Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Wat is het beste wasrek?

Leifheit droogrek - Pegasus 180 Solid Plus - 18 m drooglengte review

Leifheit droogrek

Uit onze test is gebleken dat het Leifheit droogrek het beste wasrek is van 2024. Het droogrek beschikt namelijk over grote U-poten waardoor het rek stevig op de grond blijft staan. Je kunt dit product gemakkelijk binnen en buiten plaatsen. Het rek heeft een droog lengte van 18 meter. Je kunt er ook voor kiezen om de vleugels uit te klappen en dan kan er nog meer kleding op. Na het gebruik is het weer makkelijk op te vouwen.

Iedereen moet wel een wasrek in huis hebben om de kleding te drogen. Dit klinkt als een hele gewone aankoop, maar mensen hebben er toch moeite mee. Zo moet je goed naar het formaat kijken en de kwaliteit.

Een goed wasrek zorgt ervoor dat je was op een goede manier droogt. Wij van Mutsy.nl gaan in dit artikel antwoord geven op de vraag: wat is het beste wasrek van 2024? 

Zo hebben we meerdere producten getest en een Top 5 gevormd. Elk product is omschreven met een review en heeft een eindbeoordeling gekregen. Zo kan je de beste wasrek voor jezelf vinden!

Ben jij benieuwd naar de uitslag van het wasrek 2024 test? Verspil dan geen tijd en lees gauw verder!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste wasrekken uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Wasrekken

Leifheit droogrek - Pegasus 180 Solid Plus - 18 m drooglengte review
Beste Koop Wasrek

1. Leifheit droogrek

Brabantia Hangend Droogrek - Inklapbaar Wasrek - 4.5m - White review
Beste wasrek hangend

2. Brabantia Hangend Droogrek

Nivada Elektrisch Droogrek - Verhoogd - Verwarmd Wasrek - Opvouwbaar - Energiezuinig review
Beste wasrek verwarmd

3. Nivada Elektrisch Droogrek

Leifheit wanddroogrek Telegant 36 Protect Plus - 3,6 m drooglengte - ophangbaar - wit review
Beste wasrek badkamer

4. Leifheit wanddroogrek

Brabantia HangOn Droogrek 20m - Inklapbaar Wasrek - Matt Black review
Beste wasrek inklapbaar

5. Brabantia HangOn Droogrek inklapbaar

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste wasrek is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

30+ wasrekken vergeleken

45+ ervaringen gecheckt

12+ uur onderzoek


Welk wasrek is het beste?

Nu we eindelijk zijn aangekomen bij de belangrijkste sectie van dit artikel zal er antwoord gegeven op de vraag: welk wasrek past het beste bij mij? Wij hebben meerdere producten getest.

De beste 5 producten hebben we in onze lijst verwerkt. Ze zijn omschreven met een korte productomschrijving en hebben een eindcijfer gekregen. Er zit ook een mooie wasrek aanbieding tussen.

Ben jij dus op zoek naar het beste wasrek van 2024? Lees dan gauw verder!

1. Leifheit droogrek

Leifheit droogrek - Pegasus 180 Solid Plus - 18 m drooglengte review
 • Beschikbaar in 3 verschillende lengtes
 • Heeft stevige poten
 • Makkelijk te installeren
 • Is niet ophangbaar

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij dus op zoek naar het beste wasrek van 2024? Neem dan een kijkje bij de Leifheit droogrek! Hiermee is het de beste koop van het moment.

Het Leifheit droogrek is verkrijgbaar in 3 verschillende droog lengtes. Dit product heeft een droog lengte van 18 meter en daarom is het geschikt voor een groot gezien maar je kan ook een nog grotere wasrek aanschaffen.

Het heeft een mooi design met stevige poten. De was kan wel is zwaar zijn maar je hoeft niet niet bang te zijn dat het omvalt. Het is namelijk gemaakt van stevig materiaal waardoor het op zijn plek blijft.

Het product heeft 2 houders en dat is speciaal ontworpen voor klein wasgoed. Hierdoor kan je een kleinere was draaien. Je krijgt er ook nog een wasknijper zak bij, altijd handig!

Als je dus benieuwd bent naar dit product, klik dan gauw op de rode knop!

2. Brabantia Hangend Droogrek

Brabantia Hangend Droogrek - Inklapbaar Wasrek - 4.5m - White review
 • Uiterst geschikt voor kleine wasjes
 • Is in de hoogte instelbaar
 • Makkelijk schoon te maken
 • Minder geschikt voor een klein gzin

Score

9.0

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de tweede plek hebben we de Brabantia Hangend Droogrek. Dit is een hangend wasrek die weinig ruimte in beslag neemt maar wel zeer goed zijn werk doet.

Met het Brabantia Hangend Droogrek haal je echt een topper in huis! Zo is het product makkelijk op te hangen en heeft het een droog lengte van 4,5 meter.

Hierdoor is het uiterst geschikt voor een klein huishouden. Doordat het aan een deur hangt neemt het ook weinig ruimte in beslag. Na het gebruik kan je het er weer afhalen en opbergen.

Dit komt omdat het inklapbare armen heeft waardoor je het overal kan neerzetten. Verder beschikt het over een zogenaamd lock systeem. Dit herinnert de laatste instelling zodat je wasrek altijd op de goede manier geplaatst is!

3. Nivada Elektrisch Droogrek

Nivada Elektrisch Droogrek - Verhoogd - Verwarmd Wasrek - Opvouwbaar - Energiezuinig review
 • Droogt kleding sneller
 • Is wasknijper proof
 • Heeft een lange kabellengte
 • Duurste optie van de lijst

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Heb jij geen zin om lang op de was te wachten? Neem dan de Nivada Elektrisch Droogrek! Met dit wasrek wordt je kleding automatisch gedroogd. 

Iedereen kent het probleem wel. Als je geen droger hebt kan het in de winter heel lang duren voordat de kleding droog wordt. Dat is bij het Nivada Elektrisch Droogrek zeker niet het geval.

Het heeft namelijk een lange kabellengte waardoor je het makkelijk in een stopcontact kan zetten. Vervolgens wordt de kleding automatisch opgewarmd en is je was sneller droog!

Een handdoek is zelfs droog binnen 2 uur. Daarnaast heeft het ook een groot formaat waardoor je het kan gebruiken voor een gezin. Je kan het ook weer gemakkelijk opbergen na het gebruiken omdat het weinig ruimte in beslag neemt.

4. Leifheit wanddroogrek

Leifheit wanddroogrek Telegant 36 Protect Plus - 3,6 m drooglengte - ophangbaar - wit review
 • Ook geschikt voor zware was
 • Makkelijk in te klappen
 • Bekend en betrouwbaar merk
 • Is niet instelbaar in de hoogte

Score

8.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Het kan ook zijn dat je graag een wasrek wilt die je in de badkamer wilt plaatsen. Dan is toch de Leifheit wanddroogrek echt wat voor jou!

Het merk Leifheit is al eerder in deze lijst naar voren gekomen. Dit komt omdat het een uitstekend merk is die goede producten maakt. Het Leifheit wanddroogrek valt hier dus ook zeker onder!

Je kan het namelijk gemakkelijk ophangen en je kan er veel kleding ophangen. Het enige wat je nodig hoeft te hebben is een deur waarop je het kan plaatsen.

Doordat het een redelijk klein product is, wordt dit product het best gebruikt voor kleine wasjes. Verder beschikt het over een aluminium stang waardoor het voor een langere tijd meegaat. Je kan hier dus vele jaren plezier van beleven!

5. Brabantia HangOn Droogrek inklapbaar

Brabantia HangOn Droogrek 20m - Inklapbaar Wasrek - Matt Black review
 • Beschikbaar in 4 verschillende lengtes
 • Kleur zorgt ervoor dat het goed zichtbaar is
 • Kan veel kleding op
 • Niet geschikt voor meer dan 6 kledinghangers

Score

8.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De laatste plek hebben we weggelegd voor de Brabantia HangOn Droogrek inklapbaar. Dit is een wasrek die makkelijk is in te klappen en daardoor weinig ruimte in beslag neemt.

Als je weinig ruimte hebt dan is het Brabantia HangOn Droogrek inklapbaar de beste optie die je op dit moment kan kiezen. Het is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren zodat je zelf kan kiezen welk design het mooiste bij je huis past.

Het heeft een kinderslot waardoor het niet zomaar kan inklappen. Dat is altijd mooi meegenomen! Verder heeft het ook een speciale transportvergrendeling.

Hierdoor kan je het ook makkelijk meenemen op vakantie, bijvoorbeeld. Het is ook een redelijk groot product en daarom kan er ook veel was op. Je zult ervoor zorgen dat de gehele was op tijd droog is!


Top 10 Wasrekken

Waar kun je het beste een wasrek kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons her beste wasrek van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte wasrekkken bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 opties!


Wasrek kopen: hier moet je op letten

Een wasrek kopen kan soms lastig zijn aangezien er zoveel verschillende producten zijn. Daarom is het handig om van tevoren goed onderzoek te doen.

Daarom hebben we ook dit artikel geschreven om je op weg te helpen. Hieronder hebben we een aantal criteria voor je op een rijtje gezet die je kan gebruiken om een miskoop te voorkomen.

Frame

Als je een wasrek wilt aanschaffen is het belangrijk dat je goed kijkt naar het frame. Het frame moet gemaakt zijn van zacht maar stevig materiaal.

Net als bij een strijkplank wil je natuurlijk niet dat het omvalt, maar ook niet dat het beschadigingen maakt. Hetzelfde geldt als je het aan de muur wilt hangen.

Hoogte

Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken naar de hoogte van het wasrek. Sommige producten zijn namelijk heel groot en hebben meer ruimte nodig. Het moet bijvoorbeeld wel onder een parasol kunnen, als je de was buiten plaatst.

Denk aan een handdoek die veel ruimte in beslag neemt. Als je dit veel wast raden we aan om een wasrek aan te schaffen die je aan de muur kan hangen.

Soort wasrek

We hebben het net al benoemd maar er zijn 2 belangrijke soorten wasrekken. Je hebt er een die je in de woonkamer kan plaatsen. Die is heel erg handig voor als je meer ruimte hebt.

Een andere wasrek kan je aan de muur hangen en dit is meer voor mensen die weinig ruimte hebben. Neem dit goed van tevoren door.

Materiaal

Het laatste belangrijke punt is het materiaal van het wasrek. Iedereen heeft een andere smaak en daarom kan dit verschillen.

Maar het is ieder geval belangrijk om naar het materiaal te kijken omdat je wel wilt dat het voor een langere tijd meegaat. Denk bijvoorbeeld aan roest vrij staat en natuurlijk hout.


Wat is het beste wasrek volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft nog geen test uitgevoerd voor wasrekken, en daarom kunnen we geen antwoord geven op deze vraag. Gelukkig hebben wij dat wel gedaan!

Wij van Mutsy.nl hebben verschillende wasrekken getest. Het Leifheit droogrek kwam hier als beste uit! Scroll naar boven om er meer over te leren!


Veelgestelde vragen

Wat is de beste wasrek?

Het beste wasrek van 2024 is van Leifhet. Het is namelijk het best in het dagelijks gebruik, en je kunt het gebruiken voor een groot gezin.

Wat is beter droogrek of droogtoren?

De meningen verschillen hier over omdat ze allebei verschillende voor- en nadelen hebben. Doe hier daarom goed onderzoek naar! Zo zorgt een droogrek voor meer ruimte, maar kun je wel meer kleding plaatsen in een droogtoren.

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>