Beste Wasstrips [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Wasstrips

Mr. Green Mind Wasstrips 120 Wasbeurten fris Misty Mountains Wasmiddel Wasstrips Wasmiddeldoekjes incl. wasverzachter

Mr. Green Mind Eco Wasstrips 'Misty Mountains' 120 Wasbeurten fris

Met de Mr. Green Mind Eco Wasstrips 'Misty Mountains' 120 Wasbeurten fris was jij je kleding op een goedkope en duurzame manier. Je hoeft namelijk alleen deze strips te gebruiken om je kleding te wassen en lekker zacht te krijgen. Ze zijn gemakkelijk mee te nemen op reis en je kunt er niet mee knoeien. Daarnaast zijn ze uiterst effectief tegen vlekken en zijn wij gek op de Misty Mountains geur.

Kortom, deze nieuwe manier van wassen is zowel goed voor jou als voor het milieu!

We zijn met ze alle steeds meer bezig om duurzaam te leven. Een grote stap om dit voor elkaar te krijgen is het gebruiken van wasstrips. Deze zijn niet alleen veel duurzamer dan wasmiddel, maar ook een stuk goedkoper.

Wij van Mutsy hebben namelijk meerdere producten getest. De 5 beste wasstrips hebben we in onze lijst verwerkt. Hier worden de producten omschreven met een korte review. Dit is aangevuld met voor- en nadelen.

Zo krijg je in ieder geval een goede indicatie van het product. Elke wasstrip heeft ook een eigen categorie gekregen zodat je goed onderscheid kan maken. Ben jij benieuwd? Lees dan gauw verder om de resultaten te zien.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

15

Producten getest

12

Uur onderzoek gedaan

33

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Wasstrips

Mr. Green Mind Wasstrips 120 Wasbeurten fris Misty Mountains Wasmiddel Wasstrips Wasmiddeldoekjes incl. wasverzachter

Beste Koop Wasstrips
1. Mr. Green Mind Eco 'Misty Mountains' 120 Wasbeurten fris

Cosmeau Wasmiddeldoekjes Wasstrips 60 Wasbeurten Zeebries

Beste wasstrips fijne was
2. Cosmeau Wasmiddeldoekjes Zeebries

Eco Wasmiddeldoekjes 120 Wasbeurten bloemig

Beste Wasstrips Alle kleuren Was
3. Mr. Green Mind Eco 'Flower Forest' 120 Wasbeurten

Robijn Color Wasmiddeldoekjes

Beste Wasstrips Set
4. Robijn Color Wasmiddeldoekjes

Holistic-Life Wasstrips

Beste Budget Wasstrips
5. Holistic-Life Wasstrips

Top 10 Wasstrips

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste wasstrips. Deze producten doen zeker niet onder van de producten uit de wasstrips test 2024.


Waar moet op je letten bij het kopen van Wasstrips?

Het kopen van wasstrips kan heel erg gemakkelijk zijn maar toch zijn er wat obstakels. Zo zijn er toch een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Dat hebben we hieronder behandeld.

Daarom hebben we ook dit artikel geschreven, om je op weg te helpen. Na het lezen van deze belangrijke criteria, kun je weer verder gaan naar onze ultieme Top 5. We hebben ook gekeken naar de criteria van de beste wasstrips volgens de consumentenbond.

Ingrediënten

Het eerste waar je op moet letten zijn de ingrediënten van de Wasstrips. Sommige merken bevatten agressieve chemicaliën die allergische reacties kunnen veroorzaken of schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Lees de ingrediëntenlijst zorgvuldig door om te controleren of er stoffen in zitten die een risico kunnen vormen voor jou of je gezin.

Wasprestaties

Niet alle wasmiddeldoekjes zijn gelijk in termen van waskracht. Sommige zijn beter in staat om vlekken te verwijderen, terwijl andere misschien meer geschikt zijn voor licht bevuilde was. Om er zeker van te zijn dat je een product kiest dat effectief reinigt, kun je beoordelingen lezen en eventueel consumententesten raadplegen. Dit helpt je om een meer geïnformeerde keuze te maken op basis van de wasprestaties.

Prijs per wasbeurt

Het gemak van Wasstrips komt vaak met een hogere prijs per wasbeurt in vergelijking met traditioneel vloeibaar wasmiddel of waspoeder. Om kosten te besparen, is het handig om de prijs per doekje en het aantal wasbeurten per verpakking te berekenen.

Zo kun je verschillende producten vergelijken om de meest kostenbesparende optie te vinden. Net als vaatwastabletten is dit dus een zeer goede optie waarmee je geld kan besparen.

Milieu

Als je milieubewust bent, zijn er wasmiddeldoekjes beschikbaar die biologisch afbreekbaar zijn of geen schadelijke chemicaliën bevatten. Check het etiket of de productinformatie om te zien of de doekjes milieuvriendelijk zijn. Niet alleen is dit beter voor de planeet, maar vaak zijn deze opties ook milder voor de huid.

Opslag

Wasstrips kunnen er kleurrijk en interessant uitzien, vooral voor kinderen en huisdieren. Daarom is het cruciaal om ze op een veilige plek te bewaren, buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Omdat ze giftig kunnen zijn bij inname, is een veilige opslagplek noodzakelijk. Ook is het belangrijk dat de opslaglocatie droog is om de effectiviteit van de doekjes te behouden.


Wat zijn de beste Wasstrips van 2024? 

Eindelijk zijn we aangekomen bij de belangrijkste sectie van het artikel. Hierin geven we namelijk antwoord op 2 belangrijke vragen. Welke wasstrips zijn het beste? En welke wasstrips passen het beste bij mij?

Wij van Mutsy hebben meerdere wasstrips getest. De beste 5 producten hebben we in onze lijst verwerkt. Ze hebben een beoordeling gekregen aan de hand van 3 criteria: gebruiksgemak, functionaliteiten en prijs / kwaliteit.

Hiernaast hebben ze ook een eindcijfer gekregen. Zo weet je precies wat je te wachten staat. Verspil dus geen tijd en lees gauw verder om erachter te komen wat de beste wasstrips van 2024 zijn!

1. Mr. Green Mind Eco 'Misty Mountains' 120 Wasbeurten fris

Mr. Green Mind Wasstrips 120 Wasbeurten fris Misty Mountains Wasmiddel Wasstrips Wasmiddeldoekjes incl. wasverzachter

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Wat zijn de beste wasstrips van 2024? Deze vraag hebben we natuurlijk in het begin al beantwoord en dat is natuurlijk de Mr. Green Mind Eco Misty Mountains! Hiermee is het de beste koop van het moment.

Met deze wasstrips kan jij heel gemakkelijk de was doen op een milieuvriendelijke manier. Door dat je werkt met doekjes is het nooit meer een bende bij je wasmachine. Er kan niet opeens wat lekken. 

We hebben er allemaal eens last van. Dat je zit te eten en er opeens iets op je kleding valt. Dan hoop je natuurlijk altijd dat het eruit gaat. Deze wasstrips zijn zeer effectief tegen vlekken waardoor jij je favoriete kleding stuk vaak aankan doen.

Het grote voordeel aan deze wasstrips is dat je geen wasverzachter hoeft toe te voegen. Deze doekjes zijn namelijk wasmiddel en wasverzachter in 1. Scheelt weer extra spullen te kopen.

Voordelen Mr. Green Mind Eco 'Misty Mountains' 120 Wasbeurten fris

 • Zeer effectief tegen vlekken
 • 120 wasbeurten
 • Wasmiddel en wasverzachter in 1
 • Zonder te knoeien wassen

Nadelen Mr. Green Mind Eco 'Misty Mountains' 120 Wasbeurten fris

 • Geen

2. Cosmeau Wasmiddeldoekjes 60 Wasbeurten Zeebries

Cosmeau Wasmiddeldoekjes Wasstrips 60 Wasbeurten Zeebries

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.4

Ben je op zoek naar wasstrips die geschikt zijn voor de fijne was? Dan zit je met de Cosmeau Wasmiddeldoekjes 60 Wasbeurten Zeebries aan het goede adres. 

Deze wasstrips zijn namelijk geschikt voor zijde en wol. Dat komt omdat deze materialen een speciale structuur hebben en niet met de normale was mee kunnen. Door de speciale formule blijft je fijne was mooi ook na de wasmachine.

Je zult waarschijnlijk verschillende kleuren in je kledingkast hebben. Je hoeft dan geen andere wasstrips te halen want elke kleur kan gewassen worden met deze wasmiddeldoekjes. 

Ben jij nog lekker ouderwets en wil je de was doen met de hand, dan kan dat met deze strips. Ze werken namelijk in warm en koud water. Zo kun je nog meer geld besparen.

Voordelen Cosmeau Wasmiddeldoekjes 60 Wasbeurten Zeebries

 • Geschikt voor zijde en wol
 • Voor elke kleur was
 • Kan gebruikt worden in koud tot warm water
 • 100% biologisch afbreekbaar

Nadelen Cosmeau Wasmiddeldoekjes 60 Wasbeurten Zeebries

 • Je zult de geur niet meteen ruiken

3. Mr. Green Mind Eco 'Flower Forest' 120 Wasbeurten

Eco Wasmiddeldoekjes 120 Wasbeurten bloemig

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Op de derde plek hebben we dan de Mr. Green Mind Eco Flower Forest staan. Met deze wasstrips kun je alle kleuren wassen. 

Moet je witte shirt gewassen worden, maar ook je zwarte broek? Met deze wasstrips maakt de kleur niet uit. Je kunt namelijk alle kleuren met deze wasmiddeldoekjes wassen. Scheelt een hoop gedoe.

Voor een wasbeurt ben je maar 13 cent kwijt. Hiermee is je kleding gewassen en lekker zacht door de wasverzachter. Dit is een stuk goedkoper dan elke keer wasmiddel en wasverzachter toe te voegen.

Ga jij op zakenreis of gewoon lekker op vakantie? Dan kun je deze wasstrips eenvoudig meenemen doordat het geen vloeistof is. Zo kan jij elke dag frisse kleuren aan doen. Je kan daarna goed een wasrek gebruiken om alles te drogen.

Voordelen Mr. Green Mind Eco 'Flower Forest' 120 Wasbeurten

 • Geschikt voor alle kleuren
 • Leidingen kunnen niet verstopt raken
 • Makkelijk mee te nemen
 • 13 cent per wasbeurt

Nadelen Mr. Green Mind Eco 'Flower Forest' 120 Wasbeurten

 • Geur had wat sterker gemogen

4. Robijn Color Wasmiddeldoekjes

Robijn Color Wasmiddeldoekjes

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een grote set wasstrips waarmee jij langere tijd kunt doen? Dan is het zeker de moeite waard om te kijken naar de Robijn Color Wasmiddeldoekjes.

Met deze set zit jij voor langere tijd goed. Want je kunt met de voordeelverpakking namelijk 160 keer je kleding wassen zonder nieuwe wasmiddeldoekjes te halen. Ideaal als jij alles in huis wilt hebben staan. 

Deze wasstrips zijn gericht op gekleurde was. Doordat de formule hierop gericht is blijven de kleuren in je kleding extra mooi. Want na een tijdje vervagen kleuren. Dat proces wordt vertraagd met deze wasstrips.

Robijn is een wasmiddel merk dat heel bekend is. Het merk staat bekend om de lekkere geur. Dat is ook bij deze strips. Zo ruik jij altijd lekker. 

Voordelen Robijn Color Wasmiddeldoekjes

 • Komt in een grote set
 • Houdt kleding en kleur mooi
 • De vertrouwde geur van Robijn

Nadelen Robijn Color Wasmiddeldoekjes

 • Duurste optie van de lijst

5. Holistic-Life Wasstrips

Holistic-Life Wasstrips

7.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We zijn aangekomen bij de laatste plek van onze lijst. Die is weggelegd voor de Holistic-Life Wasstrips! Hiermee zijn het de beste wasstrips voor lage prijs.

We weten allemaal hoe duur wassen kan zijn. Om te zorgen dat je niet te veel geld kwijt bent hebben we ook wasstrips gevonden met goede kwaliteit voor een lage prijs. Zo blijft je kleding lekker schoon voor een lage prijs.

Bij dit product krijg je 3 verschillende geuren. Dit is ideaal als je nog niet zo bekend bent met wasstrips. Zo kun je lekker experimenteren met de geuren en kan je de lekkerste geur vinden.

Daarnaast zijn deze wasmiddeldoekjes voor elke was te gebruiken. Je hebt namelijk niet speciale strips nodig voor de fijne was. Dit scheelt natuurlijk ook een hoop geld.

Voordelen Holistic-Life Wasstrips

 • Goedkoopste wasstrips van deze lijst
 • Geschikt voor alle stoffen
 • 3 verschillende kleuren

Nadelen Holistic-Life Wasstrips

 • Het kan zijn dat je 1 geur minder lekker vindt

Veelgestelde vragen:

Hoe gebruik je wasstrips?

Gebruik wasstrips door een strip uit de verpakking te halen en deze samen met je wasgoed in de wasmachine te plaatsen. De wasstrip lost tijdens het wassen op en laat het wasmiddel vrij om je kleding schoon te maken. Volg altijd de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

Zijn wasstrips milieuvriendelijk?

Sommige wasstrips worden gemaakt van biologisch afbreekbare materialen en bevatten milieuvriendelijke ingrediënten. Dit maakt ze een duurzamere optie dan traditionele vloeibare wasmiddelen in plastic flessen. Let bij het kiezen van wasstrips op labels zoals "milieuvriendelijk" of "biologisch afbreekbaar". Als je meer wilt weten over milieuvriendelijk wassen heeft de consumentenbond een aantal tips opgesteld!

Zijn wasstrips handig voor op reis?

Ja, wasstrips zijn ideaal voor op reis omdat ze compact en lichtgewicht zijn. Hierdoor kun je eenvoudig je kleding wassen, zelfs als je geen toegang hebt tot een wasmachine. Stop gewoon een paar wasstrips in je koffer en je bent klaar om te gaan!

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>