• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Volautomatische Koffiemachine [Test 2024]

Beste Volautomatische Koffiemachine [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste Volautomatische Koffiemachine

Siemens EQ6 Plus s500 TE655203RW - Volautomatische espressomachine - Grijs/RVS

Siemens EQ6 Plus TE655203RW

De Siemens EQ6 Plus TE655203RW is de beste volautomatische koffiemachine van 2024. Met deze machine zet je de lekkerste cappuccino's en latte macchiato's. Deze koffiebonen machine heeft een luxe display, maakt verschillende koffie specialiteiten met één druk op de knop, biedt de mogelijkheid om 2 kopjes tegelijk te zetten Ook is de machine zeer makkelijk te onderhouden.

Ben jij op zoek naar de Beste Volautomatische Koffiemachine? Dan zit je hier goed! Dankzij een volautomatische koffiemachine zet je koffie van versgemalen bonen met slechts een druk op knop.

Het kopen van de beste Volautomatische Koffiemachine kan echter best lastig zijn. Zo zijn er ontzettend veel verschillende modellen en zijn deze lang niet allemaal even goed.

Sommige machines zijn bijvoorbeeld ontzettend lastig in onderhoud terwijl andere nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Ook verschilt de levensduur per koffiemachine.

Om jou op weg te helpen heb ik een uitgebreid onderzoek gedaan. Hierin heb ik maar liefst 13 verschillende volautomatische koffiemachines met elkaar vergeleken. De beste 5 opties vind je in dit artikel.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

13

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Volautomatische koffiemachines

Siemens EQ6 Plus s500 TE655203RW - Volautomatische espressomachine - Grijs/RVS

Beste koop van 2024:
1. Siemens EQ6 Plus TE655203RW
Luxe display, maakt verschillende koffie specialiteiten met één druk op de knop, biedt de mogelijkheid om 2 kopjes tegelijk te zette

Beste Espresso Volautomatische machine
2. Jura D4 - Espressomachine - Piano Black
Ideaal voor het zetten van espresso's en ristretto's, Weinig onderhoudswerk

Beste Volautomatische machine voor melkspecialiteiten
3.Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40
Heerlijke cappuccino, verrassend eenvoudig met het intuïtieve touchdisplay en LatteGo melksysteem

Beste betaalbare volautomatische machine
4. De'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B
Stel zelf je koffiesterkte, maalgraad, temperatuur en waterhoeveelheid in

Beste Machine voor kleine keuken
5. Melitta Caffeo Solo - Espressomachine - Rood
Is slechts 20 cm breed waardoor je meer ruimte op je aanrecht hebt


Top 10 Beste Volautomatische Koffiemachine

Wil je direct weten hoe de top 10 beste Volautomatische Koffiemachine op Bol.com eruit ziet? Hieronder vind je buttons naar de top 10 meest verkochte producten op Bol.com


Waar moet je op letten bij het kopen van een volautomatische koffiemachine?

Een volautomatische koffiemachine is best een flinke investering. Om die reden wil je natuurlijk wel dat de machine voldoet aan al je persoonlijke wensen en behoeften.

Zoals ik eerder al aangaf zijn lang niet alle koffiemachines evengoed. Er zit een sterk verschil in de levensduur en koffiekwaliteit van de verschillende modellen.

Ook zijn sommige modellen ontzettend moeilijk schoon te houden. Een volautomatische koffiemachine die je dagelijks moet reinigen is eigenlijk het laatste wat je wilt, dit kost je namelijk een hoop extra tijd.

Om je aankoop iets makkelijker te maken heb ik hieronder een aantal belangrijke criteria op een rijtje gezet. Door deze factoren in je achterhoofd te houden bij je aankoop weet je zeker dat je geen miskoop doet.

Soort koffiemachine

Binnen volautomatische koffiemachines maken we onderscheid tussen verschillende soorten machines. Dit is afhankelijk van het type koffie dat je van plan bent te gaan maken.

Zo heb je een volautomatische koffiemachine met melkreservoir, hiermee zet je gemakkelijk cappuccino's of latte macchiato's. 

Daarnaast heb je een volautomaat met melkslang apparaat. Ook met dit apparaat maak je snel en gemakkelijk cappuccino's en latte macchiato's. Het voordeel van dit apparaat is dat je hem makkelijker kunt reinigen dan een automatische koffiemachine met melkreservoir. 

Dan heb je als laatst ook nog volautomatische koffiemachines die beschikken over een handige stoompijp. Hiermee maak je gemakkelijk de lekkerste melkschuim. Ook scheelt dit pijpje voor minder schoonmaakwerk, je stoomt dit pijpje namelijk snel en gemakkelijk af.

Inhoud van het water reservoir

Let bij het kopen van een automatische koffiemachine altijd op de grootte van het waterreservoir. Meestal ligt deze inhoud tussen de 1,1 en 2,4 liter. Een standaard kopje koffie vereist meestal 0,2 liter water.

Als jij van plan bent regelmatig koffie te zetten dan is het slim om voor een groot waterreservoir te kiezen, hiermee bespaar je een hoop tijd en moeite omdat je het water niet steeds bij hoeft te vullen.

Materiaal

Het materiaal van de koffiemachine bepaald grotendeels de levensduur van een koffiemachine. Kies bij voorkeur voor een roestvrijstalen behuizing, deze zijn sterker en meer solide dan een behuizing van kunststof.

Kies daarnaast ook voor keramische maalschijven, deze slijten veel minder snel dan maalschijven van staal. Als laatste zou ik je adviseren om te kijken of het apparaat beschikt over een zelfreinigende zetgroep, deze reinigt het apparaat automatisch.

Onderhoud

Een volautomatische koffiemachine kan best wat onderhoud nodig hebben. Als je hier geen zin in hebt zou ik je aanraden om te kiezen voor een koffiemachine die weinig onderhoud vereist.

Zo heb je volautomatische koffiemachines die beschikken over display en onderhoudsprogramma's. Het voordeel hiervan is dat je hem gemakkelijk kunt onderhouden dankzij de speciale onderhoudsprogramma's.

Verder beschikken deze machines vaak over een zetgroep, hiermee reinig je wekelijks het melksysteem. Ook worden deze machines automatisch ontkalkt, ideaal dus wanneer je weinig zin hebt in het onderhoud.


Wat is de Beste volautomatische koffiemachine?

Goed, je weet inmiddels wat meer over de verschillende soorten koffiemachines en waar je op moet letten bij het kopen van zo'n machine. Maar wat is nu eigenlijk de beste volautomatische koffiemachine van 2024?

Om antwoord te geven op deze vraag heb ik een uitgebreid productonderzoek gedaan waarbij ik meer dan 13 volautomatische koffiemachine met elkaar heb vergeleken.

Ook heb ik meer dan 13 ervaringen van consumenten gecheckt en 14 webshops vergeleken op prijs. De ultieme top 5 van beste volautomatische koffiemachine van 2024 vind je hieronder. 

1. Siemens EQ6 Plus TE655203RW

Siemens EQ6 Plus s500 TE655203RW - Volautomatische espressomachine - Grijs/RVS

9.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.7

Prijs / kwaliteit

9.2

Zoals bij elke wedstrijd kan er maar een de echte winnaar zijn. Op dit moment is de Siemens EQ6 Plus TE655203RW de beste volautomatische koffiemachine van 2024. Er was geen enkele koffiemachine die zo goed scoorde in de test als dit model.

Deze koffiebonen machine heeft een luxe display, maakt verschillende koffie specialiteiten met één druk op de knop, biedt de mogelijkheid om 2 kopjes tegelijk te zetten, bereidt de espresso met een constante zettemperatuur én beschikt over keramische maalschijven voor een extra lange levensduur van de koffiemachine.

Daarnaast is het met de Siemens EQ6 Plus s500 TE655203RW mogelijk favorieten op de slaan zodat dat je iedere dag kunt genieten van jouw perfecte kop koffie.

Niet voor niets is deze volautomatische koffiemachine door zowel kieskeurig als de consumenten als beste uit de test gekomen. 

Nadeel van dit model? Hij beschikt niet over een geïntegreerde melkcontainer.

Voordelen Siemens EQ6 Plus TE655203RW

 • Extra lange levensduur door keramische maalschijven
 • Ideaal voor het maken van cappuccino's en latte macchiato's
 • Sla persoonlijke kopjes koffie op zodat je snel en simpel je favoriete bakje koffie zet

Nadelen Siemens EQ6 Plus TE655203RW

 • Geen geïntegreerde melkcontainer

2. Jura D4 - Espressomachine - Piano Black

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.5

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De JURA D4 Piano Black is een ideale koffiemachine voor mensen die opzoek zijn naar veel onderhoudsgemak. Met deze machine zet je snel smaakvolle koffie zoals espresso, doppio, americano, lungo's of ristretto's.

Dit is een echte espressomachine, zo beschikt hij niet over de mogelijkheid om cappuccino te zetten. Je kunt de smaak van de koffie helemaal zelf aanpassen op basis van sterkte, hoeveelheid en temperatuur.

Deze machine vereist amper onderhoud zo is de waterfilter makkelijk te vervangen waardoor je het apparaat niet meer hoeft te ontkalken.

Dankzij het automatische reinigingsprogramma heb je het apparaat binnen enkele minuten helemaal gereinigd. Het nadeel van dit model is dat de koffiemachine geen display heeft.

Voordelen Jura D4 - Espressomachine - Piano Black

 • Ideaal voor het zetten van espresso's, doppio's en ristretto's
 • Personaliseer je koffie op basis van sterkte, hoeveelheid en temperatuur
 • Zeer makkelijk te onderhouden

Nadelen Jura D4 - Espressomachine - Piano Black

 • Koffiemachine heeft geen display

3. Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar de beste volautomatishe machine voor het bereiden van cappuccino's en latte macchiato's? kies dan voor de Philips LatteGo 2200 Serie.

Met deze machine zet je met 1 druk op de knop heerlijke koffievariaties. Ook beschikt de machine over een LatteGo melksysteem dit melksysteem zorgt ervoor dat je de lekkerste melkschuimlaagjes creeërt.

De Philips 2200 serie bevat 100% keramische molens, waarmee je 20.000 koppen kan zetten van hoogwaardige kwaliteit. Tevens hoef je dankzij het AquaClean-filter tot 5.000 kopjes je machine niet te ontkalken.

Al met al een super goed apparaat, het enige minpuntje is de prijs. Die is aan de hoge kant.

Voordelen Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

 • Heerlijke cappuccino, verrassend eenvoudig met het intuïtieve touchdisplay en LatteGo melksysteem
 • Makkelijk te onderhouden
 • Goede levensduur

Nadelen  Philips LatteGo 2200 Serie EP2231/40

 • Prijs is aan de hoge kant

4. De'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar de beste betaalbare Italiaanse koffiemachine? Kies dan voor de De'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B. Dit apparaat is geschikt voor zowel verse koffiebonen als de beste koffie

Deze machine heeft flink wat vermogen waardoor je gemakkelijk de perfecte kop koffie maakt. Je kunt je kopjes koffie volledig personaliseren van maalgraad,temperatuur, koffesterkte tot het aroma.

Ook kun je maar liefst 2 koffie's tegelijk zet. Dankzij de metalen maalschijven verbrandt deze koffie niet en wordt de smaak altijd behouden. Enige nadeel van dit model? Het stoompijpje heeft regelmatig onderhoud nodig.

Voordelen De'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B

 • Beste betaalbare koffiemachine van 2024
 • Personaliseer je kopjes koffie

Nadelen  De'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B

 • Het stoompijpje heeft regelmatig onderhoud nodig

5. Melitta Caffeo Solo - Espressomachine - Rood

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

We sluiten deze lijst af met de Melitta Caffeo Solo. Dit is wat ons betreft de beste stijlvolle koffiemachine. Deze machine heeft verschillende voordelen.

De koffiebonen machine is uitgerust met de unieke voorzetfunctie: nog vòòr het eigenlijke koffiezetten begint, wordt de koffie met water overgoten zodat een maximum aan aroma's vrijkomen. Zet tot twee kopjes koffie tegelijkertijd dankzij de duo uitloop. 

Zo is de koffieuitloop in hoogte verstelbaar, is de koffie volledig te personaliseren en is het apparaat slechts 20 cm breed. In onze ogen is dit de beste volautomatische koffiemachines voor kleine keukens.

Enige nadeel van dit model? Hij heeft geen melkopschuimmethode.

Voordelen Melitta Caffeo Solo - Espressomachine - Rood

 • Beste machine voor kleine keukens
 • Onderhoudsvrij 

Nadelen  Melitta Caffeo Solo - Espressomachine - Rood

 • Geen melkopschuim functie

Hoeveel soorten koffiemachines  hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 13 koffiemachines getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de volautomatische koffiemachines  op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste volautomatische koffiemachine is kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

juli 15, 2024

juli 10, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>