle plinten, naden en stoffige hoekjes van alle kamers van je huis. Met een batterijduur van maar liefst een uur op een gemiddelde zuigkracht, kun je zelfs een ruime villa goed schoon en stofvrij krijgen met de Auronic Steelstofzuiger.

Deze ontzettend goede steelstofzuiger beschikt over een afneembare accu, waardoor je zelfs als je batterij leeg is niet per se hoeft te stoppen met het schoonmaken van je huis. De meegeleverde Torque-zuigmond past de zuigkracht automatisch aan het vloertype aan, en voor een eventuele kwetsbare houten vloer in je huis, ontvang je een zachte borstel die geen schade aan je parket maakt.

Al met al is de Auronic Steelstofzuiger de aller beste steelstofzuiger.

Voordelen

 • Lange batterijduur waarmee je zelfs een grote villa goed schoon kunt krijgen zonder een gedwongen oplaadpauze
 • Handige Torque zuigmond die de zuigkracht automatisch aanpast, om zo al het stof op verschillende oppervlaktes goed te reinigen
 • Handige LCD scherm waarop je alle belangrijke informatie die je nodig hebt, in een oogopslag kunt zien (bijvoorbeeld de batterijduur en mogelijke foutmeldingen)
 • Op het LCD scherm zie je zelfs de oplossingen voor foutmeldingen van de stofzuiger, met uitleg voor hoe je het op moet lossen

Nadelen

 • Met 82 decibel maakt deze steelstofzuiger relatief gezien meer lawaai dan minder krachtige varianten

2.  Dyson V8 Absolute

Dyson V8 Absolute + 8,8:10 (383 reviews) Bekijk alle accessoires Dyson stofzuigers

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

De Dyson V8 Absolute is een ideale steelstofzuiger voor iedereen die zijn of haar huis graag optimaal schoon houdt. Voor een iets meer ‘premium’ prijsklasse, krijg je een sterkere zuigkracht en veel meer accessoires zoals een verlichte kierenzuiger en een turbo-modus voor de meest hardnekkige stofophopingen. 

Met de kierenzuiger kun je dus geen vuiltje meer over het hoofd zien, doordat er een licht aan het uiteinde van de steel zit. Als je een hoogpolig tapijt hebt, weet je waarschijnlijk hoe lastig het is om deze helemaal stofvrij te krijgen – daarom is de Dyson V8 Absolute ook zo geschikt voor dit soort tapijten. Deze tapijten zijn dankzij de turbostand geen partij voor de Dyson V8 Absolute, omdat je in deze stand zo hard kan zuigen dat al het stof in het tapijt naar je toe komt.

Voordelen

 • Erg geschikt voor dikke tapijten dankzij de turbo stand
 • Batterijduur is zeker voor deze zuigkracht erg goed, met maar liefst 40 minuten
 • Veel accessoires, waaronder een verlichte kierenzuiger waardoor je geen vuiltje meer over het hoofd ziet
 • De stofbak is makkelijk leeg te halen dankzij een innovatief nieuw systeem van Dyson

Nadelen

 • De turbostand vraagt erg veel energie van de accu, als je deze stand namelijk inschakelt gaat de accu maar 7 minuten mee

3. Dyson V11 Absolute Extra Pro

Dyson V11 Absolute Extra Pro

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een stofzuiger is voor de meesten onder ons een handig hulpmiddel om je huis schoon te houden, maar er zijn ook genoeg mensen met een allergie voor bijvoorbeeld stof of dierenharen. Een goede steelstofzuiger is onmisbaar voor deze situaties, en met de Dyson V11 Absolute Extra Pro heb je een goede keuze gemaakt! 

De Dyson V11 Absolute Extra Pro beschikt over verschillende accessoires die er voor zorgen dat je huis optimaal vrij blijft van dierenharen en allergie-gevoelige stofdeeltjes. De Dyson V11 Absolute Extra Pro is gebaseerd op de Dyson V11, de beste koop steelstofzuiger van 2024 – en heeft dan ook verschillende features van de V11 overgenomen. Onder andere een afneembare accu, waardoor je zelfs als je batterij leeg is niet per se hoeft te stoppen met het schoonmaken van je huis.

De meegeleverde Torque-zuigmond past de zuigkracht automatisch aan het vloertype aan, en voor een eventuele kwetsbare houten vloer in je huis, ontvang je een zachte borstel die geen schade aan je parket maakt. Maar het allerbelangrijkste is nog wel de meegeleverde set van accessoires die stofdeeltjes weghalen. Deze kun je gebruiken om je huis helemaal te bevrijden van alles waar je allergisch voor bent, en dat zonder dat je een vervelend draad over de vloer mee moet slepen!

Voordelen

 • Geschikt voor stofallergieën, katten- en hondenharen en nog veel meer
 • Lange batterijduur waarmee je zelfs een grote villa goed schoon kunt krijgen zonder een gedwongen oplaadpauze
 • Handige LCD scherm waarop je alle belangrijke informatie die je nodig hebt, in een oogopslag kunt zien (bijvoorbeeld de batterijduur en mogelijke foutmeldingen)
 • Handige Torque zuigmond die de zuigkracht automatisch aanpast, om zo al het stof op verschillende oppervlaktes goed te reinigen

Nadelen

 • Deze steelstofzuiger maakt met een geluid van 82 decibel zeer veel lawaai in vergelijking tot andere stofzuigers

Misschien ook interessant:


4. Dyson V8 Animal +

Dyson V8 Animal +

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben je niet allergisch voor stof, maar wel voor de haren van je trouwe viervoeter? Of het nou gaat om een hond, een kat of een cavia, de Dyson V8 Animal + is altijd de beste keuze voor jou. Ook als je niet allergisch bent is het heel naar om allemaal dierenharen op je stoelen, banken en tapijten te krijgen. 

Met de Dyson V8 Animal + steelstofzuiger krijg je een turbostand voor dikkere tapijten, een parketborstel voor houten vloeren én een gemotoriseerde miniborstel. De V8 motor is krachtig genoeg om allerlei verschillende soorten oppervlaktes te kunnen reinigen. Op een volle accu stofzuig je tot wel 40 minuten lang ongestoord, zonder dat de zuigkracht ook maar iets afneemt. Al met al is de Dyson V8 Animal + steelstofzuiger een ideale optie voor jou als je niet houdt van kattenharen en/ of hondenharen in je schone huisje!

Voordelen

 • Geschikt voor kattenharen en hondenharen, of je nou allergisch bent of niet
 • Lange batterijduur waarmee je zelfs een grote villa goed schoon kunt krijgen zonder een gedwongen oplaadpauze
 • Afneembare accu waardoor je zelfs als de batterij wel leeg gaat, niet hoeft te stoppen met stofzuigen
 • De stofbak is makkelijk leeg te halen dankzij een innovatief nieuw systeem van Dyson

Nadelen

 • De katten en hondenharen kunnen soms vast blijven zitten in de steel, en het schoonmaken hiervan is geen pretje

5. BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW Powerseries Extreme Pet steelstofzuiger

BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW Powerseries Extreme Pet - steelstofzuiger

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil je niet zo extreem veel geld uitgeven aan een goede steelstofzuiger? De BLACK+DECKER BHFEV182CP-QW Powerseries Extreme Pet steelstofzuiger is het antwoord op al jouw vragen. Ondanks de aanzienlijk lagere prijs, kun je deze stofzuiger met een vergelijkbare zuigkracht nog steeds 55 minuten of langer gebruiken zonder op te laden. 

Een geluidsniveau van 82 decibel is nog steeds luider dan een stofzuiger met stekker, maar alsnog heel acceptabel voor een steelstofzuiger. Ook handig is de meegeleverde kruimelzuiger, waardoor je twee van je oude stofzuiger apparaten kunt vervangen voor één krachtig apparaat – zonder daar gelijk de hoofdprijs voor te betalen!

Voordelen

 • Veel waar voor je geld, doet zowel qua kracht als batterijduur niet onder aan duurdere concurrenten
 • Tot wel 55 minuten batterijduur zonder op te laden
 • Tot wel 55 minuten batterijduur zonder op te laden
 • Ook een dierenborstel meegeleverd voor het optimaal kunnen weghalen van dierenharen

Nadelen

 • De stofzuiger is qua gewicht wel aan de zware kant, waardoor je iets sneller moe wordt

Veelgestelde vragen:

Zijn steelstofzuigers geschikt voor harde vloeren en tapijten?

Ja, de meeste steelstofzuigers zijn ontworpen om zowel harde vloeren als tapijten effectief te reinigen. Ze worden geleverd met verschillende opzetstukken en zuigkrachtinstellingen om zich aan te passen aan verschillende oppervlakken.

Hoe lang gaat de batterij van een steelstofzuiger mee?

De batterijduur varieert per model en merk, maar veel steelstofzuigers bieden tussen de 20 en 60 minuten continu gebruik op een volledig opgeladen batterij. Dit kan echter variëren afhankelijk van het gebruik en de zuigkrachtinstellingen.

Zijn steelstofzuigers geschikt voor huisdierhaar?

Ja, veel steelstofzuigers zijn speciaal ontworpen om huisdierhaar effectief te verwijderen. Ze worden geleverd met speciale borstelrollen en filters om haren van huisdieren op te vangen en te voorkomen dat ze vast komen te zitten in de machine.

juni 13, 2024

juni 12, 2024

juni 11, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>