Beste Wipstoeltje [Test 2024]

Laatste Update: juli 2024

Best Geteste Wipstoeltje

BabyBjörn Wipstoel Balance Soft review

BABYBJÖRN Wipstoel

De BABYBJÖRN Wipstoel is het best geteste wipstoeltje van 2024! Dit is uit onze eigen test gebleken. Het Wipstoeltje Balance Soft is een ergonomisch wipstoeltje waarin je kindje dicht bij je kan spelen of rusten als je een douche neemt, eten maakt of andere dagelijkse karweitjes doet.

De voorgevormde zitting zorgt ervoor dat je kindje lekker zit, met een goede ondersteuning van de rug, nek en het hoofdje. Je kunt het wipstoeltje voor je kindje gebruiken vanaf de geboorte totdat het 2 jaar is.

Ben jij geïnteresseerd? Klik dan op de button hieronder!

Wat is het beste wipstoeltje? Het is een vraag die veel ouders zich stellen. Niet zo gek overigens aangezien een wipstoeltje een ontzettend handige uitvinding is.

Een wipstoeltje – ook wel schommelwipper genoemd- is namelijk speciaal ontworpen om je kind te laten ontspannen. Je zult merken dat een kind enorm rustig wordt van een wipstoeltje waardoor jij ook wat extra tijd krijgt om te relaxen. Toch kan het kopen van een wipstoeltje lastiger zijn dan je op voorhand zou denken. Er zijn namelijk veel verschillende merken op de markt en lang niet alle wipstoeltjes zijn even goed. 

Ook zit er een verschil in de modellen kwa functionaliteiten. Zo heb je eenvoudige wipstoeltjes maar ook wipstoeltjes met trilfunctie. Na uitgebreid onderzoek hebben wij een top-5 gemaakt van de best geteste wipstoeltjes van dit moment. Lees gauw verder om deze beste opties te zien!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

5

Uur onderzoek gedaan

17

 Ervaringen gecheckt

4

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Wipstoeltjes

BabyBjörn Wipstoel Balance Soft review

Beste Koop Wipstoeltje
1. BABYBJÖRN Wipstoel

4moms mamaRoo 4 silver pluche

Beste Elektrische Wipstoel
2. 4Moms MamaRoo Wipstoel

Rocker Napper Taupe

Beste Wipstoel Baby
3. Rocker Napper Taupe Wipstoel

Nuna Leaf Wipstoel Twilight - Zwart/Wit

Beste Moderne Wipstoel
4. Nuna Leaf Twilight Wipstoel

Maxi Cosi Kori Essential Grey

Beste Multifunctionele Wipstoel
5. Maxi-Cosi Kori Wipstoel

Top 10 Beste Wipstoeltjes

Geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Geen zorgen! Door op onderstaande button te klikken word je automatisch doorverwezen naar de meest populaire wipstoeltjes bij één van de grootste webshops in Nederland. Dit zijn de top wipstoeltjes bij deze webshop.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Wipstoel?

Zoals we in de inleiding van dit artikel al aangaven is het aankopen van een wipstoel best lastig. Het is dan ook van belang dat je op voorhand een aantal dingen uitzoekt. 

Het zijn logische maar wel zeer belangrijke kenmerken. Deze kenmerken zijn cruciaal voor een goede aankoop. Als je deze kenmerken meeneemt in het koopproces is de kans op een miskoop heel erg klein. Het zijn stuk voor stuk goede kenmerken om mee te nemen.

Materiaal

Allereerst is het van belang dat je kijkt naar het materiaal van het apparaat. Kijk bijvoorbeeld of het een veilig materiaal is en of het duurzaam is. Vaak beschikken wipstoeltjes over een sterk stalen of plastic frame waardoor ze wel tegen een stootje kunnen. De voering is vaak gemaakt van katoen, dit is ideaal aangezien het makkelijk te wassen is.

Leeftijd

Vaak zijn wipstoeltjes gemaakt voor bepaalde leeftijden. Dit is afhankelijk van het maximale aantal gewicht dat ze kunnen dragen. Zo zijn er modellen die een gewicht tot 9 kg aan kunnen maar ook modellen die tot 18 kilo kunnen. Als jij van plan bent het wipstoeltje tot een latere leeftijd te gaan gebruiken, dan is het goed om hier rekening mee te houden.

Veiligheid

Alle producten die je voor je baby koopt moeten veilig zijn. Dit geldt uiteraard ook voor een wipstoel. Let er daarom goed op of de veiligheid van je baby gewaarborgd blijft. Zo is het van belang dat je je kindje goed kunt zetten. Wat ons betreft gaat de voorkeur altijd uit naar een driehoeksbeveiliging of een harnas, hiermee weet je zeker dat je kindje geen kant op kan.

Functies

Wipstoeltjes zijn er tegenwoordig in vele soorten en maten. Zo zijn er eenvoudige wipstoeltjes en stoeltjes die uitgerust met extra functies. 

Zo heb je wipstoeltjes die beschikken over speelgoedbogen. Deze bogen zijn vaak uitgerust met allerlei verschillende speelgoed soorten en zorgen ervoor dat de baby zichzelf kan vermaken. 

Daarnaast heb je tegenwoordig ook wipstoeltjes die beschikken over een trilfunctie. Deze trilfunctie zorgt ervoor dat het kindje zich nog beter en sneller kan ontspannen.


Wat is het beste Wipstoeltje van 2024? 

Wat is het wipstoeltje van 2024? Op deze vraag gaan we nu antwoord geven!  Wij hebben vele verschillende soorten wipstoeltjes getest en op basis hiervan hebben wij een ultieme Top-5 gemaakt. Hier zitten alleen de allerbeste geteste wipstoeltjes in.

Bij elk product staat een korte review van onze ervaringen. Daarbij zijn er ook nog voordelen en nadelen omschreven van het product. Ben jij benieuwd welke wipstoeltjes het beste zijn? Lees dan gauw verder!

1.  BABYBJÖRN Wipstoel

BabyBjörn Wipstoel Balance Soft review

9.4

Eindbeoordeling

Functionaliteiten

9.5

Prijs / kwaliteit

9.1

Gebruiksgemak

9.3

We trappen deze Top-5 af met de BABYBJÖRN Wipstoel. Dit is de best geteste wipstoel van 2024. Met dit wipstoeltje haal je de beste koop in huis.  

De stoel is geproduceerd door het merk BabyBjörn. Dit is een zeer bekend merk binnen de baby markt en staat bekend om haar hoge kwaliteit en goede prijzen.  De BabyBjörn Blis is een ergonomisch wipstoeltje dat natuurlijke schommelbeweging simuleert en beschikt over drie verschillende hoogtestanden en een transportstand. 

Verder heeft dit stoeltje een maximaal gewicht tot 13 kg (0 tot 2 jaar). De stof van dit stoeltje is ontzettend licht en kun je gemakkelijk wassen. Door het stoeltje regelmatig te wassen blijft het stoeltje dus mooi. Deze wipstoel is trouwens verkrijgbaar in drie verschillende (zachte) materialen: zacht katoen, comfortabele jersey en luchtige mesh. Ook is dit model inklapbaar waardoor je hem eenvoudig mee kunt nemen. 

Klik hier om de beste prijs van dit model te zien!

Voordelen BABYBJÖRN Wipstoel

 • Ergonomisch ontwerp
 • Mooi design
 • Makkelijk op te bergen (inklapbaar)

Nadelen BABYBJÖRN Wipstoel

 • Geen

2. 4Moms MamaRoo Wipstoel

4moms mamaRoo 4 silver pluche

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.6

Prijs / kwaliteit

8.8

Op nummer twee van deze lijst vinden we de 4Moms MamaRoo Wipstoel.  Dit is de best geteste elektrische wipstoel van 2024. Hiermee haal je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke wipstoel in huis.

De MamaRoo simuleert namelijk menselijke bewegingen waardoor het voor een baby ontzettend natuurlijk aanvoelt. Zo beschikt dit apparaat over 5 verschillende standen: kangoeroe, schommel, rock, oceaan en autorijden. Hierdoor is het ook gelijk een multifunctionele wipstoel.

Ook heet deze schommelstoel een ingebouwde speaker die zachtjes natuurgeluiden of eigen muziek kan afspelen. De MamaRoo is makkelijk te verstellen van lig naar zitstand waardoor je baby’s ook eten kunt geven in de stoel. Toch handig als je wil dat de baby in slaap valt!

Voordelen 4Moms mamaRoo Wipstoel

 • 5 Verschillende standen
 • Mogelijk om je eigen muziek af te spelen

Nadelen 4Moms mamaRoo Wipstoel

 • Geen verstelbare voetensteun

3. Rocker Napper Taupe Wipstoel

Rocker Napper Taupe

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Ben jij op zoek naar de best geteste wipstoel voor baby's? Dan is de Rocker Napper Taupe Wipstoel wat voor jou! Met deze wipstoel valt je baby gemakkelijk in slaap.

Het merk Tiny Love produceert al sinds 1991 babyproducten, je kunt dus wel zeggen dat ze inmiddels een bekende speler zijn op de markt. Dat is overigens ook terug te zien in deze eenvoudige wipstoel. Zo is dit een wipstoel die geschikt is voor kinderen tot 18 kilogram.

De stoel is makkelijk te verstellen van lig naar staande stand waardoor je hem ook kunt gebruiken om je kind eten te geven. Ook beschikt deze stoel over een elektrisch speeltje dat muziekjes afspeelt, hierdoor zal je kind nog sneller kunnen ontspannen.

Voordelen Rocker Napper Taupe Wipstoel

 • Geschikt voor kinderen tot 18 kg
 • Inclusief verstelbare rugleuning

Nadelen Rocker Napper Taupe Wipstoel

 • Niet inklapbaar

4. Nuna Leaf Twilight Wipstoel

Nuna Leaf Wipstoel Twilight - Zwart/Wit

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

8.7

Prijs / kwaliteit

8.0

De Nuna Leaf Twilight Wipstoel mag natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst.  Dit is de best geteste moderne wipstoel van 2024. Deze wipstoel is een mooie toevoeging aan je huis.

Het wipstoeltje heeft een zeer luxe uitstraling. Het ontwerp van deze stoel is geïnspireerd op de beweging van bladeren. Dit is een wipstoel die de beweging van vallende bladeren simuleert. Daarnaast is het LEAF wipstoeltje gemakkelijk in gebruik en erg veilig.

De Leaf is zowel revolutionair als evolutionair – en getest tot zelfs 60 kg! Wat ons opviel was dat dit apparaat ontzettend lang bleef schommelen, je hoeft maar 1 duwtje te geven en het gaat minuten lang schommelen. Ook is deze stoel enorm makkelijk te demonteren en op te bergen.

Voordelen Nuna Leaf Twilight Wipstoel

 • Zitje is flexibel verstelbaar
 • Uniek design

Nadelen Nuna Leaf Twilight Wipstoel

 • Prijs kan aan de hoge kant zijn

5. Maxi-Cosi Kori Wipstoel

Maxi Cosi Kori Essential Grey

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

We sluiten deze lijst af met de Maxi-Cosi Kori. Dit is een wipstoeltje dat ontzettend makkelijk in gebruik en super praktisch is. Het is dus de best geteste multifunctionele wipstoel van 2024.

Zo is dit stoeltje gemaakt van hoogwaardige, zachte materialen en geeft het al het comfort dat je baby nodig heeft. Het merk Maxi-Cosi is waarschijnlijk een van de bekendste merken binnen de baby producten markt en het merk staat bekend om z’n goede en hoge kwaliteit.

Deze reputatie heeft Maxi-Cosi met dit product weer waar gemaakt. Het Kori wipstoeltje is ideaal voor ouders die vaak onderweg zijn. Zo is het stoeltje met slechts 1 hand te verstellen naar die 3 verschillende standen. Al met al een fijne wipstoel met een goede prijs-kwaliteit verhouding.

Voordelen Maxi-Cosi Kori Wipstoel

 • Makkelijk in gebruik
 • Goede kwaliteit

Nadelen Maxi-Cosi Kori Wipstoel

 • Lastig om speeltjes aan te bevestigen

Veelgestelde vragen:

 Hoeveel wipstoeltjes hebben jullie getest?

Wij willen een zo compleet mogelijk beeld geven. Voor dit onderzoek en deze review hebben we dan ook meer dan 10 soorten wipstoeltjes getest. Op basis hiervan hebben we 5 producten geselecteerd die tot de beste behoren.

Waar hebben jullie de wipstoeltjes op beoordeeld?

Om te bepalen wat de beste wipstoeltjes op dit moment zijn kijken we naar verschillende aspecten. We kijken naar prijs, kwaliteit, functies en beoordelingen van andere gebruikers. Dit nemen we allemaal mee in onze bepaling van de uiteindelijke scores.

Hoe betrouwbaar zijn jullie reviews?

Het ene product is het andere niet. Daarom doen we altijd voordat we beginnen met testen een productonderzoek om te bepalen wat gebruikers belangrijk vinden en wat de trends zijn binnen dit product. In elk product zit een minimum van 6 uur productonderzoek. 

juli 17, 2024

juli 17, 2024

juli 10, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>