Beste Wasmiddel van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Wasmiddel?

Ariel Wasmiddel Pods review

Ariel Wasmiddel Pods

Uit onze test is gebleken dat de Ariel Wasmiddel Pods review het beste wasmiddel van 2024 is. Deze vernieuwende pods tillen wassen naar een niveau waarvan je nog niet eens wist dat het bestond! In plaats van potten met wasmiddel en wasverzachter te kopen doen deze pods beide in één.

Je kan heel gemakkelijk een pod bij je was in gooien, en dan ben je al klaar om te wassen! Ook zorgen deze pods ervoor dat de mooie en heldere kleuren van je kleding goed beschermd blijven. 

Onlangs hebben wij een ontzettend spannende test uitgevoerd naar het beste wasmiddel van dit moment. Ons testpanel heeft kritisch gekeken naar verschillende soorten wasmiddelen en de effectiviteit van deze wasmiddelen tijdens de wasbeurten. Wasmiddel is immers één van de belangrijkste huisproducten in ieder huishouden.

Een grote vraag zorgt voor een groot aanbod. Dit grote aanbod kan het nog best moeilijk maken om het beste wasmiddel in huis te halen.

Je vraagt je daarom vast af: Wat is de beste wasmiddel? In dit artikel gaan we antwoord geven op deze vraag! Scrol snel verder om onze ultieme top 5 te zien en alles te weten te komen waar je op moet letten!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste wasmiddelen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Wasmiddelen

Ariel Wasmiddel Pods review
Beste Koop wasmiddel

1. Ariel Wasmiddel Pods

Robijn Classics Capsules Black Velvet Wascapsules review
Beste wasmiddel zwarte was

2. Robijn Classics Capsules Black Velvet Wascapsules

Persil Ultra Concentrated Color review
Beste wasmiddel kleuren was

3. Persil Ultra Concentrated Color

Robijn Klein & Krachtig Classics review
Beste wasmiddel witte was

4. Robijn Klein & Krachtig Classics

Neutral 0% Wit Parfumvrij Wasmiddel review
Beste wasmiddel parfumvrij

5. Neutral 0% Wit Parfumvrij Wasmiddel

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat het beste wasmiddel is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

31+ wasmiddelen vergeleken

87+ ervaringen gecheckt

13+ uur onderzoek


Welke wasmiddel is het beste?

Rekening houdend met de punten verderop in dit artikel, en nog veel meer, hebben wij een uitgebreide test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende wasmiddelen, om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit.

En met de beste kwaliteit natuurlijk óók de beste testresultaten. Het was dan ook een erg spannende wasmiddel test, en veel gingen gelijk aan elkaar op.

Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden, waardoor ze een plekje wisten te bemachtigen in de felbegeerde top vijf. Hierbij blinken ze uit in categorieën zoals bijvoorbeeld beste wasmiddel voor witte was of beste wasmiddel voor de wasmachine. 

Ben jij ook benieuwd en nieuwsgierig als ons naar welke wasmiddelen in deze top vijf zijn, belandt? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste wasmiddelen van 2024!

1. Ariel 3in1 Pods kleur

Ariel Wasmiddel Pods review
 • Deze pods zijn naast wasmiddel ook wasverzachter, wat ervoor zorgt dat dit product multifunctioneel is
 • Je hoeft geen flessen wasmiddel meer in te slaan, één pod is genoeg voor een hele was
 • De pods komen in een handige opbergdoos met een kinderslot, en zijn dus veilig te gebruiken met kleine kinderen
 • Enigszins prijzig in verhouding met ‘normaal’ wasmiddel

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het beste wasmiddel is met vlag en wimpel deze handige pods van Ariel. In plaats van onhandig gebruik maken van flessen wasmiddel is deze pod goed voor één was. En daarnaast is dit na wasmiddel óók wasverzachter!

Ook zorgt deze handige pod ervoor dat de kleur goed behouden blijft en je kleding net zo mooi de was weer uitkomt als toen je het gekocht hebt. Je zit met deze innovatieve pods dus sowieso goed!

2. Robijn Classics Capsules Black Velvet Wascapsules

Robijn Classics Capsules Black Velvet Wascapsules review
 • Je kan met één box een half jaar lang zwarte wasgoed wassen
 • Heeft een ontzettend lekkere geur die extra lang in je kleding blijft hangen
 • Gaat vervaging van donkere kleuren tegen en zorgt voor intense kleuren
 • Om de geur nog dieper in je kleding te laten dringen moet je de wasverzachter er los bij kopen

Score

8.9

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Wil je dat je was ongelooflijk lekker gaat ruiken? Dan wil je deze pods van het bekende merk Robijn in huis hebben. Ze zorgen voor een extra lekkere geur die lang in je kleding blijft hangen. 

Ook zorgen deze capsules ervoor dat je was niet vervaagd of dat kleuren in elkaar overlopen. Daarnaast zijn de capsules speciaal ontwikkeld voor zwarte was waardoor je zeker weet dat je goed zit.

3. Persil Ultra Concentrated Color

Persil Ultra Concentrated Color review
 • Heeft een speciale Deep Clean Plus Technology die diep doordringt in de vezels van je kleding en zo vlekken kan verwijderen
 • Je kan met één fles maar liefst 130 wasbeurten draaien
 • Niet zo makkelijk als wanneer je pods zou gebruiken

Score

8.6

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ook met een minder budget zijn er erg goede kwaliteit wasmiddelen verkrijgbaar, en dan al helemaal deze van Persil! Dankzij de speciale Deep Clean Plus Technology dringt het wasmiddel diep in de vezels.

Daardoor worden zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijderd, zelfs op een was van 30 graden! En dat is niet alles: dit wasmiddel is voorzien van de Active Fresh Effect. Dit verwijdert vieze geurtjes uit je kleding en zorgt ervoor dat het langdurig fris blijft!

4. Robijn Klein & Krachtig Classics

Robijn Klein & Krachtig Classics review
 • Met één fles kan je maar liefst 65 keer je witte was doen
 • Verwijdert dofheid uit witte kleding en zorgt voor een stralende witte kleur
 • Heeft een speciale formule die vlekken uit witte kleding verwijdert
 • Je moet er wel om denken om de doseerdop apart te bestellen, anders kan ej de was niet doen

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Veruit het beste wasmiddel voor de witte was is de Robijn Vloeibaar wasmiddel. Je kan met één fles maar liefst 65 wasbeurten draaien! Daarnaast heeft het wasmiddel een speciale vlekverwijderaar functie, waardoor je was weer stralend wit wordt. 

Ook verwijdert het de dofheid uit kleding, wat ook mooi is meegenomen. Ook is de fles 100% recyclebaar en kan je via de website van Ariel gratis een doseerdop bestellen

5. Neutral 0% Wit Parfumvrij Wasmiddel

Neutral 0% Wit Parfumvrij Wasmiddel review
 • Is speciaal ontwikkeld voor mensen met een gevoelige huid
 • Bevat géén parfum en ook géén kleurstoffen
 • Erg goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit
 • Alleen geschikt voor zwarte was, je moet dus voor bijvoorbeeld bonte was een aparte fles kopen

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over het wasmiddel van Neutral. Tegen een relatief lage prijs kan je maar liefst 120 wasjes draaien. Daarnaast is er 0% parfum en 0% kleurstof gebruikt!

En als kers op de taart is dit wasmiddel speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, en zelfs dermatologisch getest. Zeker omdat er dus geen parfum in zit is je huid goed beschermd!


Top 10 Wasmiddelen

Waar kun je het beste wasmiddel kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste wasmiddel van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte wasmiddelen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 soorten wasmiddelen!


Wasmiddel kopen: hier moet je op letten

Omdat wasmiddel zo’n populair product is in ieder huishouden, is het aanbod logischerwijs ontzettend groot. Het kan dan nog best een uitdaging zijn om de beste wasmiddel te vinden. 

Daarom hebben wij zoals beloofd alles op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden. Zo weet jij zeker dat er niks mis kan gaan met je was!

Geur

Het eerste belangrijke punt om rekening mee te houden is natuurlijk de geur. Wanneer je wasmiddel koopt, is het wel zo fijn dat je de geur, net als bij geurstokjes, ook lekker vindt ruiken. Je hele was, gaat er immers naar ruiken. 

Meestal kan je van tevoren de dop er wel even afdoen om te ruiken. Als je twijfels hebt over het geurtje, kan je beter een andere uitkiezen. Liever geen duidelijke geur aan je was? 

Daar hebben ze ook speciaal wasmiddel voor. Dit moet je dan even lezen op de verpakking, daar staat het vaak aangegeven. Dit is dan vrij van parfum en kleurstoffen, en perfect wanneer je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt.

Aantal wasbeurten

Op al het wasmiddel staat aangegeven hoeveel wasmanden wasjes je ermee kan draaien. Bij de één zijn dit er natuurlijk meer dan bij de ander. En dat heeft ook te maken met de inhoud van de fles.

Vaak zijn de grotere, iets duurdere, flessen op lange termijn goedkoper. Je kan hier namelijk vaker de was mee doen. Zo voorkom je ook dat je om de haverklap zonder wasmiddel zit, en je dan geen was kan doen.

Zeker wanneer al je nette kleding vies is of je bijvoorbeeld een sporter bent is het noodzakelijk om altijd wasmiddel in huis te hebben. Hou er dus rekening mee dat je niet een te kleine fles wasmiddel koopt.

Doel van het wasmiddel

Zoals je misschien al weet kan je wasmiddel gebruiken voor verschillende doelen, nog specifieker, soorten was. Je hebt bonte was, witte was en zwarte was. Het is meestal niet verstandig om alle kleuren was zomaar samen te wassen.

Je hebt dan kans dat de ene kleur overloopt in de ander: dan is je witte shirt ineens roze. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Let er dus goed op wanneer je wasmiddel wil gaan kopen dat je de juiste koopt, en niet thuiskomt met wasmiddel voor witte was als je de bonte was wil doen.


Wat is het beste wasmiddel volgens de consumentenbond?

Benieuwd of de vijf beste wasmiddelen volgens onze analyse overeenkomen met die van de consumentenbond? Vergelijk dan eens onze vijf beste opties met de test van de consumentenbond. Op deze pagina vind je namelijk de beste wasmiddelen volgens de consumentenbond en we kunnen alvast verklappen dat de testresultaten redelijk overeenkomen!


Veelgestelde vragen

Wat is het beste wasmiddel voor witte was?

Het beste wasmiddel voor witte was is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de waterhardheid, type stof en persoonlijke voorkeur. Populaire opties zijn wasmiddelen die specifiek zijn geformuleerd voor witte was en bevatten vaak bleekmiddelen of optische witmakers om de helderheid te behouden.

Welk wasmiddel is het meest effectief tegen vlekken?

Het meest effectieve wasmiddel tegen vlekken kan variëren afhankelijk van het type vlek en de stof van het kledingstuk. Veel wasmiddelen worden geformuleerd met speciale ingrediënten om verschillende soorten vlekken aan te pakken, zoals vet, gras of bloed. Het is raadzaam om een wasmiddel te kiezen dat geschikt is voor het soort vlekken dat u het meest tegenkomt.

Wat is het beste wasmiddel voor de gevoelige huid?

Mensen met een gevoelige huid kunnen baat hebben bij wasmiddelen die vrij zijn van sterke parfums, kleurstoffen en agressieve chemicaliën. Zoek naar wasmiddelen die zijn gemarkeerd als "hypoallergeen" of "voor de gevoelige huid" en die speciaal zijn ontworpen om irritatie te minimaliseren.

Welk wasmiddel is het milieuvriendelijkst?

Het milieuvriendelijkste wasmiddel is vaak biologisch afbreekbaar en bevat geen fosfaten, chloorbleekmiddel of andere schadelijke chemicaliën. Kies voor wasmiddelen die zijn gecertificeerd als milieuvriendelijk door erkende instanties zoals het EU Ecolabel of het Nordic Swan-label.

Wat is het beste wasmiddel voor hard water?

In gebieden met hard water kan kalkaanslag een probleem vormen voor de was en de wasmachine. Het beste wasmiddel voor hard water bevat waterontharders en speciale ingrediënten die helpen bij het voorkomen van kalkaanslag, zoals zeolieten. Zoek naar wasmiddelen die specifiek zijn geformuleerd voor gebruik in hard water voor de beste resultaten.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>