• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Waterstofzuiger [Test 2024]

Beste Waterstofzuiger [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze favoriete Waterstofzuiger

Kärcher WD 3 Alleszuiger review

Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter

Op zoek naar de beste waterstofzuiger van dit moment hebben wij tientallen waterstofzuigers met elkaar vergeleken in onze ultieme test. Uit de testresultaten is gebleken dat er één waterstofzuiger overduidelijk de winnaar is. De Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter is namelijk de beste waterstofzuiger van dit moment.

De Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter beschikt namelijk over de beste prijs-/kwaliteitsverhouding. Zo is hij geschikt voor nat & droog vuil en beschikt hij ook over een blaasfunctie. Verder heeft hij een capaciteit van 17 liter en beschikt hij over een goed filterpatroon. 

Meer weten? Klik op de onderstaande button!

Wist je dat een waterstofzuiger niet alleen stof, maar ook water kan opzuigen? Als je op zoek bent naar de beste waterstofzuiger, ben je hier aan het juiste adres. Bij Mutsy hebben we tientallen waterstofzuigers getest en vergeleken om jou te helpen de beste keuze te maken.

Er zijn veel verschillende waterstofzuigers, en de één is nog beter dan de ander. Het vinden van de juiste kan lastig zijn. Daarom hebben wij een uitgebreide test uitgevoerd, waarbij we waterstofzuigers beoordeeld hebben op belangrijke criteria. Vervolgens hebben we een top 5 samengesteld op basis van de testresultaten.

Ben jij benieuwd naar de beste waterstofzuiger van 2024? In dit artikel ontdek je onze top 5 en lees je waar je op moet letten bij het kiezen van een waterstofzuiger. Zo voorkom je een miskoop en kies je de waterstofzuiger die perfect bij jouw behoeften past. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

24

Producten getest

10

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

8

Webshops vergeleken


Top 5 Waterstofzuigers

Kärcher WD 3 Alleszuiger review

Beste koop waterstofzuiger
1. Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter

Makita stofzuiger - VC2512L - 230 V - L-klasse

Beste compacte waterstofzuiger
2. Makita stofzuiger - VC2512L - 230 V - L-klasse

Bosch AdvancedVac 20 Ketelstofzuiger - 1200 W

Beste grote waterstofzuiger
3. Bosch AdvancedVac 20 Ketelstofzuiger - 1200 W

VONROC Nat- en droogzuiger - 1400W

Beste nat- en droogzuiger
4. VONROC Nat- en droogzuiger - 1400W

Einhell Accu Nat-/ Droogzuiger TE-VC 18

Beste natdrooger
5. Einhell Accu Nat-/ Droogzuiger TE-VC 18


Best verkochte waterstofzuigers

Heb jij haast doordat jij bijvoorbeeld een vliegtuig moet halen waardoor jij niet dit hele artikel kunt lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. Door op onderstaande knoppen te klikken wordt je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte waterstofzuigers bij de betreffende webshop. 

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een waterstofzuiger?

Binnenkort een waterstofzuiger kopen? Kijk dan niet alleen naar een waterstofzuiger aanbieding, maar vergelijk de verschillende modellen kritisch. Niet alle aanbiedingen zijn namelijk van goede kwaliteit en het laatste wat je wilt doen is een miskoop.

Houdt daarom rekening met enkele belangrijke criteria. Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze test voor je op een rijtje gezet. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste waterstofzuiger volgens de consumentenbond test. Lees onderstaande criteria daarom even aandachtig door en haal gemakkelijk de beste optie in huis!

Functionaliteiten

Allereerst is het verstandig om over de gewenste functionaliteiten na te denken die jij zoekt in een waterstofzuiger. Ook waterstofzuigers zijn er namelijk in allerlei varianten. Denk bijvoorbeeld aan het opzuigen van stof- en water, maar ook aan een blaasfunctie.

In onze top 5 vind je waterstofzuigers met verschillende functionaliteiten. Zo hebben wij goedkopere modellen welke minder functies hebben, maar ook duurdere modellen welke over veel functies beschikken.

Technische gegevens

Ook kan er gekeken worden naar de technische gegevens van een waterstofzuiger. Denk bijvoorbeeld aan het vermogen, de zuigkracht, capaciteit, geluidsniveau en lengte van de slang.

Niet alle waterstofzuigers beschikken over dezelfde specificaties. Het is daarom belangrijk om te kijken wat voor specificaties jij nodig hebt voor de werkzaamheden die jij wilt uitvoeren. Zo kun je het beste de beste waterstofzuiger uitkiezen.

Prijsklassen

Als laatste is het belangrijk om naar verschillende prijsklassen te kijken. Er zijn namelijk ontzettend dure waterstofzuigers die beschikken over veel functionaliteiten en de beste technische specificaties. Uiteraard heeft niet iedereen hier het budget voor.

Gelukkig zijn er ook in lagere prijsklassen goede waterstofzuigers te vinden. Het is hierbij belangrijk dat je goed naar de eerder benoemde criteria kijkt om te kijken of de waterstofzuiger de juiste functies heeft en sterk genoeg is. In onze top 5 vind je waterstofzuigers uit verschillende prijsklassen.


Wat is de beste waterstofzuiger?

Nu je de belangrijkste criteria kent bij het kiezen van een goede waterstofzuiger, is het tijd om antwoord te geven op de volgende vraag: Welke waterstofzuiger is het beste? Hieronder hebben wij de 5 beste waterstofzuigers uit onze test opgenomen in een handige top 5. 

Hierbij hebben wij de voor- en nadelen van iedere waterstofzuiger voor je op een rijtje gezet. Ook hebben wij elke waterstofzuiger voorzien van een korte product omschrijving. Als laatste hebben wij elke waterstofzuiger voorzien van een eindbeoordeling. Deze eindbeoordeling is gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter

Kärcher WD 3 Alleszuiger review

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Op de eerste plaats hebben wij de Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter geselecteerd in onze top 5. Deze waterstofzuiger is namelijk als beste uit onze test gekomen. Zo beschikt deze waterstofzuiger over een capaciteit van 17 liter voor nat en droog vuil.

Verder heeft de Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter een blaasfunctie en heeft hij een filterpatroon voor zowel nat als droog vuil. Met de blaasfunctie kun je gemakkelijk vuil wegblazen en verwijderen. Verder is hij erg krachtig, maar verbruikt hij slechts 1000 watt.

De Kärcher WD 3 Alleszuiger - Blaasfunctie - 17 liter is snel en makkelijk op te bergen. Ook kunnen de zuigslang, kabel en toebehoren gemakkelijk opgeborgen worden op de waterstofzuiger zelf. Meer weten over deze beste koop waterstofzuiger? Klik dan op de bovenstaande button en ontdek gelijk de laagste prijs van dit moment.

Voordelen

 • Met blaasfunctie
 • Scherp geprijsd
 • Beste prijs/kwaliteit
 • Voldoet aan IATAA-norm als handbagagekoffer

Nadelen

 • Niet het grootste vermogen

2. Makita stofzuiger - VC2512L - 230 V - L-klasse

Makita stofzuiger - VC2512L - 230 V - L-klasse

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats in onze top 5 is de Makita stofzuiger - VC2512L - 230 V - L-klasse geëindigd. Deze waterstofzuiger is duurder dan de nummer 1 maar beschikt daarom ook wel over meer functies en specificaties. Zo heeft deze waterstofzuiger een vermogen van 230 V. Ook is hij compact en handzaam waardoor jij hem gemakkelijk kunt gebruiken en opbergen.

De Makita stofzuiger - VC2512L - 230 V - L-klasse is geschikt voor zowel droog- als natgebruik. Daarnaast beschikt hij over een Push en Clean filterreinigingssysteem dat handmatig te bedienen is. De kunststof container en grote wielen maken deze waterstofzuiger erg duurzaam in tegenstelling tot sommige andere modellen.

Verder beschikt de Makita stofzuiger - VC2512L - 230 V - L-klasse over een handig opbergsysteem voor de stofzuigerslang. Het starten van de waterstofzuiger gaat volledig automatisch en ook heeft hij een capaciteit van wel 18 liter. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button voor meer informatie.

Voordelen

 • Erg krachtige waterstofzuiger
 • Capaciteit van 18 liter
 • Duurzaam materiaal
 • Automatische start

Nadelen

 • Duurder model

3. Bosch AdvancedVac 20 Ketelstofzuiger - 1200 W

Bosch AdvancedVac 20 Ketelstofzuiger - 1200 W

8.9

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op plaats drie in onze top 5 is de Bosch AdvancedVac 20 Ketelstofzuiger - 1200 W geëindigd. Deze waterstofzuiger beschikt over een krachtige motor van 1200 Watt. Verder is ook deze waterstofzuiger geschikt om zowel nat als droog vuil op te nemen. Met deze waterstofzuiger kun jij snel en gemakkelijk aan de slag gaan.

De Bosch AdvancedVac 20 Ketelstofzuiger - 1200 W is ideaal voor op de werkplaats om vuil en nattigheid tegelijkertijd op te zuigen. Verder schakelt hij automatisch in en uit wat zorgt voor extra veel gebruiksgemak. Met de aftapklep kun je gemakkelijk grote hoeveelheden water efficiënt aftappen.

Het nadeel van de Bosch AdvancedVac 20 Ketelstofzuiger - 1200 W is dat hij erg luidruchtig is. Toch is dat wel een kenmerk van veel waterstofzuigers doordat zij een groot vermogen moeten gebruiken om daadwerkelijk alle nattigheid op te kunnen zuigen. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen

 • Ideaal voor op de werkplaats
 • Voor nat en droog zuigen

Nadelen

 • Erg luidruchtig

4. VONROC Nat- en droogzuiger - 1400W

VONROC Nat- en droogzuiger - 1400W

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plaats vier is de VONROC Nat- en droogzuiger - 1400W geëindigd in onze top 5. Deze waterstofzuiger beschikt namelijk over 1400 watt aan vermogen en heeft een tank geschikt voor wel 20 liter. Deze tank is gemaakt van RVS en gaat ontzettend lang mee dankzij de goede kwaliteit. 

De slang van de VONROC Nat- en droogzuiger - 1400W is 3 meter lang waardoor jij gemakkelijk op veel plekken kunt komen. Daarnaast beschikt hij over een stroomkabel die wel 6 meter lang is. Je hoeft je daarom geen zorgen te maken dat deze waterstofzuiger niet op alle plekken kan komen.

Ook de VONROC Nat- en droogzuiger - 1400W is geschikt voor zowel droog als nat zuigen. Hierdoor kun jij hem ideaal gebruiken voor op de werkplaats, in je garage of de schuur. Ook kun jij dankzij de blaasfunctie gemakkelijk de werkplaats en/of je gereedschap schoonblazen. Ben jij eerder op zoek naar een product dat je auto goed kan schoonmaken? Dan raden we toch aan om een auto stofzuiger aan te schaffen!

Voordelen

 • Met blaasfunctie
 • Veel capaciteit

Nadelen

 • Maakt veel geluid
 • Niet de krachtigste variant

5. Einhell Accu Nat-/ Droogzuiger TE-VC 18

Einhell Accu Nat-/ Droogzuiger TE-VC 18

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Als laatste hebben wij de Einhell Accu Nat-/ Droogzuiger TE-VC 18 opgenomen in onze top 5. Deze waterstofzuiger is de goedkoopste uit onze top 5 maar beschikt wel over fijne specificaties en functionaliteiten. Denk bijvoorbeeld aan een tank van 10 liter, slang van 2 meter en verschillende mondstukken voor op de slang.

Ook werkt de Einhell Accu Nat-/ Droogzuiger TE-VC 18 op accu en lader waardoor het gebruiksgemak van deze waterstofzuiger uitzonderlijk goed is. De Einhell Accu Nat-/ Droogzuiger TE-VC 18 wordt geleverd zonder accu en lader. Deze moeten daarom zelf los bijgekocht worden. 

De Einhell Accu Nat-/ Droogzuiger TE-VC 18 is geschikt voor zowel tegels, tapijt en andere vloeroppervlakken. Ook kan dit zowel nat als droog zijn. De waterstofzuiger beschikt tevens over een ergonomisch design. Wil je meer weten over deze goede waterstofzuiger of de beste prijs ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen

 • Gemakkelijk te gebruiken
 • Meerdere kleuren- en inhoud varianten

Nadelen

 • Duurdere koffer

Veelgestelde vragen:

Waar moet je op letten bij het kopen van een waterstofzuiger?

Let bij het kopen van een waterstofzuiger op zuigkracht, capaciteit van de tank, filterkwaliteit en de beschikbare accessoires. Een goed model moet zowel nat als droog vuil efficiënt kunnen opzuigen en gemakkelijk te reinigen zijn. Nog meer tips nodig? Bekijk dan het artikel van de consumentenbond!

Hoe werkt een waterstofzuiger?

Een waterstofzuiger werkt door een krachtige motor die zowel vloeistoffen als droog vuil opzuigt in een tank. Hij heeft speciale filters die voorkomen dat stof en vuil in de motor terechtkomen.

Sommige modellen hebben ook een blaasfunctie voor het verwijderen van vuil uit moeilijk bereikbare plaatsen. Net als bij een as stofzuiger, heeft een waterstofzuiger dus een speciale functie.

Kun je een waterstofzuiger gebruiken voor het opzuigen van water?

Ja, een waterstofzuiger is speciaal ontworpen om zowel water als droog vuil op te zuigen. Dit maakt hem ideaal voor het schoonmaken van overstromingen, gemorste vloeistoffen, en natte oppervlakken.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>