Beste Zwembadpomp [Test 2024]

Laatste Update: Mei 2024

Best Geteste Zwembadpomp

Intex C900 Cartridge Filter Pump 12 Volt 900 gal.hr. review

Intex Krystal Clear Filtercartridge

De Intex Zwembad Filterpomp zorgt ervoor dat je zwembad gecirculeerd en gefilterd wordt. Op deze manier blijft het dus goed schoon en kan je altijd genieten van het water. Het is geschikt voor een zwembad met een inhoud van 21,1M3. Dat is dus redelijk veel! Je zult merken dat het water altijd helder blijft. Het is ook nog makkelijk te installeren aangezien 2 aansluitingen erbij krijgt.

Zwembaden bevatten water dat vaak lang stil staat. Dit kan leiden tot het ontstaan van bacteriën, schimmels en algen. Om dit te voorkomen kun je een goede zwembadpomp installeren.

Een zwembadpomp zorgt voor een goede filtering van je zwembadwater en zorgt ervoor dat het water de juiste circulatie krijgt en hierdoor schoon en frist blijft. Maar wat is de beste zwembadpomp

En waar moet je zoal op letten als je een zwembadpomp koopt? In dit artikel krijg je antwoord op deze vragen en lees je meer over de verschillende soorten zwembadpomp specificaties. 

Lees dus gauw verder als je benieuwd bent naar de resultaten van onze test!


Hoe hebben wij getest?

Om een betrouwbaar advies te geven hebben wij een unieke testmodus ontwikkelt, hierdoor weet je zeker dat je geen miskoop doet!

26

Producten getest

8

Uur onderzoek gedaan

18

 Ervaringen gecheckt

5

Webshops vergeleken


Top 5 Beste Zwembadpompen

Intex C900 Cartridge Filter Pump 12 Volt 900 gal.hr. review

Beste koop van 2024
1.Intex Krystal Clear Filtercartridge
Beste zwembadpomp prijs / kwaliteit

Intex Zwembad Filterpomp 12V - 2271

Beste Energiezuinige filterpompen
2. Intex Zwembad Filterpomp 12V - 2271
De krachtige pomp is eenvoudig te installeren en is daarnaast dubbel geïsoleerd

Zandfilterpomp met filterballen set - 7.5m3 - Geschikt voor Intex en Bestway zwembaden

Beste Solar Zwembadverwarming
3. Sunmex Zandfilterpomp met filterballen set
De Sunmax zandfilter pomp kan tot wel 7,5 meter hoog pompen en is daarmee ideaal voor het voeden van solar zwembadverwarming.

Intex Krystal Clear zandfilterpomp - 26642GS SX925 - 2 m3/uur - Model 2022

Beste Duurzame waterpomp
4. Intex Krystal Clear Zandfilterpomp 4.5 
Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van de behuizing is deze zwembadfilterpomp uiterst duurzaam en gaat hij lang mee

Zwembadreiniging Zandfilter met pomp 300L

Beste Zwembandpomp Groot
5.Zwembadreiniging Zandfilter met pomp 300L 
De krachtige zandfilter van het merk PoolPlaza zorgt voor een krachtige filtering van maar liefst 300 liter zwemwater


Top 10 Beste Zwembadpompen

Heb jij haast en geen tijd om dit hele artikel te lezen? Geen zorgen, we hebben hieronder een overzicht gemaakt van verschillende top-10 lijstjes van bekende websites. 

Door op onderstaande knoppen te klikken word je gelijk doorgestuurd naar de meest verkochte zwembadpompen bij de betreffende webshop.  

We zouden je willen adviseren om alle buttons even aan te klikken, hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaald.


Waar moet je op letten bij het kopen van een Zwembadpomp?

Een goede zwembadpomp dient aan verschillende voorwaarden te voldoen. Zo dient het apparaat te beschikken over een goed vermogen en gemaakt te zijn van stevige materialen.

Bekijk daarom hoe hoog het vermogen is (aantal Watt) en uit welk materiaal de pomp bestaat. Bekijk daarnaast ook wat voor soort pomp het is, en wat de snelheid is van de pomp.

Overigens is het ook slim om te kijken naar websites als de consumentenbond. Kijk bijvoorbeeld naar de beste zwembadpomp volgens de consumentenbond.

Type Pomp

Er zijn verschillende soorten zwembadpompen. Zo heb je bijvoorbeeld de filterpomp, een pomp die gericht is op een algemene filtering. De zandfilterpomp, een pomp die specifiek ontwikkeld is om zanddeeltjes te filteren. En een zoutwatersysteem pomp, een pomp die ontwikkeld is voor het filteren van zout water baden.

Ook dien je te kiezen voor een zwembadpomp met de juiste afmetingen. Bekijk daarom of de pomp eenvoudig kan worden aangesloten op het zwembad dat je hebt.

Bekijk daarnaast wat voor soort accessoires worden meegeleverd met de pomp en of het type pomp eenvoudig schoongemaakt kan worden.

Voltage

Bij de aankoop van een zwembadpomp is het belangrijk dat je rekening houdt met het vermogen. Hoe krachtiger de pomp is, hoe meer water de pomp kan filteren. Het vermogen wordt vaak uitgedrukt in Watt. of in de capaciteit water de pomp kan filteren.

Materiaal

Een belangrijk aspect van een zwembadpomp is het materiaal waaruit de pomp bestaat. Een zwembadpomp kan verschillende materialen bevatten, zoals bijvoorbeeld staal, metaal, vinyl of PVC.

Een pomp dat gemaakt is van zwaardere materialen, zoals staal, is vaak zwaarder en daarmee ook vaak van hogere kwaliteit.

Snelheid

Ten slotte kun je rekening houden met de snelheid van de pomp. Bekijk bijvoorbeeld hoe snel de pomp het water filtert. De snelheid van een zwembadpomp wordt vaak uitgedrukt in het aantal liter water dat de pomp per uur kan pompen.

Gemiddeld ligt dit bij de meeste pompen rond de 300 tot 800 liter per uur. Ook zijn er zeer krachtige pompen die rond de 3000 tot 4000 liter per uur kunnen pompen.


Wat is de beste Zwembadpomp?

Het kopen van de beste zwembadpomp is een lastige klus. Zo zijn er tal van verschillende soorten pompen en is niet elke pomp geschikt voor elk zwembad. 

Om de keuze wat eenvoudiger te maken kun je ook een kijkje nemen bij de beste zwembadpompen van dit moment. Deze pompen zijn uitvoerig getest in de zwembadpomp test en hebben elk een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Ook beschikken de pompen elk over unieke eigenschappen en biedt elk product zo zijn specifieke voor- en nadelen. Lees dus gauw verder!

1. Intex Krystal Clear Filtercartridge 3.4 m3/u 28638GS - Filterpomp

Intex C900 Cartridge Filter Pump 12 Volt 900 gal.hr. review

9.4

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.3

Functionaliteiten

9.4

Prijs / kwaliteit

9.7

De Intex filterpomp is de beste zwembadpomp van dit moment. De pomp is geschikt voor zwembaden met een inhoud van 21,1M³ en zorgt voor een goede circulatie en filtering van het water.

De pomp is gemaakt van hoogwaardig kunststof en is CE gekeurd.  Hiernaast beschikt de pomp  over een capaciteit van maar liefst 2.7 M³ per uur (ca. 3400 Liter per uur).

Het heeft ook een vermogen van 220V / 240V - 500Hz (12V). De pomp kan wordt geleverd met twee aansluiting slangen van 150cm lang (diameter 32mm).

Deze slangen kan je gebruiken om het product aan te sluiten. Dit is niet heel moeilijk en daarom is het een zeer gebruiksvriendelijk product. Wie wil dat nou niet?

Voordelen

 • Krachtig vermogen
 • Twee slang aansluitingen

Nadelen

 • Redelijk groot van formaat

2. Intex Zwembad Filterpomp 12V - 2271 L/uur

Intex Zwembad Filterpomp 12V - 2271

9.0

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

9.4

Functionaliteiten

9.1

Prijs / kwaliteit

8.9

De Intex Zwembad Filterpomp 12V - 2271 L/uur zorgt voor een perfecte waterkwaliteit van je zwembad. De pomp is van zeer goede kwaliteit en wordt ook wel gezien als de beste energiezuinige zwembadpomp van dit moment.

De pomp is geschikt voor een zwembad met 32mm aansluiting en pompt en filtreert maar liefst 2271 liter per uur. Het is dus geschikt voor grote maar ook kleine zwembaden.

De krachtige pomp is eenvoudig te installeren en is daarnaast dubbel geïsoleerd. Het filter van de pomp is daarnaast gemakkelijk te vervangen, waardoor je het filter keurig schoon kunt houden.

Voordelen

 • Vervangbaar filter
 • Laag stroomverbruik

Nadelen

 • Bevat redelijk veel onderdelen

3. Sunmex Zandfilterpomp met filterballen set

Zandfilterpomp met filterballen set - 7.5m3 - Geschikt voor Intex en Bestway zwembaden

8.7

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.6

Functionaliteiten

9.2

Prijs / kwaliteit

8.8

De Sunmex Zandfilterpomp met filterballen set kan tot wel 7,5 meter hoog pompen en is daarmee ideaal voor het voeden van Solar zwembadverwarming.

De pomp biedt daarnaast ook een goede water filtering en kan maar ongeveer 7 m³ per uur aan water filteren. Je zult merken dat het water steeds schoner wordt.

De Sunmax pomp beschikt over een aansluiting van 32 mm of 38 mm, en is middels een slangklem eenvoudig te bevestigen. De pomp beschikt daarnaast over een krachtig 250 watt vermogen en een maximale werktemperatuur van 35 graden.

Voordelen

 • Geschikt voor alle opbouw zwembaden
 • Ruim filtervat

Nadelen

 • Redelijk prijzig
 • Lastig te installeren

4. Intex Krystal Clear Zandfilterpomp 4.5 

Intex Krystal Clear zandfilterpomp - 26642GS SX925 - 2 m3/uur - Model 2022

8.5

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.4

Functionaliteiten

8.9

Prijs / kwaliteit

8.1

De Intex Krystal Clear Zandfilterpomp 4.5 is zeer efficiënt en eenvoudig in te stellen. De pomp wordt daarom ook wel gezien als de beste variabele zwembadpomp.

De pomp biedt een doorstroomsnelheid van 3.500 liter per uur, waarmee je eenvoudig zeer grote zwembaden filtert. De pomp beschikt over een goede kwaliteit filter, dat eenvoudig en snel kan worden verwijderd en schoongemaakt kan worden.

Verder is het product gemaakt van stevige materialen en biedt daarmee een goede kwaliteit en een lange levensduur. Daarnaast beschikt de pomp over een krachtig vermogen waardoor het product ook goed zijn werk doet

Ook interessantde beste hondencamera.

Voordelen

 • Verschillende filterfuncties
 • Stevige materialen
 • Eenvoudig te reinigen

Nadelen

 • Relatief prijzig

5. Zwembadreiniging Zandfilter met pomp 300L PoolPlaza

Zwembadreiniging Zandfilter met pomp 300L

8.1

Eindbeoordeling

Gebruiksgemak

8.1

Functionaliteiten

7.7

Prijs / kwaliteit

8.8

De krachtige zandfilter van het merk PoolPlaza zorgt voor een krachtige filtering van maar liefst 300 liter zwemwater. Hiermee wordt je zwembad snel en krachtig gereinigd.

De energiezuinige pomp beschikt over een bodemplaat en alle andere bij het zandfiltersysteem behorende onderdelen. Je schaft dan eigenlijk ook een hele set aan.

De pomp is voorzien van een aftapkraan en een manometer en is zeer eenvoudig te installeren. Ook kan de filter eenvoudig gereinigd worden. Op de manometer in meerstand klep kun je eenvoudig zien wanneer dit nodig is. 

Voordelen

 • Krachtige filtering
 • Goede kwaliteit

Nadelen

 • Niet geschikt voor zeer grote baden

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een zwembadpomp?

Een zwembadpomp werkt door water uit het zwembad te zuigen, het door een filter te pompen en vervolgens schoon water terug in het zwembad te brengen. Dit proces helpt vuil, algen en andere onzuiverheden uit het water te verwijderen, waardoor je zwembad schoon en veilig blijft.

Hoe kies ik de juiste zwembadpomp?

Bij het kiezen van een zwembadpomp moet je rekening houden met de grootte van je zwembad, de pompcapaciteit (meestal gemeten in kubieke meters per uur) en de energie-efficiëntie. Zorg ervoor dat de pomp krachtig genoeg is om het volledige volume van je zwembadwater binnen 8 uur te filteren. Voor meer info kan je altijd de Consumentenbond raadplegen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met zwembadpompen?

Veelvoorkomende problemen met zwembadpompen zijn onder andere een verstopte filter, lekkages, geluidsoverlast en een verminderde waterstroom. Deze problemen kunnen vaak worden opgelost door de pomp en filter regelmatig schoon te maken, onderdelen te controleren en indien nodig te vervangen.

juni 17, 2024

juni 13, 2024

juni 12, 2024

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>