Beste Wasmachine [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Wasmachine

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

De beste wasmachine koop van 2024 is wat ons betreft de Samsung WW80TA049AE EcoBubble. Geen enkele wasmachine scoorde zo goed op prijs-kwaliteit als dit model. Dit is een ideale wasmachine voor gezinnen tot 4 personen en heeft een vulgewicht van maar liefst 8 kilogram. Bovendien zorgt de EcoBubble technologie ervoor dat je op een lagere temperatuur je was schoon krijgt. Dit bespaart flink wat energie, aangezien je wasmachine niet eerst het water hoeft op te warmen. Benieuwd naar deze wasmachine geworden? Klik op de knop hieronder om direct de beste prijs te bekijken.

Op zoek naar de beste wasmachine van 2024? Goed nieuws! In dit artikel vind je alles wat jij moet weten over het kopen van de beste wasmachine voor thuis. 

Wij hebben namelijk een uitgebreide test gedaan waarbij we meer dan 25 verschillende wasmachines hebben getest op verschillende criteria. Zo hebben we gekeken naar het gebruiksgemak, de prijs-kwaliteit maar ook de unieke eigenschappen. Uiteraard hebben we ook gekeken naar bestaande reviews en ervaringen zodat we zeker weten dat het echt de beste modellen zijn.

Wat de beste wasmachine van 2024 is? Je gaat het allemaal ontdekken in deze top 5 en ultieme wasmachine test. Lees gauw verder om de top 5 te ontdekken.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

3

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Wasmachines

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Beste koop wasmachine
1. Samsung WW80TA049AE EcoBubble
Vulgewicht: 8kg | Energieklasse: A | Toerental:1400 | Geluidsniveau: 72db | Geschikt voor huishouden van max 4 personen.

Haier HW80

Beste extra stille wasmachine
2. Haier HW80-B14636N
Vulgewicht: 8kg | Energieklasse: B | Toerental:1400 | Geluidsniveau: 67db | Geschikt voor huishouden van max 4 personen.

AEG L8FEOKOMIX

Beste Wasmachine voor grote huishoudens
3. AEG L8FE0K0MIX
Vulgewicht: 9kg | Energieklasse: A | Toerental:1600 | Geluidsniveau: 76db | Geschikt voor grote huishouden van max 6 personen.

samsung WW90T534AAW

Beste energie zuinige wasmachine
4. Samsung WW90t534AAW
Vulgewicht: 9kg | Energieklasse: A | Toerental:1400 | Geluidsniveau: 74db | Geschikt voor grote huishouden van max 4 personen.

Bosch WAU28R75NL

Beste goedkope wasmachine
5. Bosch WAU28R75NL - Serie 6 - Wasmachine
Vulgewicht: 9kg | Energieklasse: A | Toerental:1600 | Geluidsniveau: 76db | Geschikt voor grote huishouden van max 4 personen.

Best Verkochte Wasmachines

Wil je direct weten hoe de top 10 wasmachines eruit ziet?  Door op onderstaande buttons te klikken word je automatisch doorverwezen naar de 10 meest verkochte wasmachines bij een aantal grote webshops in Nederland.


Waar moet je op letten bij het kopen van een wasmachine?

Als jij overweegt een goede wasmachine te kopen dan is het van belang dat je rekening houdt met verschillende factoren. Het kopen van de beste wasmachine 2024 gaat niet altijd over rozen en je zult toch echt wat onderzoek moeten doen voor je een wasmachine besluit aan te schaffen.

Om je op weg te helpen hebben wij een overzicht gemaakt van de belangrijkste factoren die je mee moet nemen bij de aanschaf van een wasmachine. Door deze factoren goed af te wegen zul je de kans op een miskoop aanzienlijk verkleinen.

Welke wasmachine het beste bij jou past, kun je vervolgens beslissen op basis van onderstaande factoren / criteria en op basis van de test van de consumentenbond

Belangrijkste eigenschappen wasmachine

Wanneer je een wasmachine op het internet ziet staan dan zul je gelijk een hele waslijst te zien krijgen met eigenschappen. Maar wat betekenen deze eigenschappen nou eigenlijk? Hieronder hebben we de belangrijkste eigenschappen van een wasmachine op een rijtje gezet.

Vulgewicht:
Hoe hoger het vulgewicht van een wasmachine, des te meer was kun je in 1 wasbeurt wassen. Het vulgewicht van een wasmachine varieert vaak van 5 tot 17 kilogram. Wanneer je een vulgewicht van 5 kilogram hebt betekent dit concreet dat je 5 kilo was kunt wassen. 

Afmeting:
Wasmachines komen in kleine en grote formaten. De standaard wasmachine heeft een afmeting van 60 cm breed en 85 cm hoog. De diepte van een wasmachine varieert vaak tussen de 50 en 70 CM. Uiteraard speelt de afmeting van een machine ook mee in het uiteindelijke vul gewicht

Geluidsniveau:
De tijd van luidruchtige wasmachines is gelukkig voorbij. Je ziet een groot verschil in het lawaai dat wasmachines maken. Gelukkig heb je tegenwoordig enorm veel stille wasmachines. Deze komen voornamelijk van pas wanneer je in de nacht wast.

Toerental:
Hoe hoger het toerental, des te droger wordt de was. Gemiddeld heeft een wasmachine een toerental tussen de 1400 en 1600 toeren.

Programma's en opties van de wasmachine

Naast de belangrijke eigenschappen van wasmachines beschikken wasmachines uiteraard ook over verschillende programma's en opties. Tegenwoordig zijn wasmachines uitgerust met ontzettend veel programma's waardoor je voor elk type was een apart wasje kunt draaien.

Als jij van plan bent hele specifieke wasjes te draaien dan is het slim om hier naar te kijken bij het uitkiezen van de beste wasmachine. 

Energieverbruik

Wist je dat een wasmachine gemiddeld tussen de 30 en 90 euro verbruikt aan energie? Door te kiezen voor een energiezuinige wasmachine kun je dit bedrag aanzienlijk verlagen.  Het kiezen voor een zuinige wasmachine is dan ook zeker een slimme keuze.

Je kunt de informatie over het verbruik van een wasmachine vaak vinden op het energielabel van de wasmachine. Door dit label kun je simpel en snel zien hoe zuinig een wasmachine is. In onze top 5 hebben we geprobeerd hier rekening mee te houden.

Tegenwoordig heb je overigens ook de zogenaamde hotfill-wasmachines deze worden aangesloten op de warmwaterleiding waardoor je zo'n 10% tot 40% op de energiekosten kunt besparen.

De grootte van je gezin

Het klinkt misschien een beetje gek maar we zouden je willen adviseren om altijd te kijken naar de grootte van je gezin bij het kopen van een goede wasmachine. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar de beste wasmachine voor 5 personen, 4 personen of juist 2 personen?

De hoeveelheid was die jij zult wassen hangt sterk af van het aantal bewoners in je huishouden. Houd hier dan ook rekening en ga goed na hoevaak je van plan bent te wassen.

Voor een groot gezin is het verstandig om te kiezen voor een wasmachine met een groot vulgewicht waardoor je grotere wasjes kunt draaien. Dit voorkomt een hoop extra werk en je bespaart bovendien flink op de energie rekening.

Het merk van de wasmachine

Wat is het beste wasmachine merk? Uiteraard spelen de verschillende wasmachine merken ook een rol. Wanneer we de wasmachine markt bekijken dan zien we dat Bosch, Miele, AEG en Samsung de bekendste en meest populaire merken zijn.

Wanneer we kijken naar onderzoeken van de consumentenbond dan zien we dat vooral de wasmachines van Miele met kop en schouders boven de rest uitsteken. Geen enkel merk heeft zo'n hoge tevredenheidscore als Miele. 

Ook Bosch en Siemens scoren goed en Zanussi daarentegen blinkt weer uit in de beste prijskwaliteit.


Wat is de beste wasmachine van 2024? 

Welke wasmachine is het beste? Wat is de beste wasmachine volgens de consumentenbond? In onderstaande alinea vind je onze top 5 met best geteste opties van dit moment.

In dit onderdeel vind je een korte review van onze ervaring met elk product, onze eindscore en de voor- en nadelen. Door te kiezen voor een van onderstaande opties weet je zeker dat je geen miskoop doet. 

1.  Samsung WW80TA049AE EcoBubble

Samsung WW80TA049AE EcoBubble

9.6

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Wat ons betreft is de Samsung WW80TA049AE EcoBubble de best geteste wasmachine van dit moment. Of je nu op zoek bent voor de beste wasmachine voor thuis of voor een klein huishouden: de Samsung WW80TA049AE EcoBubble heeft het allemaal. 

Het grote voordeel van dit model is dat hij beschikt over de nieuwe EcoBubble Techonologie. Deze technologie zorgt ervoor dat het wasmiddel vooraf al gemengt wordt met het water waardoor dit veel gelijkmatiger verspreid wordt over je was. Hierdoor blijft je was langer goed en worden vlekken sneller en effectiever verwijderd.

Bovendien zorgt deze technologie ervoor dat je veel minder heet hoeft te wassen om je kleren schoon te krijgen waardoor je bespaard op je energierekening. Ook is dit beter voor je kleren. Verder kun je naast kleren natuurlijk ook handdoeken, beddengoed en andere huishoudelijke producten wassen.

De wasmachine biedt zelfs een optie tot hygiënisch stomen waardoor allergenen als huisstofmijt en dierenharen direct uit je was verdwijnen. Jeuk is dus voorgoed verleden tijd.

Verder heeft dit model een trommelinhoud van 8 kilogram waardoor je redelijk veel was in 1 keer kunt wassen. Ideaal dus.

Je kunt bij deze wasmachine ook gemakkelijk een wasmachine verhoger aanschaffen wanneer je hem te laag vindt staan.

Voordelen Samsung WW80TA049AE EcoBubble

 • EcoBubble systeem zorgt ervoor dat je was op een lagere temperatuur schoon wordt waardoor je minder energie verbruikt.
 • Ruime trommelinhoud ( 8 kilogram) waardoor je meer was kunt wassen in 1x dan normaal
 • Mogelijkheid tot hygiënisch reinigen waardoor allergenen zoals huisstofmijt en dierenharen verleden tijd zijn.

Nadelen Samsung WW80TA049AE EcoBubble

 • Geen

2. Haier HW80-B14636N

Haier HW80

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op zoek naar de beste stille wasmachine? Kies dan voor de Haier HW80-B14636N. Haier is een relatief onbekend merk binnen de wasmachine markt maar mag wat ons betreft zeker niet ontbreken aan eze lijst. 

Deze wasmachine beschikt namelijk over een koolborstelloze Direct Motion motor waardoor hij stiller is dan alle wasmachines uit deze lijst. Tijdens het centrifiguren produceert deze wasmachine maximaal 67 decibel. Hiermee is het de stilste wasmachine van dit moment.

Verder is dit een zeer zuinig model en beschikt hij over energieklasse A waardoor je ook op de energie rekening flink kunt besparen. Ver

Nadeel van dit model? Het aantal programma's is beperkt. 

Interesse in dit model? Klik hier om de beste prijs te bekijken.

Voordelen Haier HW80-B14636N

 • Geen enkele wasmachine is stiller dan dit model
 • Zeer zuinig met energieklasse A

Nadelen Haier HW80-B14636N

 • Weinig opties kwa wasprogramma's

3. AEG L8FEOKOMIX

AEG L8FEOKOMIX

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Grote gezinnen en huishoudens hebben grotere wasmachines nodig dan kleinere huishoudens. Klinkt logisch natuurlijk maar we zien nog veel mensen de fout maken een wasmachine te kopen die simpelweg te klein is voor hun huishouden.

Heb jij een huishouden van meer dan 4 personen? Dan is de AEG L8FEOKOMIX je beste keuze. Deze wasmachine is ideaal voor huishoudens van 5 personen of meer. Het vulgewicht is namelijk 9 kilogram, meer dan iedere andere wasmachine uit deze lijst.  

Verder beschikt deze wasmachine ook over een handige stoomfunctie waardoor je kleren met een stuk minder kreuken uit de machine komen. Dit is wat ons betreft dan ook een van de beste wasmachines met stoomfunctie.

Nadeel van dit model? De prijs is wat aan de hoge kant.

Voordelen AEG L8FEOKOMIX

 • ProSteam functie zorgt ervoor dat je minder strijkwerk gaat krijgen 
 • Wasmachine beschikt over OKOMix technologie, deze zorgt ervoor dat het wasmiddel oplost in water waardoor het zeep zich beter verspreid door de machine.
 • Inhoud van 9 kilogram waardoor je veel meer was in 1x kunt wassen.

Nadelen AEG L8FEOKOMIX

 • Prijs is aan de hoge kant

4. Samsung WW90T534AAW Autodose

samsung WW90T534AAW

8.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een wasmachine die goed scoort op energie zuinigheid? Kies dan voor de Samsung WW90T534AAW Autodose. Geen enkele wasmachine is zo zuinig als dit model.

Verder beschikt dit model over de zogenaamde 'autodose' technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat je wasmiddel en wasverzachter automatisch gedoseerd wordt waardoor je wasgoed veel langer mooi blijft.

Ook heeft deze wasmachine een Steam Wash programma. Met dit programma was je in een keer alle allergenen en bactierieën van je vieze was.

Al met al is dit een prima optie voor iedereen die op zoek is naar een goede Samsung wasmachine.

Voordelen Samsung WW90T534AAW Autodose

 • Beste goedkope loopband

Nadelen Samsung WW90T534AAW Autodose

 • Kan maar tot 13 kilometer per uur (niet geschikt voor hardlopen)

5. Bosch WAU28R75NL - Serie 6 - Wasmachine

Bosch WAU28R75NL

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Ben jij op zoek naar de beste betaalbare wasmachine? Zoek dan niet verder en kies voor dit pareltje van het merk Bosch. Dit is de beste keus wasmachine als je op zoek bent naar een voordelig apparaat die zijn werk goed doet. Deze wasmachine van Bosch valt in de goedkope prijsklasse, en is tevens één van de voordeligste wasmachines van Bosch. Het heeft een trommel van 6kg, en een energieklasse A+++.  Alleen hierom vinden we dit een van de beste wasmachines van Bosch.

Bovendien is dit een van de betere wasmachines volgens de Consumentenbond (beste wasmachine Consumentenbond). Ook voor een kleiner huishouden is dit model uitermate geschikt door de combinatie van zijn verschillende wasprogramma’s en het eenvoudige onderhoud.

Voor mensen met allergieën is dit de beste koop wasmachine, aangezien het een Allergie+ programma heeft. Ook heeft het een speciaal reinigingsprogramma waardoor hij zichzelf naspoelt met heet water. Hierdoor blijft de wasmachine altijd schoon van binnen, en heb je geen last van nare geurtjes in je was. 

Een nadeel aan deze wasmachine is dat het een motor met koolborstel heeft, en hij hierdoor minder duurzaam is vergeleken met andere wasmachines die wel een motor hebben zonder koolborstel.

Het heeft de mogelijkheid om alle programma’s tot wel 65% sneller te wassen. Dit komt natuurlijk erg goed uit als je weinig tijd hebt. Ook kan je ervoor kiezen om de programma’s 50% energiezuiniger te laten wassen. Om het nog mooier te maken signaleert de wasmachine zelf een halve belading, en past zijn waterverbruik daarop aan. Natuurlijk is de wasmachine voorzien van startuitstel, kinderbeveiliging, en waterbeveiliging.

Voordelen Bosch WAB28262NL

 • Beste wasmachine op het gebied van prijs / kwaliteit
 • Ideaal voor kleinere huishoudens
 • Inclusief handig programma voor mensen met allergieën.

Nadelen Bosch WAB28262NL

 • Scoort niet heel goed op het gebied van energie.

Veelgestelde Vragen

Hoe werkt een wasmachine?

Een wasmachine werkt door water, wasmiddel en kleding te combineren en te agiteren om vuil en vlekken te verwijderen. De machine vult eerst met water, voegt dan het wasmiddel toe, en begint vervolgens te draaien om de kleding te reinigen. Na het wassen wordt het water afgevoerd en kan de machine beginnen met spoelen en centrifugeren.

Hoe lang gaat een wasmachine mee?

De levensduur van een wasmachine kan variëren afhankelijk van het merk, het model en hoe goed deze wordt onderhouden. Over het algemeen wordt verwacht dat een wasmachine tussen de 10 en 15 jaar meegaat, maar regelmatig onderhoud en zorg kunnen de levensduur verlengen.

Hoe onderhoud je een wasmachine?

Om je wasmachine in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Reinig regelmatig de deurrubbers en het wasmiddelbakje, verwijder pluizen uit de filter en laat af en toe een reinigingscyclus draaien met azijn of een speciale reiniger om eventuele opbouw van vuil en zeepresten te verwijderen.

juni 13, 2024

juni 12, 2024

juni 11, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>