Beste Steunzolen [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete steunzolen

Solelution Comfort inlegzolen (Per paar)

Solelution Comfort inlegzolen (Per paar)

De Solelution Comfort inlegzolen (Per paar) is geschikt voor de 'neutrale voet' en zorgt ervoor dat de voeten goed ontlast worden. Het is ideaal voor brandende voeten aangezien dat vanaf nu verleden tijd is! Deze zolen hebben een uitstekende demping en de voeten worden overal ondersteund. Denk aan midden, voren- en achter. Hierdoor zitten ze dus heel comfortabel en kan je er veel profijt van beleven.

Steunzolen kunnen dé oplossing zijn om je voeten net wat meer ondersteuning te geven. Hierdoor heb je minder last van bijvoorbeeld voetpijn na een lange wandeling. Klinkt niet verkeerd, toch? 

In dit artikel staan een paar punten op een rijtje dat jou gaan helpen bij het vinden van de beste steunzolen. Zo kan jij met gemak een goede steunzolen aanbieding in huis halen! En dat is nog niet alles.

Wij zijn namelijk in een steunzolen test erg veel verschillende zolen getest én vergeleken. Denk maar eens aan populaire modellen zoals de beste steunzolen volgens de consumentenbond. De uitslag lees je ook in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Steunzolen

Solelution Comfort inlegzolen (Per paar)

Beste Koop Steunzolen
1. Solelution Comfort inlegzolen (Per paar)

Solelution Platvoet zolen (Per paar)

Beste Design Steunzolen
2. Solelution Platvoet zolen (Per paar)

Solelution Arch - Steunzolen doorgezakte voorvoet (Per paar)

Beste Luxe Steunzolen
3. Solelution Arch - Steunzolen doorgezakte voorvoet (Per paar)


Solelution Holvoet zolen

Beste Prijs-kwaliteit verhouding Steunzolen
4. Solelution Holvoet zolen

Solelution Sport - Running inlegzolen

Beste Budget Steunzolen
5. Solelution Sport - Running inlegzolen


Top 10 meest verkochte steunzolen

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire steunzolen bij de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top 10 steunzolen bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van Steunzolen?

Steunzolen zijn de beste vrienden van je voeten. Maar hoe kan je de beste steunzolen kopen? Om je een antwoord te geven op deze vraag staan hieronder een aantal punten op een rijtje om goed rekening mee te houden. Op die manier scoor jij de beste steunzolen aanbieding! Wie wil dat nou niet?

Garantie

Allereerst is garantie iets om goed in je achterhoofd te houden. Op vrijwel alle producten die je koopt via het internet zit een bepaalde garantietermijn. Mocht je merken dat de zolen binnen deze termijn niet helemaal goed zijn? Dan kan je terugvallen op deze garantie. Er wordt dan samen met jou gekeken naar een passende oplossing. Dit kan bijvoorbeeld een vervangend paar zolen zijn.

Materiaal

Steunzolen kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Zo bevatten sommige zolen bijvoorbeeld gel. Die gel geeft extra comfort en zorgt dat de zolen zich vormen naar je voeten. En dat brengt weer zo zijn voordelen met zich mee. Bekijk dus goed het materiaal van de zool om te kijken of dit bij je past. Er zijn meer voordelen dan je misschien denkt.

Maat

Dit klinkt misschien logisch. Maar voor de zekerheid benoemen wij het nog. De maat van de zool moet aansluiten op je normale schoenmaat. Zo passen ze perfect in je schoen! Te groot of te klein zorgt voor een averechts effect. Let hier dus goed op.


Wat zijn de beste Steunzolen van 2024? 

In een zeer spannende steunzolen test zijn wij op zoek gegaan naar de allerbeste zolen van dit jaar. Aan de hand van de test zijn een paar steunzolen gekozen die goed wisten te scoren. 

Deze zolen zijn ieder weer de beste in een andere categorie. Denk maar eens aan de beste prijs-kwaliteitverhouding of het beste design. Op deze manier vindt je de beste steunzolen voor jouw situatie!

1. Solelution Comfort inlegzolen (Per paar)

Solelution Comfort inlegzolen (Per paar)

9.2

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

De zolen die uiteindelijk op de eerste plek wisten te eindigen zijn de Solelution Comfort inlegzolen. Deze zolen zijn gemaakt met gel. En dit heeft zo zijn voordelen. Allereerst zorgt het voor een hoge energie teruggave van maar liefst 44 procent. Deze steunzolen zijn ook geschikt voor voetbal- of tennisschoenen!

Daarnaast zorgt de gel ook voor een betere schokabsorptie. Ze zijn anatomisch gevormd waardoor je een optimale pasvorm hebt. Precies wat je wil eigenlijk! Verder zorgen ze ook voor drukverdeling en drukontlasting.

De zool is hierdoor ideaal voor brandende of vermoeide voeten, peesplaatontsteking, hielspoor en Likdoorns. En je kan hem ook nog eens voor meerdere doelen gebruiken. Zoals dagelijks gebruik, sporten en voor op het werk.

Voordelen Solelution Comfort inlegzolen (Per paar)

 • De zolen worden al jaren gezien als de beste zolen van dit moment voor brandende voeten
 • De gel zorgt voor een optimale schokabsorptie
 • Zorgen voor drukverdeling en drukontlasting
 •  Ideaal voor brandende of vermoeide voeten, peesplaatontsteking, hielspoor en Likdoorns.

Nadelen Solelution Comfort inlegzolen (Per paar)

 • Ietwat aan de prijzige kant

2. Solelution Platvoet zolen (Per paar)

Solelution Platvoet zolen (Per paar)

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Kijkend naar het design zijn deze Solelution platvoet steunzolen toch wel de beste. Over alles is goed nagedacht. En dat merk je. Heb je last van X-benen bijvoorbeeld? Dan zijn deze steunzolen net wat voor jou. 

Maar ook bij instabiele enkels of bij overpronatie. Of wat dacht je van platvoet? Kortom: de zolen zijn perfect voor heel erg veel verschillende klachten. Ze zijn overigens zo ontworpen dat ze erg zacht aanvoelen en zich vormen naar je voet. Optimaal pascomfort voorop!

Voordelen Solelution Platvoet zolen (Per paar)

 • Voelen erg zacht aan
 • Perfect voor allerlei klachten als platvoet, X-benen  en overpronatie
 • De zolen vormen zich naar je voeten

Nadelen Solelution Platvoet zolen (Per paar)

 • De voetzolen bevatten geen gel

3. Solelution Arch - Steunzolen doorgezakte voorvoet (Per paar)

Solelution Arch - Steunzolen doorgezakte voorvoet (Per paar)

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Heb je iets meer geld over voor goede steunzolen? Dan zijn deze Solelution Arch steunzolen perfect voor jou. Ze kosten net wat meer, maar zijn het geld dubbel en dwars waard. Zo krijg je steun achter de voorvoet dankzij het speciale kussentje.

Hierdoor wordt je voet ontlast. Daarnaast is ook deze zool anatomisch gevormd, schokabsorberend en wordt de lichaamswarmte gereguleerd. Bovendien zijn ze ook erg duurzaam dankzij de koolstof tegen voetengeur.

Voordelen Solelution Arch - Steunzolen doorgezakte voorvoet (Per paar)

 • Je krijgt steun achter de voet dankzij een speciaal kussentje
 • De zool is anatomisch gevormd en schokabsorberend
 • Voorkom nare voetengeurtjes dankzij de duurzame koolstof

Nadelen Solelution Arch - Steunzolen doorgezakte voorvoet (Per paar)

 • De steunzolen zijn iets duurder dan gemiddeld

4. Solelution Holvoet zolen

Solelution Holvoet zolen

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.0

Functionaliteiten

7.8

Prijs / kwaliteit

8.0

Als je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, gaat het ongetwijfeld over de Solelution holvoet zolen. Deze zolen zijn goed geprijsd en bieden je een erg goede kwaliteit. Zo zijn ze perfect bij holvoeten.

Verder zijn ze ook goed te gebruiken bij een overbelaste voetboog en een overbelaste voorvoet. Maar ook pijnlijke en vermoeide voeten worden verlicht met deze zolen. Ze zijn gemaakt voor dagelijks gebruik en volledig slijtvast.

Voordelen Solelution Holvoet zolen

 • Ondersteunen de achter- en middenvoet optimaal
 • De zolen zijn volledig slijtvast
 • Perfect wanneer je last hebt van holvoet

Nadelen Solelution Holvoet zolen

 • Minder goed geschikt bij zeer ernstige klachten

5. Solelution Sport - Running inlegzolen

Solelution Sport - Running inlegzolen

7.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Tot slot wisten de running inlegzolen nog op de vijfde plek terecht te komen. En naast dat ze een coole print hebben zien ze er ook erg goed uit. Ze zijn erg goedkoop, zeker in vergelijking met soortgelijke zolen uit een hogere prijsklasse. 

Ze zijn ideaal wanneer je voeten naar binnen staan. Maar ook wanneer je een lopersknie hebt kan je de zolen goed gebruiken. De zolen zijn namelijk speciaal ontworpen voor het hardlopen. De schokdemping is perfect voor het sporten.

Wist je dat: in sommige gevallen worden de kosten van steunzolen vergoed door je zorgverzekeraar. Bekijk de volgende website voor meer informatie hierover!

Voordelen Solelution Sport - Running inlegzolen

 • Erg goedkoop voor de kwaliteit die je krijgt
 • Speciaal ontworpen voor hardloper
 • Goed te gebruiken bij een lopersknie

Nadelen Solelution Sport - Running inlegzolen

 • Niet gemaakt voor andere klachten

Veelgestelde vragen

Wat zijn steunzolen en waarvoor worden ze gebruikt?

Steunzolen zijn orthopedische inlegzolen die in schoenen worden geplaatst om ondersteuning, stabiliteit en comfort te bieden aan de voeten. Ze worden gebruikt om verschillende voetproblemen te verlichten, zoals platvoeten, hielspoor, en pronatieproblemen.

Heb ik steunzolen nodig?

Als je regelmatig last hebt van voetpijn, ongemak tijdens het lopen, of als je een afwijkende voetstand hebt, kan het raadzaam zijn om steunzolen te overwegen. Een podotherapeut of orthopedisch specialist kan beoordelen of steunzolen geschikt zijn voor jou.

Zijn steunzolen hetzelfde als orthopedische inlegzolen?

Ja, steunzolen en orthopedische inlegzolen worden vaak door elkaar gebruikt. Ze zijn ontworpen om ondersteuning te bieden aan de voeten en worden op maat gemaakt of aangepast aan de individuele behoeften van de drager.

Kunnen steunzolen helpen bij rugklachten?

Ja, steunzolen kunnen indirect helpen bij rugklachten door de juiste uitlijning van de voeten te bevorderen, wat kan leiden tot een verbeterde houding en verlichting van druk op de rug.

Hoe lang gaan steunzolen mee?

De levensduur van steunzolen kan variëren afhankelijk van het materiaal, de kwaliteit, en hoe vaak ze worden gedragen. Over het algemeen gaan steunzolen één tot twee jaar mee voordat ze moeten worden vervangen, maar het is belangrijk om regelmatig de conditie te controleren en indien nodig te vervangen.

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 22, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>