Beste Streamingdienst van 2024

Laatste Update: juli 2024

Wat is de beste streamingdienst?

HBO Max review

HBO Max

Uit onze test is gebleken dat HBO Max de beste streamingdienst is van 2024. Zo heeft HBO Max een ontzettend goed en breed aanbod voor elke doelgroep. Er staan exclusieve series op zoals Game of Thrones en Euphoria. Nieuwe films worden maandelijks gereleased en werkt het platform ontzettend goed op elk apparaat. Daarnaast is HBO Max een goedkoper alternatief dan bijvoorbeeld Netflix. Voor minder geld krijg je toegang tot ongelooflijk veel top films en series

Herken je dat gevoel? Zaterdagavond, popcorn in de aanslag, klaar om in je pyjama op de bank een film of serie te kijken... en dan de eeuwige zoektocht: welke streamingdienst heeft nou écht wat jij wilt zien?

Geen paniek: wij zijn in de wondere wereld van de streamingdiensten gedoken! In een binge-waardige test hebben we de 'beste streamingdienst' onder de loep genomen en de top 5 voor jou op een rijtje gezet.

En geloof ons, de resultaten waren soms net zo verrassend als die plotwending in je favoriete thriller. Lees verder, en ontdek welke dienst jouw nieuwe binge-partner wordt!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste streamingdienst uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Streamingdiensten

HBO Max review
Beste aanbevolen streamingdiens

1. HBO Max

viaplay review
Beste streamingdienst voor sportliefhebbers

2. Viaplay

disney+ review
beste streamingdienst voor kinderen

3. Disney +

new faith network review
Beste christelijke streamingdienst

4. New Faith Network

withlove review
Beste streamingdienst voor romantische series en films

5. WithLove

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste streamingdienst is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

25+ streamingdienst vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Welke streamingdienst is het beste?

Welke streamingdienst is het beste? Deze vraag gaan wij in de volgende sectie van het artikel beantwoorden. Aan de hand van de uitkomsten van onze streamingdienst test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de beste streamingdiensten van dit moment.

Ook hebben wij voor onze top 5 streamingdiensten geselecteerd met een gevarieerd aanbod in films en series. Op deze manier zit er voor iedereen een beste streamingdienst tussen.

1. HBO Max

HBO Max review
 • Keuze uit een maand en jaar abonnement 
 • HBO Max heeft een download functie
 • Entertainment voor het hele gezin
 • Mobiele app laat soms nog wat te wensen over

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op zoek naar de allerbeste streamingdienst van 2024? Zoek dan niet verder en maak een account aan bij HBO Max! In onze streamingdienst test scoorde geen enkele streamingdienst zo goed als HBO Max.

Zo beschikt HBO Max over een gigantisch aanbod van verschillende films & series, zijn de maandelijkse kosten relatief laag en biedt het platform verschillende handige functionaliteiten zoals het downloaden van films & series waardoor je overal offline toegang hebt tot het platform.

Daarnaast wordt HBO Max gezien als goed alternatief voor Netflix. Was jij ook zo teleurgesteld toen Netflix aankondigde zijn prijzen te verhogen? Of baalde je al een stekker toen Netflix aankondigde dat er veel titels verwijderd zouden worden?

Natuurlijk snappen we dat en om eerlijk te zijn vonden wij dat ook heel jammer, maar gelukkig is er HBOMax.  Bijna alle titels die zijn verwijderd door Netflix zijn te zien op HBOMax en de kosten voor een abonnement zijn ook lager. 

Op HBOMax kun je bovendien series kijken die zijn geproduceerd door HBO denk hierbij aan Game of ThronesSex and the City en de Amerikaanse hitserie Euphoria.

Naast HBO en Max originals kan je ook genieten van films van DCWarner Bros en Cartoon Network. Zo heb jij een breed aanbod aan films en series waar je uit kan kiezen. Ook films die vrij nieuw zijn staan snel op de streamingdienst zoals de fantastic beasts films. 

Kortom, het aanmaken van een account bij HBO Max is zeker de moeite waard. Via deze link maak je gemakkelijk en snel een account aan waardoor je vandaag nog kunt beginnen met het kijken via HBO Max.

2. Viaplay

viaplay review
 • Livestream van sportwedstrijden 
 • Breed aanbod aan kinderfilms en series
 • Maand abonnement 
 • Viaplay heeft weinig films en series voor tieners

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij een echte sportliefhebber en volg je de formule 1 en de buitenlandse voetbalcompetities op de voet? Dan is Viaplay de streamingdienst voor jou!

Wij hebben Viaplay geselecteerd als beste streamingdienst voor sportliefhebbers. Op Viaplay kan je niet alleen naar films en series kijken, maar je kan ook sportwedstrijden live streamen. Zo hoef je nooit meer een sportwedstrijd te missen want je kan deze kijken waar je maar wil. 

Maar welke sportwedstrijden kan je dan kijken met Viaplay? Met Viaplay kan je formule1, formule 2, formule 3, voetbal, tennis, darts, golf en paardensport.

Ook worden de sporten voorzien van commentaar door een Viaplay commentator. En ja helaas voor de formule 1 fans is dit niet Olav Mol. Ook voor jonge kinderen is er een breed aanbod aan films en series. Zo heeft de hele familie wat te kijken op de zondag.

3. Disney +

disney+ review
 • Keuze uit een maand en jaar abonnement 
 • Breed aanbod aan films en series 
 • Stream op maximaal 4 apparaten 
 • Voor sommige films moet je betalen

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 3 in deze beste streamingdienst test vinden we de bekende streamingdienst van Disney. Disney + is een goede streamingdienst die zeker niet mag ontbreken in deze top 5. 

Dit op basis van het aanbod in films en series, gebruiksvoorwaarden en prijs voor het afsluiten van een abonnement.

Op Disney+ kijk je natuurlijk alle bekende Disney film. Naast deze Disney films biedt Disney + ook een brede collectie van Marvel en StarWars films en series.

Naast het complete aanbod kent dit platform ook verschillende handige functionaliteiten. Zo beschikt het platform over een zogenaamde 'groupwatch' functie waardoor je met je vriendengroep samen een film of serie kunt kijken. 

En voor alle vrouwen en reality liefhebbers onder ons is Disney+ ook top. Disney+ werkt samen met de streamingdienst HaYu deze streamingdienst staat vol met reality series zoals The Real Housewives of Beverly Hills.

En weet je nog hoe teleurgesteld je was toen Keeping Up With the Kardashians stopte? Op Disney+ kan je weer volop genieten van de Kardashian familie, op deze streamingdienst kan je namelijk hun nieuwe realityserie bekijken! 

4. New Faith Network

new faith network review
 • Uniek Christelijk thema
 • Films en series zijn vaak niet op andere plekken te bekijken
 • Gratis uitproberen voor 2 weken
 • Minder interessant voor mensen die niet het geloof aanhangen

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het is moeilijk om tussen de bekende namen nog nieuwe klanten te werven als streamingdienst, tenzij je iets heel unieks kunt aanbieden.

Zo dacht New Faith Network er ook over. New Faith Network is de enige Christelijke streamingdienst op de markt. Nadat ze in 2017 zijn opgericht zijn ze inmiddels in meerdere landen actief waaronder Nederland, België en Australië.

Alle films en series hebben een Christelijk thema of perspectief. Sommige programma's zullen vooral de jongeren aanspreken maar ook de volwassenen hebben een zeer groot aanbod om films en series uit verschillende categorieën te kijken.

Zelfs voor de allerkleinsten zijn er (educatieve) programma's te vinden. Ook produceert het platform steeds meer exclusieve content die nergens anders te vinden is. 

Wat interface betreft is deze vergelijkbaar met de andere bekende diensten. Dit betekent dus dat je gemakkelijk kunt navigeren, films en series kunt opslaan om later te bekijken en verder gaan waar je bent gebleven. Is deze 'Christelijke Netflix' wat voor jou? Je kunt het 14 dagen gratis uitproberen!

5. WithLove

withlove review
 • Zeer groot aanbod
 • Prettige interface
 • De kosten van het abonnement zijn laag 
 • Enkel series en films over liefde en romantiek

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij een echte romanticus? Kun jij urenlang genieten van romantische comedies of films vol met romantiek? Dan is de streamingdienst WithLove jouw nieuwe verslaving.

Op WithLove vindt je een breed aanbod op het gebied van series, programma's en films met een gemeenschappelijk thema: romantiek!

Goed nieuws voor Nederlanders want naast Noorwegen en Zweden zijn wij momenteel het enige land ter wereld dat toegang heeft tot dit exclusieve platform. Verwacht de meest passievolle romances, knappe filmhunks een lach en natuurlijk een traan.

Uiteraard kun je ook op de andere bekende streamingplatformen genoeg romcoms zien. Wat WithLove uniek maakt is dat zijcontent aanbieden die niet op andere platformen te streamen zijn. Ideaal dus als je geen zin hebt om My Big Fat Greek Wedding voor de honderdste keer te bekijken.


Streamingdienst abonnement afsluiten: hier moet je op letten

Na het zien van onze top 5 heb je misschien wel een goede vervanger voor Netflix gevonden. Toch zijn er een aantal punten waar je rekening mee moet houden bij het afsluiten van een abonnement voor een streamingdienst.

De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze streamingdienst test.

Wij raden je aan om deze criteria in je achterhoofd te houden als je overweegt om een abonnement af te sluiten bij een streamingdienst. Zo weet je zeker dat je een abonnement afsluit bij een streamingdienst die het beste bij je past. 

Maandelijks of jaarlijks abonnement

Allereerst is het belangrijk om te controleren of de kosten van het abonnement jaarlijks of maandelijks worden afgeschreven. Bij meeste streamingdiensten worden de kosten van het abonnement maandelijks afgeschreven.

Het voordeel hiervan is dat je het abonnement maandelijks kan opzeggen. Want net als bij een luisterboeken app, kan het zo zijn dat er soms geen goede content op de streamingdienst is. Dan wil je er wel zo gemakkelijk mogelijk vanaf kunnen.

Bij enkele streamingdiensten is het ook mogelijk om de abonnementskosten jaarlijks af te laten schrijven. Bij een jaarlijkse afschrijving is het abonnement vaak goedkoper, maar let op je kan het abonnement alleen jaarlijks opzeggen en niet maandelijks.

Aanbod

Als tweede is het belangrijk om het aanbod in films en series van de streamingdienst te controleren. Je wilt natuurlijk wel een abonnement afsluiten bij een streamingdienst die veel films en series hebben in jouw favoriete genre.

Wij raden je aan om altijd eerst naar het aanbod in film en series te kijken voordat je een abonnement bij een streamingdienst afsluit. Kijk dan ook goed naar het aanbod in original films en series van een streamingdienst.

Deze films en series blijven altijd op de streamingdienst staan. Voor alle andere films en series hebben streamingdiensten een licentie houd er dus rekening mee dat deze series en films niet altijd op de streamingdienst blijven staan.

Hoeveel apparaten tegelijk?

Als derde is het handig om te controleren met hoeveel apparaten tegelijk je gebruik kan maken van de streamingdienst. Dit kan verschillen per abonnement. Je kan een streamingdienst namelijk op verschillende platformen kijken, zoals bij een android tv box of een apple tv. Houd hier rekening mee!

Kijk daarom niet alleen naar de prijs van het abonnement, maar ook naar het aantal apparaten die je tegelijk kan gebruiken bij dit abonnement. Het is bijvoorbeeld niet handig als je een gezin van 4 bent en je maar op 2 apparaten tegelijk kunt streamen.

Downloadfunctie

Als laatste is het handig om te controleren of je films en series kan downloaden op de streamingdienst. Als je bijvoorbeeld gaat reizen is dit heel handig want dan heb je wat te doen in het vliegtuig, de trein of de bus.

Nog belangrijker het kost je geen internet. Zo kan je waar en wanneer je maar wilt film en series kijken zonder dat dit ten koste gaat van je mobiele abonnement. 


Wat is de beste streamingdienst volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft nog helaas geen test gedaan op het gebied van streamingdiensten. Daarom kunnen we geen antwoord geven op deze vraag.

Toch kunnen we je wel helpen! Wij van Mutsy.nl hebben deze test wel uitgevoerd. De beste streamingdienst van 2024 is volgens ons namelijk van HBO Max. Scroll naar boven om er meer over te weten!


Veelgestelde vragen

Welke streamingdienst is de beste?

Uit onze test is gebleken dat HBO Max de beste streamingdienst heeft.

Waar kan ik het beste films streamen?

Iedereen heeft natuurlijk z'n eigen voorkeuren, maar in onze Top 5 vind je goede streamingdiensten voor films. Scroll naar boven om ze te leren kennen!

juli 10, 2024

juli 8, 2024

juli 8, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>