Beste Traphekje [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Traphekje

Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm

Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm

Ben jij op zoek naar het beste traphekje van dit moment? Dan ben jij op zoek naar de Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm. Dit traphekje is namelijk erg kindvriendelijk dankzij de goede veiligheid die deze biedt. Zo heeft hij een tweeledige handmatige vergrendeling en is hij SGS gecertificeerd.

De Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm kan tussen elke muur of deur gemonteerd zonder dat je hoeft te boren of te schroeven. Verder weegt hij slechts 4,6 kilo en is hij van hoogwaardig metaal materiaal wat hem erg stevig maakt.

Ben jij geïnteresseerd in dit traphekje? Klik dan op de button hieronder!

Je wilt graag dat je kind altijd veilig is. Vooral thuis moeten er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Een voorbeeld van z'n gevaarlijke situatie is bijvoorbeeld dat jouw kind zonder toezicht in de buurt van de trap komt. Een traphekje kan hierbij de ideale oplossing zijn om jouw kind niet de trap op of af te laten gaan wanneer jij er geen toezicht op hebt.

Maar wat is het beste traphekje? Dat is een lastig te beantwoorden vraag. Dit komt doordat er voor iedereen wel een ander traphekje ideaal is. Dit komt doordat er verschillende formaten, kwaliteiten en prijsklassen traphekjes zijn. Het vinden van het juiste traphekje voor bij jou thuis kan daarom een lastige klus zijn.

Gelukkig voor jou hebben wij de belangrijkste criteria voor een goed traphekje voor je op een rijtje gezet. In dit artikel vind je de belangrijkste criteria uit onze beste traphekjes test en de beste opties van dit moment. Benieuwd? Lees dan gauw verder en ontdek waar jij op moet letten.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

14

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

32

 Ervaringen gecheckt

7

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Traphekjes

Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm

Beste koop traphekje
1. Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm

A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm

Beste traphekje baby
2. A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm

Noma pressure fit gate

Beste traphekje zonder boren
3. Noma pressure fit gate

Traphek Noma Metaal Zwart

Beste goedkope traphekje
4. Traphek Noma Metaal Zwart

Curify® Oprolbaar Traphekje

Beste traphekje oprolbaar
5. Curify® Oprolbaar Traphekje

Top 10 Beste Traphekjes

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire traphekjes bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top-10 doet zeker niet onder van de producten uit de traphekjes test 2024.


Waar moet je op letten bij het kopen van een traphekje?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een traphekje? Er zijn verschillende criteria die belangrijk kunnen zijn bij het kiezen van het juist traphekje. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten traphekjes. Maar welk traphekje is het beste voor jou?

Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste traphekjes test voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria verklein je de kans dat je een miskoop doet. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste traphekjes volgens de consumentenbond test.

Veiligheid

De veiligheid van een traphekje is natuurlijk het allerbelangrijkste. Om die reden is het belangrijk om een traphekje te kopen dat beschikt over de juiste formaten, kwaliteit en niet zomaar open gedaan kan worden.

In onze top 5 beste traphekjes hebben wij alleen veilige modellen opgenomen welke uitvoerig getest zijn. Je wilt namelijk wel alleen de allerbeste kwaliteit als het gaat om de veiligheid van jouw kind. Een goed traphekje zorgt ervoor dat je kind niet stiekem in de avond naar de grondbox kan lopen.

Kwaliteit

Zoals eerder benoemd is de kwaliteit van de traphekjes een erg belangrijke criteria. Ze moeten namelijk wel stevig genoeg zijn om ook daadwerkelijk de veiligheid te kunnen bieden die jij nodig hebt. 

Zo moeten zij niet zomaar open of omgeduwd kunnen worden. Gelukkig voor jou hebben wij alleen goede kwaliteit traphekjes opgenomen in onze top 5. 

Boren of niet

Een derde criteria is het wel of niet moeten boren om de traphekjes te kunnen monteren. Zo zijn er traphekjes welke geklemd kunnen worden tussen de muren/deuren en traphekjes welke vast geboord moeten worden.

Afhankelijk van jouw wensen is het verstandig om een bepaald soort traphekje aan te schaffen. In onze top 5 vind je modellen uit beide categorieën.

Afmetingen

Een laatste maar zeker niet onbelangrijke criteria is het kijken naar de afmetingen van de traphekjes. Ze moeten namelijk wel geschikt zijn voor jouw trap om de juiste veiligheid te kunnen bieden.

De afmetingen kun je vrijwel altijd in de product omschrijving van de gewenste traphekjes terugvinden. Hou hier dus goed rekening mee om een miskoop te voorkomen!


Wat is het beste traphekje van 2024? 

Welk traphekje is het beste en welk traphekje past het beste bij mij. Dit zijn vragen die in de volgende sectie voor je beantwoord zullen worden. Zo hebben wij aan de hand van onze testresultaten de 5 beste modellen in een handig top 5 opgenomen.

Hieronder hebben wij elk traphekje uit onze top 5 van een korte product omschrijving voorzien. Ook hebben wij de voor- en nadelen van alle traphekjes voor je benoemd. Zo weet je precies welk traphekje het beste voor jou is. Benieuwd naar de beste traphekjes van dit moment? Lees dan gauw verder!

1. Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm

Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm

9.3

Eindbeoordeling

Design

9.5

Veiligheid

9.1

Prijs / kwaliteit

9.3

Op de eerste plek hebben wij de Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm uitgeroepen als beste koop traphekje. Dit traphekje is namelijk geschikt voor elke opening tussen de 75 cm en 80 cm wat een veel voorkomende maat is.

Daarnaast beschikt de Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm over een klembevestiging waardoor jij niet in de muur hoeft te boren. Dit is uiteraard erg fijn aangezien het traphekje waarschijnlijk een tijdelijke oplossing is.

De Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm is gemaakt van stevig materiaal en beschikt over een uitstekende veiligheid. Zo is het traphekje niet open te maken door kleine kinderen maar kun jij wel gemakkelijk met één hand hem open maken en sluiten. 

Dit traphekje is SGS gecertificeerd en biedt dus de optimale veiligheid voor jouw kind.

Voordelen Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm

 • SGS gecertificeerd
 • Met een hand open en dicht te maken
 • Beschikt over sterke metalen frame

Nadelen Hauck Open N Stop Veiligheidshekje - 75 t/m 80 cm

 • Niet duurzaam

2. A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm 

A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm

9.2

Eindbeoordeling

Design

9.3

Veiligheid

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de tweede plaats hebben wij de A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm  geselecteerd als beste traphekje voor baby's. Zo is dit traphakje gemakkelijk te openen door grotere mensen maar is het voor baby's niet mogelijk om deze open te maken.

Verder is dit traphekje geschikt voor openingen tussen de 71 cm en 102 cm. De A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm is in de kleuren wit en grijs verkrijgbaar. Dit kun je dus gemakkelijk aanpassen naar jouw wens of aanpassen aan het interieur.

Het grote voordeel van de A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm is dat hij geschroefd of geboord kan worden waardoor je geen last van een gevaarlijke drempel hebt. Ook dit traphekje is te openen met slechts een hand.

Voordelen A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm 

 • Geschikt voor vrijwel elke opening
 • Kan geschroefd/geboord worden

Nadelen A3 Baby & Kids Oslo Traphekje - 71-102 cm 

 • Beschikt niet over klembevestiging

3. Noma pressure fit gate

Noma pressure fit gate

8.8

Eindbeoordeling

Design

8.2

Veiligheid

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Als derde is de Noma pressure fit gate geëindigd. Dit traphekje is ook in twee verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor jij hem gemakkelijk op je interieur af kunt stemmen. De kleuren waarin dit traphekje verkrijgbaar is, is in het wit en in het zwart.

De Noma pressure fit gate is eenvoudig door een volwassene met één hand te openen. Hierdoor kun jij gemakkelijk je kindje vasthouden en tegelijkertijd het traphekje open doen en sluiten.

Dit klemhekje kan in twee richtingen open gedaan worden. Daarnaast is de Noma pressure fit gate geschikt voor openingen tussen 75 en 82 cm. Het materiaal waarvan dit traphekje gemaakt is, is erg sterk. Hij is namelijk volledig gemaakt van staal.

Voordelen Noma pressure fit gate

 • Traphek voldoet aan EN 1930;201 veiligheidsvoorwaarden
 • Gemonteerd en gebruiksklaar

Nadelen Noma pressure fit gate

 • Geschikt voor kinderen tot 2 jaar

4. Traphek Noma Metaal Zwart

Traphek Noma Metaal Zwart

8.6

Eindbeoordeling

Design

9.3

Veiligheid

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Op plaats vier hebben wij de Traphek Noma Metaal Zwart geselecteerd. Ook dit traphekje is er in twee kleuren te verkrijgen namelijk in het zwart en in het wit. Verder is het materiaal van dit traphekje gemaakt van sterk metaal waardoor hij voor een optimale veiligheid zorgt.

Het traphekje is geschikt voor openingen tussen 62 en 102 cm. Hierdoor is hij voor vrijwel elke opening geschikt. Verder heeft de Traphek Noma Metaal Zwart een eenvoudig openingsmechanisme voor extra comfort.

De Traphek Noma Metaal Zwart is gemakkelijk met één hand te openen en beschikt over een extra brede doorgang. Dit traphekje gaat daarnaast in beide richtingen open wat ook erg fijn is.

Voordelen Traphek Noma Metaal Zwart

 • Gekeurd volgens norm BSEN 1930;2000
 • In twee kleuren verkrijgbaar

Nadelen Traphek Noma Metaal Zwart

 • Schroefbevestiging

5. Curify® Oprolbaar Traphekje – Black

Curify® Oprolbaar Traphekje

8.3

Eindbeoordeling

Design

8.2

Veiligheid

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Op de laatste plaats hebben wij de Curify® Oprolbaar Traphekje – Black geselecteerd als beste oprolbare traphekje. Dit traphekje is ook in twee kleuren verkrijgbaar, namelijk in het zwart en wit. Verder beschikt dit traphekje over de formaten 80 cm hoogte en 130 cm breedte.

Bij de Curify® Oprolbaar Traphekje – Black wordt één traphekje, 1 schaalfiguur en 1 uitroltubes geleverd. Verder ontvang je bij aanschaf van dit traphekje 4 muurbevestigingen, 4 bevestigingsringen en 4 keer een gripper.

De Curify® Oprolbaar Traphekje – Black zorgt voor maximale veiligheid dankzij de goede kwaliteit en hoogwaardige spanningsslot. Verder is dit traphekje met slechts één hand te openen en te sluiten. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Curify® Oprolbaar Traphekje – Black

 • Volledig oprolbaar
 • Maximale veiligheid

Nadelen Curify® Oprolbaar Traphekje – Black

 • Hoge prijs

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel traphekjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten traphekjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de traphekjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste traphekjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>