• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Waterafstotende Spray [Test 2024]

Beste Waterafstotende Spray [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Waterafstotende Spray

Lab@Home - Nano Spray

Lab@Home - Nano Spray

De Lab@Home - Nano Spray heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding en een optimale bescherming tegen vocht en vuil. Zo kan jij langer genieten van je kleding en schoenen. Deze waterafstotende spray van het merk Lab@Home is te gebruiken op verschillende soorten textiel en leer. De nanocoating moet 24 uur drogen voor optimale bescherming van het product. 

Helaas hebben we in Nederland vaak te maken met regen. Een waterafstotende spray kan een hele uitkomst zijn voor dit probleem. Met deze spray breng je een waterafstotend laagje aan op je kleding, schoenen of andere producten, waardoor ze niet meteen zeik nat worden van de regen. 

Maar wat is de beste waterafstotende spray? Je wilt natuurlijk niet zomaar een spray gebruiken op je favoriete schoenen en/of kleding. Stel je voor er komen vlekken in die je er niet uit krijgt. Om die rede hebben wij van Mutsy een waterafstotende spray test uitgevoerd en hebben we hier een ultieme top 5 uit opgesteld! 


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

31

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

34

 Ervaringen gecheckt

19

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Waterafstotende Sprays

Lab@Home - Nano Spray

Beste koop waterafstotende spray
1. Lab@Home - Nano Spray

Beste budget waterafstotende spray 
2. Rapide Waterafstotende spray

Beste milieuvriendelijke waterafstotende spray 
3. ProFluid Textiel impregnatie - waterafstotende spray

Beste waterafstotende spray voor textiel
4. Texseal Pro - Textiel impregneren

Beste waterafstotende spray voor schoenen en kleding
5. Rainschutz Textile & Shoe Protector


Top 10 Beste Waterafstotende Sprays

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knop te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste waterafstotende sprays! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een waterafstotende spray?

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een waterafstotende spray gaat kopen. Een waterafstotende spray aanbieding is natuurlijk leuk, maar dat wil niet zeggen dat het een goede waterafstotende spray is. 

De onderstaande criteria zijn de criteria die wij hebben meegenomen tijdens het uitvoeren van onze beste waterafstotende spray test. Wij raden je aan om deze criteria goed in je achterhoofd te houden als je een waterafstotende spray gaat kopen. Ook raden wij je aan om naar de beste waterafstotende spray volgens de consumentenbond te kijken. 

Geschikt voor productgroep

Allereerst is het belangrijk dat je controleert voor welke productgroep(en) de waterafstotende spray geschikt is. Zo weet je zeker of de waterafstotende spray geschikt is voor je kleding en/of schoenen. De meeste waterafstotende sprays zijn geschikt voor textiel. Ook zijn er waterafstotende spray die geschikt zijn voor leder en er zijn waterafstotende sprays die geschikt zijn voor zowel textiel en leder. 

Milieuvriendelijk of niet? 

Als tweede is het handig om te controleren of de waterafstotende spray milieuvriendelijk is of niet. Lang niet alle waterafstotende sprays zijn goed voor het milieu. De sprays die niet milieuvriendelijk zijn zijn te herkennen aan de gevarenaanduiding. Waterafstotende sprays die deze aanduiding niet hebben zijn dus milieuvriendelijk. 

Gevarenaanduiding

Als laatste is het belangrijk om de gevarenaanduiding van de waterafstotende spray goed te besturen. Zo moeten alle waterafstotende spray buiten het bereik van kinderen worden gehouden. De waterafstotende sprays met een gevarenaanduiding zijn ook licht ontvlambaar en schadelijk voor mens, dier en natuur. Zorg dus altijd dat je een waterafstotende sprays op een veilige plek opbergt. 


Wat is de beste waterafstotende spray?

Welke waterafstotende spray is het beste? Deze vraag gaan wij nu voor je beantwoorden. Aan de hand van onze waterafstotende spray test hebben wij een handige top 5 weten samen te stellen met de 5 best getest waterafstotende sprays van dit moment.

In de onderstaande uitgebreide top 5 hebben wij alle waterafstotende sprays voorzien van een korte productomschrijving met een aantal voor- en nadelen. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan gauw verder! 

1. Lab@Home - Nano Spray

Lab@Home - Nano Spray

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Bescherming

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Wij van Mutsy hebben namelijk een beste waterafstotende spray test uitgevoerd om er achter te komen wat de best geteste opties zijn. De Lab@Home - Nano Spray is uit onze test gekomen als beste waterafstotende spray 2024! Dit op basis van zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn optimale bescherming tegen vocht en vuil. Zo kan jij langer genieten van je kleding en schoenen. 

Deze waterafstotende spray van het merk Lab@Home is te gebruiken op verschillende soorten textiel en leer. De waterafstotende spray dient als een onzichtbare beschermlaag en zorgt ervoor dat vocht en vuil zich niet kunnen hechten aan de stof. Ook wordt de oorspronkelijk uitstraling van het materiaal behouden. 

Voordelen Lab@Home - Nano Spray

 • Geschikt voor verschillende materialen
 • Beschermt tegen vocht en vuil 
 •  Onzichtbare coating

Nadelen Lab@Home - Nano Spray

 • Verkeerd gebruik kan ademhalingsklachten of misselijkheid veroorzaken

2. Rapide Waterafstotende spray

9.3

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Bescherming

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Wil je graag je kleding en schoenen behandelen met een waterafstotende spray, maar kan je niet al te veel geld uitgeven aan een waterafstotende spray? Natuurlijk begrijpen we dan en daar hebben wij zoals je van ons gewend bent rekening mee gehouden tijdens het samen stellen van onze top 5 lijst. Wij hebben de Rapide Waterafstotende spray namelijk geselecteerd als beste budget waterafstotende spray. 

Deze waterafstotende spray van het merk Rapide is geschikt voor kleding en schoenen. De waterafstotende spray is transparant waardoor er een onzichtbare beschermlaag op de kleding en schoenen zit. Hierdoor worden jouw favoriete schoenen en kleding waterafstotend en vuil werend, ook houdt het materiaal zijn ademende werking. 

Voordelen Rapide Waterafstotende spray

 • Goedkoopste optie uit de lijst 
 • Onzichtbare beschermlaag
 • Geschikt voor leder en textiel 

Nadelen Rapide Waterafstotende spray

 • Schadelijk voor het milieu

3. ProFluid Textiel impregnatie - waterafstotende spray

8.8

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Bescherming

9.0

Prijs / kwaliteit

8.8

Ben jij op zoek naar een waterafstotende spray die niet schadelijk is voor het milieu? Dan ben je op zoek naar de ProFluid Textiel impregnatie - waterafstotende spray. Deze waterafstotende spray is uit onze test gekomen als beste milieuvriendelijke waterafstotende spray. De waterafstotende spray is veilig voor mens, dier en milieu. 

Deze waterafstotende spray van het merk ProFluid is gemaakt op waterbasis. Op deze manier wordt het milieu minimaal belast en zijn waarschuwingstekens op de verpakking van de spray niet nodig. Na het aanbrengen van de spray op kleding is de stof 100% water, olie- en vuilafstotend. Geen zorgen je kleding kan na een behandeling met de spray gewoon in de wasmachine. 

Andere bekeken ook: Dit is het beste schoonmaakmiddel voor jouw badkamer!

Voordelen ProFluid Textiel impregnatie - waterafstotende spray

 • Spray op waterbasis 
 • Belast het milieu nauwelijks 
 • Kleding wordt 100% water, olie- en vuilafstotend

Nadelen ProFluid Textiel impregnatie - waterafstotende spray

 • Niet geschikt voor leder

4. Texseal Pro - Textiel impregneren

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Bescherming

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Ben jij op zoek naar een waterafstotende staf die geschikt is voor allerlei soorten textiel? Dan ben je op zoek naar de Texseal Pro - Textiel impregneren! Wij van Mutsy hebben deze waterafstotende spray namelijk geselecteerd als beste waterafstotende spray voor textiel. Deze waterafstotende spray is namelijk geschikt voor allerlei soorten textiel. 

Deze waterafstotende spray van het merk Texseal Pro is geschikt voor alle natuurlijke en synthetische vezels. Ook kan de waterafstotende spray zowel binnenshuis als buitenshuis worden gebruikt voor het behandelen van kleding en meubels. Ook beschermt deze spray tegen vuil. Verder verandert het uiterlijk en de gevoelsstructuur van het behandelde oppervlak niet. 

Voordelen Texseal Pro - Textiel impregneren

 • Geschikt voor alle natuurlijke en synthetische vezels
 • Kan binnenshuis en buitenshuis gebruikt worden
 • Beschermt ook tegen vuil 

Nadelen Texseal Pro - Textiel impregneren

 • Beschermt pas na 3 a 4 dagen optimaal tegen vocht en vuil 

5. Rainschutz Textile & Shoe Protector

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Bescherming

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste, maar zeker niet de minste uit onze top 5 lijst hebben wij de Rainschutz Textile & Shoe Protector geselecteerd als beste waterafstotende spray voor schoenen en kleding. Deze waterafstotende spray is niet alleen geschikt voor verschillende soorten leder, maar deze waterafstotende spray is ook geschikt voor alle verschillende soorten textiel. 

De waterafstotende spray is dus geschikt voor allerlei stoffen en soorten leder en de spray is ook nog is 99% biologisch afbreekbaar. Dit omdat de waterafstotende spray vrij is van schadelijke oplosmiddelen. De spray zorgt ervoor dat er een waterafstotende laag om elke vezel wordt gecreĆ«erd zodat de stof of het leder zijn ademende eigenschappen behoudt. 

Voordelen Rainschutz Textile & Shoe Protector

 • 99% biologisch afbreekbaar
 • Geschikt voor alle soorten textiel en leder
 • Behoudt ademende eigenschappen van stof en leder

Nadelen Rainschutz Textile & Shoe Protector

 • Niet vuil afstotend 

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>