Beste Vliegtuigbedje [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Vliegtuigbedje 

Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje review
Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje

Ga jij binnenkort voor het eerst vliegen met je kindje? Dat kan natuurlijk best spannend zijn. Gelukkig mag je kindje gewoon bij je op schoot tijdens het vliegen, maar tijdens een lange vlucht is dit niet altijd even handig. Een vliegtuigbedje kan een hele uitkomst bieden. 

Maar wat is dan het beste vliegtuigbedje? Om daar achter te komen hebben wij een vliegtuigbedje test uitgevoerd. Het Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje is uit onze test gekomen als beste vliegtuigbedje 2024! Dit op basis van zijn comfort en handige formaat. 

Dit vliegtuigbedje van het merk Wick Wings is goedgekeurd door alle grote luchtvaartmaatschappijen waaronder KLM. Het vliegtuigbedje kan je gemakkelijk meenemen in je handbagage. In de opbergzak heeft dit vliegtuigbedje het formaat van een broodtrommel. 

Ben jij benieuwd naar de beste prijs voor dit beste vliegtuigbedje? Klik dan op de onderstaande button! 

Voor het eerst vliegen met je kindje blijft natuurlijk spannend. Helemaal als je voor het eerst gaat vliegen met je eerste kindje. Je kindje mag tijdens de vlucht gewoon bij de ouders op schoot zitten. Als je toch liever wil dat je kindje in een zitje kan zitten tijdens de vlucht dan moet je deze zelf meenemen en een aparte stoel reserveren. Hier wordt dan een kleine vergoeding voor gerekend. 

Er is nog een manier om het je kindje zo aangenaam mogelijk te maken tijdens een vlucht, namelijk een vliegtuigbedje. Op een vliegtuigbedje kan je kindje heerlijk slapen tijdens de vlucht. Oftewel de tijd tussen het opstijgen en de landing. Om veiligheidsredenen is het niet toegegaan om gebruik te maken van een vliegtuig bedje tijdens het opstijgen en landen. 

Maar wat is nou een goed vliegtuigbedje? Het gaat natuurlijk wel om je kindje dus je wil niet zomaar een vliegtuigbedje kopen. Om jou te helpen met het vinden van het beste vliegtuigbedje hebben wij van Mutsy een vliegtuigbedje test uitgevoerd. Aan de hand van onze test resultaten hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste vliegtuigbedjes van dit moment. Ben jij benieuwd naar de vliegtuigbedjes uit onze top 5? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

23

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

51

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Vliegtuigbedjes

Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje review

Beste koop vliegtuigbedje
1. Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje

Beste twee-in-een vliegtuigbedje 
2. Deryan AirTraveller Vliegtuigbedje

Beste vliegtuigbedje met gordel systeem
3. Flyebaby baby - vliegtuigbedje

Beste vliegtuigbedje volgens KLM
4. Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje

Beste budget vliegtuigbedje
5. Juca Travels - Vliegtuigbedje


Top 10 Beste Vliegtuigbedjes 

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste vliegtuigbedjes! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een vliegtuigbedje?

Na het zien van onze top 5 wil je misschien wel een van de vliegtuigbedjes uit onze top 5 kopen. Toch raden wij je aan om nog even verder te lezen. In dit gedeelte van het artikel vertellen wij je namelijk waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een vliegtuigbedje. De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze vliegtuigbedje test. Deze criteria lijken ook sterk op die van het beste vliegtuigbedje volgens de consumentenbond. Wij raden je aan om deze criteria goed in je achter hoofd te houden als je een vliegtuigbedje gaat kopen. Zo weet je zeker dat je een vliegtuigbedje koopt die het beste bij je kindje past. 

Let op: Emirates Airlines en United Airlines willen geen vliegtuigbedjes aan boord maar gedogen dit steeds vaker.

Leeftijd 

Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de aanbevolen minimum en maximum leeftijd van het vliegtuigbedje. Deze leeftijd heeft een indicatie of het bedje geschikt is voor je kindje. Zo zijn er bijvoorbeeld vliegtuigbedjes die geschikt zijn voor kinderen van 0 tot 2 jaar, maar er ook vliegtuigbedjes die geschikt zijn voor kinderen van 0 tot 6 maanden. Afhankelijk van de leeftijd van je kindje kan je dus een geschikt vliegtuigbedje kiezen. 

Gewicht 

Als tweede is het belangrijk om te kijken naar het aanbevolen minimum en maximum gewicht. Dit gewicht is een andere indicatie om te controleren of het vliegtuigbedje geschikt is voor je kindje. Wij raden je aan om naar de leeftijd en het gewicht te kijken. Want je het gewicht van je kindje kan natuurlijk afwijken van het gemiddelde gewicht van de leeftijd. Daarom is het belangrijk om beide criteria goed te controleren. 

Vliegcriteria

Als derde is het belangrijk om de vliegcriteria van de vliegtuigmaatschappij te controleren. De vliegtuigbedjes worden natuurlijk speciaal gemaakt voor gebruik in het vliegtuig, maar dit betekend niet dat deze door alle vliegtuigmaatschappijen worden toegestaan. Op de website van de vliegtuigmaatschappij kan je informatie vinden over welke vliegtuigbedjes aan boord zijn toegestaan. 

Handbagage 

Als laatste is het handig om te controleren of het vliegtuigbedje mee kan worden genomen in je handbagage. De meeste vliegtuigbedjes zijn opvouwbaar en kunnen daardoor gemakkelijk worden meegenomen in je handbagage. Super handig, want nu hoef je geen extra handbagage te boeken. 


Wat is het beste vliegtuigbedje van 2024?

Welk vliegtuigbedje is het beste? In dit deel van het artikel geven we antwoord op deze vraag! Aan de hand van onze uitgebreide vliegtuigbedje test hebben wij een handige top 5 samengesteld met de best geteste vliegtuigbedjes van dit moment. In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle producten voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadalen. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder en wie weet ontdek je nog een leuke vliegtuigbedje aanbieding. 

1. Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje

Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Comfort

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wij van Mutsy zijn op zoek gegaan naar de best geteste vliegtuigbedjes van dit moment. Het Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje is uit onze test gekomen als beste vliegtuigbedje 2024! Dit op basis van zijn comfort en handige formaat. Dit vliegtuigbedje van het merk Wick Wings voldoet aan de vliegcriteria van grote luchtvaartmaatschappijen, zoals Brussels Airlines en China Air, en mag dus gewoon gebruikt worden tijdens de vlucht. 

Dit vliegtuigbedje is gemaakt van PVC, Flock en Polyether. Deze materialen zijn zeer stevig en gemakkelijk schoon te maken. Zo kan jij dit vliegtuigbedje vaker meenemen op reis. Het vliegtuigbedje is ook uitgerust met een anti-slip laag zodat het bedje stabiel ligt en zich niet kan verplaatsen. Ook kan dit vliegtuigbedje gebruik worden in de auto. Handig als je vanaf het vliegveld nog een eindje naar je bestemming moet rijden. Verder kunnen volwassen het bedje gebruiken als kussen. 

Voordelen Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje

 • Handleiding met de diverse posities
 • Opblaaspompje wordt meegeleverd 
 • Opvouwbaar 
 • Goede anti-slip laag 

Nadelen Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje

 •  Niet te gebruiken tijdens turbulentie en bij de nooduitgang

2. Deryan AirTraveller Vliegtuigbedje

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Comfort

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een vliegtuigbedje die je op meerdere manieren kan gebruiken? Dan ben je op zoek naar het Deryan AirTraveller Vliegtuigbedje. Wij hebben dit vliegtuigbedje namelijk geselecteerd als beste twee-in-een vliegtuigbedje. Dit vliegtuigbedje kan je namelijk ook gebruiken als stoeltje. Dat is natuurlijk super handig aangezien jij je kindje tijdens het opstijgen en landen op school moet houden. Dat scheelt weer tijd. 

Je kan dit vliegtuigbedje gemakkelijk veranderen in een stoeltje door middel van de handige gespen. Ook dit is vliegtuigbedje zeer geschikt om te gebruiken tijdens het voeden van je kindje. Dit vliegtuigbedje kan je gemakkelijk meenemen aan boord van het vliegtuig door middel van de handige draagtas die bij het bedje wordt geleverd. Verder is dit vliegtuigbedje toegestaan aan boord bij verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder KLM. 

Voordelen Deryan AirTraveller Vliegtuigbedje

 • Voldoet aan alle vliegcriteria
 • Twee-in een vliegtuigbedje
 • Maximale leeftijd is 2 jaar 
 • Gemaakt van katoen en polyester

Nadelen Deryan AirTraveller Vliegtuigbedje

 • De luchtkussentjes zijn wat kwetsbaar

3. Flyebaby baby - vliegtuigbedje

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Comfort

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een vliegtuigbedje aanschaffen, maar vind je het geen fijn idee dat je kindje niet in een gordel zit? Natuurlijk snappen we dat en dit kan ook best spannend zijn. Daarom hebben wij het Flyebaby baby - vliegtuigbedje geselecteerd als beste vliegtuigbedje met gordel systeem. Dit vliegtuigbedje heeft namelijk een vijf-punts gordel systeem. Zo kan jij je kindje op een veilige manier laten slapen tijdens de vlucht. 

Na het opstijgen van het vliegtuig kan je het vliegtuigbedje vastmaken aan het klaptafeltje en om je middel. Zo komt het vliegtuigbedje stabiel te liggen. Je kindje kan je vervolgers vastmaken in het vliegtuigbedje door middel van de gordel. Het vliegtuigbedje is geschikt voor kindjes tot 8 maanden oud. Ook dit is dit vliegtuigbedje geschikt voor kinderen die tussen de 2 en 10 kilo wegen. 

Uitsluitend voor gebruik door baby's die in staat zijn om hun hoofd omhoog te houden!

Voordelen Flyebaby baby - vliegtuigbedje

 • Ouders hebben hun handen vrij 
 • Geschikt voor baby's van 8 maanden oud 
 • Handig gordelsysteem 

Nadelen Flyebaby baby - vliegtuigbedje

 • Business class en niet toegestaan bij KLM.

4. Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Comfort

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Vlieg jij vaak met KLM en ben je daarom op zoek naar een vliegtuigbedje die door deze luchtvaartmaatschappij wordt toegestaan aan boord van het vliegtuig. Dan ben je op zoek naar het Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje. Wij hebben dit vliegtuigbedje namelijk geselecteerd als beste vliegtuigbedje volgens KLM. En dat is niet voor niets, want dit vliegtuigbedje is officieel goed gekeurd door luchtvaartmaatschappij KLM.  

Dat dit vliegtuigbedje is goedgekeurd door de KLM komt niet geheel als een verassing. Het merk Wick Wings is een Nederlands merk dat continu onderzoek doet naar veiligheid en het beste slaapcomfort voor het kind in het vliegtuig, de auto en de trein. Daarom heeft dit vliegtuigbedje een mooie vierde plaats verdiend. Het vliegtuigbedje kan je gemakkelijk mee nemen in je handbagage het pakketje waar het bedje in zit is namelijk niet groter dan een broodtrommel. 

Voordelen Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje

 • KLM OFFICIALLY APPROVED
 • Super Antislip; extra stabiel
 • Handleiding is in het Nederlands 

Nadelen Wick Wings - Wick Air Vliegtuigbedje

 • De hoogte is soms te laag voor de armleuning, dit is afhankelijk per type vliegtuig

5. Juca Travels - Vliegtuigbedje

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Comfort

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Wil je graag een vliegtuigbedje aanschaffen maar wil of kan je hier niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen we dan en gelukkig zijn er ook goede vliegtuigbedjes voor mensen met een wat kleiner budget. Daarom hebben wij het Juca Travels - Vliegtuigbedje geselecteerd als beste budget vliegtuigbedje. Dit vliegtuigbedje is de goedkoopste optie uit de lijst, maar als het op kwaliteit aan komt doet dit product zeker niet onder aan de andere opties uit onze top 5. 

Dit vliegtuigbedje kan je instellen in drie verschillende standen, hierdoor is het vliegtuigbedje geschikt voor zowel je baby als voor je peuter. Ook dat scheelt weer voor je portemonnee! Volwassenen kunnen ook gebruik maken van het vliegtuigbedje. Zij kunnen het bedje namelijk gebruiken als voetensteun. Het vliegtuigbedje is gemakkelijk op de blazen door middel van het grote ventiel en met het kleine ventiel kan je nog wat extra lucht toevoegen tot het bedje de juiste hoogte is. 

Voordelen Juca Travels - Vliegtuigbedje

 • Geschikt voor baby's en peuters 
 • Multifunctioneel
 • 1 jaar fabrieksgarantie 

Nadelen Juca Travels - Vliegtuigbedje

 • Wordt niet door alle luchtvaartmaatschappijen geaccepteerd 

Hoeveel soorten vliegtuigbedjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 vliegtuigbedjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de vliegtuigbedjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste vliegtuigbedjes zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>