Beste Toiletverkleiner [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Toiletverkleiner

LifeGoods Toilet Trainer met Trapje

LifeGoods Toilet Trainer met Trapje

De beste toiletverkleiner: wij hebben 'm gevonden! De LifeGoods toilet trainer is verkozen tot de beste toiletverkleiner van 2024! 

Het trapje van de toiletverkleiner is extra stevig gebouwd waardoor je kind een veilig gevoel krijgt en zich daarnaast ook op zijn gemak voelt. En dat is natuurlijk bij zoiets erg belangrijk!

Daarnaast heeft het trapje ook een speciale anti-slip functie wat zorgt voor extra grip. Geen gevaarlijke situaties op het toilet dus. En nog een mooi voordeel: de trainer is opvouwbaar en makkelijk mee te nemen.

Kinderen moeten een hoop leren: waaronder het toiletbezoek. En je wil dat ze dit zo fijn en snel mogelijk kunnen doen uiteraard.

Een logische vraag is dan: Wat is de beste toiletverkleiner? Dat hebben wij alvast voor je uitgezocht! In dit artikel lees jij alles wat je moet weten over de toiletverkleiner met trapje (en ook zonder).

Zo hebben we een aantal punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden tijdens het kopen van de beste toiletverkleiner. Ook hebben wij in een speciale toiletverkleiner test tientallen verschillende verkleiners met elkaar vergeleken.

Zo weet jij zeker dat je een goede toiletverkleiner in huis haalt. Lees je gauw verder?


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

28

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Toiletverkleiner

LifeGoods Toilet Trainer met Trapje

Beste koop toiletverkleiner
1.  LifeGoods Toilet Trainer met Trapje

Beste prijs-kwaliteitverhouding toiletverkleiner
2. Macx & Macx WC Verkleiner met Trapje

Beste budget toiletverkleiner
3. Keeeper Paw Patrol WC Verkleiner

Beste design toiletverkleiner
4. Oetje - WC Verkleiner voor Kinderen

Beste luxe toiletverkleiner
5. OwlyShop Pinguïn WC Verkleiner met Trapje

Top 10 Beste Toiletverkleiners 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste toiletverkleiners. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een toiletverkleiner?

Een toiletverkleiner is dus de ideale manier om je kleintje te leren zelfstandig naar het toilet te gaan. Maar het kan nog best lastig zijn om een goede toiletverkleiner te vinden. 

En daarnaast wil je natuurlijk ook de beste toiletverkleiner aanbieding scoren. Daarom hebben wij zoals beloofd een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet om rekening mee te houden. 

Let hierbij vooral ook op wat jij zelf belangrijk vindt. Kijk dus bijvoorbeeld niet naar de beste toiletverkleiner volgens de consumentenbond. Deze hoeft helemaal niet bij jouw persoonlijke situatie te passen. 

Rugsteun

Allereerst de rugsteun. Er bestaan speciale toiletverkleiners met een rugsteun namelijk. Deze lijken meer op een soort stoeltje.

Hierdoor zit je kind een stuk comfortabeler op het toilet. Wanneer je dus merkt dat je kind niet stevig zit op een reguliere toiletverkleiner kan eentje met een rugsteun dit probleem verhelpen.

Stevigheid

Ten tweede is de stevigheid van de toiletverkleiner belangrijk. De verkleiner moet niet te licht zijn, want dan zit je kind er waarschijnlijk niet heel ontspannen op.

Je kan dus beter kiezen voor een verkleiner die gemaakt is van iets steviger materiaal. Hierdoor kan je kind genieten van optimaal comfort!

Garantie

Het laatste punt om rekening mee te houden dat wij bespreken in dit artikel is de garantie. Mocht er iets niet goed zijn met de verkleiner, dan kan je terugvallen op deze zogenoemde garantie.

Dit is een soort indicatie vanuit het bedrijf over hoe lang een product ten minste mee moet gaan zonder defecten. Als dit dan wel het geval is kijkt de verkoper samen met jou naar een passende oplossing zoals een vergoeding van het aankoopbedrag of een vervangend product


Wat is de beste toiletverkleiner van 2024? 

Aan de hand van verschillende factoren (zoals de stevigheid) hebben wij een utigebreide toiletverkleiner test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende toiletverkleiners!

De test was dan ook zeer spannend te noemen. Veel van de verkleiners gingen aardig gelijk aan elkaar op. Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden van de concurrentie.

En hierdoor hebben ze een plekje verdiend in onze top vijf. Ben jij ook benieuwd welke verkleiners dit zijn geworden? Dan presenteren wij je bij deze de top vijf beste toiletverkleiners van 2024!

Andere bekeken ook: Dit is de beste kinderstep van dit moment!

1.  LifeGoods Toilet Trainer met Trapje

LifeGoods Toilet Trainer met Trapje

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Materiaal

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Er was één toiletverkleiner die zich overduidelijk wist te onderscheiden van de concurrentie. En dat is de LifeGoods toilet trainer met trapje!

Maar wat maakt deze dan de beste toiletverkleiner? Nou, allereerst is dit trapje extra stevig waardoor je kinderen een veilig en comfortabel gevoel krijgen.

En dat is toch belangrijk als je wil dat je kleine zindelijk wordt. Daarnaast is de trainer ook nog eens volledig verstelbaar en geschikt voor bijna alle toiletten.

En wanneer je op reis gaat kan je de verkleiner heel makkelijk meenemen. Deze is namelijk opvouwbaar. Succes is dus gegarandeerd wanneer je deze toiletverkleiner wil gebruiken! 

Voordelen LifeGoods Toilet Trainer met Trapje

 • Extra stevig ontworpen waardoor je kind een veilig en comfortabel gevoel krijgt
 • Opvouwbaar en daardoor heel erg makkelijk mee te nemen op reis 
 • De trainer is volledig verstelbaar en geschikt voor bijna alle toiletten

Nadelen LifeGoods Toilet Trainer met Trapje

 • Geschikt vanaf 2 jaar

2.  Macx & Macx WC Verkleiner met Trapje

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Materiaal

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan heb je het ongetwijfeld over de Macx & Macx toiletverkleiner. Deze is namelijk te koop voor een goed prijsje, en je krijgt er een nog betere kwaliteit voor terug. 

Zo is deze verkleiner super makkelijk verstelbaar in hoogte. Ideaal wanneer je kind begint te groeien en je de trainer nog wel nodig hebt. 

Daarnaast is de trainer ook inklapbaar en daardoor makkelijk mee te nemen op reis/ makkelijk op te bergen. En dat dan allemaal ook nog met een draagvermogen van maar liefst 75 kilo!

Voordelen Macx & Macx WC Verkleiner met Trapje

 • De verkleiner is inklapbaar en daardoor makkelijk op te bergen en/of mee te nemen op reis
 • Heeft een draagvermogen van maar liefst 75 kilo 
 • Zeer goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit

Nadelen Macx & Macx WC Verkleiner met Trapje

 • Niet te gebruiken bij vierkant vormgegeven wc's

3. Keeeper Paw Patrol WC Verkleiner

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ook wanneer je een iets minder ruim budget hebt om te besteden (een kind hebben is immers al duur genoeg) zijn er goede toiletverkleiners te koop. Zo ook deze van de bekende serie Paw Patrol!

De verkleiner zet je super makkelijk vast op de wc bril. Hij is lekker stevig gemaakt waardoor jou kind extra comfortabel kan zitten. 

Daarnaast is er de keuze uit maar liefst 11 verschillende kleuren. Zo zit er altijd een model tussen dat je kind leuk zal vinden!

Voordelen Keeeper Paw Patrol WC Verkleiner

 • Extra stevig waardoor je kind comfortabel op het toilet zit
 • Vrij goedkoop in verhouding met andere toiletverkleiners 
 • Keuze uit 11 verschillende kleuren van onder andere bekende kinderseries zoals Paw Patrol

Nadelen Keeeper Paw Patrol WC Verkleiner

 • Heeft geen trapje om je kind omhoog te helpen

4. Oetje - WC Verkleiner voor Kinderen

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Materiaal

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

De toiletverkleiner met veruit het beste design is de Oetje WC verkleiner. Deze is door het slimme design namelijk geschikt voor zowel peuters als kleuters.

Daarnaast is er ook nog een speciale ophanghaak toegevoegd aan de verkleiner. Hierdoor wordt deze nog beter op zijn plek gehouden. 

Ook is de zitting gemaakt van zacht PU schuim waardoor het comfort nog meer wordt vergroot. Zo wordt de wc training een appeltje eitje!

Voordelen Oetje - WC Verkleiner voor Kinderen

 • Heeft speciale haken waarmee je de verkleiner vast kan zetten aan het toilet
 • Is geschikt voor zowel peuters als kleuters
 • De zitting is gemaakt van zacht PU schuim waardoor het comfort nog meer wordt vergroot

Nadelen Oetje - WC Verkleiner voor Kinderen

 • Niet voorzien van een trapje 

5. OwlyShop Pinguïn WC Verkleiner met Trapje

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Materiaal

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

De laatste topper die nog een (terecht) plekje verdiende in deze top vijf is de OwlyShop Pinguïn wc verkleiner. Deze kost misschien iets meer, maar daar krijg je dan ook een ontzettend goede kwaliteit voor terug.

Zo is de toiletverkleiner volledig instelbaar. Hierdoor is het model geschikt voor bijna alle toiletten. 

Ook de verschillende treetjes van de toiletverkleiner kunnen versteld worden naar je kind. Hierdoor beleeft deze optimaal comfort op de wc. Oh, en de verkleiner is uiteraard in te klappen en daardoor makkelijk op te bergen. 

Voordelen MOJOGEAR 140cm Statief

 • De verkleiner is in te klappen en makkelijk mee te nemen op reis 
 • Alle treden en handvatten van de toiletverkleiner zijn voorzien van anti-slip en daardoor extra veilig
 • De treden zijn instelbaar en daardoor makkelijk af te stellen naar de lengte van je kind

Nadelen MOJOGEAR 140cm Statief

 • Enigszins prijzig in verhouding met andere toiletverkleiners

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>