Beste Zonnescherm Auto [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Zonnescherm Auto

ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto

ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto

Op zoek naar het beste zonnescherm voor in je auto? Deze ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto zijn de perfecte keuze! Ze hoeven niet met zuignappen aan de autoruit vastgemaakt te worden, wat al een hoop ellende scheelt. Ook krijg je zo geen vlekken op je autoruit. Daarnaast kun je ze zelfs tijdens het rijden in- en uitrollen. Op die manier heb je altijd bescherming tegen de zon in je hand, terwijl de zonneschermen nooit in de weg zullen zitten. Daarom is de ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto de ideale aankoop als je last hebt van zon in je auto!

Autorijden brengt een hele hoop verantwoordelijkheid met zich mee. Bij lange autoritten, zeker in de zomer bij laagstaande zon, komt het wel eens voor dat de zon in de weg zit. Je ziet even niets meer, wat een risico kan zijn voor de verkeersveiligheid en natuurlijk je eigen veiligheid. Om dit te voorkomen kun je een goed zonnescherm auto kopen!

Het beste zonnescherm verschilt natuurlijk per auto. Een zonnescherm aanbieding vind je dan ook overal op het internet, maar hoe weet je nou welke zonnescherm is het beste voor jou is?

In onze zonnescherm auto test 2024 nemen we het beste zonnescherm auto volgens de consumentenbond eens onder de loep. Daarnaast kijken we of er nog budget-vriendelijke varianten zijn, en natuurlijk houden we rekening met verschillende soorten auto's. Hopelijk vind je in onze top 5 het ideale zonnescherm auto voor jou!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

18

Producten getest

9

Uur onderzoek gedaan

31

 Ervaringen gecheckt

15

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zonneschermen Auto

ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto

Beste koop zonnescherm auto
1.  ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto

Beste budget zonnescherm auto
2. ForDig Zonnescherm Auto

Beste oprolbare zonnescherm auto 
3. Rheme Zonnescherm Auto

Beste UV-protectie zonnescherm auto
4. Lifestyle Living Zonnescherm Auto Zijruit

Beste statische zonnescherm auto
5. Nince Zonnescherm Auto Zijraam Van Hoge Kwaliteit

Top 10 beste Zonneschermen Auto

Heb je geen tijd om dit hele artikel te lezen? Door op onderstaande knoppen te drukken word je automatisch doorverwezen naar de top 10 beste Zonneschermen Auto.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Zonnescherm Auto?

Bij het kiezen voor een zonnescherm auto kom je voor een lastig dilemma. Goedkopere producten zijn vaak van lagere kwaliteit, maar kunnen je wel een hoop geld besparen. Daarom raden we je aan de onderstaande punten goed door te lezen. Dan weet je in no time wat zoal belangrijk is bij het kopen van een zonnescherm auto, en voorkom je hopelijk een miskoop!

Ruit

Is het scherm voor de voorruit, achterruit of de zijkanten van de auto? Niet alle zonneschermen zullen op de ramen van je auto passen, dus ga goed na waar je de zonneschermen wil plaatsen. Houd rekening met de stand van de zon en waar de zon je het meest in de weg zit.

Bevestiging

Ieder zonnescherm wordt op een andere manier vastgemaakt aan het raam. Soms met een zuignap - dit is het betrouwbaarst, maar kan wel vlekken veroorzaken. Anderen zijn statisch of plakken zichzelf vast. We raden in ieder geval een zonnescherm aan dat goed blijft zitten, en daar hebben we dan ook op gelet in onze zonnescherm auto test!

Oprolbaar of niet?

Een zonnescherm kan behoorlijk in de weg zitten als je hem niet makkelijk op kunt rollen. Daarom raden we aan om een oprolbaar zonnescherm voor je auto te kopen. Dan kun je hem ten allen tijden naar boven schuiven, en weer 100% focussen op de weg.

Pasvorm

Past het zonnescherm op mijn auto? Dat is een goede vraag, waarbij we maar één advies hebben: meten is weten! Voor je een zonnescherm koopt is het handig om je autoruiten af te meten. Schrijf dit even op zodat je er makkelijk bij kunt later.


Wat is het beste Zonnescherm Auto van 2024? 

Het beste zonnescherm auto vind je op Mutsy! We zijn de beste zonnescherm auto producten van dit moment bij langs gegaan om erachter te komen welke zonneschermen je vooral wel moet kopen, wat de beste zonneschermen auto zijn en welke zonneschermen je vooral niet moet kopen voor in de auto. Hier is de top 5 beste zonneschermen auto 2024!

1. ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto

ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto

9.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.8

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.5

Op zoek naar het beste zonnescherm voor in je auto? Deze ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto zijn de perfecte keuze!

Ze hoeven niet met zuignappen aan de autoruit vastgemaakt te worden, wat al een hoop ellende scheelt. We merkten in onze tests dat deze zonneschermen veel beter bleven zitten dan andere opties die met zuignappen werken. Door geen zuignappen te gebruiken krijg je daarnaast geen vlekken op je autoruit.

Daarnaast kun je de ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen zelfs tijdens het rijden in- en uitrollen. Op die manier heb je altijd bescherming tegen de zon in je auto, terwijl de zonneschermen nooit in de weg zullen zitten. Daarom zijn de ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto volgens ons de ideale aankoop als je last hebt van zon in je auto!

Voordelen ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto

 • Beste koop zonneschermen
 • Geen zuignappen, geen vlekken
 • Op- en uitrolbaar
 • Veel bescherming tegen zon en fel licht

Nadelen ALFA LIFESTYLE® Luxe zonneschermen auto

 • Alleen bescherming van de zijkanten

2.  ForDig Zonnescherm Auto

9.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

8.6

Prijs / kwaliteit

9.8

Het ForDig Zonnescherm Auto is de beste optie voor de zijruiten van je auto, zeker voor deze prijs! Dit simpele maar doeltreffende systeem van ForDig is bewezen succesvol bij tienduizenden gebruikers in Nederland. De ForDig Zonneschermen beschermen je tegen de UV-straling van de zon, maar hebben ook een paar andere voordelen.

Zo zorgt het ForDig Zonnescherm Auto voor meer verkoeling, ook als je zelf niet in de auto zit. De zon wordt geblokkeerd waardoor de lucht binnen in de auto veel minder heet wordt. Dat scheelt weer als je bent wezen zwemmen en je auto vol in de zon geparkeerd staat.

De ForDig Zonneschermen voor in de auto zijn vooral geschikt voor de zijruiten aan de achterkant. Bij sommige auto's zullen ze misschien ook op de zijruiten van de bestuurder passen. Voor deze prijs krijg je zelfs twee stuks. Een geweldige zonnescherm auto aanbieding dus! De beste prijs voor het ForDig Zonnescherm Auto vind je via de rode knop!

Voordelen ForDig Zonnescherm Auto

 • Twee stuks voor ontzettend lage prijs
 • Geen zuignappen, geen vlekken
 • Makkelijke bevestiging
 • Beschermt tegen UV-straling en verkoelt de auto

Nadelen ForDig Zonnescherm Auto

 • Alleen voor de achterste zijruiten
 • Niet oprolbaar

3. Rheme Zonnescherm Auto

8.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.2

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.7

Zoek je een flexibel product dat je niet hoeft te plaatsen als de zon heel heftig is, maar gewoon het hele jaar door in de auto kunt laten zitten? Dan is deze Rheme Zonnescherm Auto misschien wat voor jou!

Deze Rheme Zonneschermen voor in de auto zijn namelijk makkelijk oprolbaar. Dat doe je met het handvat aan de onderkant van het zonnescherm. In de opgerolde vorm neemt het Rheme Zonnescherm vrijwel geen ruimte in beslag, en zit niet in de weg tijdens het autorijden. Daardoor kun je hem in de winter en avonden gewoon oprollen in plaats van het hele scherm uit de auto te verwijderen.

De Rheme Zonnescherm Auto bieden UV-protectie, en zorgen daarnaast voor een koelere auto als je een tijdje weg bent. Ze werken met simpele zuignappen, waardoor je ze haast in iedere normale auto kunt plaatsen. Perfect dus voor flexibel gebruik, dit Rheme Zonnescherm voor in de auto!

Voordelen Rheme Zonnescherm Auto

 • Zuignappen werken goed
 • Oprolbaar
 • Bescherming tegen UV
 • Zit niet in de weg wanneer hij opgerold is

Nadelen Rheme Zonnescherm Auto

 • Zuignappen kunnen vlekken veroorzaken op je ruit

4. Lifestyle Living Zonnescherm Auto Zijruit

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.0

Functionaliteiten

8.3

Prijs / kwaliteit

8.1

Als je kinderen hebt of bijvoorbeeld kwetsbaar bent voor UV straling, dan wil je liever niet uren achter elkaar in een warme auto in de zon zitten. Het kan schadelijk zijn voor je huid en zelfs rimpels veroorzaken! Gelukkig biedt deze Lifestyle Living Zonnescherm Auto Zijruit de allerbeste UV-bescherming van alle producten die we hebben getest!

De bescherming van het Lifestyle Living Zonnescherm is vergelijkbaar met een SPF50+ zonnebrandcrème. Behoorlijk indrukwekkend voor zo'n bescheiden, klein zonneschermpje in de auto! Naast UV-bescherming zorgt het zonnescherm natuurlijk ook voor een verkoelend effect binnen de auto. Zeker als je een baby in de auto hebt wil je die maximale bescherming bieden. Dit Lifestyle Living Zonnescherm is dan de beste optie, bleek uit onze test!

Je hoeft dit scherm trouwens niet te plakken met zuignappen, of statisch aan het raam te bevestigen. Deze hoes trek je makkelijk over de autodeur, waarna hij nog steeds makkelijk sluit. Zo kun je hem altijd laten zitten en geniet je toch van optimale bescherming.

Voordelen Lifestyle Living Zonnescherm Auto Zijruit

 • De beste bescherming
 • Over autodeur te plaatsen; geen vlekken op ramen
 • Perfect voor baby's en kinderen

Nadelen Lifestyle Living Zonnescherm Auto Zijruit

 • Bij grotere deuren kan het scherm wat gaan rekken, waardoor de bescherming minder wordt

5. Nince Zonnescherm Auto Zijraam Van Hoge Kwaliteit

8.2

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

7.1

Prijs / kwaliteit

8.0

Simpelweg op zoek naar een verduisterend zonnescherm voor in de auto? Het is altijd lastig om in te schatten hoe donker een zonnescherm nou eigenlijk echt is, en daarom hebben we dit Nince Zonnescherm ook inbegrepen in onze top 5 lijst!

Dit Nince zonnescherm is super makkelijk te plaatsen, want met behulp van statische elektriciteit blijft dit scherm uren lang aan het raam kleven. Zonder dat je er dus een zuignap of andere plakkers voor nodig hebt. Dit is het beste voor je autoruiten, en daarnaast het makkelijkst om te plaatsen.

Is het Nince Zonnescherm Auto Zijraam Van Hoge Kwaliteit dan echt zo donker? Uit onze tests bleek dat de tint die je op de foto ziet, ongeveer klopt met hoe het er in het echt uit ziet. We merkten een sterke vermindering in de warmte van de zon, toen we dit scherm op onze autoruit plaatsten. Dit ging allemaal met het grootste gemak, en het product is gemaakt om erg lang mee te gaan. Een duurzame en verstandige keuze!

Voordelen Nince Zonnescherm Auto Zijraam Van Hoge Kwaliteit

 • Set van twee stuks
 • Extra donker
 • Makkelijk te plaatsen

Nadelen Nince Zonnescherm Auto Zijraam Van Hoge Kwaliteit

 • Statische plaatsing zal niet bij iedere auto even goed werken

mei 23, 2024

mei 23, 2024

mei 23, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>