Beste Waterhangmat van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Waterhangmat

Travelly Waterhangmat

Travelly Waterhangmat

De Travelly waterhangmat is de beste waterhangmat, die als beste uit de test is gekomen. Deze hangmat behoort tot de beste producten op dit gebied en dit komt door de combinatie van materialen, die ervoor zorgen dat de waterhangmat van Travelly enorm comfortabel aanvoelt en uiterst duurzaam is. De hangmat is perfect voor strandvakanties of een bezoek aan het zwembad, waardoor de Travelly waterhangmat de beste waterhanger 2024 is.

Om de beste waterhangmatten van het moment te ontdekken, heeft ons team een uitgebreide test gedaan. We hebben de allerbeste waterhangmatten getest op verschillende criteria, om zo tot de perfecte top 5 waterhangmatten te komen. Zo is er tijdens de test rekening gehouden met het materiaal en het draagvermogen, maar ook de afmetingen en het comfort zijn belangrijke onderdelen van het onderzoek. Een goede waterhangmat voldoet aan alle gestelde criteria, om een optimale lounge-ervaring te creƫren. Daarom kun je in dit artikel de 5 beste waterhangmatten van 2024 ontdekken!

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Waterhangmatten uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Waterhangmatten

Travelly Waterhangmat

Beste Koop Waterhangmat
1. Travelly Waterhangmat

Opblaasbaar Lounge Luchtbed

Beste Waterhangmat Eco Friendly

2. Opblaasbaar Lounge Luchtbed

Ever Home Waterhangmat

Beste Budget Waterhangmat
3. Ever Home Waterhangmat

MikaMax Waterhangmat XXL

Beste Waterhangmat 2 Personen
4. MikaMax Waterhangmat XXL

Rs&k Waterhangmat

Beste Waterhangmat voor Onderweg
5. Rs&k Waterhangmat

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Waterhangmatten zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

18+ Waterhangmatten vergeleken

19+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Waterhangmat in 2024?

Om te ontdekken wat de beste waterhangmat is hebben we tientallen waterhangmatten getest. Daarnaast is er ook gekeken naar de bevindingen van andere betrouwbare onderzoekers. Zo is er gekeken naar wat de beste waterhangmat volgens de Consumentenbond is. Op basis hiervan is deze ultieme top 5 waterhangmatten ontstaan, waar alleen de beste opties een plek in hebben bemachtigd.

1. Travelly Waterhangmat

Travelly Waterhangmat
 • Kan in de zee gebruikt worden
 • Kan 100 kg aan
 • Makkelijk mee te nemen
 • Relatief smal ten opzichte van andere varianten

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De Travelly waterhangmat heeft de hoogste notering in deze top 5 weten te bemachtigen en dat is niet zonder reden. Travelly staat namelijk bekend als het beste waterhangmat merk. Deze waterhangmat kun je zowel in het zwembad als op het strand gebruiken, waardoor de hangmat van Travelly multifunctioneel is. Doordat de hangmat maar 670 gram weegt, kan je deze eenvoudig meenemen.

De Travelly waterhangmat is voor 70% van PVC-materiaal gemaakt en daarnaast voor 30% van polyester. Samen zorgen deze stoffen voor de juiste stabiliteit en maximaal comfort. Met een breedte van 66 centimeter is er genoeg ruimte om lekker te liggen, maar de Travelly waterhangmat is relatief smaller dan andere varianten. Echter, ook met een breedte van 66 centimeter kun je heerlijk liggen op deze comfortabele waterhangmat.

2. Opblaasbaar Lounge Luchtbed

Opblaasbaar Lounge Luchtbed
 • Gewicht van een blikje cola
 • Gemaakt van eco vriendelijk materiaal
 • Er zijn veel kleuren
 • Boven de 100 kg wordt er aangeraden om een andere aan te schaffen

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Je kunt de opblaasbare lounge luchtbed eenvoudig meenemen, doordat deze het gewicht van een blikje cola heeft. De opblaasbare lounge luchtbed is een ideale waterhangmat voor mensen die niet zware spullen mee willen sleuren, aangezien deze hangmat slechts 300 gram weegt. Wanneer je kiest voor deze waterhangmat maak je een keuze die goed voor het milieu is, aangezien de waterhangmat gemaakt is van eco-vriendelijk 6P PVC-materiaal. Ook heb je een ruime keuze qua kleuren, aangezien de lounge waterhanger verkrijgbaar is in vijf verschillende kleuren.

De meeste waterhangmatten hebben een maximaal gewicht van 100 kilogram en deze waterhangmat is hier geen uitzondering op. Hierdoor is de hangmat geschikt voor de meeste mensen, maar boven het maximale gewicht is het verstandig om een alternatief lounge luchtbed aan te schaffen. Echter, voor de meeste personen geldt dat deze waterhangmat de ideale keuze is!

3. Ever Home Waterhangmat

Ever Home Waterhangmat
 • Goedkoopste van deze lijst
 • Hij is multifunctioneel
 • Hij is lekker duurzaam
 • In een kleur beschikbaar

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze waterhangmat van het merk Ever Home is een multifunctionele hangmat, die je voor verschillende activiteiten kunt gebruiken. Naast het hangen in de hangmat kun je van dit product ook een stoel of een drijver maken. De waterhangmat zelf weegt 310 gram, waardoor deze eenvoudig mee te nemen is. Ook de waterhangmat van Ever Home is gemaakt van eco-vriendelijk 6P PVC-materiaal, waardoor dit een duurzame hangmat voor in het water is.

De waterhangmat van Ever Home is verkrijgbaar in donkerblauw, wat schitterend aansluit bij de kleur van de zee of het zwembad. Indien donkerblauw niet jouw kleur is, kun je beter de andere hangmatten uit deze top 5 bekijken. Ook deze waterhangmat is geschikt voor een gewicht tot 100 kilogram, waardoor de hangmat niet voor ieder persoon geschikt is. Echter, de meeste mensen wegen minder dan dit gewicht, waardoor de kans groot is dat de hangmat van Ever Home een goede optie is!

4. MikaMax Waterhangmat XXL

MikaMax Waterhangmat XXL
 • Je kunt er met 2 personen op
 • Maximaal 180 kg op
 • Valt lekker op
 • In een kleur beschikbaar

Score

9.1

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

De XXL Waterhangmat van MikaMax is een zeer grote hangmat, die geschikt is voor twee personen. Zo kun je samen met je dierbaren genieten van het water en de zon, of natuurlijk zelf de volledige ruimte benutten. Met een gewicht van 630 gram hoef je je geen zorgen te maken over het vervoer van de hangmat, deze zal onderweg naar het strand geen ballast zijn. De waterhangmat van MikaMax kan maximaal 180 kilogram dragen, waardoor deze enorme hangmat voor de meeste mensen een geschikte optie is.

Doordat de XXL Waterhangmat van MikaMax geschikt is voor twee personen, kun je samen maximaal plezier beleven. De hangmat is voorzien van rode en witte kleuren. Indien je deze kleuren mooi vindt of de kleuren jou niet uitmaken, is dit de perfecte hangmat om in te chillen. Indien rood en wit niet de kleuren zijn waarmee je wil worden gezien, dan is het verstandig om verder te kijken naar een andere waterhangmat. De rode en witte lijnen vallen op maar zijn niet overdreven aanwezig, waardoor de kleur voor de meeste mensen geen probleem is.

5. Rs&k Waterhangmat

Rs&k Waterhangmat
 • Zeer licht met 230 gram
 • Heerlijke steun aan beide kanten
 • Beschikbaar in meerdere kleuren
 • Minder geschikt voor volwassen

Score

9.0

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Veiligheid

Materiaal

Deze waterhangmat is met 230 gram de hangmat met het minste gewicht en is hierdoor probleemloos vervoerbaar. De hangmat is voorzien van een heerlijke steun aan beide zijden, waardoor je je hoofd en benen kunt laten rusten. De waterhangmat is met een lengte van 110 centimeter iets korter dan de andere waterhangmatten uit deze top 5, maar is hierdoor beter mee te nemen in je koffer. Ideaal voor wanneer je op zonvakantie gaat!

Ook deze waterhangmat heeft een maximaal belastbaar gewicht van 100 kilogram. Hierdoor is de hangmat niet geschikt voor meerdere personen, maar kun je wel alleen genieten van deze hangmat. Doordat deze hangmat iets kleiner is, is dit exemplaar misschien wel het meest geschikt voor kinderen en minder voor zeer lange mensen.


Top 10 Waterhangmatten

Waar kun je het beste een waterhangmat kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste waterhangmat van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte waterhangmatten bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 waterhangmatten!


Waterhangmat kopen? Hier moet je op letten!

Een goede waterhangmat moet voldoen aan verschillende aspecten, zodat je comfortabel in het water kun liggen en vele jaren van dezelfde waterhanger gebruik kunt maken. Het is hierbij van groot belang dat je de juiste waterhangmat koopt, die voldoet aan de belangrijkste criteria. Ontdek hieronder welke criteria kunnen voorkomen dat je een miskoop doet!

Kies goede materialen

Goed materiaal kan ervoor zorgen dat je lang kan genieten van je waterhangmat. Controleer daarom het materiaal waar de waterhangmat van is gemaakt. Het materiaal moet duurzaam en stevig zijn, zodat de hangmat een lange tijd mee kan. De producten uit de top 5 zijn grotendeels gemaakt van PVC-materiaal, wat bekendstaat om de duurzame kwaliteit. Door goed te letten op de materialen, die verwerkt zijn in de waterhangmat, kun je een miskoop voorkomen.

Let goed op het draagvermogen

Wanneer je een waterhangmat koopt, is het draagvermogen een belangrijk aspect om goed op te letten. Je wil immers voorkomen dat je een waterhangmat koopt die jouw gewicht niet aankan. Controleer daarom het maximale draagvermogen van de waterhangmat. Het is raadzaam om een hangmat te kiezen met een hoger draagvermogen dan het gewicht wat op de hangmat komt, zodat je comfortabel kunt ontspannen in deze waterhanger.

Natuurlijk is comfort zeer belangrijk

Comfort is van groot belang bij het kiezen van een waterhangmat. Het is daarom verstandig om goed te letten op de dikte van het materiaal en de ondersteuning die de waterhangmat biedt. Om heerlijk te kunnen loungen op het water is het belangrijk dat je hoofd en benen worden ondersteund, waardoor hoge randen een must zijn.

Ook de afmetingen van de waterhangmat kan bijdragen aan het comfort. Om comfortabel te kunnen liggen in je hangmat is het belangrijk dat de hangmat lang genoeg is, zodat je hoofd en benen goed ondersteund kunnen worden. Indien je de waterhangmat in je eigen zwembad gaat gebruiken, is het ook belangrijk om rekening te houden met de beschikbare ruimte in je zwembad.

Onze tip: Een zwembad moet natuurlijk ook regelmatig schoongemaakt worden, bekijk daarom ons artikel eens over de beste zwembadrobots van dit moment!


Veelgestelde vragen

Wat is de beste waterhangmat?

Uit onze test is gebleken dat de Travelly Waterhangmat de beste is. Hoezo dat komt kan je lezen in de korte review over het product in dit artikel.

Hoe werkt een waterhangmat?

Een waterhangmat kun je in het zwembad legen waarin jij kan liggen. Met dit product licht je kont in het water waardoor het toch lekker verkoelend is.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>