• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Stille Stofzuiger [Test 2024]

Beste Stille Stofzuiger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Stille Stofzuiger

AEG LX7-2-DB - Stofzuiger zonder zak review

AEG LX7-2-DB

Ben jij op zoek naar de beste stille stofzuiger van 2024? Neem dan een kijkje bij de AEG LX7-2-DB! Wij hebben namelijk de stille stofzuiger test gedaan en deze is als best getest eruit gekomen. Het is een stofzuiger zonder zak en het werkt zeer goed op harde vloeren. Met een geluidsniveau van slechts 73 decibel kan je op elk moment van de dag schoonmaken!

Daarnaast weegt het 5 kilogram. Het is dus heel erg makkelijk in gebruik en iedereen kan het huis schoonmaken. De stofzuiger beschikt ook over een opvangbak. Hierin komt alle viezigheid en kan het makkelijk leeg maken. Op deze manier wordt het huis goed schoon gehouden.

Ben jij benieuwd naar de AEG LX7-2-DB? Klik dan op de onderstaande button!

Op zoek naar de beste stille stofzuiger? Traditionele stofzuigers maken vaak veel lawaai, waardoor je ze alleen op specifieke momenten kunt gebruiken. Gelukkig zijn er tegenwoordig stille stofzuigers die het schoonmaken aangenamer maken zonder anderen te storen.

Met zoveel keuzes op de markt is het echter lastig om te bepalen welke stille stofzuiger het beste is. Daarom hebben wij dit artikel geschreven om jou te helpen bij het vinden van de ideale stille stofzuiger. We hebben verschillende producten getest en een Top 5 samengesteld, elk in zijn eigen categorie, zodat jij gemakkelijk de juiste keuze kunt maken. Benieuwd naar onze bevindingen? Scrol snel naar beneden om de resultaten te zien!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

22

Producten getest

15

Uur onderzoek gedaan

39

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Stille Stofzuigers

AEG LX7-2-DB - Stofzuiger zonder zak review

Beste Koop Stille Stofzuigers
1. AEG LX7-2-DB

Rowenta Silence Force Allergy+ RO6859 - Stofzuiger met zak

Beste Stille Stofzuiger Allergie
2. Rowenta Silence Force Allergy+ RO6859

Bosch ProSilence BGB6SIL1 Serie | 6 - Stofzuiger met zak

Beste Stille Stofzuiger Grondig
3. Bosch ProSilence BGB6SIL1 Serie | 6

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 - Stofzuiger zonder zak

Beste Stille Stofzuiger Pakket
4. Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691

Tomado TVC3003B - Krachtige stofzuiger met zak - HEPA 13 filter- Snoerlengte 9 meter - Zwart

Beste Budget Stille Stofzuiger
5. Tomado TVC3003B

Top 10 Beste Stille Stofzuigers

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste stille stofzuigers. Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit de stille stofzuiger test 2024. Neem dus gauw een kijkje!

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Stille Stofzuiger?

Ga jij een stille stofzuiger kopen? Dan is het wel belangrijk om van te voren goed onderzoek te doen. Er zijn namelijk heel veel producten en ze verschillen veel van elkaar. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? En wat is de beste stille stofzuiger volgens de consumentenbond?

Dit zijn vragen die vaak voorbij zien komen en daarom hebben we dit artikel geschreven. Hieronder hebben we ook een aantal criteria omschreven. Dit zijn belangrijke punten die je goed moet doornemen. Op deze manier kan je een miskoop voorkomen en kom je bij een goed product terecht!

Vloer

Het eerste belangrijke punt is de vloer die in het huis ligt. Bij een houten vloer wil je natuurlijk geen krassen op de vloer krijgen. Heb je wel een houten vloer? Kijk dan naar een stofzuiger met een parketborstel. Dit zorgt voor minder krassen aangezien het hele lange haren heeft. Een standaard borstel kan meer krassen veroorzaken. Daarom is het belangrijk om dit goed door te nemen.

Met of zonder zak

Er zijn veel verschillende stofzuigers. Deze zijn te verkrijgen met of zonder zak. Het klinkt logisch maar een stofzuiger met zak moet je om de zoveel tijd vervangen. Een stofzuiger zonder zak heeft een stofbak en deze leeg je in een prullenbak. Ze hebben allebei hun eigen voor- en nadelen. Zo moet je vaak stofzuiger zakken aanschaffen en die zijn redelijk duur maar het is wel makkelijker om de stofzuiger te legen. 

Huisdieren

Als je huisdieren hebt liggen er overal haren in het huis. Zelfs voor een goede stofzuiger is het moeilijk om deze haren weg te halen. Daarom bestaat er ook een speciale borstel die dit goed kan doen. Dit is de turboborstel en hiermee worden de haren gemakkelijk opgezogen. Als je huisdieren hebt is het dus handig om hiernaar te kijken. Het is altijd fijn als je huis haarvrij is.

Allergie

Het laatste belangrijke punt is de stofallergie. Sommige mensen hebben een stofallergie en daarom is het belangrijk om een goede keuze te maken op het gebied van een stofzuiger. Een stofzuiger moet dan namelijk een uitblaasfilter hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat er lucht uit de stofzuiger komt. Hierdoor komt er minder stof in je gezicht waardoor er geen allergische reactie komt.


Wat is de beste Stille Stofzuiger van 2024? 

De meest logische vragen die je jezelf waarschijnlijk nu stelt is: Welke stille stofzuiger is het beste? En welke stille stofzuiger past het beste bij mij? In de onderstaande sectie geven we antwoord op deze vragen. Aan de hand van onze testresultaten hebben we een top 5 lijst gemaakt waarin elke stofzuiger is gecategoriseerd zodat niemand met lege handen deze pagina verlaat. Elk item wordt afgetrapt met een korte product omschrijving waarna de voor en nadelen tegen over elkaar worden afgewogen.

Dit zal je veel tijd besparen in je zoektocht naar de juiste stofzuigers, tevens kun je de producten op deze manier ook eenvoudig met elkaar vergelijken. Overigens staan de eindbeoordelingen ook hieronder weergegeven. Deze zijn gebaseerd op de testresultaten, externe reviews en verschillende de gebruikerservaringen van consumenten die mee hadden gewerkt aan de stille stofzuiger test. Ben jij benieuwd naar de resultaten van de producten? Lees dan gauw verder!

1. AEG LX7-2-DB

AEG LX7-2-DB - Stofzuiger zonder zak review

9.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.8

Gebruiksgemak

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

We zijn eindelijk aangekomen bij de ultieme Top 5. De beste stille stofzuiger van 2024 is dan ook de AEG LX7-2-DB! Daarmee is het de beste koop die je kan hebben.

De AEG LX7-2-DB heeft een mooi design waardoor het goed in je huis past. Het is een stofzuiger zonder zak. Daardoor hoef je niet de hele tijd stofzuiger zakken te kopen en kan je het makkelijk legen in de prullenbak. Daarnaast weegt het slechts 5 kilogram. Hierdoor is het makkelijk in gebruik en kan je er soepel mee bewegen. Het is vooral geschikt voor hardere vloeren. Daar zorgt het voor dat alle viezigheid wordt weggehaald.

Verder heeft het een snoer van 6 meter. Hiermee kan je dus gemakkelijk een woonkamer mee schoonmaken. Het heeft een geluidsniveau van 73 decibel. Daardoor maakt het weinig geluid en is het niet te horen in andere kamers. Je kan dus op elk tijdstip gebruik maken van de stofzuiger. Met de draaiknop kan je zelf de zuigkracht bepalen. Dit is heel erg handig omdat je niet voor elke plek een optimale zuigkracht nodig hebt.

Voordelen

 • Geschikt voor kleine ruimtes
 • Kan de zuigkracht bedienen met een knop
 • Zuigt alle harde en zachte viezigheid gemakkelijk op
 • Het vuilnisbakje leegt makkelijk

Nadelen

 • Geen

2. Rowenta Silence Force Allergy+ RO6859

Rowenta Silence Force Allergy+ RO6859 - Stofzuiger met zak

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.3

Gebruiksgemak

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Heb jij last van een allergie en zoek je daarvoor de geschikte stille stofzuiger? Neem dan een kijkje bij de Rowenta Silence Force Allergy+ RO6859!

Met deze stofzuiger kan je heel erg efficiƫnt te werk gaan. Zo is het geschikt voor harde en zachte vloeren. Je kan het zelfs op een tapijt gebruiken. De Rowenta Silence Force Allergy+ RO6859 is een stofzuiger met zak. Het voordeel hiervan is dat je het gemakkelijk kan legen. Daarnaast blijft de ruimte schoon aangezien alle viezigheid in de zak blijft zitten. Deze zakken hebben een XL inhoud van 4,5 liter.

Hierdoor kan je heel lang door met die zakken. Daarnaast beschikt het dus over een zogenaamd Allergy+ filtersysteem. Hierdoor worden bijna alle allergenen vastgehouden. Dit geldt ook voor het stof. Je krijgt daardoor geen allergische reactie waardoor je goed het huis kan schoonmaken. Verder is het nog makkelijk in elkaar te zetten. Zo neemt het slechts enkele minuten in beslag en kan je gelijk aan de slag gaan!

Voordelen

 • Ook geschikt voor harde vloeren
 • Geluidsniveau van slechts 69 decibel
 • Heeft een handvat
 • Lang snoer

Nadelen

 • De stofzuigerzak is niet wasbaar

3. Bosch ProSilence BGB6SIL1 Serie | 6

Bosch ProSilence BGB6SIL1 Serie | 6 - Stofzuiger met zak

8.8

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.2

Gebruiksgemak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als je vaak last hebt van een vies huis is het belangrijk om een goede stofzuiger aan te schaffen. De Bosch ProSilence BGB6SIL1 Serie | 6 kan dan ook zeer grondig te werk gaan!

De Bosch ProSilence BGB6SIL1 Serie | 6 is de stilste stofzuiger van deze lijst. Het heeft een geluidsniveau van slechts 66 decibel waardoor alleen jij het geluid hoort. Je kan zelfs muziek op zetten en je kan alles goed horen. Hierdoor kan je zelfs vroeg in de ochtend schoonmaken. Het wordt ook geleverd met een meubelborstel en combiborstel. Hierdoor is het ook een mooi pakket en kan je alle plekken in je huis goed schoonmaken.

Verder heeft een een remote power control. Hiermee kan je de zuigkracht bepalen met een knop. Je hoeft namelijk niet overal dezelfde zuigkracht te gebruiken. Deze knop zit dichtbij de steel zodat je kan blijven schoonmaken. De snoer heeft een lengte van 9 meter. Daardoor is het ook geschikt voor grotere ruimtes. Je kan soepel door het huis bewegen zonder aan het snoer te denken! Wie wil dat nou niet?

Voordelen

 • Wordt geleverd met meubelborstel en combiborstel
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Heeft een lange steel
 • Simpel maar mooi design

Nadelen

 • Alleen in het wit te verkrijgen

4. Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691

Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 - Stofzuiger zonder zak

8.5

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.0

Gebruiksgemak

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek in onze Top 5 hebben we de Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691. Bij deze stofzuiger krijg je een geheel pakket zodat je alles goed schoon kan houden!

Het merk Rowenta heb je al eerder in de lijst gezien. Dit komt omdat het een goed en betrouwbaar merk is. Daardoor maakt het ook zeer goede producten. De Rowenta Silence Force Cyclonic RO7691 valt daar dan ook zeker onder. Het is geschikt voor harde en zachte vloeren. Zo kan je er op meerdere plekken in je huis gebruik van maken. Bij dit product krijg je een dierenharenborstel. Dit is heel erg handig voor als je huisdieren hebt.

Haren van dieren zijn moeilijk weg te krijgen maar met deze stofzuiger is dat verleden tijd! Verder krijg je nog 3 andere borstels bij het product. Hiermee kan je elk plekje in je huis gemakkelijk bereiken. Het heeft een opvangbak met een inhoud van 2,5 liter. Hiermee kan je dus een tijdje schoonmaken zonder dat je het moet legen. Het legen gaat ook heel makkelijk en er komt geen viezigheid vrij. Daardoor blijft alles zeer goed schoon.

Voordelen

 • Verbruikt weinig energie
 • Filter is makkelijk schoon te maken
 • Voor harde en zachte vloeren
 • Bekend en betrouwbaar merk

Nadelen

 • Duurste optie van de lijst

5. Tomado TVC3003B

Tomado TVC3003B - Krachtige stofzuiger met zak - HEPA 13 filter- Snoerlengte 9 meter - Zwart

8.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

8.4

Gebruiksgemak

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Tomado TVC3003B! Dit is de beste budget optie van dit moment. Daarmee is het de beste stille stofzuiger aanbieding die je kan hebben.

Een stofzuiger maakt over het algemeen veel geluid. De Tomado TVC3003B is een extra stille en handige stofzuiger. Het heeft een simpel maar makkelijk design. Zo kan je de zuigkracht makkelijk regelen met een knop. Dit kan je tijdens het schoonmaken doen aangezien de knop binnen handbereik is. De lengte van het snoer is 9 meter! Daardoor is het een zeer lange snoer en kan je het gehele huis schoonmaken. 

Het is een stofzuiger met zak. Deze zakken zijn gemakkelijk te verwisselen aangezien er een hendel op de stofzuiger zit. Hiermee kan je de stofzuiger gemakkelijk openen en de zak eruit halen. Bij het product krijg je ook nog 2 extra zakken. Hierdoor hoef je er geen bij te kopen voor de eerste paar maanden. Dat is toch een fijn gevoel! Al met al is het dus een goed product met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.

Voordelen

 • Goedkoopste optie van de lijst
 • Verkrijgbaar in 2 kleuren
 • Zuigkracht kan je regelen met een knop
 • Werkt ook goed om een tapijt

Nadelen

 • Zit geen stootrand aan

Veelgestelde vragen:

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>