Beste Vochtvreter van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Vochtvreter

Bison Vochtmagneet

Bison Vochtmagneet

Na uitvoerige testen door het team van Mutsy zijn we tot de conclusie gekomen dat de ultrakrachtige Vochtmagneet van Bison veruit de beste vochtvreter is. Hij doet zijn naam eer aan; hij trekt vocht naar zich toe, niet alleen in een kamer, maar ook in bijvoorbeeld een auto of caravan.

Geen muffe geurtjes meer in een ruimte, geen relatief hoge luchtvochtigheid, wel een verfriste lucht en een gezond leefklimaat. En niet onbelangrijk: de vochtvreter is navulbaar. Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee. Een absolute aanrader.

Condens op de ramen, muffe geurtjes, schimmel op de muren, een bedompte lucht. Het zijn voorbeelden van het resultaat van een relatief hoge luchtvochtigheid in een ruimte. Ventileren is altijd belangrijk, maar soms is dat niet voldoende om verlost te zijn van vocht.


Daarom kies je voor een vochtvreter. Een vochtvreter is in staat om piepkleine druppeltjes in de lucht, die ontstaan door afkoelende lucht, te absorberen voordat ze condens of zelfs schimmel veroorzaken.


Als je een vochtvreter aanschaft wil je de meest effectieve en voordelige luchtontvochtiger, die geschikt is voor verschillende ruimtes. Daarom heeft Mutsy.nl verschillende vochtvreters getest om tot de ultieme top vijf beste vochtvreters van 2024 te komen en jij de vochtvreter koopt die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Vochtvreters uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Vochtvreters

Bison Vochtmagneet

Beste Koop Vochtvreter
1. Bison Vochtmagneet

Pingi herbruikbare auto ontvochtiger

Beste Auto Vochtvreter

2. Pingi herbruikbare auto ontvochtiger

Benson Clean Vochtopnemer

Beste Multipack Vochtvreters
3. Benson Clean Vochtopnemer

Absodry vochtvreter Mini Compact

Beste Caravan Vochtvreter
4. Absodry vochtvreter Mini Compact

Auronic Luchtontvochtiger

Beste Vochtvreter apparaat
5. Auronic Luchtontvochtiger

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste vochtvreters zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

17+ Vochtvreters vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Vochtvreter in 2024?

In onze test hebben we verschillende vochtvreters uitgebreid onder de loep genomen. Daarbij hebben we onder meer gekeken naar de effectiviteit van de vochtvreter, de prijs in verhouding tot de kwaliteit, of hij navulbaar is, hoe vaak je de opvangbak moet legen en naar het gebruiksgemak.

Op basis van de testresultaten hebben we een selectie gemaakt in een top vijf. Je kan kijken naar de beste vochtvreter volgens de Consumentenbond, maar onze ultieme top vijf is ook een goede manier om de beste vochtvreter in huis te halen.

1. Bison Vochtmagneet

Bison Vochtmagneet
 • Voor 45 m3
 • Werking van drie maanden
 • Navulbaar
 • Niet geparfumeerd

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Ben je op zoek naar de beste koop vochtvreter, dan zit je met de Bison Vochtmagneet goed. De vochtvreter heeft een bereik voor ruimtes tot 45 vierkante meter, wat hem geschikt maakt voor bijvoorbeeld een kamer, opslagbox, boot of caravan. Ook is het een uitstekende vochtvreter voor kelders. 

De Bison Vochtmagneet werkt ongeveer drie maanden en is navulbaar. Je hebt geen elektriciteit nodig, de Vochtmagneet werkt zonder stroom of batterijen. Je plaatst hem dus ook in ruimtes waar geen stopcontact zit.

2. Pingi herbruikbare auto ontvochtiger

Pingi herbruikbare auto ontvochtiger
 • Met indicator die aangeeft wanneer de ontvochtiger geleegd moet worden
 • Vele malen herbruikbaar
 • Lekt niet
 • Geen opvangbak voor water, vocht moet verdampen

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Heb je last van beslagen ruiten in de auto, caravan of boot? De Pingi vochtvreter voor de auto trekt alle vocht naar zich toe zodat je ramen schoon blijven. Je kunt de Pingi niet legen. In plaats daarvan leg je hem een paar minuten in de magnetron zodat al het vocht uit de vochtvreter verdampt. Dit kan ook op de kachel of in de zon, dit duurt echter wat langer. Voordeel is dat je geen navulling nodig hebt, aan de Pingi auto ontvochtiger heb je jaren voldoende.

3. Benson Clean Vochtopnemer

Benson Clean Vochtopnemer
 • Met extra grote opvangbak voor vocht
 • Navulling ook geschikt voor andere merken
 • Geen elektriciteit nodig
 • Volle opvangbak kan zwaar zijn om te dragen

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Heb je een heel vochtige ruimte of een grotere ruimte, dan is de Clean Vochtopnemer van het beste vochtvreter merk Benson uitstekend geschikt. De XL variant heeft een extra grote opvangbak met een inhoud van 1,8 liter. Staat de vochtvreter in een heel vochtige ruimte zoals een oude kelder, dan hoef je dus niet regelmatig de bak te legen. Houd er wel rekening mee dat de bak geen schenktuit heeft, en de kans groter is dat je morst bij het leeggooien.

De navulling is niet alleen geschikt voor een Benson Clean vochtvreter, maar kan ook gebruikt worden voor andere merken. Heb je ook vochtvreters van een ander merk in huis, dan hoef je geen aparte navullingen te kopen.

4. Absodry vochtvreter Mini Compact

Absodry vochtvreter Mini Compact
 • Aantrekkelijke vormgeving
 • Navulbaar
 • Werkt twee tot drie maanden
 • Niet geschikt voor grotere ruimtes

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De vochtvreter van Absodry heeft een aantrekkelijke vormgeving waardoor hij gezien mag worden in een ruimte. Het is een goede vochtvreter voor de caravan, boot of auto, maar ook een prima vochtvreter in de badkamer. Maar dankzij zijn compacte formaat zet je hem ook onopvallend in een hoek. 

Afhankelijk van de temperatuur en de luchtvochtigheid gaat een vulling twee tot drie maanden mee, door zijn ontwerp leeg je hem eenvoudig en is navullen vlot gedaan. De Absodry Mini Compact is minder geschikt voor grotere ruimtes zoals een kelder.

5. Auronic Luchtontvochtiger

Auronic Luchtontvochtiger
 • Stil apparaat (39 dB)
 • Met LED sfeerlicht in zeven kleuren
 • Haalt ook bacteriĆ«n, schimmels en allergenen uit de lucht
 • Werkt op elektriciteit

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Wil je snel veel vocht uit de lucht verwijderen, dan is de Auronic Luchtontvochtiger het beste apparaat. In een etmaal kan de Auronic tot 450 milliliter uit de lucht halen. Maar dat is niet het enige dat hij uit de lucht haalt. De luchtontvochtiger 'vangt' ook bacteriĆ«n, schimmels en allergenen. Met zijn stille motor van slechts 39 decibel is het een uitstekende vochtvreter voor de slaapkamer. 

De zevenkleurige LED-lamp verlicht het waterreservoir zodat je niet alleen kunt zien of het reservoir bijna vol zit, het geeft ook een gezellig sfeerlicht. Is het reservoir vol, dan schakelt het apparaat zichzelf uit en gaat er een lampje branden om aan te geven dat de bak geleegd moet worden.


Top 10 Vochtvreters

Waar kun je het beste een vochtvreter kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste pasjeshouder van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte vochtvreters bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 vochtvreters!


Vochtvreter kopen? Hier moet je op letten!

Wil je een vochtvreter aanschaffen, dan wil je natuurlijk een die het beste bij jouw wensen en bij de ruimte past. Om te voorkomen dat je een vochtvreter koopt die niet helemaal doet wat je van het apparaat verwacht, hebben we drie belangrijke aandachtspunten op een rijtje gezet. Hiermee koop jij de vochtvreter die jouw kamer, auto of opslagbox van een overschot aan vocht verlost, zodat je een gezond en prettig leefklimaat krijgt.

Hoe groot is de ruimte

Een vochtvreter heeft een vooraf bepaalde maximale ruimte die hij kan ontvochtigen. Dat staat op de verpakking in kubieke meters. Zet je een vochtvreter in een ruimte die groter is dan hij aankan, dan werkt de luchtontvochtiger niet optimaal. Vermenigvuldig de lengte, hoogte en breedte van een ruimte met elkaar en het resultaat geeft je het aantal kubieke meters.

Met of zonder elektriciteit

Waar wil je de luchtontvochtiger plaatsen en zit deze plek in de buurt van een stroompunt? Vochtvreters op elektriciteit hebben een aantal voordelen, zoals een grotere capaciteit, de mogelijkheid tot het instellen van een vochtigheidsgraad in de ruimte en een langere werking.

Nadeel is dat ze geluid maken, ze groter zijn en dat je ze niet zonder meer overal kunt plaatsen. Wil je een grote ruimte zoals een woonkamer ontvochtigen, dan kun je een ontvochtiger op elektriciteit overwegen. Wil je een drogere lucht in de auto of boot, dan is een goede vochtvreter zonder stroom een betere keuze.

Met of zonder geur

Sommige vochtvreters verspreiden, net als geurstokjes, een aangename geur. Dat kan prettig zijn in bijvoorbeeld de badkamer, linnenkamer of auto. Maar het kan ook als hinderlijk ervaren worden voor mensen die gevoelig zijn voor hoofdpijn, zeker als de vochtvreter staat in een kleinere ruimte.


Veelgestelde vragen

Heeft een vochtvreter zin?

Een vochtvreter heeft vooral zin als je condens of vocht wilt bestrijden. In elk huis zit namelijk vocht vooral in de kelder en de badkamer.

Waar laat je de vocht uit de vochtvreter?

Nadat het vocht in de vochtvreter getrokken is kan je het makkelijk weg laten gaan in de gootsteen. Want de vocht trekt zich namelijk in zout wat eenvoudig weg te doen is.

mei 16, 2024

mei 16, 2024

mei 15, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>