Beste Stuntstep [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste stuntstep 

Black Dragon Stuntstep - Road Rage - Zwart/Lime

Black Dragon Stuntstep

Voor echte stuntliefhebbers is de Black Dragon Stuntstep de beste stuntstep keuze op de markt! De Black Dragon Stuntstep ziet er natuurlijk niet alleen vet uit met de felle kleuren en zwart-gele print. Ook kun je met de Black Dragon Stuntstep zeker zijn van een goede bescherming tegen vallen en stoten, doordat de handgrepen voorzien zijn van stootbescherming.

De Black Dragon Stuntstep heeft fel gekleurde 85A PU spaakwielen (100 x 24 mm) en ABEC 5 kogellagers. Deze goede stuntstep is maximaal belastbaar tot ca. 100 kilogram. Al met al dus perfect voor de liefhebbers van ruig steppen!

Op zoek naar de beste stuntstep 2024? Een stuntstep is de beste manier om op te vallen op het skatepark, of gewoon op straat.

In parken en op plaza’s in steden en dorpen kun je heerlijk stunten met een goede stuntstep. Stuntsteps zijn er in Nederland verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren, soorten en maten. Voor iedereen is er wel een stuntstep die echt helemaal aansluit bij jouw imago!

Echter is het lastiger dan je zou denken om een goede stuntstep uit te kiezen. Voor stunten op een stuntstep is het natuurlijk belangrijk dat je jezelf er veilig op voelt. Op een half pipe heen en weer steppen brengt natuurlijk wel wat risico’s met zich mee.

En hoe groot moet een stuntstep eigenlijk zijn? Voor kinderen is de beste stuntstep natuurlijk wat kleiner dan voor volwassenen en tieners. Daarom hebben we in de stuntstep test van Mutsy ook de beste stuntsteps van 2024 op een rijtje gezet, en verdeeld in verschillende categorieën. Ook hebben we gekeken naar je budget, zodat er voor iedereen een geschikte stuntstep in de lijst te vinden is!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

12

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

36

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 stuntsteps

Black Dragon Stuntstep - Road Rage - Zwart/Lime

Beste koop
1.  Black Dragon Stuntstep

Beste stuntstep wielen
2. SUOTU R10 Stunt Step

Beste goedkope stuntstep
3. Razor Step S Scooter

Beste ontwerp
4. HA-MA Tools Stunt Step

Beste stuntstep voor kinderen
5. Bandits & Angels Stuntstep Junior Blue Camouflage

Top 10 beste stuntsteps 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste stuntsteps .


Waar op letten bij het kopen van een stuntstep ?

Als je een stuntstep gaat kopen, is het natuurlijk belangrijk dat je er eentje koopt waar je je echt goed op voelt. Risicovolle stunts in het skatepark of op de stoep doe je liever wel op de beste koop stuntstep.

Maar hoe kies je de beste stuntstep nou uit? En hoe onderscheid je de beste stuntsteps van de minder goede stuntsteps? Naast dat je kan kijken naar de beste stuntstep volgens de consumentenbond, vind je hieronder een aantal belangrijke dingen om op te letten bij het kopen van een stuntstep!

Gewicht

Het gewicht van de step maakt veel uit voor hoe je hem kunt gebruiken. Je zal tijdens het oefenen van je stunts de step ongetwijfeld wel eens laten vallen, dus dan kan hij maar beter stevig gebouwd zijn – dat heeft ook een beter effect op de controle die je hebt over de stuntstep.

Design

Stunten doe je voor de adrenaline, maar als je dan een video gaat maken van je 360 – dan heb je natuurlijk het liefst dat niet alleen jij, maar ook je step er optimaal uit zien. Het ontwerp van de step is natuurlijk je persoonlijke voorkeur, maar wel belangrijk!

Wieltjes

De stevigheid van de wielen en het materiaal wat er voor gebruikt is, kan een grote impact hebben op je wendbaarheid. Ook kan je kijken naar waar je de stuntstep op gaat gebruiken, op een skatebaan, in een stuntpark of gewoon over de stoep?

Draaggewicht

Naast het gewicht van de step zelf, is het ook van belang om te kijken naar hoeveel gewicht je kwijt kunt op de step. Voor de meeste kinderen zal dit niet veel uit maken, maar volwassenen kunnen voor kleinere steps soms te zwaar zijn. Na het gebruik kun je het gemakkelijk in de speelgoedkist leggen, zodat het niet veel ruimte in beslag neemt.


Wat is de beste stuntstep van 2024? 

De beste koop stuntstep van 2024 vind je bij Mutsy! We hebben een handjevol stuntsteps getest en vergeleken op basis van specificaties, prijzen en uiterlijk.

Daardoor konden we een ultieme top 5 stuntsteps opstellen, waardoor jij minder product onderzoek hoeft te verrichten! Kijk in de onderstaande lijst om jouw volgende stuntstep uit te kunnen kiezen!

1. Black Dragon Stuntstep

Black Dragon Stuntstep - Road Rage - Zwart/Lime

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Voor echte stuntliefhebbers is de Black Dragon Stuntstep de beste stuntstep keuze op de markt! De Black Dragon Stuntstep ziet er natuurlijk niet alleen vet uit met de felle kleuren en zwart-gele print. Ook kun je met de Black Dragon Stuntstep zeker zijn van een goede bescherming tegen vallen en stoten, doordat de handgrepen voorzien zijn van stootbescherming.

De Black Dragon Stuntstep heeft fel gekleurde 85A PU spaakwielen (100 x 24 mm) en ABEC 5 kogellagers. Deze goede stuntstep is maximaal belastbaar tot ca. 100 kilogram. Al met al dus perfect voor de liefhebbers van ruig steppen! Ook kun je met de Black Dragon Stuntstep nooit last hebben van je eigen gewicht. De Black Dragon Stuntstep ondersteunt namelijk zo’n 100 kilogram aan gewicht!

Voordelen Black Dragon Stuntstep

 • Voorzien van stootbescherming voor extra veiligheid
 • Gemaakt van stevig staal en aluminium, gaat niet snel kapot
 • Voetrem op het achterwiel
 • Mooi, ruig design dat opvalt in het skatepark

Nadelen Black Dragon Stuntstep

 • De bouten van de Black Dragon Stuntstep gaan soms loszitten door het trillen tijdens het stunten

2.  SUOTU R10 Stunt Step

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Als je echt vaak gaat stunten en er enorm veel passie voor hebt, wil je niet aan komen zetten met een goedkope of matige stuntstep. Toch? Gelukkig is er voor jou dan de SUOTU R10 Stunt Step!

Met de SUOTU R10 Stunt Step val je wellicht iets minder op op het skatepark, maar het is wel onmiddellijk te zien dat je een kwaliteits product in je handen hebt. Het stuur beschikt over twee zachte en stootbeschermende handvaten, en achterop de SUOTU R10 Stunt Step vind je een voetrem op het wiel. Het stuur draait makkelijk en kan ook vrij simpel worden geolied, om een soepele beweging tijdens het stunten te garanderen!

Voordelen SUOTU R10 Stunt Step

 • Premium ontwerp
 • Van hoogwaardige materialen gemaakt (staal en aluminium)
 • Anti-slip voetenplaat voor extra veiligheid
 • Wielen van 11 cm ondersteunen een gewicht tot wel 100 kg

Nadelen SUOTU R10 Stunt Step

 • Geen super flitsend ontwerp om mee op te vallen

3. Razor Step S Scooter

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wil je het stunten op een step nog even uitproberen, of heb je even niet zoveel te besteden? Om wat voor reden dan ook is de Razor Step S Scooter een goed alternatief voor de wat duurdere stunt steps in deze lijst.

De Razor Step S Scooter doet namelijk niet onder voor de duurdere stuntsteps, met een prettig stuur met foam handvaten. Deze zorgen voor extra grip, net als de anti-slip mat onder je voeten. Dat maakt het stunten niet alleen wat makkelijker, maar ook nog eens veel veiliger!

Achter het spatbord vind je een rem, en er zit ook een veringssysteem in het voorwiel. Daardoor doet het net wat minder pijn als je verkeerd neerkomt.

Voordelen Razor Step S Scooter

 • Veringen in het voorwiel
 • Foam handvaten zorgen voor extra grip
 • Komt in vier leuke en opvallende kleuren
 • Stuurhoogte geschikt voor zowel kinderen als volwassenen

Nadelen Razor Step S Scooter

 • Stuur en handvaten zit wat dichter bij elkaar

4. HA-MA Tools Stunt Step

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Laten we eerlijk zijn, stunten doe je niet alleen omdat je er een adrenaline kick van hier tot Tokyo van krijgt. Het is ook gewoon best wel cool om te showen met je stunt skills. En hoe kun je dat nou beter doen dan met een stuntstep die er zo goed uit ziet als de HA-MA Tools Stunt Step?

De HA-MA Tools Stunt Step heeft een prachtig, zwart met wit ontwerp met een vette print aan de voorkant. Ook het platform waar je je voeten op ligt is voorzien van een toffe print.

Naast dat de HA-MA Tools Stunt Step er zo goed uit ziet, kun je er ook goed mee stunten! Of je nou beginner bent of al wat gevorderder, de HA-MA Tools Stunt Step is er voor jou. Hij is licht (3,1 kg) en ontzettend stevig dankzij het stalen materiaal dat gebruikt is, waardoor je snel kunt leren met vallen en opstaan – zonder bang te zijn dat de step het niet overleeft!

Voordelen HA-MA Tools Stunt Step

 • Premium ontwerp dat er stoer uit ziet
 • Van hoogwaardige materialen gemaakt (staal en aluminium)
 • Anti-slip voetenplaat voor extra veiligheid
 • Een stalen voetrem, dat betrouwbaarder is dan van ander materiaal

Nadelen HA-MA Tools Stunt Step

 • Wielen zijn iets te hard voor bijvoorbeeld stoeptegels (hobbelt hierdoor erg veel)

5. Bandits & Angels Stuntstep Junior Blue Camouflage

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Stuntsteps zijn voor alle leeftijden, maar kinderen zijn er vaak ook extra enthousiast over. En dat zullen ze zeker worden als je de Bandits & Angels Stuntstep Junior Blue Camouflage aan ze cadeau geeft.

De Bandits & Angels Stuntstep Junior Blue Camouflage is namelijk speciaal ontworpen voor kinderen, met een leuk camouflage ontwerp dat vaak erg mooi wordt gevonden door de jeugd. Ook zijn de handvaten wat zachter, wat voor extra grip zorgt bij minder sterke kinderhandjes. Zo weet je zeker dat je kind veilig kan stunten!

Voordelen Bandits & Angels Stuntstep Junior Blue Camouflage

 • Extra grip voor kinderhanden
 • Leuk design waar kinderen van houden
 • Komt in drie verschillende kleuren

Nadelen Bandits & Angels Stuntstep Junior Blue Camouflage

 • Niet geschikt voor volwassenen dankzij het lagere stuur

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel stuntsteps hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten stuntsteps getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de stuntsteps op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste stuntsteps op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>