Beste Vastgoedfondsen [2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete vastgoedfonds

Corum review

Corum Investments

Uit onze test is gebleken dat de Corum Investments het beste vastgoedfonds van 2024 is. Bij CORUM beleg je vanaf 50 euro per maand in verschillende vastgoedprojecten in meer dan 17 landen en 6 sectoren. 

Het gemiddelde rendement varieert tussen de 5% en 7 % per jaar. Verder kun je dankzij CORUM beleggen in vastgoed zonder dat je jezelf zorgen hoeft te maken over het vastgoedbeheer. Via onderstaande knop kun je nu tijdelijk en vrijblijvend een gratis brochure van CORUM aanvragen. 

Wat zijn de beste vastgoedfondsen van 2024? Het is een vraag die op dit moment actueler is dan ooit. 

Met de lage spaarrentes die banken op het moment geven levert spaargeld steeds minder op. Hierdoor zijn mensen steeds vaker op zoek naar alternatieven voor het sparen van geld. Geld op de bank levert namelijk na genoeg niks op

Het investeren in vastgoed is natuurlijk al ontzettend lang een populaire belegging voor veel investeerders. Het nadeel hiervan is echter dat je flink wat geld nodig hebt voor je hiermee kunt beginnen.

Het investeren in een vastgoedfonds is hier een goed alternatief voor. Met een vastgoedfonds kun je vanaf 50 euro al investeren in verschillende vastgoed projecten.

Maar wat zijn nu de beste vastgoedfondsen in Nederland? En waar moet je op letten als je gaat investeren in vastgoedfondsen? In dit artikel ontdek je antwoorden op deze vragen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste vastgoedfondsen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Vastgoedfondsen

Corum review
Beste vastgoedfonds 2024

1. Corum Investments

vondellaanvastgoed review

5. Vondellaanvastgoed

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste vastgoedfonds is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

20+ vastgoedfondsen vergeleken

55+ ervaringen gecheckt

15+ uur onderzoek


Welke vastgoedfonds is het beste?

Onderstaande sectie is wellicht het leukste gedeelte van dit artikel. In deze sectie geven we namelijk antwoord op de vraag: 'Wat is het beste vastgoedfonds van 2024?'.

Om antwoord te geven op deze vraag hebben wij een uitgebreid onderzoek gedaan waarbij we meerdere vastgoedfondsen hebben vergeleken op verschillende criteria. 

Zo hebben we gekeken naar het historische rendement van het vastgoedfonds, waar het vastgoedfonds precies in belegt, vanaf welk tarief je in kunt stappen en hoe goed de klantenservice is.

Op basis hiervan vind je hieronder de top 5 beste vastgoedfondsen van 2024. Wat ons betreft zijn dit goede vastgoedfondsen voor iedereen die meer uit zijn geld wil halen. 

1. Corum Investments

Corum review
 • Via CORUM beleg je in 1 klap in 17 landen en 6 verschillende sectoren
 • Met CORUM investeer je in commercieel vastgoed zoals winkelcentra, bedrijventerreinen en ziekenhuizen
 • Je kunt instellen maandelijks potentieel dividend uit te laten betalen
 • Geen belangrijke nadelen

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als jij op zoek bent naar het beste vastgoedfonds van 2024 dan is CORUM Investments een goede keuze. CORUM is een bekende speler op de markt van vastgoedfondsen en is actief sinds 2012.

Het bedrijf richt zich voornamelijk op de commerciële vastgoedmarkt en beheert vastgoed in 16 landen en 6 verschillende sectoren. Hier is bewust voor gekozen om te zorgen voor risicospreiding.

Bij CORUM kun je beginnen met investeren vanaf 50 euro per maand. Dit kun je volledig automatiseren waardoor je geen omkijken hebt naar je investeringen.

Het rendement van CORUM over de afgelopen jaren was gemiddeld tussen de 5% en 7% per jaar. Je kunt er bij CORUM voor kiezen om een deel van je winst automatisch te herbeleggen, maar kunt dit ook uit laten betalen. 

Corum is de afgelopen jaren flink gegroeid en inmiddels beleggen ruim 70.000 mensen via dit platform. De reviews van CORUM zijn over het algemeen zeer positief.

Kortom, via CORUM kun je gemakkelijk investeren in vastgoedfondsen vanaf een bedrag van 50 euro per maand. De rendementen zijn goed en je kunt eigenlijk alles automatiseren. Wat ons betreft een van de beste vastgoedfondsen op dit moment. 

Via deze link kun je geheel gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen voor CORUM. In deze brochure ontdek je alles wat je moet weten over het beleggen bij CORUM. 

2. SynVest

SynVest review
 • Via SynVest investeer je in panden waar de komende jaren veel behoefte naar is (bedrijfspanden, kantoorpanden etc)
 • Bedrijf is actief sinds 2005 en daarmee een van de oudste spelers binnen deze markt
 • SynVest staat onder toezicht van de AFM
 • Je investeert alleen in Nederlands en Duits vastgoed, bij CORUM is er veel meer sprake van risicospreiding

Score

9.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 2 van deze lijst met beste vastgoedfondsen van dit moment vinden we SynVest. SynVest is net als CORUM een partij waar je laagdrempelig kunt beginnen met het investeren in vastgoed.

Bij SynVest investeert je in Duits en Nederlands vastgoed. SynVest richt zich hierbij voornamelijk op vastgoedobjecten waar de komende jaren vraag naar blijft. Denk hierbij aan gezondheidscentra, supermarkten, bedrijfspanden en kantoorpanden. 

Over de afgelopen jaren lag het gemiddelde rendement bij SynVest tussen de 7% en 9,3%. Iets hoger dus dan CORUM. Het nadeel is echter dat je met SynVest iets minder gespreid zit omdat je alleen in Nederlands en Duits vastgoed zit.

Verder verwacht SynVest de komende 7 jaren een rendement te behalen van gemiddeld 8.1%. De minimuminleg van SynVest is 2.500 euro. 

Daarnaast heb je bij SynVest de mogelijkheid om je beleggingen uit te breiden of te verkopen, kun je kiezen voor een 6% voorschotdividend op maandbasis en staat deze partij onder toezicht van de AFM. 

Ook bij SynVest kun je een gratis brochure downloaden. We zouden zeker aanraden om meerdere brochures te downloaden om zo goed te kunnen vergelijken welk vastgoedfonds het beste bij jou past. Via deze link vraag je direct deze brochure aan.

3. Reinvest24

Reinvest24 review
 • Investeer via crowdfunding in meer dan 70 vastgoedprojecten in 5 verschillende landen
 • Hoog gemiddeld rendement van 14,8%
 • Je kunt beginnen vanaf een bedrag van 100 euro 
 • Het is niet mogelijk om automatisch te investeren

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 3 van deze top 5 beste vastgoedfondsen vinden we Reinvest24. Reinvest24 is eigenlijk meer een crowdfunding platform dan een vastgoedfonds, maar dit is zo'n interessante partij dat we hij wat ons betreft niet mocht missen in deze lijst met beste vastgoedfondsen. 

Via Reinvest24 kun je participeren in verschillende vastgoedprojecten. Inmiddels heeft het platform ruim 70 projecten lopen en investeren er meer dan 10.000 Nederlandse beleggers via Reinvest24.  

Het gemiddeld jaarlijks rendement van Reinvest24 ligt aan de hoge kant: 14,8%. Uiteraard kan dit hoger of lager worden afhankelijk van de projecten die je uitkiest om te investeren.

Bij Reinvest24 kun je dus helemaal zelf kiezen in welke projecten je geld wilt investeren. Dit kun je doen vanaf een bedrag van 100 euro. De looptijd van de projecten van Reinvest24 variëren tussen de 6 en 36 maanden.

Via deze link maak je gemakkelijk een account aan bij Reinvest24. Dit is volledig gratis en door een account aan te maken kun je even rondkijken op het platform. Zo krijg je een beter beeld van het platform en kun je zelf beslissen of je hier geld wilt investeren. 

4. Thuisborg

Thuisborg review
 • Vanaf 1.000 euro instappen mogelijk
 • Je kunt na 1 jaar kosteloos uitstappen
 • Het minimale rendement ligt rond de 4%
 • Staat niet onder toezicht van de AFM

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 4 van deze lijst met goede vastgoedfondsen in 2024 vinden we Thuisborg. Thuisborg is een Nederlandse partij waarbij je kunt investeren in Nederlandse woningen. Hieronder een korte Thuisborg review waar we meer vertellen over deze partij. 

Je investeert hierbij in woningen die particulieren verkopen en vervolgens verhuren van Thuisborg. Dit wordt vooral veel gedaan door senioren die willen genieten van hun pensioen.

Hierbij verzilveren ze de waarde van het huis en krijgen ze in 1 x een flinke klap geld waardoor ze de laatste jaren kunnen genieten van hun pensioen. Vervolgens huren ze het huis van Thuisborg waardoor ze wel in de woning kunnen blijven wonen.

Je kunt hier investeren vanaf 1.000 euro en de rente wordt per kwartaal uitbetaald. Het minimale rendement van Thuisborg ligt rond de 4%. Verder kun je na 1 jaar kosteloos uitstappen per kwartaal.

Het nadeel van Thuisborg? Deze partij staat niet ingeschreven bij de AFM, hanteert emissiekosten en de rente worden per kwartaal uitgekeerd in plaats van per maand. Ook ligt het rendement iets lager dan andere fondsen. 

5. Vondellaanvastgoed

vondellaanvastgoed review
 • Investeren kan vanaf 1.000 euro
 • Gemiddeld rendement is zo'n 9%
 • Staan niet onder toezicht van de AFM

Score

8.1

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We sluiten deze lijst af met Vondellaan Vastgoed. Dit is een Nederlands vastgoedfonds waarbij je investeert in Vastgoed verhuurobligaties. Een prima opties voor particuliere beleggers in Nederland. 

Deze partij is vooral geschikt voor beleggers met een flink vermogen. Je kunt hier namelijk pas beginnen met beleggen bij met een inleg van minimaal 100.000 euro. Overigens kun je ook zelf projecten uitkiezen, in dit geval kun je beginnen met beleggen vanaf 1.000 euro. 

Het rendement is maximaal 9%, de rente wordt per kalenderkwartaal uitbetaald en je hebt de keuze uit diverse looptijden. 

Nadeel van deze partij? Ze staan niet onder toezicht van de AFM. 


Investeren in een vastgoedfonds: hier moet je op letten

De beste vastgoedfondsen vergelijken is natuurlijk een slim idee. Het doen van onderzoek is wat ons betreft een essentieel onderdeel om te bepalen welk vastgoedfonds het beste bij jou past. 

Om je op weg te helpen hebben we hieronder de belangrijkste criteria van een goed vastgoedfonds op een rijtje gezet. Door onderstaande factoren mee te nemen in je onderzoek naar het beste vastgoedfonds weet je zeker dat je niet het verkeerde fonds kiest. Kortom, de beste vastgoedfondsen vinden, wordt een fluitje van een cent!

Rendement

Als particuliere belegger wil je natuurlijk een goede loan to value hebben. Investeren in vastgoed is zeker een goede optie voor particuliere beleggers, maar het is wel slim om goed onderzoek te doen.

Bij het kiezen van het beste vastgoedfonds is het daarom een slim idee om te kijken naar de historische rendementen die het fonds heeft behaald de afgelopen jaren.

Ook worden er vaak prognoses gedaan door vastgoedfondsen voor de komende jaren, hier kun je snel en makkelijk zien wat de rendementen zijn voor de aankomende jaren.

Uiteraard worden er nooit beloftes gemaakt en kan een rendement flink hoger of lager uitvallen.

Kosten

Bij het kiezen van het beste vastgoedfonds wil je natuurlijk ook kijken naar de kosten die een partij of aanbieder rekent. De kosten van vastgoedfondsen kunnen flink verschillen.

Sommige partijen rekenen simpelweg veel hogere kosten dan andere partijen. Check dit op voorhand goed en voorkom dat je verrast wordt door hogere kosten dan waar je rekening mee had gehouden. 

In de brochures die te downloaden zijn kun je vaak precies lezen hoe de kosten zijn opgebouwd en wat je uiteindelijk kwijt bent. Want net als bij een kattenverzekering, wil je dat niet je niet te veel betaald!

Betrouwbaarheid

Wanneer je gaat investeren bij een vastgoedfonds wil je natuurlijk dat je geld veilig is. De betrouwbaarheid van een vastgoedfonds is hierbij een goede graadmeter. Hetzelfde geldt bij een crypto broker; je moet er een goed gevoel bij hebben.

Sommige vastgoedfondsen staan bijvoorbeeld onder toezicht van de AFM. Dit betekent dat ze moeten voldoen aan strenge regelgeving en eisen om hun diensten aan te bieden.

Over het algemeen zijn partijen die onder toezicht staan van de AFM een stuk betrouwbaarder dan partijen die dit niet hebben. 

Kijk daarom altijd of een vastgoedfonds onder toezicht staat bij de AFM.

Aanbod

Als laatste wil je natuurlijk weten waar je in gaat beleggen. Vastgoedfondsen zijn er in veel verschillende soorten en maten en bij elk vastgoedfonds investeer je weer in andere projecten.

Wil je bijvoorbeeld beleggen in Nederlands vastgoed? Of geef je de voorkeur aan vastgoed in Duitsland? Wil je heel gespreid beleggen of juist niet?

Check goed waar je in belegt wanneer je de keuze maakt voor een bepaald vastgoedfonds.


Veelgestelde vragen

Wat zijn de voordelen van beleggen in vastgoedfondsen?

Beleggen in vastgoedfondsen biedt diversificatie, inkomsten uit huurinkomsten en potentieel waardegroei. Het stelt beleggers in staat om indirect in onroerend goed te investeren zonder fysiek eigendom te verwerven. Wil jij meer weten over een hypotheek? Lees dan het artikel van de consumentenbond.

Hoe kan ik vastgoedfondsen vergelijken?

Je kunt vastgoedfondsen vergelijken op basis van rendement, kosten, risiconiveau, beheerskwaliteit en het soort vastgoed dat ze aanhouden. Ons artikel bevat een uitgebreide vergelijking van de beste vastgoedfondsen van dit moment!

Zijn vastgoedfondsen een goede investering in 2024?

De prestaties van vastgoedfondsen kunnen variëren, afhankelijk van de marktomstandigheden en economische factoren. Het is belangrijk om je te laten adviseren door een financieel adviseur en je beleggingsstrategie af te stemmen op je doelen.

Wat zijn de beste vastgoedfondsen om in te investeren?

Het beste vastgoedfonds om in te investeren kan variëren op basis van je doelstellingen en risicobereidheid. Populaire keuzes zijn Corum Investments, Synvest, Reinvest24, Thuisborg en Vondellaanvastgoed.

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>