Beste Zonnebril van 2024

Laatste Update: Mei 2024

Wat is de beste zonnebril?

Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses RB3548N-001 review

Uit onze test is gebleken dat de Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses de beste zonnebril is van 2024. Deze zonnebril heeft mooie vlakke glazen waardoor je er genoeg ruimte tussen je gezicht en de bril zit. Hierdoor heb je een hippe look die momenteel zeer modern is. Het montuur is goud waardoor het ook op valt. Met deze zonnebril kan je dus de prachtige contouren van je gezicht laten zien. Dit kan gedragen door mannen en vrouwen.

Elk persoon heeft weer een eigen voorkeur op het gebied van zonnebrillen. De een wil er één met grote donkere glazen. De ander wil er één met kleine lichte glazen.

Er is ook heel veel keuze. Maar wat is dan de beste zonnebril? Wij hebben dit artikel geschreven om je op weg te helpen. In dit artikel zullen we eerst een aantal criteria uitleggen.

Het is handig om deze mee te nemen bij je koopproces. Zo kom je aan een goede zonnebril. Hierbij hebben we verschillende producten getest en een ultieme Top-5 gemaakt. Hierin zitten alleen de allerbeste producten. Deze staan omschreven met een review en voor- en nadelen.

Geen tijd of haast? 
In de tabel hieronder vind je de 5 beste zonnebrillen uit onze analyse. Klik hier voor de uitgebreide analyses per product.

Top 5 Beste Zonnebrillen

Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses RB3548N-001 review
Beste Koop zonnebril

1. Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses

Tom Ford FT0952-45G-55 review
Beste Zonnebril voor Autorijden

2. Tom Ford FT0952-45G-55

Oakley Encoder OO9471-05-36 review
Beste Ski zonnebril

3. Oakley Encoder OO9471-05-36

Ray-Ban The Marshal II RB3648M-91673F-52
Beste zonnebril dames

4. Ray-Ban The Marshal II RB3648M-91673F-52

Chimi Eyewear #05 Black/Black Gradient
Beste heren

5. LUV EGG

Hoe is deze Top 5 tot stand gekomen? 

Om te bepalen wat de beste zonnebril is hebben wij een uitgebreide analyse gedaan. Wij hebben een uitgebreide analyse uitgevoerd waarbij we meerdere producten hebben vergeleken op o.a. online populariteit, prijs-kwaliteit, functionaliteiten en ervaringen van andere consumenten. De 5 producten op deze pagina zijn als allerbeste uit deze test gekomen.

30+ zonnebrillen vergeleken

25+ ervaringen gecheckt

8+ uur onderzoek


Welke zonnebril is het beste?

Als je nog wat extra informatie wil over de door ons geselecteerde zonnebril zit je hier goed. Hieronder staat namelijk onze top 5 zonnebrillen!

In deze uitgebreide top 5 hebben wij alle zonnebrillen voorzien van een korte omschrijven en een aantal voor- en nadelen. Zo krijg jij een goed beeld van alle zonnebrillen die wij hebben geanalyseerd.. 

Ook hebben wij verschillende zonnebrillen geselecteerd voor onze top 5, omdat smaken nu eenmaal verschillen. Op deze manier zal er iedereen een geschikte zonnebril tussen zitten. Ben jij benieuwd naar onze uitgebreide top 5? Lees dan snel verder! 

1. Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses RB3548N-001

Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses RB3548N-001 review
 • Bekend merk
 • Inclusief brillenkoker en microvezeldoekje
 • Komt geen zon van andere kant
 • Geen

Score

9.5

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

We beginnen deze lijst met de Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses RB3548N-001. Dit is de beste zonnebril van 2024. Het is de beste koop die je voor meerdere gelegenheden kan gebruiken.

De Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses RB3548N-001 is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Hierdoor gaat het langer mee dan de gemiddelde zonnebril. Het is ook afgewerkt met een gouden montuur.

Daardoor ziet het er modern uit en kan je het goed dragen bij meerdere outfits. Het heeft ook nog een brede pasvorm Hierdoor is het ook een redelijk grote bril maar het zit wel comfortabel.

Het kan door mannen en vrouwen gedragen worden. Verder beschikt het nog over hele goede glazen. Het beschermt je ogen goed tegen de zon en je hebt goed overzicht. Al met al is het een hele uitstekende bril van een bekend merk.

2.  Tom Ford FT0952-45G-55

Tom Ford FT0952-45G-55 review
 • Zit lekker
 • Hebt er beter zicht door
 • Van een bekend merk
 • Minder geschikt tegen echte zon

Score

9.3

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Ben jij veel op de weg en zoek je een geschikte zonnebril? Ga dan voor de Tom Ford FT0952-45G-55! Deze zorgt er namelijk voor dat je niet verhinderd wordt door de zon.

Je kan de Tom Ford FT0952-45G-55dus heel goed gebruiken tijdens het rijden. De gele glazen zorgen ervoor dat je niet verblind wordt. Deze glazen dempen namelijk het licht.

Dit geldt voor zonlicht maar ook tegen licht van andere auto's. Het is vooral geschikt voor volwassenen die vaak op de weg zijn. Deze zonnebril werkt ook tegen andere lichamelijke problemen.

Zo zorgt het voor minder stress en vermoeidheid. Hierdoor heb je meer energie op de dag. Je kan deze bril ook in het donker dagelijks leven gebruiken. Het is dus eigenlijk een multifunctionele bril.

3. Oakley Encoder OO9471-05-36

Oakley Encoder OO9471-05-36 review
 • 100% UV-bescherming
 • Kan ook voor andere sporten gebruikt worden
 • Zit comfortabel
 • Minder geschikt voor het dagelijks leven

Score

8.9

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Op de derde plek in de lijst hebben we de Oakley Encoder OO9471-05-36! Dit is de beste zonnebril die je kan gebruiken tijdens het skiën.

Tijdens het skiën is het niet fijn om verblindt te worden. De Oakley Encoder OO9471-05-36 zorgt ervoor dat je beschermd bent tegen zonlicht. Zo heeft het een 100% UV-bescherming! Het heeft ook een sportieve uitstraling.

De zonnebril zit ook comfortabel zodat je niet merkt dat je het op hebt. Hiernaast kan het ook gebruikt worden voor andere sporten. Denk aan wielrennen of hardlopen.

Dat zijn ook sporten waar een sportieve zonnebril belangrijk is. De Oakley Encoder OO9471-05-36 is dan ook gemaakt van hoogwaardige kwaliteit zodat het lang meegaat.

4. Ray-Ban The Marshal II RB3648M-91673F-52

Ray-Ban The Marshal II RB3648M-91673F-52 Review
 • Mooie uitstraling
 • Is makkelijk mee te nemen
 • Minder geschikt voor mensen met een brede pasvorm

Score

8.7

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

Als je een vrouw bent raden we eerder de Ray-Ban The Marshal II RB3648M-91673F-52 aan. Deze zonnebril is uiterst geschikt voor dames en het is een echte toevoeging aan elke outfit.

De Ray-Ban The Marshal II RB3648M-91673F-52 is ook van het merk Ray-Ban. Dit is het tweede product in de lijst aangezien Ray-Ban vaak met goede producten komt. Ons nummer 1 valt daar ook onder.

Het is een mooie bril die je een hippe uitstraling geeft. Door deze bril val je op. Bij de zonnebril krijg je nog andere accessoires. Denk hierbij aan een brillenkoker en een brillendoekje.

Hierdoor kan je de zonnebril goed schoonhouden. Het kan ook gedragen worden door mannen. Verder werkt het nog ook zeer goed tegen de zon. Deze kan je zeker meenemen op vakantie.

5. Chimi Eyewear #05 Black/Black Gradient

Chimi Eyewear #05 Black/Black Gradient Review
 • Vrouwen kunnen het ook dragen als ze willen
 • Gemaakt van goede kwaliteit
 • Kan prijzig zijn voor sommige mensen.

Score

8.2

Prijs / kwaliteit

Ervaringen consumenten

Functionaliteiten

Duurzaamheid

De laatste plek in de lijst is weggelegd voor de Chimi Eyewear #05 Black/Black Gradient. Dit is een uitstekende zonnebril voor mannen.

Het heeft een normale pasvorm waardoor het voor iedereen geschikt is. De zonnebril beschikt over grote waardoor niemand naar je ogen kan kijken.

Verder is het gemaakt van redelijke kwaliteit. Er komen niet snel krassen op en het is een best stevige bril. Je kan er ook voor kiezen om het aan te schaffen in een andere kleur.

Zo is het nog beschikbaar in 4 verschillende kleuren. Met deze zonnebril ben je helemaal klaar voor de zomer en het gaat ook nog is meerdere jaren mee.


Top 10 Beste Zonnebrillen


Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste zonnebrillen. De producten uit de brillentest zijn uitstekend maar de top 10 kan je ook zeker vertrouwen.


Zonnebril kopen: hier moet je op letten

Er zijn heel veel verschillende zonnebrillen en daarom is het moeilijk om de juiste keuze te maken. Per situatie kan een zonnebril weer uitblinken. Daarom is het goed om research te doen bij de aanschaf. Maar waar moet je dan op letten bij zo'n aankoop? Of wat is de beste bril volgens de consumentenbond?

Om je op weg te helpen hebben we hieronder een aantal criteria omschreven. Het is handig om deze punten goed door te nemen en mee te nemen in het koopproces. Deze punten zorgen er namelijk voor dat je geen verkeerde zonnebril koopt. 

Montuur

De montuur van de zonnebril moet wel goed zijn. Zo moet het goed op je hoofd kunnen passen. Daarnaast moet het ook wel fijn zitten en moet het passen in de laatste zonnebrillentrends. Dit kan per persoon weer verschillen.

Daarnaast moeten de glazen van de montuur ook goed zijn, Er moet geen zonlicht binnen komen vanaf andere kanten (zoals vanaf de zijkanten en bovenkant). Anders kan de zon je ogen nog steeds beschadigen. 

Glazen

Hiernaast is het nog belangrijk om te kijken naar de glazen. Deze moeten wel helder genoeg zijn, zodat je er goed doorheen kan kijken.

Er moeten dan ook geen tekentjes op zitten waardoor je zicht vermindert wordt. Ook moeten de glazen niet breekbaar zijn. Zonnebrillen kunnen best gevoelig zijn, maar je wil natuurlijk dat ze niet snel kapot gaan. Kijk hier dus goed naar.

Gelegenheid

Voor welke gelegenheden wil je de zonnebril gebruiken? Dit is een vraag die je jezelf moet stellen. Als je gaat skiën is het handig om een ander soort bril te nemen. Hetzelfde geldt als je gaat vissen.

Als je het voor meerdere gelegenheden gaat gebruiken raden wij aan om een 'normale' zonnebril te nemen. Deze kan mee bij de meeste gelegenheden, maar het is wel goed om over na te denken.

Budget

We hebben al eerder aangegeven dat er heel veel verschillende zonnebrillen worden verkocht. Deze prijzen kunnen heel erg variëren. Zo zijn er zonnebrillen van 5 euro, maar er zijn ook dure merken die ze produceren.

Dan kijk je al gauw tegen een prijs van een paar honderd euro. Het is daarom verstandig om een budget te bepalen. Daardoor is het ook makkelijker om opzoek te gaan.


Wat is het beste zonnebril volgens de consumentenbond?

De consumentenbond heeft een test uitgevoerd over zonnebrillen en uit hun onderzoek kwam de Polaryte HD bril als beste uit de test. 

Het team van Mutsy heeft ook een test uitgevoerd op dit gebied en daar is de Ray-Ban Hexagonal Flat Lenses uit gekomen als het beste zonnebril van 2024!

Tip: Bescherm ook je huid door gebruik te maken van een goede beschermende zonnebrand terwijl je geniet van de heerlijke zon!


Veelgestelde vragen

Wat is het beste zonnebrillenmerk?

Het is lastig om het beste zonnebrillenmerk te bepalen, omdat elk merk zijn voor- en nadelen heeft. Uit onze test is echter gebleken dat Ray-Ban de beste bril is en dus het beste merk. 

Wat zijn de beste zonnebrilglazen?

De beste zonnebrilglazen zijn gepolariseerde glazen. Gepolariseerde glazen in een zonnebril zijn beter, omdat ze schittering verminderen, wat resulteert in een helderder en comfortabeler zicht.

mei 16, 2024

mei 16, 2024

mei 15, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>