Beste Zakelijke lening van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Op zoek naar de Beste zakelijke lening? Dat komt goed uit! In dit artikel hebben wij namelijk de beste zakelijke leningen die worden aangeboden op de markt op een rijtje gezet.

De grootste fout van ondernemers die een zakelijke lening afsluiten is dat op een gegeven moment verrast worden door onverwachte kosten. Gelukkig zijn dit soort verrassingen te voorkomen door goed onderzoek te doen naar de verschillende kredietverstrekkers.

In dit artikel hebben wij dat onderzoek gelukkig al voor jou gedaan. Zo onderzochten we alle onderdelen van een zakelijke lening, van de rentes, tot de looptijden en alle diensten die worden aangeboden.

Kortom, je bent hier aan het juiste adres als je wilt weten wat de top 5 beste zakelijke leningen van het moment zijn!


Top 5 Beste zakelijke leningen

bridgefund logo

Best Geteste Zakelijke lening
1. Bridgefund

 • Leenbedrag: €5.000 - €250.000
 • Looptijd: 3 - 24 mnd
 • Minimale omzet: € 50.000
Qeld logo

Beste Lening voor ZZP'er / starter
2. QELD

 • Leenbedrag: €1.000 - €250.000
 • Looptijd: 3 - 24 mnd
 • Minimale omzet: € 0

Beste zakelijke lening groot bedrag
3. SwishFund

 • Leenbedrag: €5.000 - €1.000.000
 • Looptijd: 3 - 24 mnd
 • Minimale omzet: € 50.000
Kredietvooruit logo

Beste Kortlopende lening
4. Kredietvooruit

 • Leenbedrag: €3.000 - €500.000
 • Looptijd: 3 - 6 mnd
 • Minimale omzet: € 50.000
new10-logo

Beste zakelijke lening met lange looptijd
5. New10

 • Leenbedrag: €5.000 - €500.000
 • Looptijd: 3 - 60 mnd
 • Minimale omzet: € 50.000

Tip voor onze lezers: Vraag altijd offertes aan bij meerdere aanbieders. Het kan zijn dat de ene partij je wel accepteert terwijl een andere partij dat niet doet.


Hoe kies je de beste zakelijke lening?

Op het gebied van de zakelijke lening kan je gerust stellen dat er niet één antwoord mogelijk is. Sterker nog, elke onderneming heeft andere behoeftes rondom zakelijke leningen.

De vraag is daarom hoe je nu de beste zakelijke lening kiest. Dat is afhankelijk van veel variabelen, omdat er veel komt kijken bij een zakelijke lening.

Het geleende geld betaal je als ondernemer bijvoorbeeld terug binnen een bepaalde looptijd, waarover maandelijkse rente wordt gerekend. Maar er zit verschil in de hoogte van die rente, waardoor het bedrag van de maandelijkse aflossing verschilt per kredietverstrekker.

Hieronder lichten we daarom toe hoe je nu precies de meeste kredietverstrekkers kunt beoordelen voordat je een zakelijke lening afsluit.

Kosten

De kosten spelen een grote rol in het zakelijk financieren van een zakelijke lening. Het is zo dat hier allereerst in sommige gevallen eenmalige kosten aan worden verbonden. Dit is vaak een percentage dat je betaalt over de hoogte van jouw lening.

Hier begint dus eigenlijk al de eerste selectie rondom een zakelijk bedrag lenen, want de totale kosten van jouw financiering zijn hoger dan je bij een kredietverstrekker aanklopt die aansluitkosten in rekening brengt.

Tegelijkertijd is het wel zo dat aansluitkosten kunnen worden opgevoerd bij de belastingdienst, waardoor je als onderneming op papier minder verdient. Dit kan interessant zijn voor ondernemers die onder een bepaalde inkomensgrens willen blijven.

Vervolgens is het zo dat de kosten bestaan uit de maandelijkse aflossing. Dit is simpelweg jouw geleende bedrag gedeeld door de looptijd van de lening. Als je dus €10.000 leent met een looptijd van 12 maanden, betaal je €10.000 : 12 = €833,33 per maand terug.

Daar bovenop komt nog eens de rente. Dit is een variabele rente die wordt vastgesteld door kredietverstrekkers en is afhankelijk van de financiële gezondheid van jouw bedrijf en het doel waarvoor de lening gebruikt zal worden.

Een kredietverstrekker onderzoekt namelijk jouw onderneming waarvoor je de zakelijke lening aanvraagt, zodat ondernemers een passende financiering krijgen. Maar de rente kan hoger of lager zijn afhangend van jouw doel.

Een bedrijfsauto geniet bijvoorbeeld een lagere rente dan het uitbreiden van jouw voorraad, omdat een bedrijfsauto meteen als onderpand geldt. Het is overigens zo dat er bij een zakelijke lening geen onderpand nodig is.

Kortom, dit zijn de belangrijkste vragen die centraal moeten staan bij het beoordelen van de maandelijkse kosten van een zakelijke lening:

 • Worden er afsluitkosten gerekend?
 • Wordt er indicatie gegeven van rentepercentage voorbepaalde investeringen?
 • Is boetevrij aflossen mogelijk?

Betrouwbaarheid en veiligheid

Een zakelijke lening is niet voor iedereen weggelegd. Het is namelijk best een stap om een zakelijke lening af te sluiten voor een langere looptijd, dat je vervolgens volledig terugbetaalt.

Daarom is het van belang om de betrouwbaarheid van kredietverstrekkers onder de loep te nemen. Zeker als je zelf geen financieel expert bent kan je het best zo zijn dat de financiële verplichtingen als overweldigend ervaren kunnen worden.

Nu is het zo dat kredietverstrekkers tegenwoordig een vergunning moeten aanvragen bij de AFM. De AFM (autoriteit Financiële markten) houdt namelijk toezicht op alles rondom een persoonlijke lening, zakelijke kredieten of zakelijke financiering.

En alle partijen in onze top 5 worden door de AFM gereguleerd. Dat houdt concreet in dat de kredietverstrekkers altijd transparant moeten zijn over de manier waarop zij het geleende geld in rekening brengen.

Gebruiksgemak

Voor startende ondernemers is gebruiksgemak belangrijk. Je wilt immer direct kunnen zijn hoe hoog het opgenomen bedrag is en over welke looptijd je het afgesproken bedrag terugbetaalt.

Daarom is het soms interessant om het aanvragen van een zakelijke lening eens te bekijken vanuit de ogen van startende ondernemers. En daar komen we al snel tot de conclusie dat een bedrijfslening afsluiten niet altijd even gemakkelijk is.

Je zal namelijk bij vrijwel alle partijen aanvullende informatie moeten aanleveren voordat het een aanvraag indienen met succes wordt verwerkt. Hier komt gelukkig wel bij kijken dat het geen BKR-controle wordt uitgevoerd om een lening afsluiten te volbrengen.

Daarnaast is het aanvragen van een zakelijke lening een proces dat bij de meeste ondernemers zo ongeveer een week duurt. Het geleende bedrag staat zo al heel snel op jouw rekening.

Een kredietverstrekker die leningen verstrekt kan je daarom beoordelen door jezelf de volgende vragen te stellen rondom het gebruiksgemak:

 • Is direct duidelijk hoe hoog het geleende bedrag is en wat de looptijd daarvan is?

 • Wordt het aanleveren van aanvullende documenten gemakkelijk gemaakt?

 • Neemt de kredietverstrekker snel contact met jou op?

 • Begrijp je de voorwaarden van de zakelijk geld lening?


Wat is de beste zakelijke lening?

Wat is de beste zakelijke lening? Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende aanbieders van zakelijke leningen. En omdat elke zakelijke kredietverstrekker net weer even andere spelregels hanteert rondom de zakelijke lening, is een vergelijking wel op zijn plaats.

Daarom hebben wij onderzoek gedaan naar de 15 grootste aanbieders van zakelijke leningen. Omdat er veel verschillen tussen zakelijke kredietverstrekkers zijn, was dit niet een gemakkelijke opgave. Maar het is gelukt.

We keken bij het onderzoek naar het minimale en maximale leenbedrag, de maximale looptijd, het bestaan van een BKR-toetsing, de kosten en het gebruiksgemak van de partij.

En op basis van die factoren hebben wij onze top 5 samengesteld. Zo kunnen bestaande ondernemers op basis van deze top 5 zelf beoordelen of een zakelijke lening bij deze partijen voor jouw onderneming interessant zou kunnen zijn.

1. Bridgefund

bridgefund logo
 • Geschikt voor:  BV's / ZZPers / Starters 
 • Leen bedrag: €5.000 - €250.000
 • Looptijd: 3-24 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Ja

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Als jij op zoek bent naar de beste zakelijke lening van 2024 dan zit je bij Bridgefund helemaal goed. 

Bridgefund is een bedrijf dat het voor ondernemers heel gemakkelijk maakt om een zakelijke lening aan te vragen, omdat er een duidelijk tarief in rekening wordt gebracht vanaf 1,3%. En dat is all-inclusive.

De kosten van die 1,3% kunnen toenemen na een check van Bridgefund, maar dat geldt bij alle kredietverstrekkers die wij in deze top 5 behandelen. Ook bij Bridgefund moet een bedrijf minimaal 1 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel en een omzet van €50.000 per jaar genereren.

Een zakelijke lening aanvragen bij Bridgefund duurt wordt binnen 24 uur verwerkt. Er wordt door Bridgefund een minimaal leenbedrag van €5.000 en een maximaal bedrag van €250.000 gehanteerd. De looptijd van de lening bij Bridgefund ligt tussen de 6 en 24 maanden.

Via deze link vraag je snel en gemakkelijk een offerte aan bij Bridgefund. Uiteraard is dit volledig vrijblijvend en gratis.

Voordelen Bridgefund

 • Geen BKR-toetsing
 • All-inclusive maandelijkse kosten vanaf 1,3%
 • Korting voor vervroegde aflossing

Nadelen Bridgefund

 • Maximaal 24 maanden looptijd
 • Relatief hoog maandelijks tarief

2. Qeld

Qeld logo
 • Geschikt voor: ZZP'ers / Starters 
 • Leen bedrag: €5.000 - €250.000
 • Looptijd: 3-24 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Nee

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

We trappen direct deze lijst af met onze nummer 1 in deze lijst: Qeld. Qeld is een van de grotere spelers op de markt en heeft voor zichzelf voor ZZP'ers en mkb in Nederland.

Qeld is een kredietverstrekker die al een langere periode met veel succes actief is in de markt van de zakelijke lening in Scandinavië. Hierbij zijn ze een voortrekker geweest in het aanbieden van zakelijk geld zonder dat er een bank tussen hoeft te komen.

Daarnaast is Qeld een kredietverstrekker uit onze lijst die het laten uitbetalen van een zakelijke lening binnen een dag uitvoert. Dit betekent dan ook dat een lening aanvragen heel snel verloopt.

Bij Qeld is het interessant dat je een lening aflost door een vast bedrijf per maand te betalen. Hierbij wordt er dus niet een variabele rente in rekening gebracht. Hierdoor heb je als klant elke maand een rekening die even hoog is.

Qeld biedt drie soorten looptijden aan: 6 maanden, 12 maanden of 18 maanden. Deze looptijden worden aangeboden bij leenbedragen die variëren tussen €1.000 en €200.000.

Via deze link vraag je snel en gemakkelijk een offerte aan bij QELD. Dit is uiteraard volledig vrijblijvend en gratis. 

Voordelen Qeld

 • Zakelijke lening aanvragen vaak binnen 1 dag verwerkt.
 • Boetevrij en vervroegd aflossen mogelijk
 • Geschikt voor kleine MKB en ZZP'ers
 • Door het vaste maandelijkse bedrag heb je als ondernemer overzichtelijke maandelijkse lasten.
 • Negatieve BKR-registratie heeft geen invloed op jouw lening

Nadelen Qeld

 • Looptijd is maximaal 18 maanden

3. SwishFund

 • Geschikt voor: Groot bedrag
 • Leen bedrag: €5.000 - €1.000.000
 • Looptijd: 3-24 maanden
 • BKR toetsing: Ja
 • Jaarcijfers nodig: Nee

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

We vervolgen onze lijst met de nummer drie: Swishfund. Swishfund is net als Qeld een van de eerste aanbieders van zakelijke leningen in Nederland. Ook zij hebben een voortrekkersrol in het aanbieden van een zakelijke lening zonder dat de bank er bij betrokken wordt.

Bij Swishfund wordt jouw zakelijke lening binnen drie dagen gestort op jouw rekening courantkrediet. Zo duurt het 1 dag voordat jouw aanvraag wordt goedgekeurd en twee dagen voordat jouw lening wordt gestort op je rekening.

Swishfund hanteert een minimaal leenbedrag van €3.000 en een maximaal leenbedrag van €1.000.000. Met die miljoen is Swishfund ook direct de aanbieder uit deze top 5 die het hoogste maximale leenbedrag aanbiedt.

Een zakelijke lening oversluiten bij Swishfund kan je laten uitvoeren bij een minimale looptijd van 3 maanden en een maximale looptijd van 24 maanden. Hierbinnen is het dus een flexibele periode.

Swishfund is geschikt voor bv's, maatschappen, vof's of eenmanszaken die minimaal €50.000 omzet draaien per jaar. Daarnaast moet het bedrijf minimaal 12 maanden bestaan. Hiervoor brengt Swishfund een rentepercentage van 1% tot zo'n 2,5% aan kosten in rekening.

Kortom, wat ons betreft een van de beste zakelijke leningen voor BV's die minimaal 50.000 euro omzet per jaar draaien. Klik hier om direct gratis en vrijblijvend een offerte aan te vragen.

Voordelen Swishfund

 • Binnen 3 werkdagen is de lening uitbetaald.
 • Vervroegd aflossen en boetevrij aflossen mogelijk
 • Relatief laag rentetarief.
 • Looptijd flexibel aan te vragen
 • Geen BKR-toetsing

Nadelen Swishfund

 • Hoogste kosten van deze top 5
 • Afsluitkosten van €250 tot maximaal 0,2% van jouw lening

4. Kredietvooruit

Kredietvooruit logo
 • Geschikt voor: Kortlopende lening 
 • Leen bedrag: €3.000 - €250.000
 • Looptijd: 3-6 maanden
 • BKR toetsing: Nee
 • Jaarcijfers nodig: Nee

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

Op nummer 4 in onze top 5 staat Kredietvooruit. Kredietvooruit is een vreemde eend in de bijt, want het specialiseert zich volledig op kortlopend krediet tot 6 maanden. Met andere woorden, voor de snelle hap kan je het best terecht bij Kredietvooruit.

Kredietvooruit hanteert leenbedragen die lopen van de €3.000 en €250.000, waarbij er geen BKR-toetsing plaatsvindt en er geen jaarcijfers nodig zijn om een zakelijke lening met succes aan te vragen.

Omdat er bij deze kredietverstrekker een korte looptijd geldt, zal het je niet verbazen dat je hiervoor kosten betaalt. Die kosten lopen al gauw op tot meer dan 2% per maand. Daarmee is het in onze lijst één van de duurste kredietverstrekkers.

Wat Kredietvooruit echter interessant zou kunnen maken voor ondernemers gebeurt op het moment dat je een zakelijke lening wilt afsluiten voor een zeer korte looptijd. Dat kan bij andere partijen namelijk niet.

Ook Kredietvooruit betaalt jouw aanvraag al binnen 24 uur uit op jouw rekening courant krediet, waarna het terugbetalen van start gaat. Daarnaast wordt ook hier een minimale omzet van €50.000 per jaar gehanteerd.

Voordelen Kredietvooruit

 • Zeer korte looptijd mogelijk
 • Boetevrij vervroegd aflossen
 • Krediet binnen 24 uur op jouw rekening

Nadelen Kredietvooruit

 • Relatief hoge kosten
 • Kleinere partij

5. New10

new10-logo
 • Geschikt voor: Grote leningen
 • Leen bedrag: €5.000 - €500.000
 • Looptijd: 3-60 maanden
 • BKR toetsing: Ja
 • Jaarcijfers nodig: Nee

Gemak

Klantervaringen

Flexibiliteit

Service

En dan zijn we alweer aanbeland bij de hekkensluiter van dit artikel: New10. Bij New10 hebben we eigenlijk te maken met een wolf in schaapskleren, want New10 is een subonderdeel van niemand anders dan de ABN AMRO.

Maar toch staat hij in deze lijst. Normaal gesproken betrekken we banken niet in deze lijst, omdat kredietverstrekkers juist sneller zijn in het uitkeren van een zakelijke lening dan kredietverstrekkers zijn.

New10 biedt een zakelijke lening aan vanaf €5.000 tot €500.000 over een looptijd die flexibel is tussen de 3 en 60 maanden. En daarmee is New10 een kredietverstrekker met de meeste flexibiliteit in hoe je jouw zakelijke lening vormgeeft.

Het zal je niet verrassen, maar aan flexibiliteit hangt een prijskaartje. New10 is uit onze lijst veruit de duurste partij, omdat hier een rentepercentage van tussen de 4% en 9% in rekening wordt gebracht.

Bij New10 betaal je dus eigenlijk voor die flexibiliteit in combinatie met de grote naam van ABN AMRO. Voor ondernemers die een zakelijke lening bij externe kredietverstrekkers nog spannend vinden, kan New10 hierin een uitkomst bieden.

Ook bij New10 wordt er een minimale omzet van €50.000 en een bedrijfsbestaan van 1 jaar verwacht. En wellicht kan je vervolgens met jouw privévermogen ook nog een kijkje nemen bij de ABN AMRO.

Voordelen New10

 • Goedkeuring binnen 24 uur
 • Binnen een termijn van twee maanden kan je zelf beslissen wanneer je het geld opneemt
 • Boetevrij aflossen is mogelijk
 • Veel flexibiliteit in de looptijd en de hoogte van de lening

Nadelen New10

 • Hoogste kosten van deze top 5
 • Afsluitkosten van €250 tot maximaal 0,2% van jouw lening

Zakelijke leningen vergelijken

Het vergelijken van zakelijke lening partijen kan lastiger zijn dan je op voorhand zou denken. Om het je zo makkelijk mogelijk te maken vind je hieronder een uitgebreide tabel waarin alle specificaties te vinden zijn van de verschillende zakelijke lening aanbieders in Nederland. 

Een zakelijke lening vergelijken wordt hierdoor natuurlijk een stuk makkelijker. 

Aanbieder

Leenbedrag

Looptijd

BKR toetsing

Jaarcijfers nodig

Boetevrij aflossen

Minimaal actief

Bridgefund

€5.000 - €250.000

6-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 mnd

€1.000 - €100.000

6-18 mnd

Ja

Nee

Ja

1 jaar

Kredietvooruit

€3.000 - €500.000

3-6 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

New10

€5.000 - €1.000.000

3-60 mnd

Ja

Ja

Ja

15 mnd

€3.000 - €1.000.000

3-24 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Floryn

€10.000 - €3.000.000

flexibel

Nee

Ja

Ja

6 Mnd

€1.000 - €350.000

1-36 mnd

Nee

Nee

Ja

1 jaar

Voordegroei

€2.000 - €50.000

Flexibel

Ja

Ja

Ja

1 jaar

Qredits

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 Jaar

Funding circle

€10.000 - €250.000

Flexibel

Nee

Nee

Ja

1 jaar


Welke zakelijke financiering past bij jou?

Welke zakelijke financiering past bij jouw onderneming? Zoals gezegd is het aanvragen van leningen niet voor elke ondernemer hetzelfde. Een zakelijke lening is al aan te vragen vanaf een bedrag van €1.000, maar kan oplopen tot wel €1.000.000.

Daarnaast kom je kredietverstrekkers tegen die een looptijd van 6 maanden hanteren, maar een looptijd tot 84 maanden ook.

Kortom, er zijn talloze mogelijkheden in het aanvragen van een zakelijke lening, simpelweg omdat leningen van de ene partij veel hoger zijn dan leningen van de andere partij.

Nu is het zo dat je niet elke mogelijke financiering meteen zal ontvangen. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de omzet van jouw onderneming. Een lening van €250.000 voor een bedrijf dat €1.000 omzet maakt, is immers niet realistisch.

Voor sommige ondernemers is het daarom interessanter om een zakelijk krediet aan te vragen. Hierbij mag je zelf naar behoefte geld opnemen van een potje dat jij aan het begin van de looptijd ontvangt. Welke optie nu het best bij jou past, leggen wij hieronder uit:


Zakelijke lening

Hoewel we in dit artikel alle ins-en-outs van de zakelijke lening eigenlijk al hebben uitgelicht, kunnen we toch nog even onderzoeken voor welke soort onderneming een zakelijke lening nu precies interessant is:

Wanneer is een zakelijke lening interessant?

 • Een zakelijke lening is geschikt voor ondernemers die direct een groot bedrag aan zakelijk geld nodig hebben. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een zakelijke auto te financieren, een bedrijfspand aan te schaffen of om nieuwe apparatuur te kopen.
 • Een zakelijke lening is veelal geschikt voor ondernemers die meer dan €30.000 in de laatste drie maanden aan omzet hebben gedraaid.
 • Een zakelijke lening is geschikt voor bedrijven die al langer dan 1 jaar bestaan.
 • Een zakelijke lening is geschikt voor ondernemers die het geleende bedrag plus de maandelijkse rente met gemak kunnen dragen.

Een zakelijke lening kan oplopen tot wel €1.000.000. Dan heb je het écht over grote spellers, zoals een besloten vennootschap. Voor dit soort bedrijven wordt een zakelijke lening gezien als een manier om kosten op te voeren, zodat je onder een bepaalde inkomensgrens blijft.

Tegelijkertijd kan een zakelijk krediet geschikt zijn voor kleine partijen die een investering willen maken in het bedrijf. Voor dit soort ondernemers is het aan te raden om een laag leenbedrag aan te vragen, zodat je later niet wordt verrast door te hoge rekeningen.

Zakelijk krediet

Naast de zakelijke lening lichten we hier het zakelijk krediet toe, wat een financiering is die steeds vaker voorkomt onder ondernemers.

Het zakelijk krediet is eigenlijk flexibel geld dat jij naar behoefte kan opnemen uit een groter potje. Zo heb je een zakelijke bankrekening waarbij je doorlopend krediet hebt staan. Heb je een keer €1.000 nodig? Dan kan je dat direct opnemen van het potje.

Zakelijke kredietverstrekkers hanteren dezelfde regels als de partijen die een zakelijke lening aanbieden. Sterker nog - het is vaak dezelfde partij.

Bij het zakelijk krediet wordt er ook rente in rekening gebracht, alleen is het zo dat je dit alleen betaalt over het bedrag dat jij hebt opgenomen. Als je in de maand januari niets opneemt, betaal je in de maand februari niets.

Bedrijfskrediet kan daarom interessant zijn voor verschillende ondernemers, omdat je met bedrijfskrediet flexibiliteit houdt over de hoogte van jouw maandlasten. We zetten het even op een rijtje:

Wanneer is een zakelijk krediet interessant?

 • Zakelijk krediet is geschikt voor ondernemers die flexibel een tijdelijke behoefte willen financieren.
 • Zakelijk krediet is geschikt voor ondernemers die een investering willen maken zonder exact te weten hoeveel geld daarvoor nodig is.
 • Zakelijk krediet is geschikt voor ondernemers die zelf controle willen houden over de hoogte van de maandlasten.

Al met al zijn er dus interessante verschillen tussen zakelijke lening en het zakelijk krediet. Welke vorm van financieren nu precies past bij jouw onderneming, blijft natuurlijk een ingewikkelde vraag waarop verschillende antwoorden mogelijk zijn.

We hebben in ieder geval met deze top 5 laten zien dat er veel verschillende mogelijkheden zijn in het financieren van een zakelijke lening, en dat je vooral zelf moet proberen om verschillende offertes aan te vragen bij verschillende kredietverstrekkers.

Zo heb je immers de grootste kans dat jij een offerte vindt bij een partij die voor jou het scherpste rentetarief in rekening brengt.


Zakelijke lening kosten voorbeeld

De meeste ondernemers zijn geen financieel adviseur. Toch heb je met een zakelijke lening te maken met aardig wat kosten. Maar hoe steekt dat precies in elkaar? Hoe wordt een vast percentage berekend, een waarom wordt dat marktrente genoemd?

Daarom hebben we voor iedereen die is aangesloten bij de Kamer van Koophandel en geïnteresseerd is in hoe het terugbetalen van een zakelijke lening met een vast percentage bij Bridgefund een voorbeeldberekening bij een lening van €10.000 en een rentepercentage van 1,3%:

Maanden

Openstaand bedrag

Rente

Maand 1

€9166

€9166 * 0.013 = €122

Maand 2

€8333

€8333 * 0.013 = €111

Maand 3

€7500

€7500 * 0.013 = €100

Maand 4

€6666

€6666 * 0.013 = €89

Maand 5

€5833

€5833 * 0.013 = €78

Maand 6

€5000

€5000 * 0.013 = €66

Maand 7

€4166

€4166 * 0.013 = €55

Maand 8

€3333

€3333 * 0.013 = €44

Maand 9

€2500

€2500 * 0.013 = €33

Maand 10

€1666

€1666 * 0.013 = €22

Maand 11

€833

€833 * 0.013 = €11

Maand 12

€0

€0 * 0.013 = €0

Totaal

€10.000

€732


Veelgestelde vragen

Hoe hebben jullie de top 5 zakelijke leningen samengesteld?

We hebben 15 kredietverstrekkers van zakelijke leningen en zakelijke kredieten vergeleken op een aantal factoren. We keken hierbij naar de kosten, looptijden, de veiligheid, het gebruiksgemak en het aanbod van de verschillende kredietverstrekkers.


Hoe weet je welke zakelijke lening bij jou past?

Een zakelijke lening is geschikt voor ondernemers die een geldbedrag nodig hebben om een grote investering uit te voeren. Jouw onderneming moet hiervoor minimaal 1 jaar bestaan en meer dan €30.000 aan omzet genereren.


Waar kan ik een zakelijke lening aanvragen?

Je kunt een zakelijke lening aanvragen bij grote kredietverstrekkers, zoals Qeld, Swishfund, Bridgefund, Kredietvooruit of New10. Dat zijn niet de enige kredietverstrekkers die een zakelijke lening aanbieden. 

mei 22, 2024

mei 22, 2024

mei 21, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>