Beste Stofzuiger voor Dierenharen van 2024

Laatste Update: juli 2024

Wat is de beste stofzuiger voor dierenharen?

Bosch ProAnimal

Bosch ProAnimal

Uit onze test is gebleken dat de Bosch ProAnimal de beste stofzuiger voor dierenharen is van 2024.  Door de speciale borstel blijft er geen enkel haartje achter. Je kunt gemakkelijk door het hele huis bewegen door de draaiende wieltjes. Hierdoor raak je niet in de war of je iets al hebt stof gezogen. Door de HEPA filter zullen bijna alle stofdeeltjes uit de lucht verdwijnen. Ideaal voor als je last hebt van een stofallergie

Onze geliefde viervoeters brengen veel vreugde en liefde in huis. Echter hebben ze een probleem waar ze niets aan kunnen doen: haren die overal liggen.

Het is niet alleen heel vervelend. De haren zorgen ervoor dat je huis minder hygiënisch is. Dit is op te lossen door een stofzuiger voor dierenharen.

Wij van Mutsy hebben de 5 beste stofzuigers voor dierenharen geselecteerd. Ben jij benieuwd naar onze Top 5? Lees dan gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste stofzuigers voor dierenharen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Stofzuigers voor Dierenharen

Bosch ProAnimal review

Beste Koop Stofzuiger voor Dierenharen
1. Bosch ProAnimal

AEG LX7-2-ANIM review

Beste Stofzuiger voor Dierenharen zonder zak
2. AEG LX7-2-ANIM

Rowenta Silence Force Allergy+ review

Beste Stille Stofzuiger voor Dierenharen
3. Rowenta Silence Force Allergy+

AEG Allergy 6000 review

Beste Premium Stofzuiger voor Dierenharen
4. AEG Allergy 6000

Swiss Pro+ Stofzuiger review

Beste Budget Stofzuiger voor Dierenharen
5. Swiss Pro+ Stofzuiger

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste stofzuigers voor dierenharen zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

25+ stofzuigers voor dierenharen vergeleken

30+ ervaringen gecheckt

25+ uur onderzoek


Welke stofzuiger voor dierenharen is het beste?

Omdat dierenharen verschrikkelijk irritant en moeilijk op te ruimen zijn wil je natuurlijk de beste stofzuiger voor dierenharen hebben. Maar hoe weet je nu wat de beste is? Wij zijn op onderzoek gegaan. 

Zo hebben we verschillende producten getest. Alleen de 5 beste konden in deze lijst terechtkomen. Ze zijn beoordeeld op verschillende criteria die je ook kan zien. Daarbij hebben ze ook een eindcijfer gekregen. Dat is een goede indicatie voor je.

Ze zullen een eigen categorie hebben. De kans is groot dat er wat bij zit voor je. Ben jij dus benieuwd naar de resultaten van de beste stofzuiger voor dierenharen in 2024? Verspil dan geen tijd en lees gauw verder!

1. Bosch ProAnimal

Bosch ProAnimal
 • Een speciale borstel voor dierenharen
 • Makkelijk beweegbaar door je huis
 • Beschikt over een HEPA hygiënefilter 
 • Is redelijk zwaar met 5 kg

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de nummer een positie staat de Bosch ProAnimal. Met deze stofzuiger zijn dierenharen overal in je huis van de verleden tijd. Door de speciale borstel maakt het opzuigen van de haren zeer eenvoudig.

De dieren haren borstel is ontworpen zodat elke haar gemakkelijk opgezogen kan worden op elk vloeroppervlakte. Dat is natuurlijk zeer handig, want je kan niet bepalen waar je huisdier wel en niet komt. Met deze stofzuiger kan je overal de haren weghalen.

De stofzuiger beschikt over een actieradius van 10 meter. Hierdoor kan je gemakkelijk grote gedeeltes van je huis schoon zonder constant van stopcontact te wisselen. Dit in combinatie met de zachte wieltjes die in alle richtingen kunnen glijd je makkelijk over je vloer heen.

In dit model zot een wasbaar HEPA-hygiënefilter waardoor stofdeeltjes worden opgevangen. Ideaal voor mensen met een allergie. 

2. AEG LX7-2-ANIM

AEG LX7-2-ANIM
 • De zuigkracht is aan te passen
 • Makkelijk te legen met het Easy Empty System
 • Geleverd met meerdere zuigmonden
 • Snoer van maar 6 meter

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De AEG LX7-2-ANIM is een optie die goed is voor mensen die op zoek zijn naar een multifunctionele stofzuiger voor dieren haren. Door de extra zuigmonden kan je overal en op elk vloeroppervlakte goed schoonmaken. Ideaal voor iemand die het hele huis superschoon wil hebben.

Dierenharen worden eenvoudig opgezogen door middel van de speciale zuigmond set. Hij is er in een breed en smal model. Hierdoor kan je zelfs in de smalle hoekjes de haren pakken. Door de speciale turbo borstel neemt hij alle haren gemakkelijk mee. 

Deze stofzuiger heeft geen zak waar al de viezigheid wordt opgevangen. In plaats van een zak wordt het opgevangen in een opvangbak. Deze kun je makkelijk legen door het 'easy empty system'. 

Ben je op een tapijt dan kan je de zuigkracht eenvoudig aan passen door de handige draaiknop. 

3. Rowenta Silence Force Allergy+

Rowenta Silence Force Allergy+
 • Zeer stil met een geluidsniveau van 69 db
 • Stofzak heeft een capaciteit van 4,5 L
 • Beschikt over het unieke Allergy+ filtersysteem
 • Gewicht van 7,5 kg 

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de derde plek hebben we de Rowenta Silence Force Allergy+! Deze stofzuiger is ideaal als je niet de herrie van een normale stofzuiger wilt horen. Je huisdier kan al genoeg geluid maken dan is dit lekker rustgevend.

De stofzuiger heeft een geluidsniveau van maar 69 decibel. Dit is te vergelijken met een normaal alledaags gesprek. Hierdoor kan je lekker op de achtergrond muziek aanzetten. 

Doordat de stofzak een capaciteit heeft van 4,5 liter kan je voor een langere tijd blijven stofzuigen zonder zorgen te maken dat hij vol gaat zitten. Dat is natuurlijk zeer handig als jij een grote oppervlakte moet stofzuigen en geen zin hebt om hem constant te verwisselen.

Deze stofzuiger beschikt over een filtersysteem dat 99,98% van al het stof tegenhoudt. Hieronder vallen ook huisdierharen, pollen en stofmijt. 

4. AEG Allergy 6000

AEG Allergy 6000
 • Houdt alle stof tegen door de HEPA 14 filter
 • Kan op elk soort vloer zuigen
 • Gemaakt van 50% gerecycled kunststof
 • In de duurdere prijsklasse

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de vierde plaats staat de AEG Allergy 6000. Deze stofzuiger zit in het duurdere assortiment waardoor hij met veel voordelen komt vergeleken met de goedkopere modellen.

Zo is hij extreem duurzaam doordat hij is gemaakt van 50% gerecycled kunststof. Heb jij last van een vervelende stofallergie? Dan zit je met deze stofzuiger goed. Door de HEPA 14 filter haalt hij 99,99 van alle stofdeeltjes uit de lucht. 

Met deze stofzuiger kan je op elk type oppervlakte gemakkelijk stof zuigen. Zonder van zuigmond te verwisselen kan je van een laminaatvloer naar een tapijt gaan. Hij maakt ze beiden even goed schoon. 

5. Swiss Pro+ Stofzuiger

Swiss Pro+ Stofzuiger
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Vangt al het vuil op in de opvangbak 
 • Krachtige motor van 1500 watt
 • Is zeer luid met 80 decibel

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Online populariteit

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de laatste plaats staat de Swiss Pro+ Stofzuiger. Deze stofzuiger valt in de lagere prijsklasse. Ondanks de lagere prijs is dit model van een zeer hoge kwaliteit. 

Het grote voordeel van een stofzuiger zonder zak is dat je niet constant een nieuwe stofzak moet kopen. Over een langere tijd kan je dit veel geld besparen. Met de opvangbak gooi je het vuil eenvoudig weg en kan je hem weer hergebruiken.

Je kan al het stof en viezigheid eenvoudig opzuigen door de krachtige motor van 1500 watt. Hierdoor heb je veel zuigkracht waarmee geen elke stofdeeltje ontsnapt. Hierdoor gaat het geluidsniveau echter wel omhoog.


Top 10 Stofzuigers voor Dierenharen

Waar kun je het beste een stofzuiger voor dierenharen kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Stofzuigers voor dierenharen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte stofzuigers voor dierenharen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 stofzuigers voor dierenharen!


Stofzuiger voor Dierenharen kopen? Hier moet je op letten!

Het kan lastig zijn om de juiste stofzuiger voor dierenharen te vinden. Je koopt het ook niet zomaar, aangezien ze best prijzig kunnen zijn. Daarom is het in ieder geval belangrijk dat je goed onderzoek doet. Zodat al de haren verdwijnen. Wij proberen je hierin ook te helpen.

Zo hebben we hieronder een aantal criteria voor je op een rijtje gezet. Het is handig om dit door te nemen, aangezien je dan een miskoop kan voorkomen. Zo ben je helemaal klaar om een stofzuiger voor dierenharen aan te schaffen!

Zuigmond

De zuigmond is enorm belangrijk om naar te kijken bij een stofzuiger. Omdat dierenharen niet makkelijk op te zuigen zijn zijn er speciale zuigmonden ontwikkeld. Deze zuigen de haren makkelijk op doordat ze hiervoor gemaakt zijn.

Als je een normale stofzuiger koopt die niet een zuigmondstuk heeft voor dierenharen blijf je hetzelfde probleem hebben. De meeste haren willen blijven zitten.

Snoer

Je zult vast denken hoezo moet ik het snoer letten. Dit is zeker van belang bij een stofzuiger. Als jij een grote kamer hebt die vies is. Dan wil je hem natuurlijk helemaal schoonmaken.

Met een kort snoer gaat dat niet lukken. Dan zal je hem moeten verwisselen van stopcontact. Dat wil je niet tijdens het stofzuigen. Je kan er ook voor kiezen om voor een draadloze stofzuiger te gaan, dan heb je dit probleem namelijk niet.

Geluidsniveau

Wat veel mensen irritant vinden aan een stofzuiger is het geluid dat eruit komt. Net als bij andere producten kan dat nogal hard zijn waardoor je je niet meer kunt concentreren of je hoort de muziek niet meer. Er zijn daarom veel stofzuigers die minder decibel maken.

Maar ook dieren kunnen het geluid van een stofzuiger enorm irritant vinden. Dat komt omdat dieren een hoger geluidsniveau horen. Als je dier hier veel last van heeft raden wij aan om een stillere te kopen. 


Wat is de beste stofzuiger voor dierenharen volgens de consumentenbond?

Deze vraag krijgen we vaak te horen! De consumentenbond heeft wel een test gedaan en de Miele S 5261 Cat & Dog 5000 kwam daarin naar voren. Dit wordt dus door hun aangeraden.

Ook wij hebben onze eigen test uitgevoerd en het product wat daarin het meest overeen komt, is de Bosch ProAnimal. Scroll naar boven om een beknopte review te lezen, aangevuld met de voor- en nadelen.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste stofzuiger voor dierenharen?

In dit artikel bespreken we welke stofzuiger met zak de beste is. Daaruit gekomen is de Bosch ProAnimal. We geven een korte review over het product met de voor- en nadelen. 

Waarom een stofzuiger voor Dieren?

Dat is een goede vraag. Een normale stofzuiger kan niet alle haren van een dier goed opzuigen. Dit komt door de structuur van het haar van een dier. Om alle haren goed op te zuigen is er een stofzuiger voor dieren.

mei 29, 2024

mei 23, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>