• Home
  • /
  • Wonen
  • /
  • Beste Was- droogcombinaties [Test 2024]

Beste Was- droogcombinaties [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Was-Droogcombinatie

AEG L7WB86GW - 8/4 kg

AEG L7WB86GW - 8/4 kg

De AEG L7WB86GW - 8/4 kg is het beste uit onze was-droogcombinatie test gekomen. Met dit model was- en droog je gemakkelijk en snel al je kleren. Het maximale vulgewicht voor wassen is 8 kilo en voor drogen 4 kilo, dit maakt het een geschikte machine voor grotere gezinnen. Verder heeft hij handige functionaliteiten zoals strijkvrij wassen / drogen, bepaalt hij zelf het beste programma op basis van het gewicht van de was en zorgt de Dualsense technologie voor een automatische aanpassing van temperatuur waardoor hij energiezuinig kan wassen. Benieuwd naar de beste prijs van deze was-droogcombinatie? Klik dan hieronder op de rode knop!

Als jij op zoek bent naar de beste Was-Droogcombinatie dan hebben we goed nieuws. In dit artikel gaan we namelijk antwoord geven op deze vraag. 

De Was-Droogcombinatie is de laatste tijd steeds populairder aan het worden onder consumenten. En in onze ogen is dat niet zo gek: je kunt namelijk zowel wassen als drogen met dit apparaat. Hierdoor heb je dus niet 2 maar slechts 1 apparaat nodig om al je kleren te wassen en te drogen. Bovendien scheelt het kopen van een goede Was-Droogcombinatie vaak flink wat euro's.

Maar hoe kies je nu de beste Was-Droogcombinatie uit? Waar moet je bijvoorbeeld op letten bij het kopen van een Was-Droogcombinatie? En natuurlijk: welke Was-Droogcombinatie is het beste?

In deze test gaan we antwoord geven op al deze vragen. Wij hebben namelijk meer dan 10 verschillende Was-Droogcombinaties met elkaar vergeleken en hier een ultieme top 5 van samengesteld. In deze top 5 vind je de best geteste keuzes van 2024! Benieuwd naar de resultaten? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

3

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Was-Droogcombinaties

AEG L7WB86GW - 8/4 kg

Beste koop wasmachine
1. AEG L7WB86GW - 8/4 kg

Beste Stille was-droogcombinatie
2. Samsung WD70TA049BE EcoBubble - 7/4 kg

Beste Was-droogcombinatie voor grote huishoudens
3. Siemens WN44A120NL - 9/6 kg

Beste snelle was-droogcombinatie 
4. LG GD3V509S1 TurboWash 59 - 9/6 kg

Beste goedkope was-droogcombinatie
5. Beko HTV7732XA01

Top 10 Beste Was-Droogcombinaties

Wil je direct weten hoe de top 10 Was-Droogcombinaties eruit ziet?  Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de 10 meest verkochte Was-Droogcombinaties bij een aantal grote webshops in Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Was-Droogcombinatie?

Voor we je gaan vertellen welke was-droogcombinaties het beste uit onze test zijn gekomen denken we dat het goed is om wat meer te vertellen over het aankoopproces bij het kopen van een goede was-droogcombinatie. Waar moet je bijvoorbeeld op letten en wat is de beste was-droogcombinatie volgens de consumentenbond?

Om hier antwoord op te geven hebben we hieronder de belangrijkste criteria op een rijtje gezet. Wat ons betreft zijn dit de belangrijkste criteria bij het kopen van een goede was-droogcombinatie.

Vulgewicht wassen en drogen

Net als bij een normale wasmachine of droger is het van belang dat je goed kijkt naar het vulgewicht van een was-droogcombinatie. Bij het kopen van een was-droogcombinatie zit dit echter net even anders dan bij een normale wasmachine of droger.

Een was-droogcombinatie heeft namelijk 2 vulgewichten: eentje voor wassen en eentje voor drogen. In de regel is het vulgewicht voor drogen kleiner dan het vulgewicht voor wassen. Dit komt doordat nat wasgoed altijd meer weegt dan droog wasgoed. 

Vooral als jij een groot gezin hebt is het slim om goed te kijken naar het vulgewicht. Dit bepaalt namelijk voor een groot gedeelte hoeveel was je kunt wassen met de machine.

Toerental

Als tweede is het handig om te kijken naar het toerental van de was-droogcombinatie. Hoe hoger het toerental, des te droger word je was. De beste was-droogcombinatie merken hebben altijd een hoog toerental. Probeer daarom altijd te kiezen voor een machine die hierover beschikt. 

Energieverbruik

Met de steeds duurdere energierekening wil ja natuurlijk zoveel mogelijk apparaten in je huis hebben die beschikken over een gunstige energielabels. Om deze reden is het aan te raden om altijd te kiezen voor een was-droogcombinatie die een gunstig energielabel heeft. 

Sinds 1 maart 2021 zijn energielabels overigens veranderd in Nederland. Hierbij wordt onderscheid tussen labels van A tot en met G. A is het meest zuinige energielabel van het moment. 

De labels zoals A+++ zijn hiermee dus verdwenen.

Geluidsniveau

Komt jouw was-droogcombinatie op zolder te staan of bij je slaapkamer? Kies dan voor een was-droogcombinatie met een lager geluidsniveau. Hierdoor zal je minder overlast ervaren van de was-droogcombinatie en voorkom je dat je niet kan slapen door de herrie die de machine maakt. 

Het merk van de wasmachine

Bij het kopen van de beste was-droogcombinatie speelt het merk best wel een grote rol. Er zijn namelijk veel verschillende witgoed merken op de markt en bij veel van de bekende merken weet je gewoon wat je koopt.

Een was-droogcombinatie van AEG, Samsung, Miele, LG of Beko gaan bijvoorbeeld over het algemeen veel langer mee dan andere merken. Houdt dit dan ook altijd je achterhoofd als je op zoek bent naar de beste was-droogcombinatie.

Hierbij is het overigens ook goed om te kijken naar de website van de consumentenbond, hier vind je meer informatie over goede was-droogcombinatie merken.


Wat is de beste Was-Droogcombinatie van 2024? 

Goed, onderstaand gedeelte is wat ons betreft het leukste stuk van dit artikel. We gaan namelijk antwoord geven op de vraag: 'Wat is de beste Was-Droogcombinatie van 2024?'.

Zoals je in de introductie van dit artikel al hebt kunnen lezen hebben wij meer dan 10 verschillende wasmachines getest en vergeleken op verschillende criteria. 

Zo hebben we gekeken naar de prijs / kwaliteit, het vulgewicht, de extra functionaliteiten en hebben we gekeken naar de ervaringen van andere gebruikers die deze wasmachines al hebben gekocht.

Op basis hiervan hebben we elke wasmachine een score gegeven en hier een top 5 van gemaakt. De beste 5 Was-Droogcombinaties vind je hieronder. Lees dus gauw verder!

1.  AEG L7WB86GW - 8/4 kg

AEG L7WB86GW - 8/4 kg

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Net als bij elke wedstrijd kan er maar 1 winnaar zijn. In dit geval is dat wat ons betreft de AEG L7WB86GW - 8/4 kg. Deze wasmachine kwam als beste uit onze was-droogmachine test.

Zo was en droog jij met dit model gemakkelijk en snel al je kledingstukken. Van handdoeken, zachte truien tot een zijden blouse: met de AEG L7WB86GW - 8/4 kg kan het allemaal.

Deze was-droogcombinatie heeft een maximaal vulgewicht van 8 kilogram tijdens het wassen. Voor het drogen van kleren is dit vulgewicht 4 kilogram. 

Het voordeel van deze wasmachine is dat hij beschikt over DualSense techologie waardoor de temperatuur automatisch aanpast aan jouw was. Hierdoor zijn kleren die gekrompen zijn voor goed verleden tijd.

Ook heeft de was-droogcombinatie een sensor die precies kan meten hoelang de was-of droogtijd moet zijn op basis van het gewicht van de was.

Kortom, als jij op zoek bent naar de beste was-droogcombinatie van 2024 dan is dit zeker je beste keuze.

Voordelen AEG L7WB86GW - 8/4 kg

  • Dualsense technologie past  de temperatuur en beweging aan op basis van de stof van je was
  • ProSteam stoomfunctie zorgt voor minder strijkwerk
  • Was-droogcombinatie beschikt over stoomfunctie die voor minder strijkwerk zorgt

Nadelen AEG L7WB86GW - 8/4 kg

  • 4 kilogram drogen is aan de kleine kant

2. Samsung WD70TA049BE EcoBubble - 7/4 kg

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer twee van deze top 5 vinden we een was-droog combinatie van het merk Samsung namelijk de Samsung WD70TA049BE EcoBubble - 7/4 kg.

Wasmachines van Samsung staan voornamelijk bekend om de EcoBubble techniek die zij hebben ontwikkeld. Wasmachines van Samsung zijn hierin uniek en andere was-droogcombinatie merken hebben deze techniek niet.

De EcoBubble techniek zorgt ervoor dat je was op een zeer lage temperatuur gewassen kan worden. Dit zorgt ervoor dat de wasmachines van Samsung ontzettend energiezuinig zijn in gebruik.

Naast bovenstaand voordeel heeft deze wasmachine verschillende toffe functionaliteiten. Zo heeft hij een Steam Wash programma waardoor je extra hygiënisch kunt wassen en allergenen / bacteriën goed uit je kleren verdwijnen dankzij het gebruik van stoom.

Als laatste punt is dit een zeer stille was-droogcombinatie. Met slechts 72 decibel is dit een enorm stil model.  Het enige nadeel van deze was-droogcombinatie is de maximale droogcapaciteit, die is namelijk maar 4 kilogram.

Voordelen Samsung WD70TA049BE EcoBubble - 7/4 kg

  • Geen enkele wasmachine is stiller dan dit model
  • Zeer zuinig met energieklasse A

Nadelen Samsung WD70TA049BE EcoBubble - 7/4 kg

  • Weinig opties kwa wasprogramma's

3. Siemens WN44A120NL - 9/6 kg

Siemens WN44A120NL - 9/6 kg

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op nummer 3 van deze lijst hebben we de Siemens WN44A120NL - 9/6 kg gezet. Dit is wat ons betreft de beste keuze voor consumenten die op zoek zijn naar een was-droog combinatie voor grotere gezinnen.

Met een maximaal wasgewicht van 9 kilogram en een maximaal drooggewicht van 6 kilogram is dit namelijk een zeer grote was-droogcombinatie die ideaal is voor grotere gezinnen (4-7 personen).

Uiteraard staat het merk Siemens al jaren bekend als een van de grotere spelers op het gebied van witgoed en dit is terug te zien in de kwalitatieve producten die zij maken. 

Verder heeft dit model een AutoDry systeem dat ervoor zorgt dat vochtigheidssensoren ervoor zorgen dat je wasgoed niet krimpt tijdens het drogen.

Ook heeft de wasmachine een bodemsensor, slangbeveiliging en overloopbeveiliging waardoor de kans op waterschade nihil is. 

Het enige minpunt van deze was-droogcombinatie is de prijs. Die is namelijk aan de hoge kant als je het ons vraagt.

Voordelen Siemens WN44A120NL - 9/6 kg

  • Beste was-droogcombinatie voor grotere gezinnen
  • Wassen en drogen zonder dat je kleding krimpt
  • Inhoud van 9 kilogram waardoor je veel meer was in 1x kunt wassen.

Nadelen Siemens WN44A120NL - 9/6 kg

  • Prijs is aan de hoge kant

4. LG GD3V509S1 TurboWash 59 - 9/6 kg

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Op nummer 4 van deze top 5 beste was-droogcombinaties vinden we de LG GD3V509S1 TurboWash 59 - 9/6 kg. Dit is een goede was-droogcombinatie voor iedereen die op zoek is naar een snelle wasmachine.

Het merk LG produceert naast consumentenelektronica ook al een tijdje witgoed producten en dit doen ze niet onverdienstelijk. Zo hebben ze zeer goed was-droogcombinaties en maken ze voornamelijk producten die beschikken over een goede prijs / kwaliteit.

Deze was-droogcombinatie beschikt over een TurboWash programma dat ervoor zorgt dat je was binnen 59 minuten schoon is. Verder heeft de machine een stoomprogramma die pollen en dierenharen snel kan verwijderen. Huidirritaties zijn hierdoor voor goed verleden tijd.

Als laatste heeft deze wasmachine een zogenaamde '6 motion technologie'. Deze technologie gebruikt 6 verschillende wasbewegingen waardoor elk soort textiel goed schoon wordt. Kortom, dit is een goede wasmachine!

Voordelen LG GD3V509S1 TurboWash 59 - 9/6 kg

  • Wast binnen 59 minuten een wasje
  • Goede prijs / kwaliteit
  • Verwijdert pollen en dierenharen goed waardoor huidirritaties verleden tijd zijn

Nadelen LG GD3V509S1 TurboWash 59 - 9/6 kg

  • Lager vulgewicht dan vergelijkbare was-droogcombinaties

5. Beko HTV7732XA01

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de beste was-droogcombinatie van 2024. Zoek jij een goede was-droogcombinatie maar heb je een klein budget? Kies dan voor de Beko HTV7732XA01.

Het merk Beko is redelijk nieuw op de markt maar verovert snel terrein.  Zo produceren zijn verschillende witgoed producten die beschikken over een goede prijs / kwaliteit. Zeker voor mensen die een kleiner budget hebben zijn deze wasmachines perfect. 

Met deze goedkope was-droogcombinatie stel je simpel één van de 16 was- en droogprogramma's in en daarna de temperatuurstand en centrifugeerkracht. Er zitten op deze Beko was-droogcombinatie opties voor starttijdvoorkeuze, Eco wassen en kort of super kort wassen. Maar ook hemden, sportkleding, wol en handwas zijn aanwezig. Zo voorziet de fraaie Beko HTV7732XA01 was-droogcombinatie in alle wensen voor goed en degelijk wassen

Het enige nadeel van deze beko was-droogcombinatie? De mogelijkheid om tussentijds was toe te voegen ontbreekt.

Voordelen Beko HTV7732XA01

  • Beste was-droog combinatie wanneer je een klein budget hebt
  • Goede prijs / kwaliteit
  • Energiezuinige was-droogcombinatie

Nadelen Beko HTV7732XA01

  • Je kunt niet tussentijds was toevoegen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel was-droogcombinaties hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten was-droogcombinaties getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de was-droogcombinaties op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste was-droogcombinaties op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>