Beste Weegschaal van 2024

Laatste Update: juli 2024

Onze favoriete weegschaal

Auronic Personenweegschaal review

Auronic Personenweegschaal

Uit onze test is gebleken dat de Auronic Personenweegschaal review de beste weegschaal van 2024 is. De Auronic Personenweegschaal biedt uitstekende specificaties, waaronder een nauwkeurige meting, een groot en gemakkelijk af te lezen display, duurzaamheid en een strak ontwerp. Dit maakt het, volgens onze test, de beste optie voor wie op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke weegschaal.

Wat is de beste personenweegschaal? Het is een veelgestelde vraag die we vaak tegenkomen, en daarom hebben we besloten dit artikel te schrijven.

Een weegschaal is een product dat eigenlijk in elk huishouden te vinden is. Niet verwonderlijk, aangezien weegschalen veel kunnen onthullen over onze gezondheid. Ze helpen bij het bijhouden van ons gewicht en laten zien of we zijn aangekomen of afgevallen.

In ons artikel presenteren we de top 5 van de beste weegschalen op dit moment. Met deze producten ben je verzekerd van een goede aankoop en vermijd je een miskoop.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste weegschalen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Weegschalen

Auronic Personenweegschaal review
Beste Koop weegschaal

1. Auronic Personenweegschaal

OMRON VIVA Slimme Bluetooth Weegschaal review
Beste digitale weegschaal

2. OMRON VIVA Slimme Bluetooth Weegschaal

OMRON BF511 Slimme Weegschaal review
Beste weegschaal om vetpercentage te meten

3. OMRON BF511 Slimme Weegschaal

FITAGE Weegschaal Personenweegschaal review
Beste slimme weegschaal

4. FITAGE Weegschaal Personenweegschaal

Medisana PSD - Analoge review
Beste analoge weegschaal

5. Medisana PSD - Analoge

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat het beste weegschaal is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

22+ weegschalen vergeleken

52+ ervaringen gecheckt

11+ uur onderzoek


Welke weegschaal is het beste?

Wil je een weegschaal kopen, dan hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Je vindt in de onderstaande lijst informatie over de modellen en we vertellen je eerlijk de voordelen en nadelen van een bepaald type.

In deze weegschaal test, vind je best geteste weegschalen van 2024. Door te kiezen voor een van de producten uit onderstaande lijst weet je zeker dat jij geen miskoop doet!

Tip: door te klikken op de knop 'bekijk beste prijs' word je automatisch doorverwezen naar de goedkoopste webshop van dit moment. Hierdoor betaal je nooit te veel.

1. Auronic Personenweegschaal

Auronic Personenweegschaal review
 • Wij zijn zeer te spreken over de prijs-/kwaliteitsverhouding van de Auronic personenweegschaal
 • Deze weegschaal beschikt over uitgebreide metingen van het gewicht, BMI, vetpercentage en spier- en botmassa
 • Beschikt over een zeer groot en helder scherm
 • Beschikt niet over noemenswaardige nadelen

Score

9.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als jij op zoek bent naar de beste personen weegschaal met lichaamsanalyse dan is de Auronic Personenweegschaal je beste optie. De geweldige prijs-kwaliteit en de functionaliteiten heeft ons dit besluit doen nemen. 

Deze weegschaal meet ongeveer alles wat relevant kan zijn voor een mens, denk hierbij aan vetpercentage, vochtpercentage, en je spier- en botmassa. Verder is deze weegschaal uitgerust met een lcd-display dat ook bij mindere lichtomstandigheden goed leesbaar is. 

De Auronic Personenweegschaal werkt samen met een mobiele app die je zowel op Android als op Appletelefoons kunt installeren. Zodra je jezelf weegt, wordt de meting direct doorgestuurd naar je app. Hierdoor krijg je een duidelijk overzicht van jouw gewicht en andere waarden dat je te allen tijde op je mobiel terug kunt vinden.  

Verder zijn de vet- en spiermassa meting zijn een goede indicatie voor progressie tijdens afvallen of spieropbouw. Neem de getallen buiten het gewicht niet voor 100% waar, maar gebruik ze als progressie indicatie. Ondanks dat de getallen niet 100% zullen kloppen (wat ook onmogelijk is met weegschalen als deze), zijn de metingen wel consequent, dus goed bruikbaar.

2. OMRON VIVA Slimme Bluetooth Weegschaal

OMRON VIVA Slimme Bluetooth Weegschaal review
 • Wat wij erg fijn vonden was de uitgebreide lichaamsanalyse die hij maakt tijdens het wegen
 • De app is ontzettend fijn te gebruiken en zeer handig
 • Ook kun je deze weegschaal koppelen met een bloeddrukmeter wat ook zeer fijn is
 • Helaas beschikt dit model niet over een atletenprogramma

Score

8.8

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als je op zoek bent naar een goede digitale weegschaal dan is de Omron VIVA waarschijnlijk je beste keuze. Met deze fijne en mooie weegschaal synchroniseer je gemakkelijk je uitkomsten via bluetooth met je telefoon. Dit werkt voor Android en Appletelefoons. 

Hierdoor kun je dus precies bijhouden wanneer je vetpercentage of spiermassa hoger of lager wordt. De app biedt een mooie visuele weergave van je metingen en je kunt door middel van een grafiek direct zien hoe je gewicht zich heeft ontwikkeld over een bepaalde tijd. 

Een ander voordeel is dat je meerdere personen toe kunt voegen aan deze weegschaal. Vooral voor huishoudens met meerdere personen is dit ideaal omdat de weegschaal automatisch herkent wie er op de weegschaal staat. Verder is het een weegschaal die makkelijk in gebruik is en over alle mogelijkheden en functies beschikt die een goede weegschaal nodig heeft. 

3. OMRON BF511 Slimme Weegschaal

OMRON BF511 Slimme Weegschaal review
 • Uit onze test is gebleken dat de weegschaal zeer nauwkeurig het vetpercentage kan meten
 • Ook kun je zeer nauwkeurig het BMI, vet en de spiermassa meten
 • Het display is zeer groot en duidelijk
 • Wat jammer is, is dat OMRON BF511 Slimme Weegschaal niet beschikt over een overbelastingsindicatie

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op nummer 3 van deze lijst vind je een superuitgebreide weegschaal: de Omron BF 511. De BF511 is een combinatie van een lichaamsvetmeter en een weegschaal. Dit is momenteel de beste weegschaal om je vetpercentage nauwkeurig te meten.

Voor 4 mensen kunnen de waarden worden opgeslagen, wat deze meter erg geschikt maakt voor het gehele gezin. Zoals je op de foto kunt zien beschikt deze weegschaal over een handvat dat je vast kunt houden om je vetpercentage te meten. Dankzij dit handvat kan je vetpercentage worden bepaald aan de hand van bio-elektrische impedantie. 

Naast gewicht, vet-, spierpercentage en BMI wordt ook het basaal metabolisme (in kcal) in het overzichtelijke display getoond. Ook het visceraal vetpercentage en een classificatie van de gemeten waarden worden weergegeven.

4. FITAGE Weegschaal Personenweegschaal

FITAGE Weegschaal Personenweegschaal review
 • Wij vinden deze weegschaal zeer gemakkelijk te gebruiken
 • Je ontvangt ook toegang tot een exclusieve Facebook community voor tips en meer
 • Ook komt de weegschaal met extra content om af te vallen en een gezonde levensstijl te hanteren
 • Helaas is deze weegschaal niet veilig voor gebruik door mensen met een pacemaker

Score

8.4

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben je op zoek naar de beste slimme personenweegschaal? Kies dan voor deze weegschaal van het merk FITAGE. FITAGE is meer dan alleen een personenweegschaal. Met een afvalgids en digitale begeleiding door middel van blogs, videos en eBooks (op FitAge.nl) biedt FITAGE jou de juiste hulpmiddelen voor een gezondere lifestyle. 

Ook deze weegschaal werkt met een mobiele app die via bluetooth te verbinden is met de weegschaal. Hierdoor wordt al je data direct opgeslagen in je app waardoor je op een later moment altijd je gegevens kunt inzien. Het grootste voordeel van deze weegschaal is dat hij je extra handvaten geeft bij het nastreven van een gezonde levensstijl. 

Zo krijg je bij het kopen van de weegschaal toegang tot een exclusieve Facebook community, begeleiding met blogs en video's en krijg je direct toegang tot een E-book waar alles over een gezonde levensstijl wordt uitgelegd. De FITAGE weegschaal meet maar liefst 13 verschillende lichaamswaarden waaronder je gewicht, vochtbalans, BMI, BMR, vetvrij lichaamsgewicht en visceraal vet.

5. Medisana PSD - Analoge

Medisana PSD - Analoge review
 • Beschikt over een retro design wat sommige personen uit ons testpanel een pluspunt vonden
 • Ook beschikt deze analoge weegschaal over een groot en duidelijk display
 • Je kunt deze weegschaal gebruiken zonder batterijen wat hem betrouwbaarder maakt dan digitale weegschalen
 • Helaas komt deze weegschaal niet inclusief gunstige fabrieksgarantie

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We sluiten deze lijst af met de Medisana PSD analoge personenweegschaal. Heb jij geen behoefte aan alle lichaamsanalyses, maar wil je gewoon een stabiele, goede weegschaal? Dan is de Medisana PSD analoge je beste keuze. 

We vinden het design van deze weegschaal ontzettend mooi, het lijkt echt op een traditionele weegschaal maar dan in een modern jasje. Deze weegschaal beschikt over een groot en goed leesbaar display en heeft een handige antisliplaag voor veilig op- en afstappen. 

Een ander voordeel van deze analoge weegschaal is dat je geen batterijen nodig hebt. Dankzij de stevige metalen behuizing is de weegschaal geschikt voor mensen met een gewicht tot 150 kg. 


Top 10 Weegschalen

Waar kun je het beste een weegschaal kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste weegschaal van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de top 10 meest verkochte weegschalen bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 soorten weegschalen!


Weegschaal kopen: hier moet je op letten

Wanneer het op het kiezen van de perfecte weegschaal aankomt, is het meer dan alleen maar de eerste de beste optie kiezen. Net als bij het kiezen van de beste hoverboard, zijn er enkele belangrijke factoren om in gedachten te houden om de beste optie in huis te kunnen halen!

Wij hebben onderstaande criteria goed geanalyseerd tijdens onze uitgebreide weegschalen analyse. Door zelf ook goed te letten op deze criteria, ontdek je gemakkelijk welke weegschaal wel aan jouw behoeftes voldoet en welke niet. Neem dus zeker even de tijd om deze criteria door te lezen.

Soort weegschaal

Op de Nederlandse markt zie je eigenlijk 3 soorten weegschalen die het vaakst gebruikt worden: de analoge, digitale en analyseweegschalen. Elk van deze weegschalen kent zijn eigen voor- en nadelen. Als jij een nieuwe weegschaal gaat kopen is het belangrijk dat je eerst kiest welke soort het best bij jou past. 

We zouden een analoge weegschaal adviseren aan mensen die zich af en toe willen wegen en het verder niet heel belangrijk vinden om een weegschaal met veel functies te hebben. 

Wil je jezelf regelmatig wegen en vind je het interessant om nauwkeurige statistieken over je lichaam te krijgen? Kies dan voor een digitale weegschaal. 

Wil je echt all out gaan? Kies dan voor een analyse weegschaal. Deze weegschaal meet onder andere je BMI, Basaal metabolisme, Metabole leeftijd en je viscerale vet. Al deze waarden geven je een goed beeld van je gezondheid.

Weegschaal functies

Als tweede is het belangrijk om te kijken welke functies de weegschaal heeft. Tegenwoordig kan je namelijk veel meer met een weegschaal dan alleen je gewicht meten. Met de weegschalen van nu kun je namelijk ook je BMI (body mass index) meten, dit is een internationaal gebruikte maat die laat zien of je een gezond gewicht hebt in verhouding tot je lengte. Ook kun je de botmassa, buikvet, spiermassa, vetpercentage, visceraal vet en vochtgehalte. 

IP-certificering

Als derde is het belangrijk om te controleren of de weegschaal beschikt over een IP-certificering. IP staat voor International Protection rating. Het eerste cijfer geeft de mate van bescherming aan tegen vaste stoffen en het tweede cijfer de bescherming tegen vocht en water. De IP-certificering is dus een indicatie voor de mate van bescherming tegen stof en vocht. Check dus altijd de IP-certificering als jij je weegschaal een plek wil geven in bijvoorbeeld de badkamer

Veilig gebruik in combinatie met pacemaker

Het laatste aandachtspunt, maar zeker niet onbelangrijk, is om te controleren of de weegschaal veilig te gebruiken is als je een pacemaker hebt. De meeste digitale weegschalen zijn niet veilig voor mensen met een pacemaker. Mocht jij of iemand in je familie een pacemaker hebben dan raden wij je aan om een analoge weegschaal aan te schaffen. De meeste van deze weegschalen zijn veilig te gebruiken in combinatie met een pacemaker. 


Wat is de beste weegschaal volgens de consumentenbond?

Helaas heeft de consumentenbond geen recent onderzoek uitgevoerd naar de beste weegschalen van dit moment. Om deze reden hebben wij dit onderzoek wel uitgevoerd. Neem daarom zeker de tijd om je aankoopbeslissing te baseren op de analyse die wij hebben uitgevoerd. Zo weet je zeker dat je de beste weegschaal in huis haalt.


Veelgestelde vragen

Wat is de beste weegschaal van dit moment?

Voor het bepalen van de beste weegschaal van een bepaald jaar zijn factoren zoals nauwkeurigheid, functionaliteit en prijs van belang. Populaire opties zijn onder andere de Auronic Personenweegschaal, Omron BF511 en de Medisana BS 436 Connect.

Wat zijn belangrijke kenmerken om op te letten bij het kiezen van de beste weegschaal?

Belangrijke kenmerken zijn onder meer nauwkeurigheid, gebruiksgemak, beschikbare functies zoals lichaamsanalyse, connectiviteitsopties en duurzaamheid. Merken als Auronic, Omron en Medisana bieden diverse modellen met deze eigenschappen.

Welke weegschaal biedt de beste lichaamsanalysefuncties?

Voor uitgebreide lichaamsanalysefuncties kun je kijken naar modellen zoals de Omron BF511, Medisana BS 436 Connect en de Auronic Personenweegschaal. Deze weegschalen bieden metingen zoals lichaamsvetpercentage, spiermassa en BMI.

juli 18, 2024

mei 28, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>