Categorie: Shoppen
Laatste Update: April 2024

Best Geteste Wildcamera

Comfort Company Wildcamera met Nachtzicht

Met de Comfort Company Wildcamera met Nachtzicht kan je prachtige beelden maken. Dit kan overdag maar de camera heeft ook nachtzicht! Er zit ook een zonnepaneel in het product waardoor het zich vanzelf oplaadt. De batterijen zorgen er daarnaast voor dat het nooit uitvalt. Met de 120 graden hoeklens kan je ervoor zorgen dat je van landschappen foto's kan maken!

De beste wildcamera's zijn voorzien van snufjes als camouflage en nachtzicht. Hierdoor kunnen dieren de camera nooit zien, en raken ze niet afgeschrikt van de apparatuur.

Met een nachtcamera dieren vastleggen is hartstikke leuk, maar een goede wildcamera uitkiezen is lastiger dan je zou denken. Wildlife camera producten komen in verschillende soorten en maten. 

Daarom hebben we de beste wildcamera's we voor je uitgezocht in onze wildcamera test 2024! Alleen de allerbeste wildcamera's lees je hieronder.


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

16

Producten getest

7

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

16

Webshops vergeleken


Top 5 wildcameras

Beste koop wildcamera
1.  Comfort Company Wildcamera met Nachtzicht

Beste camouflage wildcamera
2. Camouflage's EZ11 Wildcamera

Beste premium wildcamera 
3. Strex Wildcamera met Nachtzicht

Beste wildcamera voor beginners
4. TW Observatiecamera

Beste budget wildcamera 
5. CAMUX Professionele Wildcamera

Top 10 beste wildcamera's

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste wildcamera's.


Waar moet je op letten bij het kopen van een wildcamera?

Een wildcamera kopen is lastiger dan ooit. Door de vele wildcamera aanbiedingen zul je soms het overzicht kwijtraken. Een wildcamera Aldi is misschien niet de beste keuze, maar is de beste wildcamera volgens de consumentenbond het geld nou echt waard?

Om daar achter te komen kun je de beste wildcamera voor jou zelf uitkiezen. Check de tips hieronder voor waar je op moet letten bij je aankoop.

Nachtvisie

Veel dieren, zoals uilen en vossen, leven vooral 's nachts. Om de beste opnamekwaliteit te kunnen garanderen raden we een wildcamera aan met nachtvisie.

Resolutie

Niet alle dieren zijn groot genoeg om helder te kunnen zien op beeld. Een scherpe camera met 1080p resolutie of meer komt goed van pas als je ook insecten en andere kleine beestjes wil volgen.

Camouflage

Dieren vinden camera's eng! Koop dus een wildcamera met camouflage en zonder felle lampjes. Hierdoor val je dus niet op en kan je mooie beelden maken.

Hoeveelheid

Wil je een wildcamera kopen voor je schuur, of het liefst rond je hele huis om goed te kunnen zien waar die marters nu weer uithangen? Koop in dat geval meerdere wildcamera's om alles goed in de gaten te houden.


Wat is de beste wildcamera van 2024? 

De beste wildcamera 2024 kopen? Kies voor één van de producten hieronder. Deze zijn niet lukraak gekozen, maar na een uitgebreide test geselecteerd op basis van hun kwaliteiten. 

Gebruikersgemak, maar ook duurzaamheid en prijs-kwaliteitverhouding kwamen als prioriteit naar voren in onze wildcamera test 2024. Veel succes met je nieuwe aankoop!

1. Comfort Company Wildcamera met Nachtzicht

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

De Comfort Company Wildcamera is perfect om te gebruiken als je dieren vast wilt leggen die vooral 's nachts heel actief zijn. Als je naast een bosrand woont en je wil weten wie je kippen heeft aangevallen, is de Comfort Company Wildcamera een uitstekende keuze.

Maar ook als je bijvoorbeeld de steenmarters in je achtertuin in de gaten wil houden, of gewoon in het wild proberen dieren vast te leggen.

De Comfort Company Wildcamera heeft een nachtzicht functie die automatisch aangaat als het donker wordt. Zo zie je ook 's nachts de dieren scherp en helder.

Je kan de Comfort Company Wildcamera voorzien van stroom met zonnepanelen op de bovenkant. Hij werkt met WiFi, maar kan ook op een SD kaart opnemen als je dat liever hebt, of als je geen WiFi bereik hebt. Een super praktisch product dus waarbij echt aan alles is gedacht!

Voordelen Comfort Company Wildcamera met Nachtzicht

 • Geschikt voor 's nachts
 • 1080p resolutie
 • Zonnepanelen
 • Kan zowel op WiFi als op SD kaart opnemen

Nadelen Comfort Company Wildcamera met Nachtzicht

 • Niet de beste camouflage (te licht)

2.  Camouflage's EZ11 Wildcamera

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Dieren vinden camera's over het algemeen vrij eng. Om te voorkomen dat je camera de beestjes afschrikt, heeft deze Camouflage's EZ11 Wildcamera een complexe camouflage op de buitenkant.

Dit maakt dat de camera er natuurlijk uit ziet en goed in mengt met de omgeving - of je de camera nou op een heide, in een donker bos of in een grasveld plaatst.

De Camouflage's EZ11 Wildcamera is te gebruiken via WiFi. Dat kan goed van pas komen als je live wil kijken wat er gebeurt in je tuin of in het bos naast je woning. Dat werkt uiteraard niet alleen bij dieren, maar ook bij mensen - dus de Camouflage's EZ11 Wildcamera doubleert ook als beveiligingscamera voor thuis.

Dankzij de beeldhoek van 90 graden zie je ontzettend veel en heb je waarschijnlijk dus maar één camera nodig. Hij is waterdicht (IP66) dus je kan hem prima in het bos plaatsen als het gaat regenen - en de 8 AA batterijen gaan tot wel 6 maanden mee omdat de camera alleen opneemt bij bewegingen!

Voordelen Camouflage's EZ11 Wildcamera

 • Bewegings detectie
 • Gaat tot 6 maanden mee
 • 90 graden beeldgoek
 • Goede camouflage

Nadelen Camouflage's EZ11 Wildcamera

 • Vrij duur

3. Strex Wildcamera met Nachtzicht

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

De Strex Wildcamera met Nachtzicht is de volgende wildcamera die als beste uit onze wildcamera test is gekomen. Deze wildlife camera is voorzien van een 4K sensor, die ook foto's kan maken in 36 megapixels. 

Als je dus beelden wil maken om indruk te maken op YouTube, of als je het tot in detail wil analyseren, is de Strex Wildcamera met Nachtzicht een uitstekende keus voor jou!

Ook is de Strex Wildcamera met Nachtzicht waterdicht tot IP65 rating. Daardoor maak je je dus geen zorgen om schade aan de camera. Wil je 's nachts opnemen? Geen probleem! 

De nachtvisie is niet alleen automatisch te gebruiken, maar heeft in tegenstelling tot de meeste nachtzicht camera's geen gloei over felle objecten heen. Zo zie je de gezichtsuitdrukkingen van beestjes in het bos nog beter.

Een foto wordt gemaakt in 0.2 seconden, en bewegende dieren worden alsnog dus scherp op beeld gebracht door de Strex Wildcamera. Je kan de camera overal neerzetten door de handige haken en de installatie is super makkelijk. Perfect dus voor hobbyisten, jagers of fotografen!

Voordelen Strex Wildcamera met Nachtzicht

 • Scherpe foto's en video
 • Perfect nachtzicht
 • Makkelijk te installeren
 • Waterdicht

Nadelen Strex Wildcamera met Nachtzicht

 • Geluidsopname kon beter

4. TW Observatiecamera

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Dan gaan we verder naar deze TW Observatiecamera, een handig apparaat die in de beginners vriendelijke sector te omschrijven valt.

Door de wat lagere prijs zou je denken dat de camera niet zo goed is als andere wildlife camera's, maar dat zal je behoorlijk meevallen.

De TW Observatiecamera heeft onder andere een 16 MP camera, die in minder dan een seconde al een heldere foto neemt. Bewegingen worden zo alsnog redelijk scherp vastgesteld zodat je kunt zien wat voor dieren er allemaal rondspoken in je tuin.

Je kan deze camera overal ophangen met het grootste gemak, en de camera neemt automatisch beelden op die relevant lijken. Dat kan dankzij de bewegingssensor. Door de zonnepanelen gaat de accu maanden lang mee en daarom is de TW Observatiecamera zeker het overwegen waard, als je rekening houdt met de lage prijs.

Voordelen TW Observatiecamera

 • Geschikt voor beginners
 • 1080p HD lens
 • Scherpe foto's

Nadelen TW Observatiecamera

 • Nachtzicht kon beter

5. CAMUX Professionele Wildcamera

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Is fotografie een passie, maar heb je wat minder te besteden? Dan kan het alsnog leuk zijn om dieren in je achtertuin te fotograferen.

Doe dat maar niet met je dure DSLR camera, want die is waarschijnlijk niet waterdicht. De CAMUX Professionele Wildcamera wel, en die koop je zelfs voor een ontzettend lage prijs!

De CAMUX Professionele Wildcamera is voorzien van vrijwel alles wat een wildcamera goed maakt, zoals een full HD sensor die in 1080p kan filmen. Foto's maak je in 16 megapixels, en dat gebeurt binnen een seconde - scherp beeld gegarandeerd dus.

Er worden een band en bevestigingsset meegeleverd zodat je de camera makkelijk op kan hangen. Ook een SD kaart zit in de verpakking, waarmee je 32 GB kunt filmen. De camera heeft automatische dag en nachtvisie en is IP66 waterproef. Geen zorgen meer dus over je camera, maar gewoon genieten van de natuur!

Voordelen CAMUX Professionele Wildcamera

 • 32 GB Sd kaart meegeleverd
 • Makkelijk te gebruiken
 • Waterproef (IP66)

Nadelen CAMUX Professionele Wildcamera

 • Scherm niet heel duidelijk

Veelgestelde vragen:

ℹ Hoeveel wildcamera's hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wildcamera's getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren. 

Waar hebben jullie de wildcamera's op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wildcamera's op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek.  

april 16, 2024

april 16, 2024

april 16, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>