Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Best Geteste Warmtebeeldcamera

Believe warmtebeeldcamera
Believe Warmtebeeldcamera

Met de Believe Warmtebeeldcamera kun je vanaf nu zorgeloos en zonder te veel moeite warmtebronnen opsporen. De warmtebeeldcamera beschikt over instelbare emissiviteit om zich aan te passen aan verschillende oppervlakken en omstandigheden Verder beschikt deze camera over een helder display, een grote opslag en gaat de batterij maar liefst 100 uur mee. Voor deze prijs zijn wij geen betere optie tegengekomen. 

Met een warmtebeeldcamera kun je via thermografie de verschillende temperatuurverschillen op beeld detecteren en zo ook de infrarood straling in kaart brengen. Knap straaltje techniek als je het ons vraagt.

Echter is deze techniek al een tijdje achterhaald en zijn er door de jaren heen talloze warmtebeeldcamera's op de markt gekomen. Het enorme aanbod heeft er voor gezorgd dat het vinden van een goede warmtebeeldcamera niet bepaald eenvoudig is geworden.

Wij van Mutsy zijn daarom uitgebreid op onderzoek gegaan en hebben de Top 5 Beste Warmtebeeldcamera's voor jullie samengesteld. In deze lijst bevinden zich o.a. de beste warmtebeeldcamera's voor Android, iPhone, digitale en de voordeligste optie.

Benieuwd naar deze Top 5? Bekijk het dan snel hieronder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

20

Producten getest

14

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

12

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Warmtebeeldcamera's 

Believe warmtebeeldcamera

Beste koop Warmtebeeldcamera
1. Believe Warmtebeeldcamera

Beste digitale Warmtebeeldcamera
2. VOLTCRAFT WB-80 Warmtebeeldcamera

Bolify Warmtebeeldcamera IOS

Beste Warmtebeeldcamera voor iPhone
3. Bolify Warmtebeeldcamera IOS

Bolify Warmtebeeldcamera

Beste professionele Warmtebeeldcamera
4. Bolify Warmtebeeldcamera

Temz Warmtebeeldcamera

Beste goedkope Warmtebeeldcamera
5. Temz Warmtebeeldcamera

Top 10 Beste Warmtebeeldcamera's 

Heb je geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen, door op de onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 Beste Warmtebeeldcamera's bij één van de grootste webshops van Nederland! 

Misschien ook interessant:


Waar moet je op letten bij het kopen van een Warmtebeeldcamera?

Wij van Mutsy hebben een aantal belangrijke punten opgesteld om jou te behoeden van fouten en misverstanden. 

Een Warmtebeeldcamera is namelijk een duur en technisch product. Het is daardoor van belang dat je alles goed hebt overwogen voordat je er één gaat aanschaffen. Zeker aangezien er veel specificaties zijn om rekening mee te houden.

Neem de onderstaande punten daarom goed door om een miskoop te voorkomen!

Temperatuur bereik 

Allereerst is het belangrijk om het temperatuur bereik van de warmtebeeldcamera te controleren. Dit kan namelijk sterk verschillen per warmtebeeldcamera.

Het temperatuur bereik van de warmtebeeldcamera laat zien vanaf welke temperatuur en tot welke temperatuur de warmtebeeldcamera de infrarood straling kan waarnemen.

Zo zijn er warmtebeeldcamera's met een temperatuur bereik van -40 graden tot +1000 graden, maar er zijn ook warmtebeeldcamera's met een temperatuur bereik -10 graden tot + 100 graden. 

CE-markering 

Als tweede is het handig om te controleren of de warmtebeeldcamera voorzien is van een CE-markering. Deze markering laat zien dat het product voldoet aan de strenge eisen en wetten van de Europese Unie.

Als een product niet over een CE-markering beschikt raden wij je af om dit product te kopen. Dit kan namelijk betekenen dat het product niet veilig in gebruik is. 

Voedingstype 

Als derde is het belangrijk om te kijken naar het voedingstype van de warmtebeeldcamera. Zo zijn er een hoop warmtebeeldcamera's die je kan opladen door middel van een USB-oplader, maar een zijn ook warmtebeeldcamera's die werken op basis van een batterij.

Afhankelijk van je voorkeur voor een bepaald voedingstype kun je kiezen voor een warmtebeeldcamera. 

Let op: Als je kiest voor een warmtebeeldcamera die werkt op batterijen, controleer dan altijd of de batterijen zijn inbegrepen bij de camera als je het product gaat kopen. Als dit niet het geval is zul je de batterijen los moeten kopen. 

Focus 

Tenslotte is het essentieel om te controleren of de warmtebeeldcamera een automatische focus heeft of een handmatige focus. Kortom, of je zelf moet focussen met de camera op een object of dat de camera zelf de juiste focus instelt.

De meeste warmtebeeldcamera's beschikken over een automatische focus, maar dit geldt niet voor alle warmtebeeldcamera's.

Wij raden je aan om te kiezen voor een warmtebeeldcamera met een automatische focus, omdat dit simpelweg makkelijk werkt. Zeker als je voor het eerst een warmtebeeldcamera gaat aanschaffen. 


Wat is de beste Warmtebeeldcamera?

Onderstaand is de Top 5 Beste Warmtebeeldcamera's te zien, waarbij je op basis van de volgende onderdelen kan bepalen of de aankoop het waard is:

 • Gebruiksgemak
 • Functionaliteiten
 • Prijs/kwaliteitsverhouding

De producten zijn verder uitgebreid uitgelicht met voor- en nadelen, productspecificaties en andere belangrijke kenmerken om jou optimaal te voorzien van waardevolle informatie. 

Ontdek hieronder de uitgelichte Warmtebeeldcamera's! 

1. Believe Warmtebeeldcamera

Believe warmtebeeldcamera

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.1

Functionaliteiten

9.8

Prijs / kwaliteit

9.2

De Believe Warmtebeeldcamera met Micro SD en Zaklamp is een zeer nauwkeurige warmte camera waarmee je gemakkelijk en snel warmtebronnen kunt opsporen.

De voordelen van deze camera zijn eindeloos. Zo wordt dit product geleverd met zaklamp waardoor je ook in bijvoorbeeld kruipruimtes gemakkelijk en snel een warmtebron kunt opsporen.

Verder is dit apparaat geschikt voor zowel particulier als zakelijk gebruik, heeft het product een helder scherm en gaat de batterij maar liefst 10 uur mee.

Ook heeft deze camera een instelbaar temperatuuralarm, dit gaat af bij een bepaalde temperatuur die je dus zelf kunt instellen. 

Voordelen Believe Warmtebeeldcamera

 • Wordt geleverd met zaklamp
 • Helder scherm
 • Grote batterij die maar liefst 10 uur mee gaat

Nadelen Believe Warmtebeeldcamera

 • Geen

2. VOLTCRAFT WB-80 Warmtebeeldcamera

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Ben jij op zoek naar een warmtebeeldcamera die soortgelijke functies heeft als een digitale camera? Dan is de VOLTCRAFT WB-80 Warmtebeeldcamera misschien wel de warmtebeeldcamera die je zoekt!

Wij hebben deze warmtebeeldcamera namelijk geselecteerd als beste digitale warmtebeeldcamera. Dit omdat deze warmtebeeldcamera veel functies heeft die ook van toepassing zijn voor een normale digitale camera. 

De VOLTCRAFT Warmtebeeldcamera heeft een temperatuur bereik van -20 graden tot +600 graden. De warmtebeelcamera is dus voorzien van cold- en hot-spot-tracking.

Deze techniek zorgt ervoor dat de warmtebeeldcamera kan worden ingezet bij scheuren in de gevel of bij lekkage in leidingen. Dat is superhandig natuurlijk want zo kan je verdere schade voorkomen en/of repareren. Verder is deze warmtebeeldcamera spat-waterdicht. 

Voordelen VOLTCRAFT WB-80 Warmtebeeldcamera

 • Cold- en hot-spot-tracking 
 • Temperatuur bereik van -20 graden tot +600 graden 
 • Heeft dezelfde functies als een normale digitale camera
 • Inclusief batterijen 

Nadelen VOLTCRAFT WB-80 Warmtebeeldcamera

 • Handleiding is niet beschikbaar in het Nederlands. 

3. Bolify Warmtebeeldcamera IOS

Bolify Warmtebeeldcamera IOS

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar een warmtebeeldcamera voor iPhones? Dan is Bolify Warmtebeeldcameria IOS meer dan geschikt. Met dit nieuwe model kun je nu nog nauwkeuriger dan ooit temperatuurverschillen van -20 tot +550 graden detecteren.

Verder zorgt het scherpe beeldkwaliteit van 256x192 pixels dat er geen belangrijke details gemist worden. Bovendien beschikt dit cameraatje over 11 verschillende kleurendisplays die je kunt bekijken op je iPhone, iPad of MacBook. 

En tenslotte zit er een handige gps-tracker aan waardoor je het apparaatje niet snel meer uit het oog zal verliezen. 

Voordelen Bolify Warmtebeeldcamera IOS

 • Dececteerd temperatuurverschillen van -20 tot +550 graden
 • Hoge resolutie met 256x192 pixels
 • 11 verschillende kleurendisplays
 • Inclusief GPS-tracker

Nadelen Bolify Warmtebeeldcamera IOS

 • Alleen geschikt voor IOS apparaten

4. Bolify Warmtebeeldcamera

Bolify Warmtebeeldcamera

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Deze Bolify Warmtebeeldcamera zorgt voor een optimale verbinding tussen het menselijke oog en onzichtbare warmte straling. Kortom, de ideale warmtecamera voor professioneel vakmanschap.

Zodoende helpt deze warmtebeeldcamera bij het voorkomen van waterschade, luchtlekkages, vocht, schimmel, HVAC- en elektrische problemen.

Dit is mogelijk door het detecteren van temperatuurverschillen van -10 tot +400 graden die je weer via het hoge resolutie scherm van 32x32 pixels kunt bekijken.

Verder heeft die een fijne gebruiksgemak door het compacte formaat, hierdoor ligt die zeer comfortabel in de hand en is die eenvoudig overal naar toe te nemen.

Voordelen Bolify Warmtebeeldcamera

 • Helpt bij het voorkomen van o.a. waterschade, luchtlekkages, schimmel, HVAC- en elektrische problemen
 • Detecteert temperatuurverschillen van -10 tot +400 graden
 • Hoge resolutie scherm van 32x32 pixels
 • Zeer compact en comfortabel

Nadelen Bolify Warmtebeeldcamera

 • Geen

5. Temz Warmtebeeldcamera

Temz Warmtebeeldcamera

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een goede warmtebeeldcamera, maar wil je hier liever niet al te veel geld aan uitgeven? Natuurlijk begrijpen wij dat en gelukkig hoeft een goede warmtebeeldcamera niet heel duur te zijn.

Daarom hebben wij de Temz® Warmtebeeldcamera geselecteerd als beste budget warmtebeeldcamera. Dit is dan wel de goedkoopste optie uit onze top 5, maar qua kwaliteit doet deze warmtebeeldcamera zeker niet onder aan de andere opties. 

Deze warmtebeeldcamera van het merk Temz® is van een zeer compact formaat, hierdoor is de warmtebeeldcamera gemakkelijk te gebruiken.

De warmtebeeldcamera heeft een temperatuur bereik van -10 graden tot +100 graden. Hierdoor kan die worden gebruikt voor het meten van menselijke lichaamstemperatuur, temperatuurdetectie van verschillende apparaten en van vloerverwarming. 

Voordelen Temz Warmtebeeldcamera

 • Detecteert temperatuurverschillen van -10 tot +100 graden
 • Zeer compact en gemakkelijke gebruiksgemak
 • Goedkoopste optie uit de top 5 

Nadelen Temz Warmtebeeldcamera

 • Kwaliteit is minder dan andere opties uit deze top 5

Hoeveel soorten warmtebeeldcamera's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 warmtebeeldcamera's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. Bekijk deze hier.

Waar hebben jullie de warmtebeeldcamera's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de best geteste warmtebeeldcamera's zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. Bekijk hier wat de beste opties  zijn.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>