Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Best Geteste Wasmachine en Droger set

Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE

Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE

Wat is de beste wasmachine en droger set van 2024? Wij van Mutsy hebben het antwoord voor je! Uit onze beste wasmachine en droger set test is namelijk gebleken dat de Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE als beste uit de test is gekomen. Maar waarom is deze wasmachine en droger set de beste koop optie?

Allereerst beschikt de Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE over verschillende handige functionaliteiten zoals EcoBubble en het Steam Wash programma. Daarnaast is hij energiezuinig en kan er was voor twee tot drie personen tegelijk in.

Ben jij benieuwd naar deze wasmachine en droger set? Klik dan op de button hieronder!

Ben jij van plan een wasmachine en wasdroger aan te schaffen? Dan is het aanschaffen van een combinatie set een ideale oplossing voor jou. Door een wasmachine en droger set aan te schaffen haal jij meteen allebei de apparaten in huis en weet je zeker dat deze bij elkaar passen. Ook is dit vaak erg voordelig als er naar de prijs gekeken wordt.

Het kan best lastig zijn, welke wasmachine en welke wasdroger zijn nou het beste en gaan deze wel goed samen? Bij het aanschaffen van een combinatie set hoef je je hier in ieder geval geen zorgen over te maken. De enige vraag die blijft staan is welke wasmachine en droger zijn dan het beste?

Om deze vraag te beantwoorden hebben wij een volledig artikel gewijd aan de beste wasmachine en droger set van 2024. In dit artikel vind je bijvoorbeeld de 5 beste opties van dit moment uit verschillende categorieën en prijsklassen. Verder vind je ook de belangrijkste criteria waar je op moet letten bij het aanschaffen van een wasmachine en droger set. 

Benieuwd? Lees dan gauw verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

45

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wasmachine en Droger sets

Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE

Beste koop wasmachine en droger set
1. Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE

Bosch WAU28R70NL + Bosch WTU87675NL

Beste energiezuinig wasmachine en droger set
2. Bosch WAU28R70NL + Bosch WTU87675NL

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos + Miele TSJ 663 WP

Beste wasmachine en droger set met app
3. Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos + Miele TSJ 663 WP

AEG L6FB586CBS ProSense + AEG T7DB84PK SensiDry

Beste wasmachine en droger set AEG
4. AEG L6FB586CBS ProSense + AEG T7DB84PK SensiDry

Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 + Haier HD90-A3979 I-Pro Se 0 reviews Haier wasdrogers

Beste goedkope wasmachine en droger set
5. Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 + Haier HD90-A3979 I-Pro Se

Top 10 Beste Wasmachine en droger sets

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste wasmachine en droger sets van 2024. 


Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine en droger set?

Welke wasmachine en droger set past het beste bij mij? Het is een vraag die wij vaak voorbij hebben zien komen. Iedereen heeft andere wensen en vereisten als het gaat om de beste wasmachine en droger set. Het is hierbij dus belangrijk om met enkele belangrijke criteria rekening te houden om er achter te komen of de gewenste set de beste optie voor jou is.

Om die reden hebben wij hieronder de belangrijkste criteria uit onze beste wasmachine en droger set test voor je op een rijtje gezet. Door rekening te houden met deze criteria en goed na te denken wat je verwacht van een wasmachine en droger set verklein jij de kans op een miskoop. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste wasmachine en droger set volgens de consumentenbond test.

Energielabel

Allereerst kan er gekeken worden naar het energielabel van de wasmachine en droger set. Je kan namelijk wel besparen op een wasmachine en droger set, maar dan is er de kans dat hij minder energiezuinig is en minder lang mee gaat. Ook is het niet nodig om de duurste optie aan te schaffen om een energiezuinige optie in huis te halen.

Het is vooral belangrijk om naar de prijs-/kwaliteitsverhouding te kijken. Zo zijn er ook goedkopere opties welke een goed energielabel hebben. Kijk dus niet alleen naar de prijs maar ook naar het energielabel van de gewenste wasmachine en droger set.

Programma's

Daarnaast is het ook belangrijk om naar de programma's van de wasmachine en droger sets te kijken. Zo heeft elke wasmachine en droger set zijn eigen voor- en nadelen. De meeste opties beschikken over de standaard programma's zoals bijvoorbeeld katoen, handwas en synthetisch, maar veel sets hebben ook extra opties.

Denk hierbij aan programma's zoals gemengde was, allergieën- en outdoor kleding was. Afhankelijk van waar jij de wasmachine veel voor gaat gebruiken zijn bepaalde programma's het handigst. Bedenk dus goed wat voor opties jij nodig gaat hebben en of de gewenste set over deze opties beschikt.

Waskwaliteit

Ook is het belangrijk om naar de was kwaliteit te kijken. De was kwaliteit is hierbij afhankelijk van allerlei factoren en is opgedeeld in 3 klassen. Topklassen behalen het beste resultaat en zijn vaak ook wat duurder. Middenklassen zijn uiteraard vaak wat minder duur maar wassen ook minder goed en er treed vaak sneller slijtage aan de kleren op.

De goedkoopste optie is vaak de basisklassen. Hiermee behaal je het minste resultaat, maar haal je wel de goedkoopste optie in huis. De was kwaliteit van basisklassen is wel erg laag en wij raden daarom aan om minimaal een middenklassen model aan te schaffen.

Vulgewicht

Als laatste kan er gekeken worden naar het vulgewicht. Zo heeft een tweepersonen gezin aanzienlijk minder was dan een gezin van 5. Om die reden zijn er ook wasmachines en wasdrogers te verkrijgen met maximale vulgewichten van 6 tot wel 12 kilogram.

Het gemiddelde ligt vaak rond de 7 tot 9 kilogram. Dit is geschikt voor gemiddeld 2 tot 6 personen. Afhankelijk van hoeveel was jij gemiddeld wilt wassen en hoe vaak jij wilt wassen is er dus een bepaald vulgewicht de beste optie. Het is niet de belangrijkste criteria maar wel handig om in gedachten te houden.


Wat is de beste wasmachine en droger set van 2024? 

Welke wasmachine en droger set is het beste? Wij van Mutsy hebben het antwoord voor je. Aan de hand van de testresultaten uit onze beste wasmachine en droger set test hebben wij namelijk een handige top 5 opgesteld. Hieronder vind je voor elk model uit onze top 5 een korte product omschrijving.

Ook hebben wij voor elk model uit onze top 5 beste wasmachine en droger sets een korte product omschrijving geschreven. Hierdoor weet je precies of dit model geschikt is voor jou of niet. Als laatste hebben wij elke set voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE

Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE

9.4

Eindbeoordeling

Combinatie

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Ben jij op zoek naar de beste koop wasmachine en droger set van 2024? Dan ben je op zoek naar de Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE. Deze wasmachine en droger set is namelijk als beste uit de test gekomen. Zo scoorde deze set op meerdere criteria de hoogste score in onze test.

De Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE beschikt bijvoorbeeld over een EcoBubble systeem wat je kleding op lage temperatuur hygiënisch schoonmaakt met schuimbellen. Daarnaast beschikt hij over een Steam Wash programma waardoor hij ook allergenen en bacteriën verwijderd met behulp van stoom.

Een ander voordeel is dat de Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE beschikt over een OptimalDry systeem wat voorkomt dat je wasgoed krimpt dankzij vochtigheidssensoren. Deze wasmachine en wasdroger zijn geschikt voor een huishouden van 2 - 3 personen.

Voordelen Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE

 • Beschikt over A+++ energielabel
 • Beschikt over verschillende handige programma's
 • Geschikt voor 2-3 personen

Nadelen Samsung WW80TA049AE EcoBubble + Samsung DV80TA220AE

 • Beschikt niet over AddWash deur

2. Bosch WAU28R70NL + Bosch WTU87675NL

Bosch WAU28R70NL + Bosch WTU87675NL

9.2

Eindbeoordeling

Combinatie

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Op de tweede plek hebben wij de Bosch WAU28R70NL + Bosch WTU87675NL geselecteerd. Dit is namelijk de beste energiezuinige optie. Daarnaast beschikt deze wasmachine en droger set over enkele belangrijke functionaliteiten die jou zeker van pas gaan komen.

Denk bijvoorbeeld aan de optie SpeedPerfect waarmee je je was tot 65% sneller wast met hetzelfde was resultaat. Daarnaast wast en droogt hij je wasgoed extra stil waardoor jij geen last hebt van geluidsoverlast. Met het AllergyPlus programma verdwijnen dierenharen en pollen gemakkelijk van je kleding dankzij de hogere temperaturen.

Bij zowel de wasmachine als de wasdroger wordt een handleiding meegeleverd. Daarnaast ontvang je bij de wasmachine een aanvoerslang van 1,5 meter en een afvoerslang van 1,5 meter. Bij de wasdroger ontvang je een condens afvoerslang van 1,5 meter. Ook is er de optie om tegen betaling beide apparaten bij jou thuis te laten installeren.

Voordelen Bosch WAU28R70NL + Bosch WTU87675NL

 • Beschikt over SpeedPerfect programma
 • Energiezuinig en zeer stil
 • AllergyPlus programma

Nadelen Bosch WAU28R70NL + Bosch WTU87675NL

 • Lager vulgewicht

3. Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos + Miele TSJ 663 WP

Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos + Miele TSJ 663 WP

8.5

Eindbeoordeling

Combinatie

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op plek 3 is de Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos + Miele TSJ 663 WP geëindigd. Dit heeft meerdere redenen, denk bijvoorbeeld aan de PowerWash 2.0 functie waarmee jij water en energie bespaart doordat er van bovenaf water over je wasgoed sproeit. 

Verder doseert de ingebouwde TwinDos je wasmiddel automatisch waardoor je er van verzekert bent dat je wasgoed een stuk langer mooi blijft. Met de Miele@Home app bedien jij je wasdroger van elke plek die jij kan bedenken. Zolang jij WiFi hebt kun je via je smartphone je slimme wasdroger bedienen en in- en uitschakelen.

Verder heeft de Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos + Miele TSJ 663 WP een vulgewicht van maximaal 9 kilo waardoor jij gemakkelijk voor je gehele gezin de was in één keer kunt draaien. De energieklasse van de wasdroger is tevens A+++ waardoor je zeker weet dat je over een energiezuinige wasdroger beschikt.

Voordelen Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos + Miele TSJ 663 WP

 • Vulgewicht van wel 9 kilogram
 • Energielabel A+++
 • Te bedienen met de Miele home app

Nadelen Miele WSI 863 WCS PowerWash 2.0 & TwinDos + Miele TSJ 663 WP

 • Geen AllWater systeem

4. AEG L6FB586CBS ProSense + AEG T7DB84PK SensiDry

AEG L6FB586CBS ProSense + AEG T7DB84PK SensiDry

8.3

Eindbeoordeling

Combinatie

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Op de vierde plek is de AEG L6FB586CBS ProSense + AEG T7DB84PK SensiDry geëindigd in onze top 5. Deze hebben wij namelijk verkozen tot beste AEG wasmachine en droger set. Dit komt bijvoorbeeld doordat deze wasmachine en droger een vulgewicht hebben van wel 8 kilogram. 

Daarnaast beschikt hij over een ProSense beladingssensor waardoor de wasmachine de programmaduur automatisch aanpast aan de hoeveelheid was die gewogen wordt. De wasdroger beschikt daarnaast over SeniDry technologie waardoor je was op een lage temperatuur gedroogd wordt om deze niet te beschadigen.

De warmtepompdroger beschikt over energielabel A++ wat ontzettend energiezuinig is. Hiermee bespaar je jaarlijks tot wel 90 euro aan energiekosten vergeleken met een condens droger. Verder kun je zelf instellen hoe droog je de was wilt hebben, denk aan extra droog, kast droog of strijkdroog.

Voordelen AEG L6FB586CBS ProSense + AEG T7DB84PK SensiDry

 • Vulgewicht van 8 kilogram
 • A++ energielabel
 • SensiDry technologie

Nadelen AEG L6FB586CBS ProSense + AEG T7DB84PK SensiDry

 • Beschikt niet over een stoomfunctie

5. Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 + Haier HD90-A3979 I-Pro Se

Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 + Haier HD90-A3979 I-Pro Se 0 reviews Haier wasdrogers

8.0

Eindbeoordeling

Combinatie

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Als laatste hebben wij de Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 + Haier HD90-A3979 I-Pro Se geplaatst in onze top 5. Dit is namelijk de beste budget optie. Zo beschikt deze wasmachine en droger set over uitstekende functionaliteiten voor een hele scherpe prijs. Denk bijvoorbeeld aan een was- en droogcapaciteit van wel 9 kilogram.

Verder heeft de Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 + Haier HD90-A3979 I-Pro Se een Smart Dual Spray ingebouwd waardoor de wasmachinetrommel zichzelf na iedere wasbeurt automatisch schoonspoelt. Ook heeft hij een Refresh-programma ingebouwd waarmee jij je was opfrist zonder deze eerst te wassen.

De Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 + Haier HD90-A3979 I-Pro Se heeft energielabel A+++ wat je tot wel 88 euro per jaar aan energiekosten kan besparen. Wil je meer weten over deze goede wasmachine en droger set? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 + Haier HD90-A3979 I-Pro Se

 • Vulgewicht van 9 kilogram
 • Energielabel A+++
 • Beschikt over Smart Dual Spray

Nadelen Haier HW90-B14979 I-Pro Series 7 + Haier HD90-A3979 I-Pro Se

 • Stoot tot 20% vocht uit en hierdoor niet geschikt voor kleine- niet geventileerde ruimtes

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel wasmachine en droger sets hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wasmachine en droger sets getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de wasmachine en droger sets op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wasmachine en droger sets op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. 

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>