Beste Vleesthermometer van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Wat is de beste vleesthermometer?

Claire Vleesthermometer - Oventhermometer - BBQ Thermometer - Draadloos met app - Incl. Batterijen en 2 meetsondes review

Claire BF-5 Vleesthermometer

Uit onze test is gebleken dat de Claire BF-5 Vleesthermometer de beste vleesthermometer is van 2024. Dit product is de perfecte assistent om het lekkerste stukje vlees te maken. Er kunnen 6 stukjes vlees tegelijkertijd in de gaten worden gehouden. Dit kan allemaal op een afstand van 60 meter gedaan worden door de goede bluetoothverbinding. Er staan standaard 12 stukken vlees ingesteld om te bereiden. Met het alarm wat afgaat als hij goed is, heb je nooit meer een te gaar stukje vlees. Kortom, dit is de beste vleesthermometer van 2024!

Wat is de beste vleesthermometer? Als jij ervan houdt om in de keuken te staan is echt aan te raden om een vleesthermometer te hebben. Deze steek je namelijk in het vlees waardoor je de kerntemperatuur kan bekijken. Hierdoor is je vlees nooit meer te rauw of te gaar gebakken.

Vleesthermometers zijn ook redelijk eenvoudig te gebruiken. Je hoeft het alleen in het vlees te steken en de temperatuur wordt al gemeten. Hierdoor is het ook zeer gebruiksvriendelijk. Verder neemt het weinig ruimte in beslag waardoor je het in de keuken kan bewaren. Het is een zeer handige tool die je keuken prestaties kunnen bevorderen.

Je vraagt je dan vast af: is elke vleesthermometer niet hetzelfde? Dat lijkt zo, maar dat is zeker niet het geval. Er zitten wel degelijk grote verschillen tussen de thermometers. Daarom hebben wij een artikel geschreven voor mensen die geïnteresseerd zijn in deze tool. We hebben verschillende producten getest en alleen de beste zijn teruggekomen in dit artikel.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste vleesthermometers uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Vleesthermometers

Claire Vleesthermometer - Oventhermometer - BBQ Thermometer - Draadloos met app - Incl. Batterijen en 2 meetsondes review
Beste koop Vleesthermometer

1. Claire BF-5 Vleesthermometer

Weber iGrill 2 thermometer review
Beste bluetooth vleesthermometer

2. Weber iGrill 2

Inkbird Draadloze Barbecue Vleesthermometer - Keukenthermometer review
beste vleesthermometer bbq

3. Inkbird Draadloze BBQ Thermometer

BackyardSeries Vleesthermometer - Digitale Keukenthermometer - BBQ Thermometer - Oventhermometer review
Beste vleesthermometer kabel

4. BackyardSeries Vleesthermometer

MostEssential Premium Vleesthermometer - BBQ Thermometer - Zwart review
Beste draadloze vleesthermometer

5. MostEssential Premium Vleesthermometer

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste vleesthermometer is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

17 vleesthermometers vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Welke vleesthermometer is het beste?

Nu vraag je je misschien af: ''Welke vleesthermometer is het beste?''. Het antwoord op deze vraag ontdek je in de onderstaande sectie. De beste optie kan namelijk per persoon verschillen.

Hieronder hebben wij verschillende vleesthermometers geselecteerd voor in onze top 5. Hierbij hebben wij rekening gehouden met verschillende criteria zoals gebruiksgemak, prijs-/kwaliteit etc.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke producten het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1. Claire BF-5 Vleesthermometer

Claire Vleesthermometer - Oventhermometer - BBQ Thermometer - Draadloos met app - Incl. Batterijen en 2 meetsondes review
 • Er kunnen tot wel 6 probes aangesloten worden
 • Een bereik tot wel 60 meter
 • Alarm op app en apparaat
 • Geen

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Met de Claire BF-5 Vleesthermometer serveer jij nooit meer te rauw of te gaar vlees aan je gasten. Deze vleesthermometer is je assistent voor tijdens het koken van vlees. Hij is te gebruiken op de barbecue, oven, grill en de pan. Hierdoor is elk stukje vlees perfect gemaakt.

Je kent misschien het probleem wel als je een barbecue organiseert dat er veel stukken vlees op de barbecue zitten. Het is dan altijd even kijken met een mes of het vlees al goed is. Dat is verleden tijd met deze vleesthermometer. Er kunnen 6 stukjes vlees aangesloten worden. Hierdoor zijn ze allemaal in een keer goed.

Wil jij niet de hele tijd bij het vlees blijven staan? Dat hoeft niet meer met deze vleesthermometer. Door de stabiele bluetoothverbinding heb je een bereik tot wel 60 meter. Jij kan daardoor gezellig met je gasten blijven praten, terwijl je het vlees in de gaten houdt.

Er zijn 12 soorten vlees standaard ingesteld op de thermometer. Denk bijvoorbeeld aan biefstuk en hoe lang je dat moet bakken. Hierdoor is elk type vlees wat je eet perfect. Als het vlees te heet wordt of het klaar is krijg je een alarm dat je naar het vlees moet. Dit alarm gaat op de app en op de thermometer af. 

2. Weber iGrill 2

Weber iGrill 2 thermometer review
 • Inclusief 4 probes
 • Kan je verbinden met iOS en Android
 • Kan tot wel 300 graden aan
 • Kan aan de dure kant zijn

Score

9.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de tweede plek in de vleesthermometer test 2024 hebben we de Weber iGrill 2. Dit is een uitstekende vleesthermometer die bekend staat om de goede bluetooth verbinding.

Deze thermometer kan je verbinden met een iOS en Android smartphone. Hier kan je goed de temperatuur op zien en je kan de sensor weergeven. In totaal krijg je 4 probes bij het product. Dat is toch handig als je voor meerdere mensen aan het koken bent. Hierdoor kook je het vlees precies zoals je wil.

Het is ook makkelijk om deze vleesthermometer aan te sluiten. Hierdoor kan je gelijk aan de slag. In de app staan ook nog een aantal bereidingen klaar. Dit zijn handige bereidingen die je op weg kunnen helpen. Deze kan je gebruiken, maar je kan natuurlijk ook je eigen gewenste temperatuur instellen.

3. Inkbird Draadloze BBQ Thermometer

Inkbird Draadloze Barbecue Vleesthermometer - Keukenthermometer review
 • Heeft verschillende alarmsoorten
 • Voorgeprogrammeerde gerechten in de app
 • Slechts 2 probes

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij een echte barbecue fanaat en zoek je een geschikte vleesthermometer? Dan is de Inkbird Draadloze BBQ Thermometer echt wat voor jou!

Dit merk staat bekend voor goede producten en de Inkbird Draadloze BBQ Thermometer is daar één van! Het is een draadloze thermometer waarop je duidelijk het verloop van de temperatuur kan zien.

Je krijgt er 2 probes bij en het heeft 3 verschillende alarmsoorten. Zo kan je een alarm zetten als de temperatuur te heet wordt, een range alarm en een kookwekker. Hierdoor blijft het vlees altijd op de juiste temperatuur. Dat zorgt ervoor dat jouw barbecue in ieder geval geslaagd is!

4. BackyardSeries Vleesthermometer

BackyardSeries Vleesthermometer - Digitale Keukenthermometer - BBQ Thermometer - Oventhermometer review
 • Simpel design
 • Makkelijk in gebruik
 • Heeft weinig extra opties

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Vind je het toch fijn om een minder moderne vleesthermometer te hebben? Dan is de BackyardSeries Vleesthermometer wat voor jou!

Dit is een geschikte braadthermometer die ook een timer heeft. Hierdoor kan je gerust wachten en hoef je niet de tijd in de gaten te houden. Het heeft een simpel design en het heeft een kabellengte van 1 meter. Hierdoor kan je het uit de oven of barbecue hangen.

De vleesthermometer gaat tot 300 graden Celcius en deze temperatuur wordt duidelijk aangegeven. Eigenlijk is het een hele simpele thermometer die over de belangrijkste eisen beschikt. Daarom behoort het ook in de lijst van beste vleesthermometer 2024.

5. MostEssential Premium Vleesthermometer

MostEssential Premium Vleesthermometer - BBQ Thermometer - Zwart review
 • Weegt weinig
 • Meerdere extra functies
 • Is niet vaatwasserbestendig

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Deze lijst eindigen we met de MostEssential Premium Vleesthermometer. Dit is een uitstekende draadloze vleesthermometer die ook nog is waterdicht is.

Het is een thermometer die over verschillende functies beschikt. Zo geeft het de temperatuur aan binnen 2 seconden! Hiernaast is het ook nog is makkelijk in gebruik en voor jong en oud geschikt. Naast vlees kan het ook gebruikt worden voor vis en kip.

Verder is het nog een zeer klein formaat en weeg het slechts 70 gram. Hierdoor kan je het makkelijk meenemen en opbergen in je keuken. Het heeft zelfs een ingebouwde magneet waardoor je het op koelkast kan plakken. Dan neemt het echt nauwelijks ruimte in beslag.


Top 10 Vleesthermometers

Waar kun je het beste een vleesthermometer kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste deurbellen van dit moment zijn. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte vleesthermometers bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 opties!


Vleesthermometer kopen: hier moet je op letten

Een vleesthermometer is een hele handige tool in de keuken. Het is eigenlijk bedoeld voor één specifiek doel: het aangeven als het vlees op de juiste temperatuur is. Hiernaast is het nog redelijk makkelijk schoon te maken en neemt het niet zoveel ruimte in beslag.

Er zijn ook verschillende soorten vleesthermometers. De vraag is dan natuurlijk: Welke thermometer is het beste? Over het algemeen zijn er veel goede vleesthermometers die ook aan allemaal bepaalde kenmerken voldoen.

Deze kenmerken heeft het team van Mutsy hieronder omschreven. Het zijn logische, maar wel zeer belangrijke kenmerken die cruciaal zijn voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein.

Meetbereik

Als allereerste punt is het natuurlijk belangrijk om te kijken naar het meetbereik van de thermometer. De meeste thermometers gaan ongeveer tot 200 graden. Bereid jij vaak vlees dat een hogere temperatuur moet hebben? Dan is het aan te raden om verder te kijken.

Gemak

Ook is het belangrijk om het gemak van een vleesthermometer na te gaan. Is de thermometer draadloos? Hoeveel probes krijg je erbij? Waar kan je de temperatuur zien? Dit zijn allemaal vragen die je eerst moet nagaan voordat je een aankoop doet.

Snelheid

Hiernaast is het ook goed om te kijken naar de snelheid. Net als bij een heetwaterdispenser wil je zo snel mogelijk resultaat en de temperatuur weten. Dit ligt gemiddeld rond de 8 seconden. Daaronder is het vaak een goede vleesthermometer. Het is handig om hier naar te kijken.


Wat is de beste vleesthermometer volgens de consumentenbond?

Helaas heeft de consumentenbond nog geen test uitgevoerd op het gebied van vleesthermometers, en daarom kunnen we geen specifiek antwoord geven op deze vraag.

Het team van Mutsy heeft gelukkig wel een test uitgevoerd op dit gebied en daar is de Claire BF-5 Vleesthermometer uit gekomen als beste vleesthermometer van 2024!


Veelgestelde vragen

Hoe diep moet een vleesthermometer?

De vleesthermometer moet zo diep mogelijk in het dikste deel van het vlees, zonder eventueel bot te raken. Je houdt de thermometer op zijn plek tot de gelezen temperatuur zich stabiliseert. 

Kan een vleesthermometer in de oven?

Over het algemeen kan een vleesthermometer mee de oven in om de temperatuur te controleren. Dit kan echter per merk en soort verschillen, dus kijk eerst altijd na of dit echt mogelijk is met jouw specifieke thermometer. 

mei 16, 2024

mei 16, 2024

mei 15, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>