• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Wasverzachter [Test 2024]

Beste Wasverzachter [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Wasverzachter

Robijn Creations wasverzachter VOORDEELVERPAKKING 6X 1,25L. 300 Wasbeurten "Tiarebloem & Wilde Bessen"

Robijn Creations wasverzachter voordeelverpakking

De wasverzachter test was super spannend, maar uiteindelijk is er een overduidelijke winnaar naar voren gekomen. En dit is de Robijn Creations wasverzachter voordeelverpakking! 

Deze is verkozen tot de beste wasverzachter van 2024 en mag zichzelf daardoor ook de beste koop wasverzachter noemen! En daar zijn wij dan ook niet verrast over. Naast het feit dat deze voordeelverpakking je super veel geld bespaart, is het ook nog eens van goede kwaliteit. 

Naast de mooie verpakking beschermt deze wasverzachter je kleding tegen slijtage. Hierdoor blijft het veel langer mooi! 

Ook zal je merken dat je kleding sneller opdroogt en makkelijker te strijken is, wat weer tijd kan besparen. Kortom: Een erg goede deal is het zeker.

Wasverzachter is de ideale manier om je kleding te kunnen voorzien van een extra goede wasbeurt. Het blijft zo langer mooi en zal veel lekkerder en langer blijven ruiken. Het wordt dan ook vaak samen gekocht met wasmiddel en is ontzettend populair. 

Daardoor is het aanbod natuurlijk ontzettend groot. Hierdoor vraag je je misschien af: Wat is de beste wasverzachter? Wij willen je graag helpen deze vraag te beantwoorden.

En daarom hebben wij speciaal voor jou alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste wasverzachter. Daarnaast hebben wij ook tientallen verschillende wasverzachters met elkaar vergeleken om zo jou te kunnen voorzien van de beste kwaliteit.

En met de beste kwaliteit uiteraard ook de beste testresultaten. En als kers op de taart kan je aan het eind van dit artikel een ultieme review verwachten met daarin alleen de beste wasverzachters!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

12

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 Wasverzachters

Robijn Creations wasverzachter VOORDEELVERPAKKING 6X 1,25L. 300 Wasbeurten "Tiarebloem & Wilde Bessen"

Beste wasverzachter
1. Robijn Tiarebloem & Wilde bessen

Robijn Collections Zwitsal Wasverzachter - 4 x 30 wasbeurten - Voordeelverpakking

Beste wasverzachter voor baby's
2. Robijn Collections Zwitsal

Silan Magic Magnolia Wasverzachter Voordeelverpakking - 6 x 28 wasbeurten

Beste budget wasverzachter
3. Silan Magic Magnolia

Robijn Creations Paarse Orchidee & Bosbessen Wasverzachter - 8 x 30 wasbeurten - Voordeelverpakking

Beste prijs- kwaliteitverhouding wasverzachter
4. Robijn Creations paarse Orchidee & Bosbessen

Neutral 0% Parfumvrij Vloeibaar Wasverzachter - 5 x 27 wasbeurten - Voordeelverpakking

Beste wasverzachter voor een gevoelige huid
5. Neutral 0% Parfumvrij Vloeibaar

Top 10 Wasverzachters

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste wasverzachter , dit zijn direct de meest verkochte wasverzachter bij onderstaande webshops.


Waar moet je op letten bij het kopen van wasverzachter?

We kunnen dus met zekerheid stellen dat wasverzachter een erg populair product is, waardoor het aanbod ook erg groot is. Het kan dan best lastig zijn om de beste wasverzachter te vinden.

Daarom hebben wij zoals beloofd alle punten op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden tijdens het kopen van de beste wasverzachter. Zo weet jij zeker dat je was ongelooflijk lekker zal ruiken en er ook nog eens mooi uit zal zien! Kom je er nog steeds niet uit? De consumentenbond heeft een ook een mooi lijstje met tips voor het kiezen van een (duurzame) wasverzachter opgesteld. 

Parfum

Het eerste belangrijke punt wat we willen bespreken is de parfum in je wasverzachter. Mocht je hier nou allergisch voor zijn: zoek dan een wasverzachter zónder parfum. Hier komen steeds meer soorten van, en vaak staat dit duidelijk aangegeven op de verpakking.

Wil je wel een wasverzachter met parfum? Zorg dan dat je een geur kiest die je ook daadwerkelijk lekker vindt, en niet al te erg overheerst. Wanneer je dan een hele was draait kan het zijn dat je kleding net té erg gaat ruiken.

Wanneer je twijfelt over een geurtje, kan je deze beter niet kiezen. Een fles wasverzachter is immers bedoeld voor meerdere wasbeurten. Als je de geur dan niet lekker vindt, heb je alsnog de fles staan, en dat is zonde van het geld.

Net als bij wasmiddel en wasstrips is het belangrijk dat je je dus goed oriënteert voordat je een aankoop doet.

Concentratieniveau

Het tweede punt om rekening mee te houden is het concentratieniveau. Dit is erg belangrijk om de goede hoeveelheid wasverzachter bij je kleding te doen en te voorkomen dat het te vettig wordt. 

Hieronder zetten wij de bekendste niveaus nog even op een rijtje, zodat je dit handig terug kan lezen.

Verdund: Reguliere wasverzachter bevat niet meer dan 5% kationogene stoffen. In tegenstelling tot het concentraat wordt deze verdunde eigenschap niet op het etiket van je wasverzachter vermeldt. 

Alleen wanneer het om een speciale waarde gaat. Tenzij er concentraat vermeld staat op het etiket, kan je het beste kiezen voor deze soort wasverzachter. Dit is op korte termijn goedkoper.

Concentraat: Geconcentreerde wasverzachter is de tweede soort. Dit wordt vaak gebruikt in bijvoorbeeld de kledingindustrie, maar tegenwoordig ook steeds vaker in reguliere huishoudens. 

Dit heeft meer dan 10% kationische stoffen en heeft meer effect dan verdunde wasverzachter. Hier heb je ook een stuk minder van nodig, maar dan moet je dit wel goed kunnen afmeten. Vaak is dit op lange termijn goedkoper.

Alles in één?

Tegenwoordig heb je ook alles-in-één wasverzachter. Dit verwijdert wasmiddelresten, vermindert kreukels en beschermt kleding tegen het overlopen van kleuren. Ideaal natuurlijk, maar vaak betaal je hier ook meer voor.

Maak dus de overweging of je hier het geld voor over hebt. Dat hoeft natuurlijk niet, en normale wasverzachter werkt ook prima. Hier heb je dan alleen wat extra werk van.


Wat is de beste wasverzachter van 2024? 

Rekening houdend met bovenstaande punten hebben wij een uitgebreide wasverzachter test gedaan. Deze test heeft plaatsgevonden onder tientallen verschillende wasverzachters om zo met de meest betrouwbare resultaten te eindigen. 

De test was erg spannend en er waren veel gelijkwaardige wasverzachters. Uiteindelijk wisten een paar zich te onderscheiden en zo een plekje te bemachtigen in onze top vijf. Hierbij blinkt iedere wasverzachter uit in een andere categorie, zoals beste wasverzachter voor baby’s of beste wasverzachter geur. 

Ben jij na het lezen van dit artikel ook nieuwsgierig geworden naar welke wasverzachters dit geworden zijn? Dan presenteren wij je graag vol trots de top vijf beste wasverzachters van 2024!

1. Robijn Tiarebloem & Wilde bessen

Robijn Creations wasverzachter VOORDEELVERPAKKING 6X 1,25L. 300 Wasbeurten "Tiarebloem & Wilde Bessen"

9.3

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

Veruit de beste wasverzachter is deze van het welbekende merk Robijn. Wanneer je deze in een voordeelverpakking koopt bespaar je ontzettend veel geld en heb je een langdurige voorraad in huis!

Daarnaast is slechts één fles al genoeg voor 60 wasbeurten. Ook wordt je kleding volledig beschermd tegen slijtage en blijft je kleding lang erg lekker ruiken.

Voordelen Robijn Tiarebloem & Wilde bessen

 • Wanneer je deze wasverzachter koopt in een voordeelverpakking bespaar je erg veel geld
 • Heeft een erg lekkere geur die langdurig in je kleding blijft hangen
 • Eén fles staat gelijk aan 60 wasbeurten, wat betekent dat je er lang mee kan doen

Nadelen Robijn Tiarebloem & Wilde bessen

 • Enigszins prijzig in verhouding met soortgelijke wasverzachters

2. Robijn Collections Zwitsal

Robijn Collections Zwitsal Wasverzachter - 4 x 30 wasbeurten - Voordeelverpakking

9.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben je op zoek naar de perfecte wasverzachter voor de kleertjes van je kindje? Dan is deze wasverzachter precies wat je zoekt! Deze komt namelijk in de bekende geur van zwitsal, en daardoor ideaal voor de kleintjes.

Ook wordt de kleding langdurig beschermt tegen slijtage, waardoor je er extra lang mee kan doen en het zelfs kan verkopen wanneer de kleine er niet meer in past.

Voordelen Robijn Collections Zwitsal

 • Heeft dezelfde lekkere geur van Zwitsal Producten
 • Kleding wordt langdurig beschermt tegen slijtage waardoor je het door kan verkopen als het niet meer past
 • Met deze voordeelverpakking kan je maar liefst 120 wasbeurten draaien

Nadelen Robijn Collections Zwitsal

 • Enigszins prijzig in verhouding tot soortgelijke wasverzachters

3. Silan Magic Magnolia

Silan Magic Magnolia Wasverzachter Voordeelverpakking - 6 x 28 wasbeurten

8.6

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

88.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Wanneer je een minder groot budget hebt om te besteden wil je natuurlijk wel een goede wasverzachter hebben. En dan is deze dubbel en dwars het geld waard. 

Deze Silan wasverzachter is te koop voor een ontzettend goede prijs. Zo kan je voor dit prijsje maar liefst 6x28 (168) wasjes draaien! Daarnaast is de geur erg fris en blijft deze tot wel 100 dagen in je kleding zitten!

Voordelen Silan Magic Magnolia

 • Erg goedkoop in verhouding tot andere wasverzachters
 • Met deze goedkope voordeelverpakking kan je maar liefst 168 wasjes draaien
 • Heeft een erg frisse geur die tot wel 100 dagen in je kleding blijft zitten

Nadelen Silan Magic Magnolia

 • Deze wasverzachter bevat redelijk wat parfum, waardoor dit minder goed geschikt is voor mensen met een gevoelige huid

4. Robijn Creations paarse Orchidee & Bosbessen

Robijn Creations Paarse Orchidee & Bosbessen Wasverzachter - 8 x 30 wasbeurten - Voordeelverpakking

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.1

Spreek je over een goede verhouding tussen de prijs en de kwaliteit, dan spreek je over deze wasverzachter van Robijn. Met deze voordeelverpakking kan je maar liefst 240 wasjes draaien! Dat is genoeg voor meer dan een jaar. 

Daarnaast zul je merken dat door deze wasverzachter je kleding sneller droogt en makkelijker te strijken is. Dit bespaart jou dus een hoop extra tijd die je kan gebruiken voor leuke dingen!

Ook ziet de verpakking er ontzettend mooi uit, wat de was doen nét iets minder erg maakt. Zelfs met een goedkope wasmachine, kan deze wasverzachter goed gebruikt worden!

Voordelen Robijn Creations paarse Orchidee & Bosbessen

 • Met deze voordeelverpakking kan je 240 wasjes draaien, wat meer dan genoeg is voor minstens een jaar
 • Dankzij deze wasverzachter zal je kleding sneller opdrogen én beter te strijken zijn
 • Heeft een ontzettend lekkere geur van een mix tussen Orchidee en Bosbessen

Nadelen Robijn Creations paarse Orchidee & Bosbessen

 • Bevat parfum en is niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid

5. Neutral 0% Parfumvrije Vloeibaar

Neutral 0% Parfumvrij Vloeibaar Wasverzachter - 5 x 27 wasbeurten - Voordeelverpakking

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.5

Prijs / kwaliteit

8.6

Wanneer je een gevoelige huid hebt wil je graag een parfumvrije wasverzachter hebben, en daarvoor is dit de perfecte match. Deze wasverzachter is namelijk speciaal ontworpen voor mensen met een gevoelige huid, en bevat géén parfum! 

En dat is nog niet alles: deze wasverzachter zorgt ervoor dat je was niet statisch wordt van de wasbeurt. Ook kan je met één fles maar liefst 27 wasjes draaien. Dit betekent dat je een aardig eindje vooruit kan!

Voordelen Neutral 0% Parfumvrije Vloeibaar

 • Speciaal ontworpen voor mensen met een gevoelige huid
 • Deze wasverzachter is parfumvrij, vrij van hypoallergeen en bevat géén kleurstoffen
 • Dermatologisch getest en daarnaast ook goedgekeurd

Nadelen Neutral 0% Parfumvrije Vloeibaar

 • Enigszins prijzig in verhouding met soortgelijke wasverzachters

Veelgestelde vragen:

Wat is wasverzachter?

Wasverzachter is een vloeibaar of poedervormig product dat wordt toegevoegd aan de was tijdens het spoelproces. Het helpt om kleding zachter te maken, statische elektriciteit te verminderen en een aangename geur achter te laten.

Is wasverzachter geschikt voor alle soorten stoffen?

Wasverzachter kan worden gebruikt voor de meeste soorten stoffen, inclusief katoen, polyester en gemengde vezels. Echter, sommige delicate stoffen zoals zijde en wol kunnen beschadigd worden door het gebruik van wasverzachter. Controleer altijd de instructies op het kledinglabel voordat je wasverzachter gebruikt.

Kun je wasverzachter gebruiken in combinatie met wasmiddel?

Ja, je kunt wasverzachter veilig gebruiken in combinatie met wasmiddel. Wasverzachter wordt meestal toegevoegd tijdens het spoelproces, nadat het wasmiddel is gebruikt om de kleding schoon te maken. Dit zorgt voor schone, zachte en heerlijk ruikende kleding.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>