• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Warmtepompdroger [Test 2024]

Beste Warmtepompdroger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Warmtepompdroger

Samsung DV80TA220AE

Samsung DV80TA220AE

De Samsung DV80TA220AE is de beste warmtepompdroger van 2024. Geen enkele droger kwam zo goed uit onze Mutsy test als dit model. Zo heeft hij een vulgewicht van 8 kilo waardoor hij perfect is voor gezinnen tot 6 personen. Verder zorgt het OptimalDry systeem ervoor dat kleren niet meer krimpen en langer goed blijven. Met een Energieklasse A+++ is dit bovendien een ontzettend zuinige warmtepompdroger. Laat het besparen maar beginnen! Benieuwd naar de beste prijs? Klik hieronder!

Wat is de beste warmtepompdroger? Als jij jezelf dit afvraagt dan zit je hier goed. Bij Mutsy testen we namelijk producten en is het onze doelstelling om aankoopbeslissingen eenvoudig te maken. De warmtepompdroger is de afgelopen jaren flink toegenomen in populariteit.

Hoe dat komt? Een warmtepompdroger droogt vaak een stuk zuiniger dan reguliere wasdrogers. Bovendien beschermt een warmtepompdroger je was dankzij de lage droogtemperatuur. Gemiddeld kun je tot zo'n 120 euro aan energiekosten besparen door een warmtepompdroger te nemen i.p.v. een reguliere droger.

Het kopen van een warmtepompdroger kent dus ontzettend veel voordelen. Maar hoe kies je nu de beste warmtepompdroger? En welke warmtepompdroger past bij jou?

Om daar antwoord op te geven hebben wij een uitgebreide warmtepompdroger test gedaan. Hierin hebben we tientallen warmtepompdrogers met elkaar vergeleken en hier uiteindelijk een selectie van de top 5 beste warmtepompdrogers van gemaakt. Benieuwd naar onze resultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

64

 Ervaringen gecheckt

14

Webshops vergeleken


Top 5 Warmtepompdrogers

Samsung DV80TA220AE

Beste koop Warmtepompdroger
1. Samsung DV80TA220AE

AEG T8DBE86W

Beste prijs /kwaliteit warmtepompdroger 
2. AEG T8DBE86W

LG RC80V9AV4Q

Beste warmtepompdroger met zelfreinigende condensor
3. LG RC80V9AV4Q

Miele TSF 643 WP EcoSpeed

Beste snelle warmtepompdroger
4. Miele TSF 643 WP EcoSpeed

Haier HD 80-a636

Beste betaalbare warmtepompdroger
5. Haier HD 80-a636

Top 10 Best Verkochte Warmtepompdrogers

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire warmtepompdrogers bij één van de grootste webshops in Nederland. De Top 10 beste warmtepompdrogers die je vervolgens ziet zijn de meest verkopende speakers bij die webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een warmtepompdroger?

Goed, voor we je meer gaan vertellen over welke warmtepompdroger het beste is, denken we dat het goed is om je wat meer over het kopen van de beste warmtepompdroger te vertellen.

Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een warmtepompdroger? Welke warmtepompdroger is volgens de consumentenbond het beste getest? En welke warmtepompdroger past het beste bij mij?

Om antwoord te geven op bovenstaande vragen hebben we hieronder een selectie gemaakt van de belangrijkste criteria die je in je achterhoofd moet houden bij het kopen van een warmtepompdroger. Door hier op te letten verklein je de kans op een miskoop aanzienlijk.

Energieverbruik

Je bent natuurlijk niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. Als jij zoekt op de term warmtepompdroger dan is de kans groot dat je dit doet omdat je energie wilt besparen.

Bij het kopen van een goede warmtepompdroger is dit dan ook een belangrijk onderdeel. We zouden je altijd aanraden om goed te kijken naar het energieverbruik van de warmtepompdroger.

Warmtepompdrogers zijn over het algemeen een stuk zuiniger dan reguliere drogers. Toch kan er nog veel verschil in zitten. Kijk daarom altijd goed naar het energielabel.

Vulgewicht

Als tweede is het goed om te kijken naar het maximale vulgewicht van de droger. Op basis hiervan kun je namelijk bepalen of de droger wel- of juist niet bij je gezin past.

Wanneer jij op zoek bent naar de beste warmtepompdroger voor een groot huishouden dan heb je natuurlijk een groter vulgewicht nodig dan wanneer je maar met z'n tweeën thuis woont. In onze top 5 beste warmtepompdrogers hebben we hier rekening mee gehouden. We hebben de drogers namelijk gecategoriseerd op basis van vulgewicht. Je wilt niet onnodig een grote droger kopen wanneer je een mini wasmachine hebt. 

Slimme warmtepompdrogers?

Wist je dat er tegenwoordig warmtepompdrogers bestaan die je kunt bedienen met je telefoon? In de volksmond noemen we dit ook wel slimme warmtepompdrogers.

De technologie heeft zich de afgelopen jaren natuurlijk razendsnel ontwikkeld en dit heeft ervoor gezorgd dat er momenteel eindeloos mogelijkheden zijn.

Wil jij een warmtepompdroger die beschikt over de nieuwste foefjes? Kies dan voor een goede warmtepompdroger met slimme functionaliteiten.

Geluid

Er is niets zo vervelend als een droger die ontzettend veel herrie maakt. Gelukkig hebben de producenten van warmtepompdrogers hier rekening mee gehouden. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel goede warmtepompdrogers voor thuis die amper geluid maken.

Dit is natuurlijk ideaal wanneer jij de droger vlak bij je slaapkamer hebt. Goed om te weten: Wanneer een warmtepompdroger een geluidsniveau van maximaal 64 decibel heeft wordt dit gezien als een 'stille droger'.


Wat is de beste warmtepompdroger van 2024?

Goed, inmiddels weet je al aardig wat af van warmtepompdrogers. Als jij serieus geld wilt besparen op je energierekening dan is een goede warmtepompdrogers zeker de moeite waard. Je kunt namelijk tot wel 120 euro per jaar besparen op je energierekening.

Maar wat is nu de beste warmtepompdroger van 2024? Om antwoord op deze vraag te geven hebben wij meer dan 15 verschillende warmtepompdrogers vergeleken op verschillende criteria.

Zo hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, het energieverbruik, het geluidsniveau en hebben we zelf de ervaringen van andere gebruikers vergeleken.

Op basis hiervan hebben we een ultieme top 5 samengesteld waarbij we hebben gekeken naar de beste opties van 2024. Kortom, zoek jij de allerbeste warmtepompdroger? Lees dan gauw verder!

1. Samsung DV80TA220AE

Samsung DV80TA220AE

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Op zoek naar de beste warmtepompdroger van 2024? De Samsung DV80TA220AE is alles wat je nodig hebt. Geen enkele droger kwam zo goed uit onze test als dit model. 

Natuurlijk ken je Samsung waarschijnlijk wel van de mobiele telefoons, echter timmert het merk ook aardig aan de weg op het gebied van warmtepomp drogers. Zo heeft deze droger een zogenaamd 'Optimal Dry' systeem, dit zorgt ervoor dat je kleding ten alle tijden helemaal goed droogt. Bovendien zorgt dit systeem er ook voor dat je kleren niet meer krimpen. Gekrompen kleren zijn dus voor goed verleden tijd met dit model.

Verder is dit een ontzettend zuinige warmtepomp droger met energieklasse A+++. Ook heeft deze droger een handige aansluiting waar je een afvoerslang op kunt aansluiten.

Hierdoor is het condenswater direct af te voeren. Het vulgewicht van deze droger is 8 kilogram, dit maakt het een ideale warmtepompdroger voor gezinnen tot 6 personen. Verder heeft deze droger maar liefst 14 droogprogramma's waarmee je gemakkelijk de was kunt drogen. Want net als bij een was droogcombinatie, zorgt dit product er snel voor dat je alle kleding aan kunt doen.

Voordelen Samsung DV80TA220AE

 • Optimal Dry systeem zorgt ervoor dat kleren niet meer krimpen en langer goed blijven
 • Beschikt over Energieklasse A+++ waardoor je ontzettend zuinig wast
 • Ideaal voor gezinnen tot 6 personen
 • 14 verschillende droogprogramma's

Nadelen Samsung DV80TA220AE

 • Geen

2. Bose Home Speaker 500

AEG T8DBE86W

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer twee van deze lijst vinden we de AEG T8DBE86W. Als jij op zoek bent naar een energiezuinige warmtepompdroger voor een huishouden van 4 personen dan is dit een goede optie. 

Het merk AEG staat binnen de wereld van consumentenelektronica natuurlijk al een aantal jaar hoog in het vaandel bij consumenten. Zo wordt het merk AEG voornamelijk geroemd vanwege de goede prijs / kwaliteit die het weet te waarborgen.

Deze AEG T8DBE86W is een super energiezuinige warmtepompdroger met een vulgewicht van maximaal 8 kilo. Ook deze droger beschikt over een speciaal programma die ervoor moet zorgen dat je kleding niet krimpt. Hierdoor droog je met een fijn en veilig gevoel je lekkerste truien en mooiste overhemden.

Een andere leuke feature van deze warmtepompdroger? De antikreuk stand. Dankzij deze stand droogt de wasdroger op een manier dat er amper kreuken ontstaan in de kleding. Dit scheelt natuurlijk een hoop strijkwerk. Verder droogt de wasdroger op een lagere temperatuur waardoor hij veel minder energie verbruikt. 

Nadeel? De prijs is aan de hoge kant.

Voordelen AEG T8DBE86W

 • Beste energiezuinige droger voor gezinnen tot 4 personen
 • Kreukvrij drogen
 • Verbruikt amper energie

Nadelen AEG T8DBE86W

 • Prijs is aan de hoge kant

3. LG RC80V9AV4Q

LG RC80V9AV4Q

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op zoek naar de beste droger met zelfreinigende condensor? Kies dan voor de LG RC80V9AV4Q! Het voordeel van een zelfreinigende condensor is dat je veel minder onderhoud en omkijken naar de droger zult hebben. 

Bovendien zijn warmtepompdrogers met zelfreinigende condensors vaak nog zuiniger dan reguliere wasdrogers. Het merk LG ken je natuurlijk wel van de andere producten die zij verkopen. Ook op het gebied van drogers scoren de LG producten zeer goed.

Ook bij deze warmtepompdroger is dat het geval. Zo is hij ontzettend zuinig in gebruik en heeft hij energieklasse A+++. Het condenswater is gemakkelijk af te voeren via een afvoerslang en hij wordt automatisch onderhouden door de condensor. Met een vulgewicht van 8 kilogram is deze warmtepompdroger ideaal voor grotere gezinnen.

Het enige nadeel van deze droger is de snelheid. Hij duurt er namelijk relatief lang over om alle was te drogen.

Voordelen LG RC80V9AV4Q

 • Beste warmtepompdroger met zelfreinigende condensor waardoor je miner onderhoud hebt
 • Ontzettend zuinig
 • Ideaal voor middelgrote gezinnen

Nadelen LG RC80V9AV4Q

 • Batterijduur van 8 uur

4. Miele TSF 643 WP EcoSpeed

Miele TSF 643 WP EcoSpeed

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

Is jouw tijd je zeer kostbaar en wil je en warmtepompdroger die ontzettend snel droogt? Kies dan voor de Miele TSF 643 WP EcoSpeed. Geen enkele warmtepompdroger is zo snel als dit model. 

Deze droger kan een volle trommel met een gewicht van 8 kilo in zo'n 2.5 uur helemaal droog krijgen. Dit doet de droger op een relatief lage droogtemperatuur waardoor hij niet heel veel energie verbruikt.

De bediening van dit model werkt zeer fijn, hij beschikt namelijk over een mooie ronde knop waar je aan kunt draaien. Je kunt met deze droger ook variëren tussen twee verschillende soorten geuren. Een geurflacoon gaat ongeveer 50 droogbeurten mee. 

Het enige minpuntje van dit model? Hij beschikt niet over slimme functionaliteiten en is dus niet met je telefoon te bedienen.

Voordelen Miele TSF 643 WP EcoSpeed

 • Beschikt over het snelste programma van alle warmtepompdrogers
 • Mogelijk om twee verschillende soorten geuren aan je was mee te geven
 • Ideaal voor grotere gezinnen

Nadelen Miele TSF 643 WP EcoSpeed

 • Geen slimme functionaliteiten

5. Haier HD 8-A636

Haier HD 8-A636

8.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de Haier HD 80-A636-DF. Als jij op zoek bent naar een betaalbare warmtepompdroger dan is dit je beste keuze. De Haier HD80-A636-DF is een energiezuinige A++ warmtepompdroger met een vulgewicht van 8 kilogram. Dat is genoeg voor de was van een huishouden van 3 of 4 personen. 

Je kiest uit 16 verschillende droogprogramma's voor beddengoed, handdoeken, spijkerbroeken en meer. Volgens de producent van deze droger bespaar je op jaarbasis zo'n 100 euro door deze droger te gebruiken. Dit zou betekenen dat je de droger na een aantal jaar hebt terug verdient.

Het minpunt van dit model? Hij is iets minder uitgebreid dan andere modellen uit deze lijst.

Voordelen Haier HD 80-A636-DF.

 • Beste betaalbare warmtepompdroger
 • Gemakkelijk te bedienen

Nadelen Haier HD 80-A636-DF.

 • Minder functionaliteiten dan andere drogers uit deze lijst

Veelgestelde vragen:

Hoe werkt een warmtepompdroger?

Een warmtepompdroger werkt door warme lucht te circuleren door de trommel waarin het wasgoed zich bevindt. Deze warme lucht absorbeert het vocht uit de kleding en wordt vervolgens door een warmtepomp afgekoeld, waardoor het vocht condenseert tot water dat wordt opgevangen in een condensbak of afgevoerd via een afvoerslang. De droge lucht wordt opnieuw opgewarmd en de cyclus wordt voortgezet.

Wat zijn de voordelen van een warmtepompdroger?

Warmtepompdrogers zijn energiezuiniger dan traditionele condens- of luchtafvoerdrogers omdat ze de warmte recyclen. Dit resulteert in lagere energiekosten en een lagere belasting voor het milieu. Ze zijn ook zacht voor kleding vanwege de lagere droogtemperaturen, waardoor je kleding langer meegaat.

Zijn warmtepompdrogers duurder in aanschaf?

Ja, warmtepompdrogers hebben doorgaans een hogere initiële aanschafprijs dan traditionele wasdrogers. Dit komt door de geavanceerde technologie die wordt gebruikt om de warmte te recyclen. Echter, op de lange termijn kunnen ze kostenbesparend zijn vanwege de lagere energiekosten.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>