• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Toiletborstel [Test 2024]

Beste Toiletborstel [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste Toiletborstel

2BEHOME® Luxe Wc Borstel Met Houder - Toiletborstel Met Houder Hangend of Vrijstaand - Wc Borstel - Wit

2BEHOME Luxe Toiletborstel

Het is altijd belangrijk om het toilet goed schoon te houden en met de 2BEHOME Luxe Toiletborstel kan dit! Zo stoot het gemakkelijk water- en vuil af. De borstel is gemaakt van zacht materiaal waardoor het ook makkelijk in de hand ligt. Het beschikt ook over een geur tablet waardoor je toilet weer als nieuw gaat ruiken!

In het toilet zorgt een toiletborstel ervoor dat je geen sporen meer ziet. Het is dan ook iets wat in elke toilet moet staan. Daarom is het belangrijk om een goede toiletborstel te kopen. Op deze manier kan je alles zo schoon mogelijk houden.

Er zijn heel veel verschillende soorten toiletborstels. Wij hebben 24 verschillende producten getest. Hieruit hebben we een Top-5 gemaakt met alleen de allerbeste producten.

Deze staan verder in dit artikel verwerkt met een korte review. Bij de review staan nog voor- en nadelen. Je kan gemakkelijk zelf kijken naar de beste toiletborstels van 2024!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

6

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Toiletborstels

2BEHOME® Luxe Wc Borstel Met Houder - Toiletborstel Met Houder Hangend of Vrijstaand - Wc Borstel - Wit

Beste Koop Toiletborstel
1. 2BEHOME Luxe Toiletborstel

HGMD Toiletborstel

Beste Toiletborstel Modern
2. HGMD Toiletborstel

Vossen - WC borstel - Flexibele WC borstel - Inclusief ophangsysteem - Antibacterieel - Kleur wit

Beste Toiletborstel Flexibel
3. Vossen - WC Borstel

WC borstel | WC borstel met houder | Vrijstaand| Flexibel | Zwart | Inclusief ophangsysteem

Beste WC borstel Met Ophangsysteem
4. Roegaarden - toiletborstel

WC Borstel met Houder - Hygiënische Toiletborstel Vrijstaand of Hangend - Siliconen WC Borstel - Wit

Beste Budget Toiletborstel
5. Toolero - WC Borstel Met Houder

Top 10 Beste Toiletborstels

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire toiletborstel bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de toiletborstel test 2024.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Toiletborstel?

Je wil natuurlijk wel dat een toiletborstel lang meegaat. Daarom is het belangrijk om eerst goed onderzoek te doen zodat je een goede toiletborstel aanschaft. 

Hieronder hebben we in ieder geval een paar criteria omschreven. Het is goed om al deze punten door te nemen en te gebruiken bij het aankoopproces. Dit zorgt er namelijk voor dat je een miskoop kan voorkomen.

Lengte

Het eerste punt is de lengte van de steel. Dit moet namelijk lang genoeg zijn zodat je niet te laag hoeft te bukken. Hierdoor kom je niet dicht bij het toilet met je gezicht.

Ook moet de steel lang genoeg zijn om het goed schoon te kunnen maken. Zo wil je alle vuil weghalen zonder je handen in het toilet te steken. Dit klinkt heel logisch maar het is wel een goed punt om naar te kijken,

Grip

De grip van een toiletborstel is zeer belangrijk. Zo moet het een fijn handvat hebben die je makkelijk kan vastpakken. Het moet namelijk niet uit je hand glippen tijdens het schoonmaken.

Dan valt het namelijk in het toilet en moet je al gauw een nieuwe kopen. Daarom is het ook goed om te kijken naar het handvat van een toiletborstel. Dit maakt het namelijk makkelijker om het goed vast te houden.

Materiaal

Het materiaal is ook een belangrijk aspect om naar te kijken. Dit moet er namelijk voor zorgen dat al het vuil gemakkelijk weggehaald kan worden.

Zo zijn sommige toiletborstels gemaakt van marmer en chroom. Dit is sterk materiaal dat zeer lang meegaat. Daarmee kan je goed het toilet schoonhouden. Wil je eerder een milieuvriendelijkere optie? Ga dan voor een toiletborstel met siliconen.

Hygiëne

Wc borstels kunnen best vies worden als je ze vaak gebruikt. Op een gegeven moment gaan ze dan ook stinken en blijft het vuil erin zitten. Dan heeft het niet meer de gewenste werking.

Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de hygiëne. Je moet de toiletborstel wel gemakkelijk kunnen schoonmaken. Anders moet je om de paar weken weer een nieuwe borstel kopen.


Wat is de beste Toiletborstel van 2024? 

Wij hebben elk product uit onze top 5 van een korte review voorzien. Hierdoor weet je gelijk welke toiletborstel goed bij jou past.

Wij hebben namelijk ook de voor- en nadelen van elk model benoemd. Verder hebben wij elke product een eindbeoordeling gegeven. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op de door ons uitgevoerde beste toiletborstel test en reviews van andere consumenten. 

1. 2BEHOME Luxe Toiletborstel

2BEHOME® Luxe Wc Borstel Met Houder - Toiletborstel Met Houder Hangend of Vrijstaand - Wc Borstel - Wit

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Ben jij op zoek naar de beste toiletborstel van dit moment? Ga dan voor deze luxe borstel van 2BEHOME. Dit merk timmert hard aan de weg, aangezien we ze ook al tegenkwamen in een aantal andere Mutsy productreviews. 

Kies er zelf voor om deze op de grond te plaatsen, of aan de muur te hangen, beide opties zijn mogelijk! Het ophangen aan de muur gaat trouwens met de meegeleverde plakstrip, hier hoef je dus niet voor in je tegels te boren.

Naast een mooi ontwerp doet de 2BEHOME wc borstel er alles aan om zo hygiënisch mogelijk te zijn. Dit begint bij de houder. In tegenstelling tot de meeste andere merken zitten hier ventilatiegleuven in, om bacterie ophopingen te voorkomen.

Daarnaast krijg je een geur tablet meegeleverd dat niet alleen zorgt voor een frisse geur, maar ook het overtollige water in de houder absorbeert. Ook de borstel zelf is gemaakt van waterafstotend en vuilafstotend materiaal.

Zonder twijfel is dit de beste wc borstel van dit moment maar hoe zit het met de prijs? Ook hier wordt goed op gescoord. Het is niet het goedkoopste product op de markt maar ook zeker niet het duurste. Een eerlijke prijs voor een zeer goed product dus wat ons betreft!

Voordelen 2BEHOME Luxe Toiletborstel

 • Vuil afstotende borstel
 • Hygiënische opvangbakje
 • Staand of hangend te gebruiken
 • Mooi design

Nadelen 2BEHOME Luxe Toiletborstel

 • Geen

2. HGMD Toiletborstel

HGMD Toiletborstel

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Heeft jouw huis een moderne uitstraling en zoek je daarvoor een geschikte toiletborstel? Kies dan voor de HGMD Toiletborstel! Het zorgt namelijk een mooie toevoeging.

De HGMD Toiletborstel is gemaakt van een siliconen materiaal. Hierdoor gaat het zeer lang mee en blijft er geen viezigheid zitten. De haartjes breken daardoor niet snel af. 

De kans is groot dat het bij je toilet past! Daarnaast zorgt het moderne design ervoor dat je de borstel niet kan zien. Zo wordt de borstel afgedekt waardoor er geen geur vanaf komt. 

Uw badkamer blijft extra schoon door de antibacteriën op de borstel. Daarnaast droogt de borstel extra snel waardoor er geen nare geurtjes vrij komen.

Voordelen HGMD Toiletborstel

 • Super snel droog
 • Gemaakt van een siliconen materiaal
 • Past in elk badkamer

Nadelen HGMD Toiletborstel

 • Misschien te modern voor oude badkamers

3. Vossen - WC Borstel

Vossen - WC borstel - Flexibele WC borstel - Inclusief ophangsysteem - Antibacterieel - Kleur wit

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Een toiletborstel moet makkelijk te pakken zijn. Daarnaast moet je de hele wc ermee schoon kunnen maken. De flexibiliteit van de Vossen - WC Borstel zorgt ervoor dat het mogelijk is!

Deze toiletborstel is een echte toevoeging aan de wc. Zo zorgt het ervoor dat geen enkele druppel op de grond beland. Dat komt omdat de houder aan de onderkant dicht is.

Daar vallen de druppels in en zo wordt de grond niet vies. Het materiaal van de Vossen - WC Borstel is hard kunststof. Daardoor is het geschikt om vieze resten weg te halen. Het is wel gemaakt van zacht materiaal zodat de haartjes overal kunnen komen.

De meeste toiletborstels hebben last van haarverlies. Als je ze vaak gebruikt vallen er namelijk steeds meer haartjes uit. Bij deze toiletborstel is dat zeker niet het geval!

Je kan het namelijk makkelijk schoonhouden waardoor de haartjes erin blijven. Het is dan wel belangrijk dat je het goed doet! Dit hoef je gelukkig alleen met water te doen. Deze toiletborstel zorgt ervoor dat de wc er weer als nieuw uit ziet!

Voordelen Vossen - WC Borstel

 • Druppels kunnen niet op de grond komen
 • De haartjes vallen er niet uit

Nadelen Vossen - WC Borstel

 • Alleen in het wit

4. Roegaarden - Toiletborstel

WC borstel | WC borstel met houder | Vrijstaand| Flexibel | Zwart | Inclusief ophangsysteem

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Wil jij liever een toiletborstel ophangen in plaats van op de grond zetten? Neem dan de Roegaarden - WC Borstel! Het zorgt ervoor dat je meer ruimte hebt.

De Roegaarden - WC Borstel beschikt over een uitlekbakje. Daar valt al het overgebleven water in. Dit zorgt ervoor dat niets op de grond komt en dat je alles goed kan reinigen. Het bakje kan je dan weer leeg maken.

Hiernaast krijg je er nog plakkertjes bij. Met deze plakkertjes kan je de borstel ophangen. Je kan zelf bepalen waar je het wil neerzetten en zo neemt het weinig ruimte in beslag.

Verder heeft het nog een modern design. Het is in 2 kleuren te verkrijgen: zwart en wit. Daardoor past het goed in de meeste badkamers. Iedereen heeft zijn eigen smaak maar dit zijn wel vaak de kleuren die in een badkamer passen.

Het zorgt ook voor een betere uitstraling. Zo lijkt het alsof de hele badkamer goed onderhouden wordt.  Daarbij is het een kleine borstel waardoor het ook niet zoveel opvalt. 

Voordelen Roegaarden - WC Borstel

 • Gemakkelijk schoon te maken
 • Beschikt over een uitlekbakje

Nadelen Roegaarden - WC Borstel

 • Kan soms water druppen

5. Toolero - WC Borstel Met Houder

WC Borstel met Houder - Hygiënische Toiletborstel Vrijstaand of Hangend - Siliconen WC Borstel - Wit

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We eindigen deze lijst met de Toolero - WC Borstel Met Houder! Dit is de beste budget optie die je kan hebben. Zo heeft het de laagste prijs van alle producten uit de lijst.

Als je weinig ruimte hebt is dit ook een zeer goede optie. Dit komt omdat je de toiletborstel ook kan ophangen. Zo kan je het goed naast het toilet neerzetten maar kan je het ook op de muur plakken.

De Toolero - WC Borstel Met Houder beschikt ook over een speciaal ventilatiesysteem. Dit zorgt ervoor de toilet niet vies ruikt. De bacteriën verliezen de strijd en het toilet blijft heel erg schoon.

Hiernaast is het ook een flexibele borstel. Dit betekent dat het elk plekje in de toilet kan bereiken. De steel is lang genoeg zodat je niet je arm erin hoeft te steken. Daarnaast is het ook makkelijk om het schoon te houden.

Zo is het gemaakt van zacht materiaal en kan je het makkelijk eruit spoelen. Dit hoef je niet vaak te doen aangezien de viezigheid niet blijft hangen. Voor een mooie prijs is dit een zeer goed product en daarom is het de beste toiletborstel 2024 op het gebied van prijs!

Voordelen Toolero - WC Borstel Met Houder

 • Staand of hangend
 • Modern design

Nadelen Toolero - WC Borstel Met Houder

 • Je moet veel kracht zetten om vuil weg te krijgen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel toiletborstels hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten toiletborstels getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de toiletborstels op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste toiletborstels op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

juli 15, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>