Beste Wasdroger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Wasdroger

Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepompdroger

Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepomp droogkast

Op zoek naar de best geteste wasdroger van dit moment? De Bosch WTR88T00NL is de best geteste wasdroger volgens onze beste wasdroger test. Met een droogcapaciteit van 8 kilogram en een energielabel van A+++ is dit duidelijk de best geteste optie van dit moment. A+++ is meteen de zuinigste energielabel van het moment.

Daarnaast is de wasdroger extra stil met een geluidsniveau van 64 dB en kan de wasdroger delicate stoffen veilig drogen op lage temperaturen zonder dat je kleding krimpt. De beste prijs van dit product vind je via de onderstaande button.

Ben jij op zoek naar de beste wasdroger van dit moment? In dit artikel vind je de 5 beste opties van dit moment en kom jij alles te weten over waar je op moet letten bij het kopen van een wasdroger. De top 5 is gebaseerd op een door ons uitgevoerde beste wasdroger test.

Bij deze test hebben wij meer dan 15 verschillende wasdrogers getest op verschillende criteria. Een goede wasdroger is tegenwoordig namelijk niet meer weg te denken uit het huishouden. Het gemak wat een wasdroger met zich mee brengt is enorm en het scheelt daarom ook heel veel tijd.

Wat de beste wasdroger van 2024 is? Je gaat het allemaal ontdekken in deze top 5 en ultieme wasdroger test. Lees gauw verder om de top 5 te ontdekken.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

6

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Wasdrogers

Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepompdroger

Beste koop wasdroger
1. Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepomp droogkast


Bosch WTU87675NL

Beste wasdroger met warmtepomp
2. Bosch WTU87675NL


AEG T7DBN460

Beste wasdroger combinatie
3. AEG T7DBN460 - 7000 serie- SensiDry - Warmtepomp droogkast

Samsung DV70TA000TE

Beste wasdroger condens
4. Samsung DV70TA000TE


Zanussi ZDC8200NW

Beste goedkope wasdroger
5. Zanussi ZDC8200NW - Condensatie droogkast

Best Verkochte Wasdrogers

Wil je direct weten hoe de top 10 wasdrogers eruit ziet?  Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de 10 meest verkochte wasdrogers bij een aantal grote webshops in Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van een wasdroger?

Vaak krijgen wij de vraag: Waar moet je op letten bij het kopen van een wasdroger? Om hier meer duidelijkheid over te geven hebben wij enkele criteria toegelicht die wij testen in onze beste wasdroger test. Bij deze test kijken wij naar verschillende kenmerken van wasdrogers die belangrijk kunnen zijn. 

Bij deze wasdroger test hebben wij dezelfde kenmerken getest als de beste wasdroger volgens de consumentenbond test. Hierdoor ben jij verzekerd van alleen de beste opties. Verderop in dit artikel hebben wij de 5 beste opties toegelicht die beste uit onze test zijn gekomen. Onderstaand vind je de belangrijkste criteria om op te letten bij de aanschaf van een wasdroger.

Condens droger

Het soort wasdroger is belangrijk omdat deze de duurzaamheid en kwaliteit van de droger bepaalt. Een traditionele wasdroger is het minst energiezuinig en kost daarom meer dan een condens droger.

Een traditionele droger moet namelijk in de buurt van een raam geplaatst worden omdat hij zijn warme lucht via een slang kwijt moet. Een condensdroger laat de warme lucht condenseren, dit wordt als vocht opgevangen in een opvangbak. Hierdoor kun je een condens droger overal neerzetten.

Warmtepompdroger

Een warmtepompdroger hergebruikt warme lucht wat hem extra energiezuinig maakt. Verder lijkt deze droger erg veel op de condens droger en is hij dus overal te plaatsen. De beste en goedkoopste optie is daarom ook een warmtepompdroger.

Capaciteit

Ook belangrijk om naar te kijken is de trommelinhoud van de wasdroger. Afhankelijk van jouw gezinsgrootte is een bepaalde capaciteit namelijk gewenst. Voor gemiddelde huishoudens van 1 tot 4 personen is een trommelinhoud van 6 tot 7 kilogram prima te doen. Wanneer jouw gezin uit meer personen bestaat, is het handiger om naar een grotere trommelinhoud te kijken.

Stem dit natuurlijk ook af op jouw wasmachine, want het is zonde als je een aantal kledingstukken niet kan drogen omdat je wasmachine groter is dan je droger. 


Wat is de beste wasdroger van 2024? 

Welke wasdroger is de best van 2024? In onderstaande alinea vind je onze top 5 met best geteste opties van dit moment. Dit zijn de beste 5 wasdrogers volgens onze beste wasdroger test. Bij deze test hebben wij naar criteria zoals functionaliteiten, prijs-/kwaliteit en gebruiksgemak gekeken. Als laatste hebben wij elk product een eindbeoordeling gegeven.

In dit onderdeel vind je een korte review van onze ervaring met elk product, onze eindscore en de voor- en nadelen. Door te kiezen voor een van onderstaande opties weet je zeker dat je geen miskoop doet. 

1. Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepomp droogkast

Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepompdroger

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Deze Bosch warmtepompdroger kan zeker behoren tot beste wasdroger voor 2024. In tijden waarin veel rekening gehouden wordt met energiezuinigheid, is deze wasdroger de beste koop. Het is de meest energiezuinige wasdroger die momenteel te koop is met een energielabel A+++.

Wanneer je de deur opent van de wasdroger, zal automatisch de trommelverlichting aanspringen. Je hebt de keuze om vocht op te vangen in een opvangbak, maar je kunt de droger ook rechtstreeks op een afvoer aansluiten. Je hoeft dan niet achteraf de opvangbak te ledigen.

Een slang voor de afvoer is meegeleverd. Wil je ondanks dat de wasdroger al zuinig is nog meer energie besparen? Schakel dan EcoPerfect in. Het droogprogramma zal weliswaar wat langer duren, maar zeer zuinig zijn. De SensitiveDrying technologie zorgt ervoor dat de luchtstroom dusdanig wordt geregeld, dat je kleding kreukvrij en zacht weer uit de wasdroger komt.

Voordelen Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepomp droogkast

 • Een zeer energiezuinige wasdroger van de allernieuwste generatie
 • Eenmaal in gebruik is de wasdroger erg stil

Nadelen Bosch WTR88T00NL - Serie 6 - Warmtepomp droogkast

 • Doordat je op lagere temperaturen droogt is de droogtijd wat langer

2. Bosch WTU87675NL

Bosch WTU87675NL

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Bosch heeft met deze condensdroger een degelijke wasdroger die voldoet aan alle moderne eisen. Er is rekening gehouden met een groot gezin, want de laadcapaciteit is 8 kilogram. Kom je tijdens het drogen erachter dat je nog een sok of een ander kledingstuk bent vergeten? Je drukt eenvoudig op de pauzeknop en je kunt dan tijdens het programma nog wasgoed toevoegen.

Met het DUO-tronic systeem registreert de wasdroger regelmatig het vochtgehalte van het wasgoed. Hierdoor droog je het wasgoed nooit langer dan nodig is en je zult hier veel energie mee besparen. De wasdroger heeft een maximale droogtijd van 148 minuten.

Omdat het een condens droger is, is de droger niet optimaal energiezuinig. De wasdroger is voorzien van energielabel B. Verder is de wasdroger uitgevoerd met een Anti-Vibration design. Dit houdt in dat de droger dusdanig is ontworpen dat deze tijdens het gebruik zeer stil is. Met een geluidsniveau van 64 dB behoort de wasdroger tot één van de meest stille wasdrogers.

Voordelen Bosch WTU87675NL

 • AllergyPlus programma om dierenharen en pollen te verwijderen
 • A+++ klassen

Nadelen Bosch WTU87675NL

 • Geen stoomfunctie om wasgoed volledig te ontkreuken

3. AEG T7DBN460 - 7000 serie- SensiDry - Warmtepomp droogkast

AEG T7DBN460

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Deze AEG warmtepompdroger is de best geteste wasdroger van maart 2024 volgens de consumentenbond. Het is een droger met een grote trommelinhoud van 8 kilogram en tevens is de wasdroger met een A+++ energielabel uitermate energiezuinig. In de wasdroger is de zogenaamde SensiDry technologie van AEG aanwezig. 

Dit houdt in dat je de was op een lage temperatuur droogt en de kleding nooit bloot staat aan extreem hoge temperaturen. Kwetsbare stoffen gaan zo langer mee. Een programma wordt aangepast aan de hoeveelheid kleding. Zo duurt een programma nooit onnodig lang, wat goed is voor de kwaliteit van de kleding en waarmee je ook energie zult besparen.

De AEG wasdroger heeft enkele bijzonder programma's, zoals een programma voor sportkleding, beddengoed, wol en zijde. Aan de buitenzijde is een handig en helder display bevestigd, zodat je altijd ziet hoelang een programma nog duurt.

Voordelen AEG T7DBN460 - 7000 serie- SensiDry - Warmtepomp droogkast

 • Grote en best geteste wasdroger met een trommelinhoud van 8 kilogram
 • De wasdroger zorgt met SensiDry voor bescherming van je kleding

Nadelen AEG T7DBN460 - 7000 serie- SensiDry - Warmtepomp droogkast

 • Bij sommige programma's maakt de wasdroger relatief veel lawaai

4. Samsung DV70TA000TE

Samsung DV70TA000TE

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Dit is de beste wasdroger volgens Coolblue als instapmodel voor een warmtepompdroger. En dit is ook geheel terecht, want deze Samsung is momenteel de beste wasdroger van dit merk en is tevens zeer energiezuinig. De wasdroger heeft energielabel A++ en dat is bijna de hoogste energiezuinigheidsklasse. Een belangrijk kenmerk van dit model is dat de wasdroger nagenoeg onderhoudsvrij is. 

De wasdroger bezit over een OptimalDry systeem wat voorkomt dat je wasgoed krimpt door middel van vochtigheidssensoren. Ook is het condenswater direct af te voeren met een afvoerslang. Hierdoor hoef jij niet na elke droogbeurt het accessoir te legen. 

De beste prijs vind je hier!

Voordelen Samsung DV70TA000TE

 • Zuinig en makkelijk in gebruik

Nadelen Samsung DV70TA000TE

 • Geen verlichting van de trommel

5. Zanussi ZDC8200NW - Condensatie droogkast

Zanussi ZDC8200NW

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Deze wasdroger is de beste koop voor grotere gezinnen, want het is een XXL wasdroger met een trommelinhoud van 8 kilogram. De wasdroger is tevens uitgevoerd met een XXL-deur zodat het in- en uitladen van de was wel heel gemakkelijk wordt. Het is zelfs mogelijk om de deur dusdanig te plaatsen dat deze of links of rechts opent. Met deze wasdroger droog je een grote hoeveelheid wasgoed in één keer en dit scheelt weer dat je ruimte moet hebben om je wasgoed overal neer te hangen. 

Zanussi heeft veel vertrouwen in de motor van de wasdroger, want bij aankoop krijg je maar liefst 10 jaar garantie op de motor. In de condens droger is een vochtigheidssensor aanwezig. Deze sensor detecteert of je was inmiddels al voldoende droog is. Is dit het geval, dan hoef je niet te wachten tot het hele programma is afgelopen. De wasdroger zal dan automatisch stoppen. Hiermee bespaar je veel energie.

In vergelijking met de andere producten in dit artikel is dit voor ons de beste goedkopere wasdroger 2024. Als jij op zoek bent naar een goede en energiezuinige wasdroger dan is dit het model dat jij nodig hebt!

Voordelen Zanussi ZDC8200NW - Condensatie droogkast

 • Zanussi ZDC8200NW Grote trommelinhoud van 8 kilogram voor het drogen van veel wasgoed
 • Een speciaal strijkvrij programma voorkomt kreukels in kleding en scheelt veel tijd met strijken 

Nadelen Zanussi ZDC8200NW - Condensatie droogkast

 • Wasdroger heeft een wat hoger energieverbruik namelijk energielabel B

Veelgestelde vragen:

Welke soorten wasdrogers zijn er?

Er zijn twee hoofdtypen wasdrogers: condensdrogers en warmtepompdrogers. Condensdrogers gebruiken een verwarmingselement om de lucht op te warmen en voeren vervolgens het vochtige lucht af via een condensbak of een afvoerslang. Warmtepompdrogers recyclen warme lucht, waardoor ze energiezuiniger zijn.

Hoe onderhoud je een wasdroger?

Om je wasdroger in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Maak regelmatig de pluizenfilter schoon en controleer de condensbak of afvoerslang op verstoppingen. Reinig ook af en toe de condensor en de trommel om optimale prestaties te behouden.

Hoe lang gaat een wasdroger mee?

De levensduur van een wasdroger kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit van de machine en hoe goed deze wordt onderhouden. Over het algemeen wordt verwacht dat een wasdroger tussen de 10 en 15 jaar meegaat bij normaal gebruik en regelmatig onderhoud. Het is belangrijk om de pluizenfilter regelmatig schoon te maken en de machine goed te onderhouden om de levensduur te verlengen.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>