Beste Tandpasta [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Tandpasta

Aquafresh Freshmint 3-in-1 tandpasta

Aquafresh Freshmint 3-in-1 tandpasta

Tandpasta's zijn er te kust en te keur, dus welke moet je nu hebben? Geen zorg, want wij hebben het antwoord voor je. Na grondig vergelijken, kunnen we dan ook zeggen dat de Aquafresh Freshmint 3-in-1 tandpasta met stipt op nummer één staat. Simpelweg, omdat het een tandpasta is die van alle markten thuis is. Hij reinigt, verfrist, herstelt en beschermt. Wat zoek je nog meer in een goede tandpasta?

Natuurlijk zijn er meerdere tandpasta's die hoog scoren. Dit artikel is dan ook bedoeld voor mensen die willen weten welke soorten er zijn en wat het beste tandpasta merk is. Om dit te kunnen stellen, hebben wij uitgebreid onderzoek gedaan naar verschillende tandpasta's. Criteria, zoals doel en effectiviteit, maar ook smaak en gebruiksgemak zijn hierin meegenomen. Benieuwd naar de resultaten? Je vindt ze hieronder.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Tandpasta's uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Tandpasta's

Aquafresh Freshmint 3-in-1 tandpasta

Beste Koop Tandpasta
1. Aquafresh Freshmint 3-in-1 tandpasta

Colgate Fresh Gel Tandpasta

Beste Fluoride Tandpasta

2. Colgate Fresh Gel Tandpasta

Sensodyne Repair & Protect Deep Repair Tandpasta

Beste Tandpasta Gevoelige Tanden
3. Sensodyne Repair & Protect Deep Repair Tandpasta

Elmex Junior 5-12 jaar Kindertandpasta

Beste Tandpasta Kinderen
4. Elmex Junior 5-12 jaar Kindertandpasta

Colgate Max White Charcoal Whitening Tandpasta

Beste Tandpasta Witte Tanden
5. Colgate Max White Charcoal Whitening Tandpasta

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste tandpasta is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

19+ Tandpasta's vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Tandpasta in 2024?

Voor een optimale mondhygiëne is alleen het beste goede genoeg. Om deze reden hebben wij van Mutsy diverse soorten en merken tandpasta onder de loep genomen. Met behulp van verschillende criteria zijn we uiteindelijk tot een ultieme top 5 gekomen. Je kunt er dus van op aan dat enkel de beste tandpasta's in deze lijst zijn opgenomen. Benieuwd welke dit zijn? Je ontdekt ze hieronder.

1. Aquafresh Freshmint 3-in-1 tandpasta

Aquafresh Freshmint 3-in-1 tandpasta
 • Te gebruiken voor meerdere tandproblemen
 • Geeft een frisse adem
 • Verpakking is recyclebaar
 • De tandpasta schuimt. Niet iedereen vindt dit even prettig

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Wil je zeker zijn van de beste koop, kies dan voor de Aquafresh Freshmint 3-in-1 tandpasta. Deze tandpasta laat zich goed omschrijven als een echte alleskunner en is ook de beste tandpasta volgens de consumentenbond. Zo heeft de tandpasta een prettige, maar niet al te sterke mintsmaak. Een frisse adem is dus gegarandeerd.

Ook biedt deze tandpasta optimale bescherming tegen suikers en bacteriën. Twee keer poetsen is hierbij de norm, maar dan kun je ook rekenen op een zogeheten glazuurschild gedurende een volledige dag. Last van tandvleesproblemen? Ook daar werkt de Aquafresh Fresmint goed tegen.

Bijkomend voordeel is dat deze tandpasta geschikt is voor zowel volwassenen als kinderen vanaf vijf jaar en daarmee is het perfect te gebruiken voor iedereen binnen het gezin. Het gedoe van ieder zijn eigen tube is met deze tandpasta dan ook verleden tijd. Doseren gaat gemakkelijk en het poetsen met deze tandpasta geeft direct een schoon gevoel, mede door het schuimen. Al met al is deze tandpasta met recht een topper te noemen, vandaar dat hij boven aan de lijst staat.

2. Colgate Fresh Gel Tandpasta

Colgate Fresh Gel Tandpasta
 • Eenvoudig te openen en sluiten
 • Langdurig fris gevoel
 • Optimale bescherming tegen gaatjes
 • Het is een gel, dit voelt dikker aan in de mond

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Op nummer twee staat de Colgate Fresh Gel tandpasta en dat is niet voor niets. Ook deze tandpasta is voor jong (5+) en oud te gebruiken. De hoeveelheid fluoride ligt tussen de
De fluoride is bovendien versterkt met calcium. Dit maakt het een zeer krachtige tandpasta op het gebied van bescherming tegen gaatjes. Het gebit wordt dusdanig versterkt, waardoor schadelijke bacteriën weinig kans maken. Uiteraard mits tweemaal daags goed poetsen. De smaak is zeker fris en het schone gevoel in de mond houdt langdurig aan.

Kenmerkend aan deze tandpasta is het gebruiksgemak. De dop zit namelijk aan de tube vast, waardoor deze niet kwijtraakt en de tube gemakkelijk weer te sluiten is. Ook is de tube gemakkelijk goed leeg te krijgen. De verpakking is namelijk niet stug. Wel even opletten met doseren, aangezien de tandpasta net wat sneller uit de tube loopt.

3. Sensodyne Repair & Protect Deep Repair Tandpasta

Sensodyne Repair & Protect Deep Repair Tandpasta
 • Vermindert pijnprikkels door aanleg beschermende laag
 • Neutrale smaak
 • Draagt bij aan wittere tanden
 • Geeft geen sterk fris gevoel, doordat het een milde tandpasta is

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Heb jij last van gevoelige tanden? Dan ben je vast op zoek naar een tandpasta die je de nodige verlichting kan bieden. Tegelijkertijd zoek je bescherming en versterking. Laat dit in zijn geheel nu net de omschrijving zijn van onze nummer drie, namelijk de Sensodyne Repair & Protect Deep Repair Tandpasta. Ieders tandglazuur kan aangetast worden door voeding en (verkeerde) poetsgewoontes. De resultaten zijn hier dan ook mede afhankelijk van, dus dit is iets om je goed te beseffen.

In sommige gevallen is het glazuur op bepaalde plekken dusdanig dun, dat je pijn kunt ervaren bij bijvoorbeeld het drinken van iets kouds. Sensodyne Repair & Protect Deep Repair Tandpasta brengt een krachtige, beschermende laag aan op die plekken.

4. Elmex Junior 5-12 jaar Kindertandpasta

Elmex Junior 5-12 jaar Kindertandpasta
 • Scoort hoog in klinische onderzoeken
 • Herstelt en versterkt het glazuur van de tanden
 • Prettige smaak voor kinderen
 • Sommige kinderen geven de voorkeur aan een meer zoete smaak

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Voor veel ouders is het een bekende vraag, namelijk de vraag welke tandpasta voor hun kind het beste is. Om deze reden hebben wij van Mutsy hier dan ook naar gekeken en we kunnen stellen dat de Elmex Junior 5-12 jaar Kindertandpasta zeer goed uit de bus komt. Het is een tandpasta met een zachte, licht frisse smaak. Hierdoor vinden veel kinderen het geen probleem om met deze tandpasta te poetsen. Voor de fijnproevers kan dit echter een minpuntje zijn.

Het feit dat er aminfluoride in de tandpasta zit, maakt het eveneens een goede keuze. Dit legt namelijk al snel een extra laagje over het gebit, bestaande uit mineralen. Wel is het belangrijk dat deze tandpasta goed uitgesmeerd wordt, dus een helpend handje kunnen kinderen vaak nog wel gebruiken.

5. Colgate Max White Charcoal Whitening Tandpasta

Colgate Max White Charcoal Whitening Tandpasta
 • Snel resultaat, mits tweemaal daags goed poetsen
 • De tandpasta is fris van smaak
 • 4 tubes 
 • De zwarte kleur is eventjes wennen

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Een stralende, witte lach; wie wil dat nu niet? Deze nummer vijf in onze lijst van de beste tandpasta 2024 is dan ook de Colgate Max White. Of je nu gewoon een tintje witter wilt of echt op zoek bent naar een heldere uitstraling van je gebit, je zit met deze tandpasta goed. De tandpasta bevat houtskool en microdeeltjes van mineralen die een snel resultaat geven.

De aanblik van de zwarte kleur van de tandpasta is even anders dan je wellicht gewend bent, maar het doet niks af aan de smaak en het gebruik. De smaak is evengoed fris. Weg dus met die onzekerheid over gelige tanden en poetsen met deze topper.


Top 10 Tandpasta's

Waar kun je het beste tandpasta kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste tandpasta van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte tandpasta's bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 tandpasta's!


Tandpasta kopen? Hier moet je op letten!

Heb je al meerdere tandpasta's geprobeerd, maar heb je nog niet die ene gevonden, die voor jou doet wat hij moet doen? Dit is helaas een veel gehoord probleem. Door het grote aanbod zie je soms door de bomen het bos niet meer. Des te meer reden om nog even verder te lezen, want we helpen je graag bij de keuze voor de juiste tandpasta. Lees hier dan ook waar je zeker op moet letten bij de koop van een nieuwe tube. Kijk ook naar de beste tandpasta test van de consumentenbond voor tips waar je op moet letten. 

Waar voor geschikt?

Een eerste belangrijk aspect is toch altijd het uiteindelijke doel dat je wilt bereiken. Zo weet je inmiddels dat er tandpasta's zijn speciaal voor kinderen, gevoelige tanden of bijvoorbeeld voor als je wittere tanden wilt. Let hier dus goed op en kijk naar de tandpasta's die gespecialiseerd zijn in hetgeen jij zoekt.

De smaak

Ook de smaak is absoluut iets om rekening mee te houden. Een tandpasta kan nog zo goed zijn, maar als de smaak je erg tegenstaat dan wordt het lastig om het poetsen met deze pasta tweemaal daags goed te doen. Je zult merken dat je toch al snel grijpt naar een beter smakende pasta. Houd je dus niet van een sterke mintsmaak? Zoek dan naar een mildere variant. Wil je juist wel dat langhoudende, frisse gevoel? Ga dan voor mint.

De hoeveelheid fluoride

We weten allemaal dat fluoride het gebit in goede conditie houdt, maar ook bekend is dat een te hoge concentratie fluoride niet goed voor de gezondheid is. Let er bij het kopen van een tandpasta dan altijd op hoeveel fluoride er in een tandpasta zit.

De gerenommeerde merken zitten binnen de marges, maar kies je voor een onbekende tandpasta, kijk dit dan altijd na. Je zit goed met een hoeveelheid boven de 1000 ppm en onder de 1500 ppm. Deze afkorting staat voor parts per million en geeft de maat van de concentratie aan.


Veelgestelde vragen

Wat voor soort tandpasta volgens de tandarts?

Een tandarts adviseert altijd om een tandpasta te gebruiken die fluoride bevat. Dit stofje beschermt namelijk je tanden waardoor je een gezonder gebit hebt.

Is een dure tandpasta beter?

Dat hoeft niet zo te zijn want tandpasta's moeten voldoen aan een wereldwijde norm. Daarom zullen ze allemaal nagenoeg dezelfde ingrediënten hebben.

juni 17, 2024

juni 11, 2024

mei 30, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>