• Home
 • /
 • Wonen
 • /
 • Beste Wollen Dekbed [Test 2024]

Beste Wollen Dekbed [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Onze Favoriete Wollen Dekbed

TIMZO - Dekbed - Vierseizoenen - 100% Wol - Lits-jumeaux - 240x220cm

Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol

Ben jij op zoek naar de beste wollen deken van 2024? Dan hoef je niet verder te zoeken. Wij van Mutsy hebben namelijk een ultieme beste wollen dekbed test uitgevoerd. Hierbij hebben wij tientallen wollen dekbedden met elkaar vergeleken in onze beste wollen dekbed test. Uit deze test is de Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol als beste naar voren gekomen.

Dit dekbed is namelijk van een uitstekende kwaliteit en bestaat voor 100% uit wol. Verder kun je de Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol in wel 6 verschillende maten verkrijgen. De prijs-/kwaliteitsverhouding van dit wollen dekbed is daarnaast uitstekend. De maatvoering van dit dekbed is Lits-jumeaux.

Wil jij graag meer weten? Klik dan gauw op de onderstaande button!

Ben jij op zoek naar een nieuw dekbed? Probeer dan eens een wollen dekbed. Een wollen dekbed is ontzettend zacht en is daardoor erg comfortabel. Ook zijn er ontzettend veel verschillende wollen dekbedden. Denk aan wollen dekbedden voor bepaalde seizoenen, gemaakt van verschillende materialen etc.

Het vinden van de beste wollen dekbed voor jou kan daarom een lastige klus zijn. Om jou te helpen hebben wij van Mutsy een ultieme beste wollen dekbedden test uitgevoerd. In deze test hebben wij tientallen wollen dekbedden met elkaar vergeleken om zo een handige top 5 op te kunnen stellen.

In dit artikel ontdek je de belangrijkste criteria om op te letten bij het aanschaffen van een wollen dekbed. Verder ontdek je onze top 5 beste modellen van dit moment en nog veel meer. Ben jij benieuwd welk wollen dekbed het beste bij jou past? Lees dan gauw verder en ontdek de antwoorden!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

25

Producten getest

11

Uur onderzoek gedaan

35

 Ervaringen gecheckt

9

Webshops vergeleken


Top 5 Wollen Dekbedden

TIMZO - Dekbed - Vierseizoenen - 100% Wol - Lits-jumeaux - 240x220cm

Beste koop wollen dekbed
1. Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol

Terschellinger | Luxe 4-Seizoenen 100% IWS

Beste wollen dekbed 4 seizoenen
2. Terschellinger | Luxe 4-Seizoenen 100% IWS

Texel wol 4 seizoenen Hotel dekbed 100%

Beste wollen dekbed Texeler
3. Texel wol 4 seizoenen Hotel dekbed 100%

Cinderella Lana Dekbed 4 seizoenen Wol Lits-jumeaux

Beste luxe wollen dekbed
4. Cinderella Lana Dekbed 4 seizoenen Wol Lits-jumeaux

Alpacadekbed 4-seizoens

Beste alpacadekbed
5. Alpacadekbed 4-seizoens


Top 10 Meest Verkochte Wollen Dekbedden

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de Top 10 beste wollen dekbedden! Deze Top 10 doet zeker niet onder van de producten uit onze lijst. Het is wel altijd handig om het door te nemen om alle opties goed te bekijken.


Waar moet je op letten bij het kopen van een wollen dekbed?

Wil jij een wollen dekbed kopen, maar weet jij niet zo goed waar je op moet letten? Wij helpen je graag bij het maken van de beste keuze. Ga daarom niet voor de eerste wollen dekbed aanbieding die je tegenkomt, maar bekijk de verschillende opties kritisch. Hieronder hebben wij de belangrijkste criteria uit onze beste wollen dekbedden test voor je op een rijtje gezet.

Door rekening te houden met deze criteria haal jij gemakkelijk de beste optie in huis. Deze criteria zijn namelijk ook getest in de beste wollen dekbed volgens de consumentenbond test. Neem daarom even rustig de tijd om deze criteria door te lezen. Wil je alleen weten wat de beste opties van dit moment zijn? Bekijk deze dan verderop in dit artikel!

Warmteklassen

Bij het kiezen van een wollen dekbed kan er rekening gehouden worden met verschillende warmteklassen. Om jou te helpen het beste wollen dekbed in huis te halen, hebben wij hieronder de verschillende warmteklassen voor je uitgeschreven. Hierdoor weet je precies naar wat voor warmteklassen jij op zoek bent en wat deze betekenen.

Warmteklasse 1: De warmste klassen, geschikt voor in de winter.
Warmteklasse 2: Warm dekbed ook geschikt voor de winter.
Warmteklasse 3: Aangenaam warm, geschikt voor herfst en lente.
Warmteklasse 4: Koudste klassen, geschikt voor de zomer.

Formaat

Ook kan er rekening gehouden worden met verschillende formaten. Niet ieder bed is namelijk even groot. Zo kun je onderscheid maken tussen enkele bedden, tweepersoonsbedden, luchtbedden en bijvoorbeeld een twijfelaar. Het is daarom belangrijk dat jij weet wat voor formaat jouw bed is en welk dekbed formaat daar de beste keuze voor is.

Gelukkig kun je vrijwel ieder wollen dekbed in meerdere formaten verkrijgen, soms ook in het formaat voor een meegroeibedje voor je kleintje! In onze top 5 vind je wollen dekbedden die in meerdere formaten beschikbaar zijn. Hierdoor zit er voor iedereen een perfect wollen dekbed formaat tussen.

Prijsklassen

Als laatste kan er gekeken worden naar de prijsklassen van een wollen dekbed. Er zijn bijvoorbeeld goedkope wollen dekbedden, maar ook erg dure varianten. Afhankelijk van de kwaliteit die jij wilt is een bepaalde optie de beste. Gelukkig hoef je niet altijd ontzettend veel geld uit te geven voor een goede wollen dekbed.

Ook voor een relatief lage prijs kun jij namelijk al goede exemplaren aanschaffen. In onze top 5 vind je goede kwaliteit wollen dekbedden uit verschillende prijsklassen. Bedenk daarom goed wat voor budget jij beschikbaar hebt voor een wollen dekbed en wat voor kwaliteit jij verwacht.


Wat is de beste Wollen Dekbed?

Welke wollen dekbed is het beste? Deze vraag beantwoorden wij in de onderstaande sectie. Wij hebben namelijk verschillende soorten wollen dekbedden verkozen tot beste optie. Zo hebben wij de beste koop wollen dekbed, maar ook hebben wij een beste optie uitgeroepen in categorieën zoals beste vier seizoenen en beste prijs/kwaliteit.

Hieronder vind je daarom onze top 5 beste wollen dekbedden van dit moment. Hierbij hebben wij iedere optie voorzien van een korte product omschrijving. Ook hebben wij de voor- en nadelen van elk wollen dekbed benoemd. Als laatste hebben wij iedere optie voorzien van een eindbeoordeling gebaseerd op onze test en reviews van andere consumenten.

1. Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol

TIMZO - Dekbed - Vierseizoenen - 100% Wol - Lits-jumeaux - 240x220cm

9.3

Eindbeoordeling

Comfort

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

Ben jij op zoek naar een goed wollen dekbed? Dan ben je op zoek naar de Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol. Dit wollen dekbed beschikt over een uitstekende kwaliteit voor een relatief lage prijs. Verder kun je dit wollen dekbed in wel 6 verschillende maten verkrijgen.

Er zit daarom voor vrijwel iedereen wel een perfect maatje tussen. Een ander voordeel van de Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol is dat hij voor ieder seizoen geschikt is. Je hoeft daarom niet ieder seizoen een andere deken te pakken, maar kunt altijd met dit comfortabele deken slapen.

De Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol is 100% gemaakt van wol en heeft een Lits-jumeaux maatvoering. De kleur van dit dekbed is creme kleurig en de buitenste materialen zijn gemaakt van katoen. Wil je meer weten over deze beste koop wollen dekbed? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol

 • 100% gemaakt van wol
 • Uitstekende kwaliteit
 • In 6 maten verkrijgbaar
 • 4 seizoenen dekbed

Nadelen Timzo Dekbed 4-seizoenen 100% Wol

 • Niet anti-allergeen

2. Terschellinger | Luxe 4-Seizoenen 100% IWS

Terschellinger | Luxe 4-Seizoenen 100% IWS

9.1

Eindbeoordeling

Comfort

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

Op de tweede plaats hebben wij de Terschellinger | Luxe 4-Seizoenen 100% IWS geselecteerd als beste wollen dekbed voor ieder seizoen. Dit all-season wollen dekbed beschikt namelijk over een uitstekende kwaliteit en kan echt ieder seizoen gebruikt worden dankzij de warme, maar ook luchtige voering. 

De Terschellinger | Luxe 4-Seizoenen 100% IWS kan in 7 verschillende maten verkregen worden. Hierdoor zit er ook bij dit wollen dekbed voor iedereen een geschikt maatje tussen. Dit dekbed is extra lang waardoor hij ook goed geschikt is voor de langere mensen onder ons. 

De vulling van de Terschellinger | Luxe 4-Seizoenen 100% IWS is 100% zuiver schapenwol en optimaal ventilerend. Daarnaast is hij volledig schuifvrij doorgestikt en is de tijkstof van 100% natuurzuiver katoen. Meer weten over dit goede wollen dekbed? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Terschellinger | Luxe 4-Seizoenen 100% IWS

 • Vulling van 100% zuiver schapenwol
 • Tijkstof van 100% natuurzuiver katoen
 • Optimaal ventilerend
 • Extra lang

Nadelen Terschellinger | Luxe 4-Seizoenen 100% IWS

 • Niet geschikt voor de droger

3. Texel wol 4 seizoenen Hotel dekbed 100%

Texel wol 4 seizoenen Hotel dekbed 100%

8.7

Eindbeoordeling

Comfort

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

Op plek 3 hebben wij de Texel wol 4 seizoenen Hotel dekbed 100% geplaatst in onze top 5. Dit wollen dekbed van het merk Texel beschikt namelijk over een goede kwaliteit en is ook meteen de goedkoopste optie uit onze top 5. Wil jij liever niet al te veel geld uitgeven aan een wollen dekbed, maar wil jij wel goede kwaliteit ontvangen? Dan is dit de beste optie voor jou.

De Texel wol 4 seizoenen Hotel dekbed 100% kan ook in 7 maten verkregen worden waardoor er voor vrijwel iedereen een perfect maatje tussen zit. Dit dekbed is gemaakt van 100% scheerwol en is daarmee 100% natuurlijk.

Verder is hij erg ventilerend waardoor hij ideaal is voor de zomer. Je kunt dit dekbed ook gebruiken op een luchtbed. Zo fijn. voelt het product aan!

Gebruik jij hem liever het hele jaar door? Dan is dit geen probleem doordat hij in de winter de warmte geeft die jij nodig hebt. Dit all-season dekbed is namelijk zo gemaakt dat hij ventilerend is in de zomer en wordt de isolatie in de winter versterkt. Wil de laagste prijs van dit wollen dekbed ontdekken? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Texel wol 4 seizoenen Hotel dekbed 100%

 • In 7 maten verkrijgbaar
 • All-season dekbed
 • Goedkoopste optie
 • Maatvoering Lits-jumeaux

Nadelen Texel wol 4 seizoenen Hotel dekbed 100%

 • Redelijk zwaar dekbed

4. Cinderella Lana Dekbed 4 seizoenen Wol

Cinderella Lana Dekbed 4 seizoenen Wol Lits-jumeaux

8.4

Eindbeoordeling

Comfort

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

Op plaats vier hebben wij de Cinderella Lana Dekbed 4 seizoenen Wol geplaatst in onze top 5. Dit 4 seizoenen dekbed beschikt namelijk ook over een Lits-jumeaux maatvoering en is in 6 verschillende maten verkrijgbaar. De kwaliteit van dit goede wollen dekbed is daarom uitstekend goed, maar je betaald er daarom ook wel een stuk meer voor.

Dit luxe wollen dekbed beschikt over prima warmte isolatie in de winter, maar biedt in de zomer ook de ventilerende functie die jij nodig hebt. De vulling van dit wollen dekbed is 100% zuiver Texelse scheerwol. De tijk is voorzien van een luxe 100% perkaline katoen.

De warmteklassen waar dit dekbed over beschikt zijn warmteklassen 1, 3 en 4. Verder beschikt dit wollen dekbed over een rits bevestiging en weegt hij ongeveer 7,5 kilo. Dit maakt dit dekbed wel een van de zwaardere wollen dekbedden. Meer weten? Klik dan op de bovenstaande button!

Voordelen Cinderella Lana Dekbed 4 seizoenen Wol

 • Warmteklasse 1, 3 en 4
 • Geschikt voor volwassenen
 • Gemaakt van luxe materialen

Nadelen Cinderella Lana Dekbed 4 seizoenen Wol

 • Niet wasbaar

5. Alpacadekbed 4-seizoens

Alpacadekbed 4-seizoens

8.1

Eindbeoordeling

Comfort

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

Op de laatste plaats in onze top 5 beste wollen dekbedden hebben wij de Alpacadekbed 4-seizoens geselecteerd. Dit wollen dekbed is namelijk 100% gemaakt van alpacawol waardoor hij extra comfortabel is en erg licht qua gewicht is. Dit wollen dekbed heeft een formaat van 140 x 220 cm. Helaas is het niet mogelijk om dit dekbed in een ander formaat aan te schaffen.

De warmteklasse van dit wollen dekbed zijn warmteklassen 1, 2, 3 en 4. Verder is het een prachtig natuurproduct en is de kwaliteit van het wol uitstekend. Zo is het wol hypoallergeen, zacht en erg warm in de winter. In de zomer is hij juist lekker koel en vocht regulerend.

De prijs van de Alpacadekbed 4-seizoens ligt wel wat hoger dankzij de duurdere kwaliteitsmaterialen waarvan hij gemaakt is. Ook is het belangrijk om in gedachten te houden dat de formaten van dit dekbed gemaakt zijn voor eenpersoonsbedden. Voorkom dus een miskoop en koop dit model niet wanneer jij beschikt over een twijfelaar of tweepersoonsbed.

Voordelen Alpacadekbed 4-seizoens

 • Uitstekende kwaliteit
 • Vocht regulerend
 • Beschikt over alle warmteklassen

Nadelen Alpacadekbed 4-seizoens

 • Duurder model

Veelgestelde Vragen

Zijn wollen dekbedden geschikt voor mensen met allergieën?

Ja, wollen dekbedden zijn vaak hypoallergeen omdat wol van nature stof- en huisstofmijt afstotend is. Dit maakt ze een goede keuze voor mensen met allergieën of astma.

Hoe onderhoud je een wollen dekbed?

Om een wollen dekbed te onderhouden, wordt aanbevolen om het regelmatig te luchten en af en toe te stofzuigen. In geval van vlekken kan het dekbed plaatselijk worden gereinigd, maar vermijd het wassen in de machine om de natuurlijke eigenschappen van de wol te behouden.

Zijn wollen dekbedden geschikt voor alle seizoenen?

Ja, wollen dekbedden zijn geschikt voor alle seizoenen vanwege de thermische eigenschappen van wol. Ze houden je warm in de winter en koel in de zomer, waardoor ze een veelzijdige keuze zijn voor het hele jaar door.

Wat zijn de voordelen van een wollen dekbed ten opzichte van andere materialen?

Wollen dekbedden hebben verschillende voordelen, waaronder hun natuurlijke warmte-isolatie, vochtregulerende eigenschappen, hypoallergene eigenschappen en duurzaamheid. Ze bieden een comfortabele en gezonde slaapomgeving voor een goede nachtrust.

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>