Beste Zonnebrand van 2024

Laatste Update: juli 2024

Onze favoriete Zonnebrand

Nivea Sun Zonnebrand SPF 50+

Nivea Sun Zonnebrand SPF 50+

Met de Nivea Sun Zonnebrand SPF 50+ ervaar je optimale bescherming tegen die verraderlijke zon. De verzorgende formule beschermt tegen uitdroging en is daarnaast waterproef. Naast een zeer effectieve bescherming tegen UVA/UVB-straling, begaat die ook vroegtijdige huidveroudering. Hoe is ideaal is dat?

Waarom zonnebrand? Nou, heel simpel. Om je zo goed mogelijk te beschermen tegen schadelijke UVB-straling. Vooral tijdens de hete zomer dagen. Hoe sterker de SPF is, hoe beter je beschermd bent tegen die verraderlijke zon.


Helaas is de zoektocht naar de juiste Zonnebrand niet altijd even makkelijk door het grote en diverse aanbod. Vandaar dat wij van Mutsy een Top 5 Beste Zonnebrand hebben samengesteld met o.a. de beste koop en goedkoopste optie. 

Benieuwd naar deze top 5? Bekijk het dan snel hieronder.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de Top 5 Beste Zonnebrand uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Zonnebrand

Nivea Sun Zonnebrand SPF 50+

Beste koop Zonnebrand
1. Nivea Sun Zonnebrand SPF 50+

Biodermal Zonnebrand SPF 50

Beste gezicht Zonnebrand 

2. Biodermal Zonnebrand SPF 50

Nivea Sun Babies & Kids Zonnebrand SPF 50

Beste Zonnebrand voor Kinderen en Babies
3. Nivea Sun Babies & Kids Zonnebrand SPF 50

Vision Every Day Zonnebrand SPF 50

Beste waterproef en parfumvrije Zonnebrand
4. Vision Every Day Zonnebrand SPF 50

Nivea Sun Protect & Bronze Zonnebrand SPF 30

Beste Zonnebrand met Bronzer
5. Nivea Sun Protect & Bronze Zonnebrand SPF 30

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste Zonnebrand zijn hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Hierbij zijn er meerdere producten vergeleken op o.a. online populariteit, prijs / kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

23+ Zonnebrand vergeleken

21+ Ervaringen gecheckt

20+ uur onderzoek


Wat is de beste Zonnebrand in 2024?

Wij van Mutsy hebben de ultieme Top 5 Beste Zonnebrand samengesteld en uitgebreid uitgelicht per product. In deze lijst vind je onder andere de beste koop, goedkoopste en nog veel andere producten.

Je kan zelf bepalen op basis van - prijs-kwaliteitverhouding, online populariteit, bescherming en ingrediënten - of deze aankoop het waard is. 

Ontdek snel hieronder de geselecteerde zonnebranden!

1. Nivea Sun Zonnebrand SPF 50+

Nivea Sun Zonnebrand SPF 50+
 • Zeer effectieve bescherming tegen UVA/UVB bestraling
 • Tegengaan van uitdroging en veroudering
 • Waterproef
 • Geen

Score

9.6

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

De Niveau Sun Zonnebrand SPF 50+ is de absolute #1 Zonnebrand van dit moment. Maar wat maakt deze zonnebrandcrème zo goed?

Allereerst biedt die een zeer effectieve bescherming tegen UVA/UVB-bestraling. Ten tweede zorgt de verzorgende formule voor het tegengaan van uitdraging en is bovendien waterproef. Tenslotte wordt ook vroegtijdige huidveroudering tegengegaan.

En het belangrijkst is dat ingrediënten als octinoxate en oxybenzonde niet meer verwerkt worden in de Nivea-formule. Dit is om de Hawaïaanse wet te respecteren en het intact houden van koralen zoveel mogelijk te ondersteunen.

2. Biodermal Zonnebrand SPF 50

Biodermal Zonnebrand SPF 50
 • Geavanceerde UVB/UVA filters
 • Waterproef
 • Parfumvrij
 • Geen

Score

9.5

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

Op zoek naar een goede zonnebrandcrème voor je gezicht? Dan is de Biodermal Zonnebrand SPF 50 de ideale keuze. 

De crème is parfumvrij en voorzien van geavanceerde UVB/UVA filter voor optimale bescherming. Verder zorgt de Triple Moist Complex voor directe, diepe, intensieve en langdurige huidhydratatie. 

Bovendien kun je gerust het water in dankzij de waterproef-functie. Kortom, ideaal voor zowel volwassenen als kinderen.

3. Nivea Sun Babies & Kids Zonnebrand SPF 50

Nivea Sun Babies & Kids Zonnebrand SPF 50
 • Optimale bescherming van de kinderhuid
 • Waterproef
 • Parfumvrij
 • Geen

Score

9.4

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

Wil je dat jouw baby en/of kinderen optimaal beschermd worden tegen de zon? Dan is de Nivea Sun Babies & Kids Zonnebrand SPF 50 een echte aanrader.

Deze zonnebrandcrème is speciaal gemaakt voor de gevoelige huid. De formule zorgt ervoor dat het risico op een huidreactie door de zon drastisch wordt verminderd.

Verder is die waterproef zodat de tere en gevoelige kinderhuid na aanmerking met water ook optimaal beschermd wordt. Bovendien is die parfumvrij.

4. Vision Every Day Zonnebrand SPF 50

Vision Every Day Zonnebrand SPF 50
 • Langdurige zonbescherming
 • Waterproef
 • Parfumvrij
 • Geen

Score

9.3

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

De Vision Every Day Zonnebrand SPF 50 is perfect als je op zoek bent naar een waterproef en parfumvrije zonnebrandcrème.

Zo geniet je van een langdurige zonbescherming tegen UVA/UVB bestraling. Verder zorgt een goede waterbestendigheid dat je ook goed beschermd blijft bij aanraking met water.

De lotions en sprays zijn verder 100% parfumvrij en trekken snel in. Zo ervaar je geen vette of plakkerige huid. 

5. Nivea Sun Protect & Bronze Zonnebrand SPF 30

Nivea Sun Protect & Bronze Zonnebrand SPF 30
 • Met bronzer
 • Waterproef
 • Duurzaam
 • Geen

Score

9.2

Prijs / Kwaliteit

Online populariteit

Bescherming

Ingrediënten

Op zoek naar een goede zonnebrand met bronzer? Dan is de Nivea Sun Protect & Bronze Zonnebrand SPF 30 een absolute aanrader. 

Naast een optimale bescherming tegen de zon, stimuleert het ook de huideigen bruiningsproces door de natuurlijke pro-melanine extract. Bovendien bevat die 0% zelfbruiner.

Verder is die waterbestendig en begaat die het vroegtijdig huidveroudering. Daarnaast is die zeer duurzaam met een 95% recyclede fles. 


Top 10 Zonnebrand

Waar kun je het beste Zonnebrand kopen? In onze uitgebreide analyse heb je natuurlijk kunnen zien wat volgens ons de beste Zonnebrand van dit moment is. Twijfel je nog? Geen zorgen! 


Hieronder vind je de Top 10 meest verkochte Zonnebrand bij verschillende grote webshops. Door op de knop te klikken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 Zonnebrand!


Zonnebrand kopen? Hier moet je op letten!

Als consument wil je natuurlijk het liefst een miskoop vermijden en zo snel mogelijk gebruik maken van je product zonder enige gedoe. Wij van Mutsy begrijpen dat maar al te goed!

Vandaar dat wij een aantal punten hebben opgesteld die jou helpen met het maken van de beste keuze betreft een Zonnebrand.

Neem daarom de onderstaande punten goed door om een miskoop te voorkomen

SPF factor

Je hebt verschillende SPF's. Zo heb je factor 1-6, 10, 15, 20, 25, 30, 50 en +50. Je hebt zelfs zonnebrandcrèmes die geen factor hebben. Hoe hoger de factor, hoe beter je wordt beschermd. Bepaal dus voor jezelf welke het meest geschikt is. Ook is het altijd verstandig om naast je huid, ook je ogen te beschermen tegen de zon door middel van een goede zonnebril.

Type dispenser

Het gaat natuurlijk om de inhoud maar het kan natuurlijk zijn dat je een bepaalde vorm van het flesje fijner vind. Hieronder hebben wij een aantal dispensers op een rijtje gezet:

 • Druppelaar
 • Flacon
 • Pomp
 • Spray
 • Roller
 • Tube
 • Stick
 • Pot

Extra eigenschappen

Zonnebrandcrème hoeft niet alleen te dienen als bescherming tegen de zon. Er zijn nog talloze andere eigenschappen waar Zonnebrand over beschikt. Hieronder hebben wij ze op een rijtje gezet, zodat jij gerichter kan zoeken:

 • Voor (winter)sport
 • Voor kinderen
 • Met bronzer
 • Waterproef
 • Parfumvrij
 • Antirimpel

Veelgestelde vragen

Is goedkope zonnebrand wel goed?

Ondanks een goedkoop prijskaartje hoeft dit niet te betekenen dat het slechter is dan een duurder merk. Zowel een goedkope als een dure zonnebrand beschermen jou even goed. Het zijn de extra's die het duurder maken. Wil je liever geen zonnebrand kopen? Schaf dan een parasol aan, zodat je niets op je huid hoeft te smeren.

Wat is het verschil tussen 30 en 50?

SPF 50 - Sun Protection Factor - biedt volgens Nivea ongeveer 98% bescherming tegen UVB-stralen en SPF 30 zo'n 96,7%. Ondanks dat SPF 50 meer bescherming biedt, is het wel noodzakelijk dat je ook bij deze zonnebrand goed blijft insmeren.

juli 10, 2024

juli 8, 2024

juli 8, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>