Beste Toycleaner [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Toycleaner

EasyGlide Toy Reiniger - 150 ml
EasyGlide Toy Reiniger

De EasyGlide Toy Reiniger is onze favoriete toycleaner van 2024. Als je vaak gebruikt maakt van seksspeeltjes kan deze cleaner niet ontbreken. 

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor deze cleaner: zo is hij gemakkelijk te gebruik, goed geprijsd en geschikt voor vegans. Ook is deze reiniger te gebruiken voor al je seksspeeltjes.

Wist je dat het schoonmaken van je seksspeeltjes niet alleen hygiënisch is, maar ook de levensduur verlengt? Het vinden van de beste toycleaner kan een groot verschil maken voor de verzorging van je speeltjes. Maar hoe weet je welke toycleaner het beste werkt?

Wij van Mutsy begrijpen hoe belangrijk het is om je speelgoed goed te onderhouden. Daarom hebben we verschillende toycleaners getest en een top 5 samengesteld. Benieuwd naar welke producten het beste zijn? Lees dan snel verder en ontdek onze top 5 beste toycleaners!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

21

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

43

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Toycleaners

EasyGlide Toy Reiniger - 150 ml

Beste koop Toycleaner
1. EasyGlide Toy Reiniger

Beste Antibacteriële Toycleaner
2. Nexus - Wash Antibacteriële Toycleaner

Beste goedkope reiniger
3. Cobeco Toycleaner - 150 ml

Beste optie met UV-C licht
4. EasyToys Ultraviolet Reiniger

Beste Vegan Toycleaner
5. Aia* - Natuurlijke Toycleaner

Top 10 beste Toycleaner

Heb je geen tijd of geen zin om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste toycleaners. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een toycleaner?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een toycleaner kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen, want het kopen van een toycleaner is makkelijker gezegd dan gedaan. 

Om er voor te zorgen dat je een goede toycleaner koopt hebben wij een aantal punten opgesteld. Wij raden je dan ook aan om deze punten goed door te lezen, want zo kan je een miskoop voorkomen.

Ook lijken deze punten sterk op die van de beste toycleaner volgens de consumentenbond. 

Voor welke toy? 

Allereerst is het belangrijk om te controleren voor welke toy de cleaner geschikt is. De meeste toycleaners zijn geschikt voor iedere toy, maar dit is niet altijd het geval. Controleer daarom altijd goed of de toycleaner die je wil kopen ook echt geschikt is voor jouw seksspeeltjes. 

Denk hierbij aan je vibrator of masturbator: onze nummer 1 uit deze lijst is geschikt voor elk van deze speeltjes. 

Huidvriendelijk

Als tweede is het belangrijk om te controleren of de toycleaner huidvriendelijk is. Om te garanderen dat een toycleaner de huid niet zal irriteren worden de producten dermatologisch getest. Wij adviseren je dan ook om altijd te controleren of de toycleaner dermatologisch getest is. 

 Ingrediënten 

Als derde is het handig om de te kijken naar de ingrediënten van de toycleaner. Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je toch niet tegen een van de ingrediënten van de cleaner kan. Om die reden is het altijd verstandig om de ingrediënten te bekijken.  

Inhoud van het flesje

Als laatste is het handig om de inhoud van het flesje te bekijken. Je wil natuurlijk wel dat je genoeg cleaner hebt voor al je seksspeeltjes. Afhankelijk van het aantal seksspeeltjes dat je in huis hebt en hoe vaak je deze gebruikt, kun je kiezen voor een inhoud. 


Wat is de Beste toycleaner van 2024? 

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een toycleaner en al een glimp hebt opgevangen van onze top 5, is het nu tijd voor ons op de producten verder toe te lichten. 

Dit doen wij door middel van onze uitgebreide top 5. In deze top 5 komen alle door ons geselecteerde producten nog een keer langs. Dit keer zijn alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. 

Ook hebben wij verschillende soorten toycleaners geselecteerd voor onze top 5 zodat er voor iedereen een goede optie tussen zit. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een leuke toycleaner aanbieding! 

1. EasyGlide Toy Reiniger

EasyGlide Toy Reiniger - 150 ml

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wij van Mutsy zijn op zoek gegaan naar de beste toycleaners van dit moment. Om die reden hebben wij een test uitgevoerd en de EasyGlide Toy Reiniger is uit onze test gekomen als beste toycleaner 2024! 

En dat is natuurlijk niet voor niets, want deze toycleaners is geschikt voor elk seksspeeltje. Het zorgt ervoor dat vieze geurtjes verdwijnen en dat schadelijke bacteriën worden gedood. 

Het is niet de bedoeling dat seksspeeltjes worden schoongemaakt met water en zeep. Dit zorgt er namelijk voor dat het materiaal van de speeltjes week wordt. Met een toycleaner zal dit niet gebeuren. 

En dat is niet alles, dit product is ook dermatologisch en klinisch getest. Het is dus huidvriendelijk en heeft het de juiste pH-waarde. Dit zorgt ervoor dat de huid niet geïrriteerd raakt als je het product gebruikt. 

Voordelen EasyGlide Toy Reiniger

 • Geschikt voor iedere sekstoy 
 • De pH-waarde is optimaal
 • Heeft een inhoud van 150ml 
 • Het product is water- en vetvrij 

Nadelen EasyGlide Toy Reiniger

 • Geen

2. Nexus - Wash Antibacteriële 

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Gebruik je vaak verschillende seksspeeltjes samen met je partner? Als je hier samen gebruik van maakt, is het belangrijk om je speeltjes grondig schoon te maken. Zo kun je vervelende kwaaltjes voorkomen. 

Om die reden hebben wij de Nexus - Wash Antibacteriële Toycleaner geselecteerd als beste antibacteriële toycleaner. Dit product dood namelijk 99.9% van alle bacteriën. 

Ondanks zijn effectieve werking wordt de toy niet aangetast, dit komt door de milde ingrediënten die zijn gebruikt voor de cleaner. De siliconen zal dus niet week worden door deze cleaner. 

Ook gaat dit product erg lang mee. Het flesje heeft een inhoud van 150ml en voor het schoonmaken van een seksspeeltje heb je 1 à 2 sprays nodig. Dit is natuurlijk afhankelijk van het formaat van de toy. 

Voordelen Nexus  

 • Beschikt over een handig pompsysteem
 • Doodt 99.9% van alle bacteriën
 • Geschikt voor alle seksspeeltjes 
 • Bevat milde ingrediënten die het speeltje niet aantasten

Nadelen Nexus  

 • Vermijd direct contact met de huid

3. Cobeco Toycleaner - 150 ml

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Gebruik je wel eens seksspeeltjes en wil je een toycleaner aanschaffen die niet al te duur is? Dat kunnen wij heel goed begrijpen, want niet iedereen kan natuurlijk evenveel geld uitgeven aan een goede cleaner. 

Geen zorgen, wij hebben tijdens het samenstellen van onze top 5 rekening gehouden met kleine budgetten. Wij hebben dan ook de Cobeco Toycleaner - 150 ml geselecteerd als beste budget toycleaner.

Dit is dan wel de goedkoopste optie uit onze top 5, maar dat zegt niks over de effectieviteit van dit product. De cleaner werkt meteen als je deze op het speeltje spuit en hoeft maar 1 minuut in te trekken! 

Als het product is ingetrokken hoef je het speeltje alleen nog droog te wrijven. Dit product is op waterbasis en bevat geen alcohol, hierdoor kan het gebruikt worden voor al jouw seksspeeltjes. Gebruik het bijvoorbeeld om jouw wand vibrator schoon te houden.

Voordelen  

 • Het product voelt niet plakkerig aan
 • Op waterbasis
 • Hoeft slechts 1 minuut in te trekken
 • Goedkoopste optie uit onze top 5

Nadelen  

 • Sommige gebruikers vinden de geur van dit product onaangenaam

4. EasyToys Ultraviolet Reiniger

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Heb je al eerder gebruik gemaakt van een toycleaner, maar was je hier niet tevreden over? Dat kunnen wij best begrijpen, niet iedereen vindt een vloeibare toycleaner even handig. Gelukkig is er een goed alternatief.

Om die reden zijn wij de EasyToys Ultraviolet Reiniger geselecteerd als beste toycleaner met UV-C licht. Dit product reinigt je seksspeeltjes door middel van UV-C licht en doodt in een mum van tijd allerlei bacteriën. 

Je hebt dus geen water nodig om je speeltjes schoon te maken met dit product. Je kunt dus ook niet waterdichte seksspeeltjes schoonmaken met de ultraviolet reiniger. 

En dat is niet alles, want je kan deze reiniger ook gebruiken om bijvoorbeeld je telefoon, earpods en zonnebril mee schoon te maken. Waar je dit product ook voor gebruikt de bacteriën zullen geen schijn van kans maken!

Voordelen 

 • Geschikt voor seksspeeltjes en andere producten
 • Werkt op basis van een USB kabel
 • Reinigt producten in slecht 5 minuten
 • UV doodt alle bacteriën 

Nadelen 

 • Niet iedere sekstoy past in de reiniger

5. Aia* - Natuurlijke Toycleaner

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn alweer aangekomen bij het laatste product uit onze top 5, maar geen zorgen de plek in onze lijst zegt niets over de effectiviteit van dit product. Misschien past deze wel perfect bij jou!

Wij hebben de Aia* - Natuurlijke Toycleaner geselecteerd als beste vegan toycleaner. Dat is natuurlijk niet voor niets zo want dit product bevat geen dierlijke producten en is niet getest op dieren. 

Ook is dit product water- en vetvrij, dit zorgt ervoor dat het materiaal van de seksspeeltjes niet wordt aangetast. De cleaner is ook vrij van parfum, siliconen, sulfaten en parabenen. 

Verder is de toycleaner dermatologisch getest en zal de huid dus niet irriteren. Ook heeft het product een optimale pH-waarde en zal hierdoor de pH-waarde van de vulva niet verstoren. 

Voordelen Aia* 

 • Bevat geen dierlijke producten en is niet getest op dieren 
 • Vrij van parfum, siliconen, sulfaten en parabenen
 • Geschikt voor iedere sekstoy 
 • Heeft een optimale pH-waarde 

Nadelen Aia* 

 • Het flesje kan lekken als de dispenser niet goed vast gedraaid is

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel toycleaners hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten toycleaners getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de toycleaners op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste toycleaners op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>