Beste Strijkplank van 2024

Laatste Update: juli 2024

Wat is de beste strijkplank?

Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder review

Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder

Uit onze test is gebleken dat de Brabantia Strijkplank B de beste strijkplank is van 2024. Hiermee kun jij altijd je kleding fijn strijken. Doordat de plank van hoogte versteld kan worden is hij voor iedereen geschikt. Naast het strijk vlak is er een stoomunithouder. Hier kan je veilig de strijkplank neerzetten. Dit in combinatie met de antislip beschermdoppen en de safety-lock is dit product enorm veilig. En met het leuke design wordt strijken misschien wel leuk.

Je herkent het misschien wel: je wil de deur uit en je bent op zoek naar een leuke outfit. Wil je net die ene mooie blouse of pantalon aan, en ja hoor: overal kreukels.

Heel erg verzorgd lijkt dat natuurlijk niet. En speciaal daarvoor is de strijkplank bedacht. De strijkplank is dan ook in ieder huishouden terug te vinden en razend populair. Hierdoor vraag je je misschien af: Welke strijkplank is het beste?

Wij gaan je helpen om antwoord te geven op deze vraag. Hoe we dat doen? Speciaal voor jou hebben we alle belangrijke punten op een rij gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste strijkplank.

En dat is nog niet alles. Daarnaast hebben wij tientallen verschillende strijkplanken met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste strijkplanken uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Strijkplanken

Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder review
Beste Koop strijkplank

1. Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder

Brabantia Strijkplank C - met Stoomunithouder review
Beste strijkplank brabantia

2. Brabantia Strijkplank C - met Stoomunithouder

Brabantia Strijkplank B - met Strijkijzerhouder review
Beste design strijkplank

3. Brabantia Strijkplank B - met Strijkijzerhouder

Vileda Total Reflect+ Strijkplank review
Beste prijs-kwaliteit strijkplank

4. Vileda Total Reflect+ Strijkplank

Leifheit strijkplank Classic S Basic review
Beste budget strijkplank

5. Leifheit strijkplank Classic S Basic

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste strijkplank is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

31+ strijkplanken vergeleken

36+ ervaringen gecheckt

7+ uur onderzoek


Welke strijkplank is het beste?

Het team van Mutsy heeft uitgebreid gekeken naar alle belangrijke punten tijdens onze uitgebreide strijkplank test. Deze test was dan ook erg spannend en veel van de planken gingen gelijk aan elkaar op. 

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden in verschillende categorieën zoals beste luxe strijkplank en beste budget strijkplank. Hierdoor wisten ze een plekje te bemachtigen in onze felbegeerde top vijf.

Ben jij na het lezen van dit artikel ook benieuwd naar welke strijkplanken dit geworden zijn? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste strijkplanken van 2024!

1. Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder

Brabantia Strijkplank B - met Stoomunithouder review
 • Voorzien van een speciaal safety-lock tegen inklappen
 • Plank is in hoogte te verstellen
 • Geschikt voor alle gangbare stoomunits
 • Enigszins prijzig in verhouding tot soortgelijke strijkplanken

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Uiteindelijk kon er dus maar één de beste zijn. En dat is overduidelijk de Brabantia B strijkplank. Naast dat deze strijkplank is voorzien van een zeer mooi design doet de deze ook alles wat je ervan mag verwachten.

Zo is deze te gebruiken voor alle gangbare stoomunits. Hierdoor kan je de stoomunit op een veilige plek plaatsen. Zonder dat je de kans loopt dat het te warm wordt en er vuur kan ontstaan.

De veiligheid is zeer belangrijk voor een strijkplank. Doordat je met een heet apparaat te werk gaat moet alles veilig zijn. Deze strijkplank is voorzien van een speciale safety-lock. Die moet ervoor zorgen dat hij niet opeens kan inklappen tijdens het strijken.

Mocht je wat langer zijn dan je partner of andersom. Dan kan je de plank eenvoudig van hoogte verstellen. Hierdoor kan iedereen op zijn eigen hoogte de strijkplank gebruiken. 

2. Brabantia Strijkplank C - met Stoomunithouder

Brabantia Strijkplank C - met Stoomunithouder review
 • Heeft een speciale stoomunithouder
 • Verkrijgbaar in 13 verschillende patronen en kleuren
 • Speciale antislip beschermdoppen voor meer veiligheid
 • Redelijk groot en daardoor niet geschikt voor kleine ruimtes

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je juist iets meer budget hebt om uit te geven en je dit wil investeren in een goede kwaliteit strijkplank. En dan zit je goed met dit C-model van Brabantia.

Zo is deze strijkplank verkrijgbaar in maar liefst 13 (!) verschillende patronen in kleuren. Keuze genoeg dus.

Daarnaast is de plank makkelijk in hoogte te verstellen en is er een speciale stoomunithouder aanwezig op de strijkplank. Ook zijn er speciale antislip beschermdoppen onder de strijkplank bevestigd voor extra veiligheid.

3. Brabantia Strijkplank B - met Strijkijzerhouder

Brabantia Strijkplank B - met Strijkijzerhouder review
 • In hoogte verstelbaar 
 • Heeft een breed werkblad waardoor je efficiënter kan werken
 • De prijs verschilt per design

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Spreek je over een mooi design, dan heb je het ongetwijfeld over deze strijkplank van wederom het merk Brabantia. Dit prachtige design is verkrijgbaar in maar liefst 8 patronen!

Daarnaast doet de strijkplank ook alles wat je ervan mag verwachten. Zo is er speciale framevergrendeling op de plank tegen ongewenst uitklappen. Daar tegenover staat ook een safety-lock tegen ongewenst inklappen!

En dat is nog niet alles. De garantie op deze strijkplank is maar liefst 10 jaar. En deze uitvoering heeft ook de bekende anti-slip beschermdoppen.

4. Vileda Total Reflect+ Strijkplank

Vileda Total Reflect+ Strijkplank review
 • Extra breed onderstel voor meer mobiliteit
 • Vloer blijft droog tijdens het strijken
 • Kan niet hoger dan 96 centimeter

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wanneer je het hebt over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan heb je het over de Vileda Total Reflect+ van het merk Vileda. De plank ziet er mooi uit en werkt daarnaast ook nog zeer praktisch.

Zo is de strijkplank voorzien van een XL strijkijzersteun voor de stoomunits. Daarnaast kan er geen condensvorming plaatsvinden waardoor de vloer droog blijft tijdens het strijken. En ook fijn: er is een extra breed onderstel aanwezig voor meer mobiliteit

5. Leifheit strijkplank Classic S Basic

Leifheit strijkplank Classic S Basic review
 • Garantie van 3 jaar 
 • Handig en makkelijk op te bergen
 • Niet geschikt voor grote huishoudens

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

En last, but not least de strijkplank Classic S van Leifheit. Deze is van ideaal formaat wanneer je alleen leeft of niet zoveel ruimte hebt. De strijkplank is van een zeer compact formaat en daardoor heel makkelijk op te bergen.

Daarnaast is het onderstel van de strijkplank ondanks het kleine formaat in te stellen tot maximaal 88 centimeter. En ook mooi meegenomen: de garantie op de strijkplank is 3 jaar. 


Top 10 Beste Strijkplanken


Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op de onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste strijkplanken. De producten uit onze test zijn uitstekend, maar de top 10 kan je ook zeker vertrouwen.


Strijkplank kopen: hier moet je op letten

Een strijkplank is eigenlijk niet te missen in ieder huishouden. Met behulp van de strijkplank (en strijkijzer) zorg jij ervoor dat je kleding weer heerlijk kreukelvrij wordt. Er zijn dan ook talloze verschillende strijkplanken te koop.

Hierdoor denk je misschien: Welke strijkplank is het beste? Daarom hebben wij zoals beloofd alle belangrijke punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden. Hierdoor kies jij ongetwijfeld de beste strijkplank. 

Stabiliteit

De stabiliteit van een strijkplank absoluut cruciaal. Je wil niet tijdens het strijken dat de plank per ongeluk omver valt.

Of nog erger, dat het strijkijzer op jou of je kleding valt. Zo'n ijzer is natuurlijk ontzettend heet en daardoor gevaarlijk. Zorg er dus voor dat je een strijkijzer kiest dat goed en stevig kan blijven staan.

Verstelbare hoogte

Niet ieder mens is even lang. Daarom kan een strijkplank voor jou op de perfecte hoogte staan, maar is deze voor iemand anders veel te laag. 

Het is daarom handig (zeker als je met meerdere mensen het huishouden doet) dat je een strijkplank hebt die in hoogte verstelbaar is. Hierbij is de vuistregel dat deze tot 20cm boven de voorarm moet komen. 

Breedte van de plank

Naast de hoogte is de breedte natuurlijk ook belangrijk. Dit is afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt voor de strijkplank.

Meet dus van tevoren goed op waar de strijkplank komt te staan en hoeveel ruimte je hebt. Je wil niet thuiskomen met een strijkplank die helemaal niet blijkt te passen, dat is zonde. 


Wat is de beste strijkplank volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft helaas geen test uitgevoerd over strijkplanken en daarom kunnen we geen specifiek antwoord geven op deze vraag.

Het team van Mutsy heeft gelukkig wel een test uitgevoerd op dit gebied en daar is de Brabantia Strijkplank B uit gekomen als de beste strijkplank van 2024!


Veelgestelde vragen

Wat is de beste strijkplank?

Uit onze uitgebreide test is de Brabantia Strijkplank B als beste strijkplank uit de test gekomen!

juli 10, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>